0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gaz dolum yeri için delik büyük açılmış sanırım
ne gaz dolum yeri ne diğerleri.Valvematic için bence hayet iyi montaj.VVt ilarda enjektörler ortada duruyor.Burda kapagın altında saklı kalması görselliği etkilemiş.Sönmez beyın dediği gibi görsellikten önce montaj da ki işçiliktir.Ve iyi bir ustanın sonra yapacagı dururken ve hareket halinde iken lpg kalibrasyonudur.İyi yapılmayan kalibrasyonu sonucu arıza ışıgı yakar araba çok yakar araba herşeyi yapar.Bunları yapacagına varsın enjektörler gözüksün.Ayrıca lpg ecusunu baaşka nereye takılabilirki.Bütün arabalarda nerdeyse hava filtresinin etrafına akünün yakınıa motora yakın yere su gelmeyecek yere takılır.İstedikten sonra tampon sökülür davlumbazın içinede korsun su alırsa napacaksın.Benım versoda adam yer bulamamıs ön camın ortasına denk gelecek çekide oraya monte etmiş.Lpg ye her geçiste beyınden gelen çıt sesi benzeri sesleri içerde duyuyorum.montaj bana göre gayet güzel.Ayarlarıda doğruysa iyiyse sorunsuz uzun süre biner.Sönmez bey corolla ve avensislerde tanıdıgım bir arkadaş lpg baglantsısı için su hortumların kesmiyordu.(Her model için değil Tabi)Dİrekt alıp regülatöre veriyorlardı.Bence gayet de iyi oluyor.Hortumu kesilen araçlarda bazen plastik kullanılıyor araya konulan vana plasytik olunca su eksiltiyordu araba.Hatta babamın avensisinde lpg nın su hortumu çürümüş su kaçırıyormus.Az daha hareret yaptırıyorlardı.Radyatörde 1 ltr su kalmış kalmamıstı.
Enjektörler çok bariz belli oluyor.tamponu biraz fazla açmışlar bunlar ince işçilik gerektiren şeyler.Tamponu kim açtı Sönmez Usta mı?Bence hayır.
enjektörler bariiz belli oluyor demişsin iz.Allah için enjektörüleri bir gösterinde bende göreyim.Kapagın altına kalan enjektörün kapaga çarspıp ses yapmaması için araya beyaz izolastyon maddesini koyduk adam dıyorç.Fotograf acısı üstten olmus .Daha yakından daaha zor hözükür.Dolum yerine gelincede fabrikasyon gibi sıfır açılmasının bekliyorsanız zor.Ama burdada sizin dediğiginiz gibi abartı bir durum yok.ismail bey herhalde lpg işiyle bayagı ugrasmısa benziyorsunuz.
1.Lpg işiyle hiç uğraşmadım.2.Montajın teknik detayını zaten hiç eleştirmedim.3.Görsel olarak araçta Lpg dönüşümü yapıldığı kaputu açar açmaz belli oluyor demek istiyorum.Görsel olarak daha düzgün yapılmış montaj gördüm.4.Tabi ki fabrikasyon gibi açılmasını bekliyorum ona göre el aletleri olması gerekmi yor mu sizce.?
Sönmez Ustam size birşey soracağım. Prins var bizde. Depomuz yaklaşık 32 litre gaz alıyor.(Sanırım 38lik tank) Araba 2005 corolla 1.6 vvti. Sizce şehir içi ve şehirlerarası kaç kuruş yakmalı ? gerçi taktıralı 3 ay anca oldu olmadı ama kaydettiğim verileri paylaşayım sizinle.25.10.2012 tarihinde alınan gaz ve gidilen yollarşehir içi verileri; (Eskişehir)litre fiyatı: 2.83kaç litre aldı: 31.13verilen para:88.10gidilen kilometre:297 İkinci şehir içi verilerim gaz deposu bitince olacak bakalım anlayacaz neyin ne olduğunu. Onuda ilerleyen zamanlarda yazarım.sizce iyi mi ? Eğer iyi değilse ya biz fazla basıyoruz arada olmuyor da değil, zaten şehir trafiği sürekli dur kalk oluyor onuda belirteyim. Yada ince bir ayar mı çekilecek acaba ?2.si şehirler arası geldik ilk hesapta bir depoyla yaklaşık 325-330 km gitti. Şehir içi ve şehirlararası bu kadar farketmesi beni şaşırttı açıkcası. Değerli görüşlerinizi almak istedim saygılar.
Çok teşekkür ederim Sönmez ustam. Deneyimlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için. Saygılar
Ustam selamlar ,1.6 vvti corollamiz var. Prins marka sıralı lpg düşünüyoruz. Daha doğrusu peder düşünüyor ama ben yanaşmıyorum , sebebi de tereddütlerim var. Soracağım bir kaç soru var.1. Araç seri bir araba. Bende seri kullanmayı seviyorum yaşın verdiği heyecanla. Güçten düşme oluyormu,oluyorsa ne kadar ? 2. Muaymesi bakımı filan 0 bilgim var. Ne gibi bakımları var.3.yakıttan tasarruf ne kadar olur. Araç 100 kmde şehiriçi ortalama 7.2 lt yakiyor.
Ustam sizce fabia 1,4 araca lpg takılmalıdır? Benzin fiyatları bıktırdı da Hoş lpg de maşaallah morini yakalıyor neredeyse
merhaba sönmez usta;benim merak ettiğim bir durum var lpg dolum yerini başka bir noktaya montaj etme şansı varmı mesela benzin deposunun olduğu yere geçen gün romanya plaka auris te dikkatimi çekti dıştaki benzin depo kapağının içinde idi. benimde çok hoşuma gitti . hem mantıken düşününce tompunun altındaki lpg dolum yeri arkadan kazalarda sıkıntı yaratmaz mı?