0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
monroe marka amortisörleri kısa diye takmayan servisler var arkadaşlar. ben taktırdım ve kullanıyorum. bir sıkıntı yok. amortisörler araca uygundur. montaj yapılırken helezonlar gerdirilerek takılıyor tek fark bu. orjinaliyle yanyana koyduğunuzda kısa duruyor fakat gerdirerek taktığınızda çubuk bir miktar daha uzuyor. farklı teknolojisinden ötürü servisler kısa zannediyor. aldığım yerdeki arkadaş bunun açıklamasını bana yaptı ve o şekilde montajı yaptırdım. yetkili servisler uyumsuz deyip geçiştiriyor. sanayide işi bilen herkes bu şekilde yapıyor bu montajı. zaten monroe'nun sitesinden girip bakarsanız bu amortisörün T25 için üretildiği yazıyor.
Sizin aracınıza o amortisörü takan kişi çok biliyor gelsin ben ona iki tane T25 amortisörü göstereyim her ikiside oluyor T25'e, o amortisörü 1.6 comfort'a taksın bende göreyim.İşin teknik kısmı şu,T25 2.0'lar için üretilen amortisörlerin milleri kısa ve orifis valfleri ağırlık sebebi ile sert ayarlı, ayrıca 2.0'ların tamamı ve 1.6 elegant'lar 17" jant'a sahip olduğu için (1.6 comfort'lar 16" jantlıdır) mil kısalığını jant tolere ediyor.1.6 Comfort T25 lerin ise amortisörleri aslında E12 Corolla ile aynı ancak alt tabla kısmı (iki cıvata ile taşıyıcıya bağlanan kısımı) cıvata delikleri T25 için daha kalın dolayısı ile T25'in orjinal amortisör alt cıvataları ile olmuyor ama E12 amortisörü ve alt tabla cıvatalarını kullanırsanız yada E12 amortisörün alt cıvata deliklerini 2mm kadar düzgün bir şekilde genişletebilirseniz sorununuz çözülüyor.Aftermarket üreticileri bu yüzden doğuda zaten satışı olmayan 1.6 Comfort yürüyen aksamına sahip T25 Comfort'a E12 amortisörünü uygun gösteriyor, yedek parçacı E12 amortisörü veriyor, usta bunun cıvataları olmuyor diye geri getiriyor, sonra benim arabamın amortisörü bulunmuyor diyorlar.Umarım durumu izah edebilmişimdir.
kırmızı yazılan kısmın altını çizerek şunu söyleyim. benim aracım t25 2.0 elegant ve jantlarım 16 inçtir. 17 inç değildir.
Ufuk bey merhaba,2,0'lar 16 inch janta sahip. Sadece 2,0 Elegant Executive modeli (veya Executive Elegant) modeli 17 inch janta sahip. Yani her ikisi de 2,0 ama donanıma göre biri 16 , diğeri 17 janta sahip.Geride kalan tüm 1,6'lar 16 janta sahip. (Comfort ve Elegant).Bundan kesinlikle eminim. Çünkü hem 1,6 Elegant (16 jant), hemde 2,0 Elegant Executive(17 jant) sahibiyiz.Hatta 1, 6 nın amortisörlerini bulamadığımdan ötürü de habire bu konu başlığına yazmaktayım.Bu arada dediğiniz doğru. Bu containerda da kyb nın Avensis amortisörleri yok.
Zaten sorun burada. Civata deliği genişleterek takılan amortisör arabayı çok az birşey aşağıya çekiyor. Bu da ilk başta sorun değil gibi görünüyor ancak amortisör vazifesini tam olarak görmediği için sürüş konforu kayboluyor. Bunu 3 arabaya uygulayıp sonra şikayet üzerine tekrar söken bir ustanın kendi ağzından duydum.Ayrıca Corolla amortisörünü uygulamayı ağırlık ve airodinamiğini bozacağını düşündüğüm için beklemeye karar verdim. Ve hala bekliyorum (5 ay)
ufuk bey avensis kendi aracım olduğundan ve bende pimpirikli bir insan olduğum için söylediğim şeylerin tamamen arkasındayım. çünkü amortisörleri alırken ıncığına cıncığına kadar araştırdım. monroe marka (fakat model numaralarını şu anda hatırlamıyorum. isterseniz kutularını atmadım depoda duruyor. oradan bakıp söyleyebilirim) amortisörlerde hiçbir sıkıntı yaşamadım. ince ince araştırdım ve benim aracım için üretilen amortisörün bu olduğunu öğrendim. kesinlikle corolla vs için değil. t25 2.0 avensis için birebir uyumlu. herhangi bir somun uyumsuzluğu vs de olmadı. tabiri caizse cuk diye oturdu. orjinal amortisörünün yanına koyduğumda yaklaşık 1 cm kadar kısa oldu evet. ama montajdan sonra fark hissedilmiyor. orjinaline göre biraz sert gibi ama öyle rahatsız edecek kadar da bir sertlik değil. bende kyb marka aradım ama hiçbir yerde bulamadım. mecburen monroe aldım. çifti 320 tl. fiyatı da uygun. ve 2000 km dir biniyorum şimdilik bir sıkıntı yaşamadım.
Vallahi arabayı bu yüzden satılığa çıkardım. Amortisör gelirse binerim. Gelmezse satıp Honda alırım diyorum.Ama servise gidip o parayı vermem. Tam soygun gibi bir fiyat veriyorlar. 334815 ve 334816 olabilirmi numaralar ?
Konfor ve yol tutuşunda bir kayıp oldumu?
Az önce 334815 ve 334816 numaralı KYB amortisörlerini aldım. İnşallah sorunsuz olur.