0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yakıt gerçekten çok çok iyi hiç bir sorun yok .
merhaba oğuz bey direk enjeksiyon motor teknolojisine sahip araçları atmosferik basınçlı araçları birbirinden ayıran ( tabi bu lpg için ) en önemli ayrıntı enjeksiyon milisaniyelerinin çok düşük değerlere sahip olması ve benzin enjektörlerin bulunduğu konumdur .şuan piyasadaki bir çok ürün bu araçlar için farklı stratejiler uygulamaktadir ,özellikle rolanti halinde çok düşük sayan enjeksiyon milisaniyelerini yakalayıp doğru dozajlama yapabilmek için . kimi ürün rolanti ve belli devrin üzerinde benzin konumunda çalışırken,kimisinde belli peryotlarda ve devir aralıklarında cutt off ta (devrin rolantiye dönüşü ) benzin püskürtmesi yaparlar.prinste yaklaşık %10 kadar benzin kullanır ama bu kullanım tüm devirlerde %90 lpg %10 benzin kullanarak çalışmaktadır .prins in kullanmış olduğu keihin enjektör tamda burda devreye girip olması gereken en iyi dozajlamayı yapmaktadır .1.2 ohm değeri olan keihin enjektör fsı ve tsı araçlarda ilk tercih sebebi olmalı .uzun yıllar sorunsuz kullanmak için en iyi belirlenmiş strateji olarak prins görünmekte .oğuz bey size tavsiyem hangi sistemi takacak olursanız olun lütfen doğru serviste karar kılın . prins yada brc olsun ama doğru serviste doğru ellerde olsun .selamlar
Bilgiler için teşekkürler Sönmez Usta, LPG kullanan biri olarak artık ilgi ile takip ediyoruz bu konuları.
Peki SÖNMEZ YILDIZ ustam şu katkılı ve katkısız gaz ikilemi hakkında ne diyeceksin.Hangisini kullanmalıyız.Benim aracımda prins VSI2 + valve care var.Gazı opetten alıyorum.Sizin bu konuda ki tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir.Bu konuda da bizi aydınlatırsanız sevinirim.
Sönmez usta verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Şu an kafam aşırı dolu olduğu için anlamakta biraz güçlük çekebilirim o yüzden teyit etmek istiyorum benim araca uygun olan lpg'de %10 benzin %90 lpg ile çalışacak değil mi ? Birde Prins'in sitesinden bayiliklere baktım ve Adana'da 4 tane Prins bayisi olduğunu gördüm, bu bayiler tam yetkili bayi mi peki güvenilir mi ! 2A mühendisliğine sahip midir ! Bunlar hakkında bilgi alabilir miyim ! Ve son olarakta benim aracıma uygun lpg'nin tam olarak adını ve fiyatını öğrenebilirsem çok memnun olurum. Çünkü yılbaşında Lpg taktıracam Prins ve Brc arasında kaldım ki Prins'in daha kaliteli bir ürün olduğunu biliyorum... Önemli olan sorunsuzluk ve yakıt tasarrufu... Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, Saygılar...
evet oğuz bey prins' in çalışma stratejisi bu aynı dediğiniz gibi lpg'de %10 benzin %90 lpg ile çalışacak .prins bayileri ipragaza bağlıdır efendim .etkin ve yetkin servisler için www.prins.com.tr ye girip adanadaki prins bayilerine ulaşabilirsiniz .2a mühendislik brc distribütörü dür PRİNSle bir alakası yoktur efendim .size uygulanacak siztem '' PRİNS VSI DI '' olarak adlandırılmakatdır . tecrübeli işinin ehli ve yaptığı işin arkasında duran bir servisi tercih edin öncelikle ilk tercihiniz bu olsun . brc mi prins mi derseniz objektif omak adına söylüyorum .piyasadaki en iyi en sorunsuz ve en hızlı enjektör olan KEİHİN ENJEKTÖR kullanan prins benim için her zaman 1 numaradır .birde konu fsı ve tsı araçlar olunca enjektör en önemli kriter oluyor çünkü bu araçların enjeksiyon milisaniyeleri gerçekten çok düşük doğru ve hızlı dozajlama yapan bir enjektör olması zorunluluk bence .ayrıca bu kadar hızlı enjektörleri sürebilecek ecu (elektronik kontrol ünitesi ) gerekli buda yine prins in 32 bit hızında işlem yapan ecüsü devreye girip takımı tamamlamaktadır benim şahsi fikrimde prinsten yana tabi hangi markayı takacak olursanız olun şimdiden hayırlı olsun .
Anlıyorum Sönmez usta çok teşekkür ederim. Bu arada kusura bakma 2A mühendisliği bağımsız bir şey sanıyordum ben Peki gelelim en önemli konuya benim bu kit'le yakıtım %kaç düşecek. Ben şehir dışı 100 km'ye 32 lira benzin tüketiyorum, şehir içi ise 100 km'ye 45-50 lira yakıt tüketiyor. yani 32 krş ve 45-50 krş. Benim bu yakıt sarfiyatım bu rakamlardan kaça kadar düşebilir ?
estafullah efendim kusura bakmak ne demek şuan kilpg fiyatlarıyla net tasarrufunuz %25 -30 vivarında olacağı kanaatindeyim .tabi bu oran ş.dışı olursa biraz daha yükselecektir
O zaman ben yıllık gittiğim yolu hesaplayim eğer uyarsa tekrar dönüş yapacam Sönmez usta verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim amma velakin ben kit'in fiyatını almadım sizden. Kitin fiyatını da alayım ondan sonra hesaba başlayım
kusura bakmayın o detay gözümden kaçmış PRİNS VSI DI sisteminin fiyatı 3.500 tl 10 taksittir.ayrıca ben teşekkür ederim
Tamam ustacım çok teşekkür ederim. Evde ki hesap çarşıya da uyarsa bu kiti taktırmayı düşünüyorum tekrar tekrar teşekkür ederim kolay gelsin
Sönmez Ustam diğer lpg kitlerinde 1000 km bakımı ya da kontrolu diye bir şey varmış. Prins'te de böyle bir periyot var mı? Prinsin periyodik bakım aralıklarını ve bu bakımlardaki işlemlerini , değişenlerini teferruatlı olarak bizimle paylaşabilirsen çok faydası olacağı kanaatindeyim.Şimdiden teşekkür ederim.
Sönmez Ustam teşekkür ederim.