0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar izmir'de bir amortisörcüde monroe marka buldum. siparişini verdim. kısmetse yarın elimde olur. uyumsuzluk olmazsa 1-2 güne bu işi halletmiş olurum. yardımlarınız için teşekkür ederim.
arkadaşlar amortisörleri taktırdım hiçbir sorun, uyumsuzluk vs olmadı. monroe marka amortisör. hatta model numarasını da yazayım. G8091 ve G8092. T25 için ön amortisörler bunlar. bazı satıcılar ve montajı yapacak servisler aracın üzerinden çıkan amortisörle kıyaslayıp bunlar kısa olmaz diyorlar. ama bilmedikleri birşey var. bu amortisörün teknolojisi biraz farklı. aldığım yerdeki arkadaş söyledi. amortisörü monte ettirirken helezonların gerdirilerek takılması gerekiyor. daha sonrasında amortisörün mili bir miktar daha açılma yaparak hemen hemen orjinal amortisör boyuna geliyor. arada 1-2 cm lik bir fark kalıyor fakat yol tutuşuna vs hiçbir etkisi olmuyor. düşüklük vs de hissedilmiyor. piyasada bulamayan arkadaşlar varsa aldığım yerin adını ve telefon no'sunu verebilirim. çiftini 320 tl'ye aldım.
Arkadaşlar merhaba,Ön sağ amortisörüm kilitlenmiş ve araba sağ taraftan hiç esnemiyor. Bir senedir önden gelen bir sesten şikayetciydim.4ayrı ustaya, 1 kere de muayeneye gitmeme rağmen kimse sorunu anlamadı. Geçen hafta sesi duymak icin kendim arabayı sallamaya kalkınca yaylanmadığını ben fark ettim.Işin ilginci arabam bu şekilde muayeneden de geçti.Ben en kötü ihtimal muayenede sorunu söyler ve kovalarlar demiştim.Şimdi benim de 2005, 1, 6 Elegant için amortisöre ihtiyacım var.Sitelerde yok.Servislerde fiyat pahalı.Nereden bulabileceğimiz konusunda yardımlarınızı rica ederim. Tercihim japon olmasından ötürü KYB olur. Ama bulamıyorsak Monroe falanda olur.
uyumsuzluk olabilir diye yurtdışı alışverişine sıcak bakmıyorum doğrusu. çünkü yerel bir internet sitesinden alacağım üründe bile satıcı araca uyumsuzluk gösterebildiğini söyledi. alan birisi uymadığı için geri iade etmiş. en iyisi yakın mesafeden ve güvenilir birinden almak bence. simdilik biraz sabredip beklemekten başka yapacak bir şey yok.
Tanesi 210 TL den KYB marka amortisör buldum. Forumda bu markayı takan vardı. Avensis e takan ve kullananlar görüşlerini bildirir ise sevinirim.
Konu hortlamış olacak ancak son edindiğim bilgileri paylaşmak istedim. KYB distribütörü ile yaptığım görüşmede ellerinde şu an amortisör olmadığını, ithalatta yaşanan bir sıkıntıdan ötürü getiremediklerini , önümüzdeki haftalarda KYB İspanya dan bir malzeme beklediklerini izah ettiler. Sağolsunlar arabamın amortisor numaralarına kadar yardımcı oldular. Ithalatın gerçekleşeği günü beklemeye karar verdim. Arabama konforu kaybetmemek adına Monroe takmak istemiyorum.
Sırf bu yüzden satacağım arabayı yakında.