Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
yakıt gerçekten çok çok iyi hiç bir sorun yok .

o zaman bırakalım araç mutlu olsun  :D
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Bilgiler için teşekkürler Sönmez Usta, LPG kullanan biri olarak artık ilgi ile takip ediyoruz bu konuları.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
Peki    SÖNMEZ YILDIZ ustam şu katkılı ve katkısız gaz ikilemi hakkında ne diyeceksin.Hangisini kullanmalıyız.Benim aracımda prins VSI2 + valve care var.Gazı opetten alıyorum.Sizin bu konuda ki  tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir.Bu konuda da bizi aydınlatırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
merhaba oğuz bey

direk enjeksiyon motor teknolojisine sahip araçları atmosferik basınçlı araçları birbirinden ayıran ( tabi bu lpg için ) en önemli ayrıntı enjeksiyon milisaniyelerinin çok düşük değerlere sahip olması ve benzin enjektörlerin bulunduğu konumdur .

şuan piyasadaki bir çok ürün bu araçlar için farklı stratejiler uygulamaktadir ,özellikle rolanti halinde çok düşük sayan enjeksiyon milisaniyelerini yakalayıp doğru dozajlama yapabilmek için .

kimi ürün rolanti ve belli devrin üzerinde benzin konumunda çalışırken,kimisinde belli peryotlarda ve devir aralıklarında cutt off ta (devrin rolantiye dönüşü ) benzin püskürtmesi yaparlar.prinste  yaklaşık %10 kadar benzin kullanır ama bu kullanım tüm devirlerde %90 lpg %10 benzin kullanarak çalışmaktadır .

prins in kullanmış olduğu keihin enjektör tamda burda devreye girip olması gereken en iyi dozajlamayı yapmaktadır .1.2 ohm değeri olan keihin enjektör fsı ve tsı araçlarda ilk tercih sebebi olmalı .

uzun yıllar sorunsuz kullanmak için en iyi belirlenmiş strateji olarak prins görünmekte .

oğuz bey size tavsiyem hangi sistemi takacak olursanız olun lütfen doğru serviste karar kılın . prins yada brc olsun ama doğru serviste doğru ellerde olsun .

selamlar
Sönmez usta verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Şu an kafam aşırı dolu olduğu için anlamakta biraz güçlük çekebilirim o yüzden teyit etmek istiyorum benim araca uygun olan lpg'de %10 benzin %90 lpg ile çalışacak değil mi ?
 Birde Prins'in sitesinden bayiliklere baktım ve Adana'da 4 tane Prins bayisi olduğunu gördüm, bu bayiler tam yetkili bayi mi peki güvenilir mi ! 2A mühendisliğine sahip midir ! Bunlar hakkında bilgi alabilir miyim ! Ve son olarakta benim aracıma uygun lpg'nin tam olarak adını ve fiyatını öğrenebilirsem çok memnun olurum. Çünkü yılbaşında Lpg taktıracam Prins ve Brc arasında kaldım ki Prins'in daha kaliteli bi ürün olduğunu biliyorum... Önemli olan sorunsuzluk ve yakıt tasarrufu... Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, Saygılar...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Bilgiler için teşekkürler Sönmez Usta, LPG kullanan biri olarak artık ilgi ile takip ediyoruz bu konuları.

ben teşekkür ederim ali bey  bilgi ve tecrübelerimizi sizinle paylaşmaktan inanın keyif alıyorum. eğer yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize .

saygılarımlar

prins sönmez usta
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Peki    SÖNMEZ YILDIZ ustam şu katkılı ve katkısız gaz ikilemi hakkında ne diyeceksin.Hangisini kullanmalıyız.Benim aracımda prins VSI2 + valve care var.Gazı opetten alıyorum.Sizin bu konuda ki  tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir.Bu konuda da bizi aydınlatırsanız sevinirim.

merhaba tekin bey

katkılı lpg de dolayı bizler ve lpgli araç kullanıcılarının  canı gerçekten çok yandı .çok ciddi sorunlar yaşayan bayi arkadaşlar ve kullanıcılar oldu ki şahsen bizde yaşadık .bundan 1,5-2 sene önceki katkılı otogazlar araç sıcakken sorun yapmıyordu fakat soğukken tekleme stop etme silkelemeya neden olmasının yanında enjektör ve filtrelerde ciddi zararlara neden oluyorlardı.son iki yıldır katkı oranları değiştiği için pek kayda değer şikayet almadık ve sorun yaşamadık .

soğukken akışkan kıvamda olan katkı ve kostik soğuduktan sonra margarın kıvamına gelerek filtrelerde enjektörlerde ve regülatörlerde  tahribata ve tıkanıklığa neden oluyordu .

eğer katkılı kullanacaksınız kesinlikle süreklikatkılı otogaz kullanın .katkısız kullanacaksanız yine süreklikatkı içermeyen otogaz kullanın kesinlikle ikisini birbirine karıştırmayın işte sorunlar o zaman baş gösteriyor .

size tavsiyem katkılı yada katkısız degilde bunları birbirine karıştırmadan istediğiniz otogazı kulanabilisiniz .tabi bilindik markalar kullanmaya özen gösteriniz.

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez usta verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Şu an kafam aşırı dolu olduğu için anlamakta biraz güçlük çekebilirim o yüzden teyit etmek istiyorum benim araca uygun olan lpg'de %10 benzin %90 lpg ile çalışacak değil mi ?
 Birde Prins'in sitesinden bayiliklere baktım ve Adana'da 4 tane Prins bayisi olduğunu gördüm, bu bayiler tam yetkili bayi mi peki güvenilir mi ! 2A mühendisliğine sahip midir ! Bunlar hakkında bilgi alabilir miyim ! Ve son olarakta benim aracıma uygun lpg'nin tam olarak adını ve fiyatını öğrenebilirsem çok memnun olurum. Çünkü yılbaşında Lpg taktıracam Prins ve Brc arasında kaldım ki Prins'in daha kaliteli bir ürün olduğunu biliyorum... Önemli olan sorunsuzluk ve yakıt tasarrufu... Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, Saygılar...

evet oğuz bey prins' in çalışma stratejisi bu aynı dediğiniz gibi  lpg'de %10 benzin %90 lpg ile çalışacak .prins bayileri ipragaza bağlıdır efendim .etkin ve yetkin servisler için  www.prins.com.tr  ye girip adanadaki prins bayilerine ulaşabilirsiniz .2a mühendislik brc distribütörü dür PRİNSle bir alakası yoktur efendim .

size uygulanacak siztem '' PRİNS VSI DI '' olarak adlandırılmakatdır .  tecrübeli işinin ehli ve yaptığı işin arkasında duran bir servisi tercih edin öncelikle ilk tercihiniz bu olsun .

brc mi prins mi derseniz objektif omak adına söylüyorum .piyasadaki en iyi en sorunsuz ve en hızlı enjektör olan KEİHİN ENJEKTÖR kullanan prins benim için her zaman 1 numaradır .birde konu fsı ve tsı araçlar olunca enjektör en önemli kriter oluyor çünkü bu araçların enjeksiyon milisaniyeleri gerçekten çok düşük doğru ve hızlı dozajlama yapan bir enjektör olması zorunluluk bence .ayrıca bu kadar hızlı enjektörleri sürebilecek  ecu (elektronik kontrol ünitesi ) gerekli buda yine prins in 32 bit hızında işlem yapan ecüsü devreye girip takımı tamamlamaktadır  :)
benim şahsi fikrimde prinsten yana tabi hangi markayı takacak olursanız olun şimdiden hayırlı olsun .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
evet oğuz bey prins' in çalışma stratejisi bu aynı dediğiniz gibi  lpg'de %10 benzin %90 lpg ile çalışacak .prins bayileri ipragaza bağlıdır efendim .etkin ve yetkin servisler için  www.prins.com.tr  ye girip adanadaki prins bayilerine ulaşabilirsiniz .2a mühendislik brc distribütörü dür PRİNSle bir alakası yoktur efendim .

size uygulanacak siztem '' PRİNS VSI DI '' olarak adlandırılmakatdır .  tecrübeli işinin ehli ve yaptığı işin arkasında duran bir servisi tercih edin öncelikle ilk tercihiniz bu olsun .

brc mi prins mi derseniz objektif omak adına söylüyorum .piyasadaki en iyi en sorunsuz ve en hızlı enjektör olan KEİHİN ENJEKTÖR kullanan prins benim için her zaman 1 numaradır .birde konu fsı ve tsı araçlar olunca enjektör en önemli kriter oluyor çünkü bu araçların enjeksiyon milisaniyeleri gerçekten çok düşük doğru ve hızlı dozajlama yapan bir enjektör olması zorunluluk bence .ayrıca bu kadar hızlı enjektörleri sürebilecek  ecu (elektronik kontrol ünitesi ) gerekli buda yine prins in 32 bit hızında işlem yapan ecüsü devreye girip takımı tamamlamaktadır  :)
benim şahsi fikrimde prinsten yana tabi hangi markayı takacak olursanız olun şimdiden hayırlı olsun .
Anlıyorum Sönmez usta çok teşekkür ederim. Bu arada kusura bakma 2A mühendisliği bağımsız bir şey sanıyordum ben :) Peki gelelim en önemli konuya benim bu kit'le yakıtım %kaç düşecek. Ben şehir dışı 100 km'ye 32 lira benzin tüketiyorum, şehir içi ise 100 km'ye 45-50 lira yakıt tüketiyor. yani 32 krş ve 45-50 krş. Benim bu yakıt sarfiyatım bu rakamlardan kaça kadar düşebilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Anlıyorum Sönmez usta çok teşekkür ederim. Bu arada kusura bakma 2A mühendisliği bağımsız bir şey sanıyordum ben :) Peki gelelim en önemli konuya benim bu kit'le yakıtım %kaç düşecek. Ben şehir dışı 100 km'ye 32 lira benzin tüketiyorum, şehir içi ise 100 km'ye 45-50 lira yakıt tüketiyor. yani 32 krş ve 45-50 krş. Benim bu yakıt sarfiyatım bu rakamlardan kaça kadar düşebilir ?

estafullah efendim kusura bakmak ne demek :) şuan kilpg fiyatlarıyla net tasarrufunuz %25 -30 vivarında olacağı kanaatindeyim .tabi bu oran ş.dışı olursa biraz daha yükselecektir :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
estafullah efendim kusura bakmak ne demek :) şuan kilpg fiyatlarıyla net tasarrufunuz %25 -30 vivarında olacağı kanaatindeyim .tabi bu oran ş.dışı olursa biraz daha yükselecektir :)
O zaman ben yıllık gittiğim yolu hesaplayim eğer uyarsa tekrar dönüş yapacam Sönmez usta verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim amma velakin ben kit'in fiyatını almadım sizden. Kitin fiyatını da alayım ondan sonra hesaba başlayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
O zaman ben yıllık gittiğim yolu hesaplayim eğer uyarsa tekrar dönüş yapacam Sönmez usta verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim amma velakin ben kit'in fiyatını almadım sizden. Kitin fiyatını da alayım ondan sonra hesaba başlayım :)

kusura bakmayın o detay gözümden kaçmış PRİNS VSI DI  sisteminin fiyatı 3.500 tl 10 taksittir.ayrıca ben teşekkür ederim  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
kusura bakmayın o detay gözümden kaçmış PRİNS VSI DI  sisteminin fiyatı 3.500 tl 10 taksittir.ayrıca ben teşekkür ederim  :)
Tamam ustacım çok teşekkür ederim. Evde ki hesap çarşıya da uyarsa bu kiti taktırmayı düşünüyorum tekrar tekrar teşekkür ederim kolay gelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Tamam ustacım çok teşekkür ederim. Evde ki hesap çarşıya da uyarsa bu kiti taktırmayı düşünüyorum tekrar tekrar teşekkür ederim kolay gelsin :)

hayırlısı olsun efendim  ;)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sönmez Ustam diğer lpg kitlerinde 1000 km bakımı ya da kontrolu diye bir şey varmış. Prins'te de böyle bir periyot var mı? Prinsin periyodik bakım aralıklarını ve bu bakımlardaki işlemlerini , değişenlerini teferruatlı olarak bizimle paylaşabilirsen çok faydası olacağı kanaatindeyim.Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Ustam diğer lpg kitlerinde 1000 km bakımı ya da kontrolu diye bir şey varmış. Prins'te de böyle bir periyot var mı? Prinsin periyodik bakım aralıklarını ve bu bakımlardaki işlemlerini , değişenlerini teferruatlı olarak bizimle paylaşabilirsen çok faydası olacağı kanaatindeyim.Şimdiden teşekkür ederim.

evet tekin bey prins yada bir başka ürün farketmez tüm ürünlerde oryantasyon süreci olarak adlandırdığımız süreç var prinste 1,500-2000 km sonra genel sistem kontrolü yapılır aksi giden bir durum varmı diye .

olağan dışı bir durum olmadığı sürece her 10.000 km de bir

-     genel sistem kontrolü
-     prins data ve diagnostik verilerinin okunması
-     lpg karışım ayarı 
-     buhar ve likit filtrelerin gerekiyorsa değişmesi (en sağlıklısı rutin olarak değişmek )
-     lpg kaçak kontrolü
-     su kaçak kontrolü
-     lpg tankı bağlantıları
-     regülatör basınç ayarı
-     şamandıra ve sensör kontrolü
-     hortum ,boru ve rekorların kontrolü

bu kontroller sonucu anormal bir durum yada veri gözlemlenirse eelektronik yada mekanik aksama müdahale gerekebilir .prins te çok istisnai durumlarda parça değişimi yapmaktayız .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sönmez Ustam teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Ustam teşekkür ederim.

rica ederim efendim  ;)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
toyota clup tr ailesinden hakim umut bey ' in 2012 model aurıs 'ini PRİNS' li yaptık :alkis: bizleri tercih edipboludan kalkıp geldiği için kendisine  yıldız otogaz sistemeleri olarak teşekkür ederiz .

tassaruflu ve keyifli sürüşler hakimim :)

YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
ben teşekkür ederim ellerinize sağlık,görenler çok beğendi işçiliğini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 A/T
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 14500
  • 1 kere teşekkür etti
Umut bey merhaba,

sakıncası yok ise tüketim değerlerinizi paylaşabilir misiniz? bende aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum, malum bu benzin fiyatları ile aracı kullanmak tat vermiyor aksine cebi yakıyor...

Sönmez ustam merhaba,

Prinsin hangi kitinin montajı yapıldı. aracın otomatik olması çekişte ve vites geçişlerinde sorun teşkil eder mi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...