Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179097 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Gaz dolum yeri için delik büyük açılmış sanırım :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
ne gaz dolum yeri ne diğerleri.Valvematic için bence hayet iyi montaj.VVt ilarda enjektörler ortada duruyor.Burda kapagın altında saklı kalması görselliği etkilemiş.Sönmez beyın dediği gibi görsellikten önce montaj da ki işçiliktir.Ve iyi bir ustanın sonra yapacagı dururken ve hareket halinde iken lpg kalibrasyonudur.İyi yapılmayan kalibrasyonu  sonucu arıza ışıgı yakar araba çok yakar araba herşeyi yapar.Bunları yapacagına varsın enjektörler  gözüksün.Ayrıca lpg ecusunu baaşka nereye takılabilirki.Bütün arabalarda nerdeyse hava filtresinin etrafına akünün yakınıa motora yakın yere  su gelmeyecek yere takılır.İstedikten sonra tampon sökülür davlumbazın içinede korsun su alırsa napacaksın.
Benım versoda adam yer bulamamıs ön camın ortasına denk gelecek çekide oraya monte etmiş.Lpg ye her geçiste beyınden gelen çıt sesi benzeri sesleri içerde duyuyorum.
montaj bana göre gayet güzel.Ayarlarıda doğruysa iyiyse sorunsuz uzun süre biner.
Sönmez bey corolla ve avensislerde tanıdıgım bir arkadaş lpg baglantsısı için su hortumların kesmiyordu.(Her model için değil Tabi)Dİrekt alıp regülatöre veriyorlardı.Bence gayet de iyi oluyor.Hortumu kesilen araçlarda bazen plastik kullanılıyor  araya konulan  vana plasytik olunca su eksiltiyordu araba.
Hatta babamın avensisinde lpg nın su hortumu çürümüş su kaçırıyormus.Az daha hareret yaptırıyorlardı.Radyatörde 1 ltr su kalmış kalmamıstı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
Enjektörler çok bariz belli oluyor.tamponu biraz fazla açmışlar bunlar ince işçilik gerektiren şeyler.Tamponu kim açtı Sönmez Usta mı?Bence hayır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
enjektörler bariiz belli oluyor demişsin iz.Allah için enjektörüleri bir gösterinde bende göreyim.Kapagın altına kalan enjektörün kapaga çarspıp ses yapmaması için  araya beyaz izolastyon maddesini koyduk adam dıyorç.Fotograf acısı üstten olmus .Daha yakından  daaha zor hözükür.Dolum yerine gelincede fabrikasyon  gibi sıfır açılmasının bekliyorsanız zor.Ama burdada sizin dediğiginiz gibi abartı bir durum yok.ismail bey herhalde lpg işiyle bayagı ugrasmısa benziyorsunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
1.Lpg işiyle hiç uğraşmadım.
2.Montajın teknik detayını zaten hiç eleştirmedim.
3.Görsel olarak araçta Lpg dönüşümü yapıldığı kaputu açar açmaz belli oluyor demek istiyorum.Görsel olarak daha düzgün yapılmış montaj gördüm.
4.Tabi ki fabrikasyon gibi açılmasını bekliyorum ona göre el aletleri olması gerekmi yor mu sizce.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Sönmez Ustam size birşey soracağım. Prins var bizde. Depomuz yaklaşık 32 litre gaz alıyor.(Sanırım 38lik tank) Araba 2005 corolla 1.6 vvti. Sizce şehir içi ve şehirlerarası kaç kuruş yakmalı ?
gerçi taktıralı 3 ay anca oldu olmadı ama kaydettiğim verileri paylaşayım sizinle.

25.10.2012 tarihinde alınan gaz ve gidilen yollar
şehir içi verileri; (Eskişehir)
litre fiyatı: 2.83
kaç litre aldı: 31.13
verilen para:88.10
gidilen kilometre:297

İkinci şehir içi verilerim gaz deposu bitince olacak bakalım anlayacaz neyin ne olduğunu. Onuda ilerleyen zamanlarda yazarım.

sizce iyi mi ? Eğer iyi değilse ya biz fazla basıyoruz arada olmuyor da  değil, zaten şehir trafiği sürekli dur kalk oluyor onuda belirteyim. Yada ince bir ayar mı çekilecek acaba ?

2.si şehirler arası geldik ilk hesapta bir depoyla yaklaşık 325-330 km gitti. Şehir içi ve şehirlararası bu kadar farketmesi beni şaşırttı açıkcası. Değerli görüşlerinizi almak istedim saygılar.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Gaz dolum yeri için delik büyük açılmış sanırım :)

delik biraz daha geniş çapta fakat onu tutan davlumbaz değil arkasındaki metal dolum ağzı ayağı efendim .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
ne gaz dolum yeri ne diğerleri.Valvematic için bence hayet iyi montaj.VVt ilarda enjektörler ortada duruyor.Burda kapagın altında saklı kalması görselliği etkilemiş.Sönmez beyın dediği gibi görsellikten önce montaj da ki işçiliktir.Ve iyi bir ustanın sonra yapacagı dururken ve hareket halinde iken lpg kalibrasyonudur.İyi yapılmayan kalibrasyonu  sonucu arıza ışıgı yakar araba çok yakar araba herşeyi yapar.Bunları yapacagına varsın enjektörler  gözüksün.Ayrıca lpg ecusunu baaşka nereye takılabilirki.Bütün arabalarda nerdeyse hava filtresinin etrafına akünün yakınıa motora yakın yere  su gelmeyecek yere takılır.İstedikten sonra tampon sökülür davlumbazın içinede korsun su alırsa napacaksın.
Benım versoda adam yer bulamamıs ön camın ortasına denk gelecek çekide oraya monte etmiş.Lpg ye her geçiste beyınden gelen çıt sesi benzeri sesleri içerde duyuyorum.
montaj bana göre gayet güzel.Ayarlarıda doğruysa iyiyse sorunsuz uzun süre biner.
Sönmez bey corolla ve avensislerde tanıdıgım bir arkadaş lpg baglantsısı için su hortumların kesmiyordu.(Her model için değil Tabi)Dİrekt alıp regülatöre veriyorlardı.Bence gayet de iyi oluyor.Hortumu kesilen araçlarda bazen plastik kullanılıyor  araya konulan  vana plasytik olunca su eksiltiyordu araba.
Hatta babamın avensisinde lpg nın su hortumu çürümüş su kaçırıyormus.Az daha hareret yaptırıyorlardı.Radyatörde 1 ltr su kalmış kalmamıstı.

teşekkür ederim tuncay bey

evet bazı araçlarda  t bağlantısı yapmadan su bağlantılarını yapmak mümkün tabi bu araca bağlı bazı araçlarda kalorifer musluğu olduğu için regülatör yüksek devirlerde soğuyabilir .bu durumda regülatör sağlıklı bir şekilde lpg yi istediğimiz gibi yogunlaştıramıyor bununla beraber yakıt artışı ve silkeleme meydana gelebiliyor .

bizler aracın su devirdaymına göre bağlantı yapıyoruz efendim . fakat hortuma uygun çapta kullanılan metal  ''T'' ler ve kaliteli kelepçeler sayesinde su kaçırma olayının önüne geçebiliriz .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Enjektörler çok bariz belli oluyor.tamponu biraz fazla açmışlar bunlar ince işçilik gerektiren şeyler.Tamponu kim açtı Sönmez Usta mı?Bence hayır.

ismail bey enjektörler nasıl belli oluyor inanın anlamakta güçlük çekiyorum aracın yanında olup her açıdan baksanızda enjektörleri göremezsiniz ki resimlerdede hayal gücü gerekiyor enjektörleri görmek için .evet kendim montajları bizzat yaparım .üzerimden tulumum çıkmaz  servisimize gelseniz beni herhangi bir ustadan ayırt edemesiniz .yani sadece klavye ustası değilim bundan emin olabilirisiniz .

keşke gelip beni görme şansınız olsaydı o zman bu kadar emin olduğunuz konuda ne kadar yanıldığınızı anlardınız .

ama olsun daha önceki mesajlarımda söylediğim gibi eleştiri ve görüşlerinizi lütfen eksik etmeyin bu sayede daha iyi ve ileri gideceğimiz konusunda sabit fikirliyim .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
enjektörler bariiz belli oluyor demişsin iz.Allah için enjektörüleri bir gösterinde bende göreyim.Kapagın altına kalan enjektörün kapaga çarspıp ses yapmaması için  araya beyaz izolastyon maddesini koyduk adam dıyorç.Fotograf acısı üstten olmus .Daha yakından  daaha zor hözükür.Dolum yerine gelincede fabrikasyon  gibi sıfır açılmasının bekliyorsanız zor.Ama burdada sizin dediğiginiz gibi abartı bir durum yok.ismail bey herhalde lpg işiyle bayagı ugrasmısa benziyorsunuz.

+1000
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
1.Lpg işiyle hiç uğraşmadım.
2.Montajın teknik detayını zaten hiç eleştirmedim.
3.Görsel olarak araçta Lpg dönüşümü yapıldığı kaputu açar açmaz belli oluyor demek istiyorum.Görsel olarak daha düzgün yapılmış montaj gördüm.
4.Tabi ki fabrikasyon gibi açılmasını bekliyorum ona göre el aletleri olması gerekmi yor mu sizce.?

ismail bey  lütfen o bahsettiğiniz montaj örneğini burda paylaşın bizlerinde fikri olsun .en kısa sürede montaj resimlerini bekliyoruz efendim .

söz uçar yazı kalır .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Ustam size birşey soracağım. Prins var bizde. Depomuz yaklaşık 32 litre gaz alıyor.(Sanırım 38lik tank) Araba 2005 corolla 1.6 vvti. Sizce şehir içi ve şehirlerarası kaç kuruş yakmalı ?
gerçi taktıralı 3 ay anca oldu olmadı ama kaydettiğim verileri paylaşayım sizinle.

25.10.2012 tarihinde alınan gaz ve gidilen yollar
şehir içi verileri; (Eskişehir)
litre fiyatı: 2.83
kaç litre aldı: 31.13
verilen para:88.10
gidilen kilometre:297

İkinci şehir içi verilerim gaz deposu bitince olacak bakalım anlayacaz neyin ne olduğunu. Onuda ilerleyen zamanlarda yazarım.

sizce iyi mi ? Eğer iyi değilse ya biz fazla basıyoruz arada olmuyor da  değil, zaten şehir trafiği sürekli dur kalk oluyor onuda belirteyim. Yada ince bir ayar mı çekilecek acaba ?

2.si şehirler arası geldik ilk hesapta bir depoyla yaklaşık 325-330 km gitti. Şehir içi ve şehirlararası bu kadar farketmesi beni şaşırttı açıkcası. Değerli görüşlerinizi almak istedim saygılar.

merhabalar ayberk bey

sizin vermiş olduğunuz yakıt verileri üzerinden konuşacak olursa tüm samimiyetimle söylüyorum yakıt değerleriniz gerçekten  standart değerlerde yani olması gereken  aralıklar içinde .bahsettiğiniz gibi ş.içi ve bazende agresif yada spor kullanım göz önünde bulundurulunca gayet makul rakamlar . şehir dışı bir depoda 60 km kadar daha uzun mesafe katedilebilir efendim . bence ayarıyla yada başka bir noktayla uğraşmanıza gerek yok :) .aracınızn keyfini sürün .

tasarruflu ve keyifli sürüşler  :alkis:
selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
Çok teşekkür ederim Sönmez ustam. Deneyimlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için. Saygılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Çok teşekkür ederim Sönmez ustam. Deneyimlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için. Saygılar :)

bizdende saygı ve sevgiler :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ustam sizce fabia 1,4 araca lpg takılmalıdır? Benzin fiyatları bıktırdı da :) Hoş lpg de maşaallah morini yakalıyor neredeyse
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
merhaba sönmez usta;
benim merak ettiğim bir durum var lpg dolum yerini başka bir noktaya montaj etme şansı varmı mesela benzin deposunun olduğu yere
geçen gün romanya plaka auris te dikkatimi çekti dıştaki benzin depo kapağının içinde idi. benimde çok hoşuma gitti . hem mantıken düşününce tompunun altındaki lpg dolum yeri arkadan kazalarda sıkıntı yaratmaz mı?
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ustam selamlar ,

1.6 vvti corollamiz var. Prins marka sıralı lpg düşünüyoruz. Daha doğrusu peder düşünüyor ama ben yanaşmıyorum , sebebi de tereddütlerim var.

Soracağım bir kaç soru var.

1. Araç seri bir araba. Bende seri kullanmayı seviyorum yaşın verdiği heyecanla. Güçten düşme oluyormu,oluyorsa ne kadar ?

2. Muaymesi bakımı filan 0 bilgim var. Ne gibi bakımları var.

3.yakıttan tasarruf ne kadar olur. Araç 100 kmde şehiriçi ortalama 7.2 lt yakiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
Ustam selamlar ,

1.6 vvti corollamiz var. Prins marka sıralı lpg düşünüyoruz. Daha doğrusu peder düşünüyor ama ben yanaşmıyorum , sebebi de tereddütlerim var.

Soracağım bir kaç soru var.

1. Araç seri bir araba. Bende seri kullanmayı seviyorum yaşın verdiği heyecanla. Güçten düşme oluyormu,oluyorsa ne kadar ?

2. Muaymesi bakımı filan 0 bilgim var. Ne gibi bakımları var.

3.yakıttan tasarruf ne kadar olur. Araç 100 kmde şehiriçi ortalama 7.2 lt yakiyor.

Kardeşim bizde de 2005 corolla 1.6 vvti var. Araca 3 ay evvel prins taktırdık. En ufak bir güçte düşme kesinlikle yok, gaza geçerken titreme vs hiçbirşey yok maşallah. Taktırdığımızda havalar sıcaktı hem klima açık, hem dik yokuşlu yollardan geçtik ve araba 5 kişi olmasına rağmen en ufak bir güç kaybı hissetmedik hatta üst vites istedi yüklendikçe. Hatta babamın bir yorumu var sanki daha da performansı arttı diye.
  Bakımına gelirsek diğer markalara göre sınıfında öncü markalardan ilk 2'de. Hollanda yapımı ve gerçi ustam daha iyi bilir ve en son teknoloji kitleri kullanılıyor prinss'te. Diğer araçlarda gaz bakımı 10.000 km iken bizim prinslerde 20.000 km'de yapılıyor bakımı. Buda herşeyi anlatıyor aslında. Bizimde sizin gibi çok tereddütlerimiz vardı ama neden daha önce taktırmadık diye babamla arada konuşuyoruz.
  Benden bilgiler ve görüşler bu kadar. İnşallah iyi bir usta ile gazın keyfini yaşarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Ustam sizce fabia 1,4 araca lpg takılmalıdır? Benzin fiyatları bıktırdı da :) Hoş lpg de maşaallah morini yakalıyor neredeyse

merhabalar mehmet bey siz cezalısınız hala çay içmeye gelecektiniz ve ben hala bekliyorum :)

mehmet bey lpg dönüşümü konusunda zaten çok tecrübelisiniz ama benim şahsi fikrim (fabia için ) eğer kulanıcı yılda 10.000 km nin üzerinde yol katediyorsa dönüşümü yapılabilir .yani yaptığı km 'ye bağlı :)

burdan çok fazla detay vermicem .niyemi ? gelip bi çay için diye :)

en kısa zamanda bekliyorum mehmet bey kalın sağlıcakla .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
merhaba sönmez usta;
benim merak ettiğim bir durum var lpg dolum yerini başka bir noktaya montaj etme şansı varmı mesela benzin deposunun olduğu yere
geçen gün romanya plaka auris te dikkatimi çekti dıştaki benzin depo kapağının içinde idi. benimde çok hoşuma gitti . hem mantıken düşününce tompunun altındaki lpg dolum yeri arkadan kazalarda sıkıntı yaratmaz mı?

merhaba mehmet bey

türkiyede mmo odası sızdırmazlık noktasında belirli standartlar belirlemiş bizler ona göre montaj yapıyoruz .bazı araçlarda bunu zaten uyguluyoruz fakat dolum borusu araç dışından benzin depo kapağının içine geliyor ise bu mümkün ama içerden montajlanırsa malesef izmitte sızdırmazlık onayı alamıyorsunuz :(

güvenlik olarak bakacak olursak  hem dolum ucu hem şamandıra çek valfli yapıda oldukları için lpg nin içeri girişine izin verirler ama dışarı çıkışına izin vermezler yani güvenlik anlamında içiniz rahat olsun ,tehlike arzeden bir durum kesinlikle söz konusu değil .

YILDIZ OTOGAZ