Gönderen Konu: 2003 Avensis T25 için ön amortisör arıyorum.  (Okunma sayısı 15295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 Avensis T25 için ön amortisör arıyorum.
« Yanıtla #80 : Mart 19, 2013, 00:10:41 »
Ufuk Bey'le iletişime geçin o yardımcı olacaktır size  :)

Teşekkür ederim.İnşallah yardımcı olur.Yoksa servise mahkumuz.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 19, 2013, 00:10:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 19, 2013, 00:11:50 »
Teşekkür ederim.İnşallah yardımcı olur.Yoksa servise mahkumuz.
Emin olun vardır kendilerinde,yoksa bile yardımcı olur yine  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mart 19, 2013, 20:53:03 »
Emin olun vardır kendilerinde,yoksa bile yardımcı olur yine  :)
Bugün şaşmazda bir çıkma parçacıya ulaştım çıkmasına 160 TL istedi.Bende dur hop falan dedim. KYB sıfırı o fiyat ne dese iyi sizin arabaya uymaz dedi ve ekledi işine gelirse.Gelmedi sana 160 vereceğime servise veririm en azında iki yıl garanti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mart 19, 2013, 20:58:22 »
Bugün şaşmazda bir çıkma parçacıya ulaştım çıkmasına 160 TL istedi.Bende dur hop falan dedim. KYB sıfırı o fiyat ne dese iyi sizin arabaya uymaz dedi ve ekledi işine gelirse.Gelmedi sana 160 vereceğime servise veririm en azında iki yıl garanti
Ben size Ufuk Bey'le iletişime geçin dedim çünkü bu sebepten dolayı."Yersen" modunda olan insanların hesapları bu şekilde ne yazıkki.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mart 19, 2013, 21:39:25 »
Ben size Ufuk Bey'le iletişime geçin dedim çünkü bu sebepten dolayı."Yersen" modunda olan insanların hesapları bu şekilde ne yazıkki.

Ben de baska bir arayis olacagini tahmin ettigimden cevap yazmak istemedim Ertancim.Sasmaz'daki cikmaciyida biliyorum, neyse problem degil benim amacimin burada satis yapmak olmadigini bilen biliyor o da bana yetiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Mart 19, 2013, 21:44:38 »
Ben de baska bir arayis olacagini tahmin ettigimden cevap yazmak istemedim Ertancim.Sasmaz'daki cikmaciyida biliyorum, neyse problem degil benim amacimin burada satis yapmak olmadigini bilen biliyor o da bana yetiyor :)
Elbette,sizinde dediğiniz gibi bilen biliyor ancak yardımcı olmak için tavsiyede bulunup yol gösteriyorum en azından bir bakın aradığınızı bulamazsanız yada aldığınız cevaptan tatmin olmazsanız tekrar sorarsınız.Ama hiç sormadan şuraya sordum böyle dedi deyince,cevabımın hoşlarına gitmediğini yada umursamadıklarını düşündüm açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #86 : Mart 19, 2013, 22:58:47 »
Elbette,sizinde dediğiniz gibi bilen biliyor ancak yardımcı olmak için tavsiyede bulunup yol gösteriyorum en azından bir bakın aradığınızı bulamazsanız yada aldığınız cevaptan tatmin olmazsanız tekrar sorarsınız.Ama hiç sormadan şuraya sordum böyle dedi deyince,cevabımın hoşlarına gitmediğini yada umursamadıklarını düşündüm açıkçası.

Şimdi insan psikolojisi böyle birşey Ertancım biz bunu hep yaşıyoruz, biri bizden bilgi alıyor yada alışveriş yapıyor kurduğu ilişki hoşuna gidiyor ve birine tavsiye ediyor, tavsiye edilen kişi tavsiye edenin bir çıkarı olduğunu zannediyor :)

Halbu ki biz kimseye ayrım yapmıyoruz, bizi sanayide sadece bilgi almak için kullanan firmalar  bile var kuruş alışveriş yaptıkları yok, ama biz yinede bilgimizi tecrübemizi esirgemiyoruz (bilgimizi haksız kazanç için kullanmak isteyenler hariç), yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Çok söylediğimiz olmuştur bunu bizden almayın, gidin şuradan alın daha ucuza veya daha iyisini alırsınız diye, para için iş yapan satıcı bunu söyler mi?

İşin özü bilen bilmeyen bir şekilde kendi çözümünü arıyor, kimseye kızmamak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mart 19, 2013, 23:09:34 »
Şimdi insan psikolojisi böyle birşey Ertancım biz bunu hep yaşıyoruz, biri bizden bilgi alıyor yada alışveriş yapıyor kurduğu ilişki hoşuna gidiyor ve birine tavsiye ediyor, tavsiye edilen kişi tavsiye edenin bir çıkarı olduğunu zannediyor :)

Halbu ki biz kimseye ayrım yapmıyoruz, bizi sanayide sadece bilgi almak için kullanan firmalar  bile var kuruş alışveriş yaptıkları yok, ama biz yinede bilgimizi tecrübemizi esirgemiyoruz (bilgimizi haksız kazanç için kullanmak isteyenler hariç), yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Çok söylediğimiz olmuştur bunu bizden almayın, gidin şuradan alın daha ucuza veya daha iyisini alırsınız diye, para için iş yapan satıcı bunu söyler mi?

İşin özü bilen bilmeyen bir şekilde kendi çözümünü arıyor, kimseye kızmamak lazım :)
Aynen öyle Ufuk Bey,eskiden ortaokuldayken bazı hocalar ders için notları yada kitabı şu kırtasiyeye bıraktım ordan alabilirsiniz derdi.Bizde çocuk aklı derdikki kesin anlaşması var giden öğrenciden komisyon alıyor.Bilmezdikki konuşuyor pazarlık yapıyor bizim için.Bu durumda biraz ona benziyor. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 24, 2013, 01:25:49 »
Ertan bey özelden Ufuk beye mesaj yazdım.Ama cevap alamadım.+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mart 24, 2013, 01:45:02 »
Ertan bey özelden Ufuk beye mesaj yazdım.Ama cevap alamadım.+
Ufuk Sönmez'e attınız değil mi.Size dönecektir kendisi mutlaka pazartesi günü içerisinde.Haftasonu olduğu için bakamamış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mart 24, 2013, 12:26:24 »
Ufuk Sönmez'e attınız değil mi.Size dönecektir kendisi mutlaka pazartesi günü içerisinde.Haftasonu olduğu için bakamamış olabilir.
Evet.Ufuk Sönmez'e mesaj attım.Ama Hala dönmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #91 : Mart 24, 2013, 14:57:48 »
Evet.Ufuk Sönmez'e mesaj attım.Ama Hala dönmedi.

Cevap yazdım Murat bey aracınızın şasi numarası ile dönüş sağlarsanız yardımcı olabilirim.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mart 24, 2013, 20:44:02 »
Cevap yazdım Murat bey aracınızın şasi numarası ile dönüş sağlarsanız yardımcı olabilirim.

Saygılar.
Yazdım.görüşmek üzere.Hoşçakalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2003 Avensis T25 için ön amortisör arıyorum.
« Yanıtla #93 : Haziran 24, 2016, 09:55:17 »
Merhaba
Bu konu çok eski ama bu srounu servis dışında çözen varmı. Kısa gelmeyen birebir uyan amortisörden bulan varmı acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 06 GLC 74
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 26, 2018, 14:55:54 »
Merhaba Arkadaşlar

Aracım 2004 Model Avensis 2.0 Executive Elegant... Aracımın Sağ ön amortisörü ses yapmaya başlayınca değiştirme kararı aldım.

Yaptığım araştırmalara göre bizim araçlara uyan (KYB Katalogları ve Net Araştırmaları Sonunda) KYB 334815 (Sağ) 334816 (Sol) amortisör olduğunu buldum.

Netten 250 TL'ye (Sağ) tek amortisörü satın aldım. Araçtan amortisörü söktük. Bi baktık. Bizim yeni aldığımız amortisörün mili kısa.... :) Ölçtük 5 cm

Usta dedi bu olmaz mil baya kısa sıkıntı olur. Araçtan çıkan amortisör orjinal... Üzerinde TOYOTA APA - KYB yazıyor. Orjinal Üzerinde Yazan Kodu: 48510-05280

Sonra servisten bir tanıdığı aradık. Dedi 334815 uygundur. Dedik Mili Kısa... Olabilir önemli olan yayın oturduğu tablanın tam uyumlu olması ve vida delik yerleri uygun mu.. dedik uygun.... o zaman takacaksınız mil kısa olması yeni nesil amortisör olmasıymış

Usta tamam dedi ben takarım ama vurma yapabilir... Dedik tak gitsin :) yeni aldığımız amortisörü taktık. On numara oldu. Ne arabanın duruşunda değişim ne de yolda vurma var.... Bu arada amortisörden kaynaklı ses gitti.

Daha sonra kafama taklıdı. Rus Avensis Club sitelerinde şunu buldum. KYB firmasının verdiği cevap "Üretim yıllarında Avensislere takılan amortisörler uzun milli idi. Bununsebebi Rusya'nın bozuk yollarına aracın uyumunu sağlamak olduğu" daha sonra KYB yeni nesil amortisör geliştirince milleri kısaltmış ve KYB 334816 ve 334815 in kısa olma nedeni bu... Zararı yok.. Kısa Olmasına Rağmen Vurma vs yapmaz.. Çünkü içeriden sönümleme yapılmış sanki...

Bu nedenle KYB 334816 ve 334815'i gönül rahatlığı ile takabiliriz. Servisin söylediği zaten başka uyumlu amortisör yok. Ya Monroe Ya KYB... Bu arada Monroe' de kısa mı bilmiyorum..

Yardımcı olmuştur umarım.. Kalın sağlıcakla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 26, 2018, 18:48:18 »
2004 mod avensis aracımın ön amortisörler de kısa bi sıkıntı yok.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 200000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Nisan 30, 2018, 00:43:26 »
Arkadaşlar ustam kısa olan amortisörü daha önce taktığını ve aracın süspansiyonunun sertleştiğini söyledi.Çünkü helezon sıkışıyor. Ben istanbuldan çiftini getirttim. Markası mypart. Parlak olan üst kısmının boyu 23 cm. Şimdilik memnunum, ses kesildi ve konforlu. Fakat sanki frene basınca araba sağa sola hafif kayıyor gibi. Bir de amortisörün vida delikleri orjinale göre küçük geldi. Tornacı 10 liraya orjinal boyutta deliği büyüttü.Aracım 2005 1.6 Avensis. Tavsiye ederim.
Aldığım firma Onur Bey:05392083530
Kader gayrete aşıktır