Gönderen Konu: Yeni Toyota Rav-4  (Okunma sayısı 16681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Yeni Toyota Rav-4
« : Kasım 29, 2012, 14:38:44 »

Toyota ilk nesil RAV4’ü 1994 yılında tanıttığında, bir anlamda kompakt SUV segmentini de yaratmıştı. O günden bugüne 3 nesilde yaklaşık 4.5 milyon adetlik satışa ulaşan Toyota RAV4 şimdi yeni nesliyle (2013) karşımızda. 2012 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergilenen yeni (2013) RAV4, Toyota’nın “Under Priority” adlı tasarım diliyle şekillendirilmiş.

4570 mm uzunluğu eskisinden 205 mm, 1844 mm’lik genişliği eskisinden 30 mm daha fazla olan yeni RAV4’ün yüksekliği ise 25 mm kadar azalmış ve 1661 mm olmuş.

Motor seçenekleri

Otomobilde Batı Avrupa pazarına yönelik olarak 151 HP’lik 2.0 litre benzinli, 124 HP 2.0 litre dizel ve 150 HP 2.2 litre dizel motor seçenekleri sunulacak. Yakıt tüketim değerlerininse eskiye oranla yüzde 12’ye varan oranlarda düşürüldüğü ifade ediliyor.

Dördüncü nesil RAV4’ün Doğu Avrupa motor gamı ise daha farklı. Rusya’nın da dahil olduğu bu pazarlar için 2.0 lt 145 HP benzinli, 2.5 lt 180 HP benzinli ve 2.2 lt 150 HP D-4D dizel motor seçenekleri sunulacak.

Entegre Dinamik Sürüş Sistemi

Yeni RAV4’te bulunan “Integrated Dynamic Drive System- Entegre Dinamik Sürüş Sistemi”, otomobilin 4×4 aktarma sistemini, VSC’yi (araç stabilite programı) ve direksiyon sistemini (EPS) koordine ederek daha güvenli sürüşlere olanak tanıyacak.

Otomobilde ön ve arka akslar arasındaki güç dağılımı 100:0 ve 50:50 arasında otomatik olarak ayarlanabilecek. Off-road sürüşleri içinde güç aktarımı 4WD Lock düğmesi vasıtasıyla 40 km/s hıza kadar ön ve arka akslara yüzde 50-50 dağıtılacak.

4 tekerlekten çekişli modellerin hepsinde sunulacak sport seçeneğinde ise önlere yüzde 90, arkalara yüzde 10 güç aktarımı yapılarak, ön lastiklere binen yükün hafifletileceği ifade ediliyor.

Otomobilin kapsamlı teknik özellikleri henüz açıklanmadı. Ayrıca Türkiye satış zamanı ve fiyatı da haber yayına hazırlandığında henüz belirtilmemişti. Açıklandığı zaman yine sitemizde yayınlayacağız.

kaynak: http://www.otomobil.com.tr/yeni-2013-toyota-rav4-tanitildi/
???

Toyota Club Türkiye

Yeni Toyota Rav-4
« : Kasım 29, 2012, 14:38:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Rav-4
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2012, 00:22:17 »
Digital saat hariç her şeyi beğendim 2.0 d4d ile kesinlikle 2.0 Tiguan-Quasqai satışlarını azaltır.Ama 2014'ten itibaren 1.6 bmw motoruyla çok iyi bi seçenek olur.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2012, 00:32:39 »
Digital saat hariç her şeyi beğendim 2.0 d4d ile kesinlikle 2.0 Tiguan-Quasqai satışlarını azaltır.Ama 2014'ten itibaren 1.6 bmw motoruyla çok iyi bir seçenek olur.

2014 yılında bmw motoru olayını merak ettim? Kim ne derse desin ben 10 yıldır sorunsuz motorları için toyotacıyım, eğer bmw motorlu toyota satışa sunulursa ben bu sevdadan vaz geçerim. BMW motoru iyidir diyen kişiye de tebessüm ederim.

Dış tasarımda vosvoslardakine benzer bir durum; yeni avensis-auris-verso hemen hemen aynı olmuş, bence Toyotaya yakışmıyor.Rav her modelinde dağdan biraz daha şehre iniyor. Bence klasik toyota arazi şeklinden ziyade daha avrupalı bir formu olmuş.Ama yakışıklı...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2012, 01:04:18 »
2014 yılında bmw motoru olayını merak ettim? Kim ne derse desin ben 10 yıldır sorunsuz motorları için toyotacıyım, eğer bmw motorlu toyota satışa sunulursa ben bu sevdadan vaz geçerim. BMW motoru iyidir diyen kişiye de tebessüm ederim.

Dış tasarımda vosvoslardakine benzer bir durum; yeni avensis-auris-verso hemen hemen aynı olmuş, bence Toyotaya yakışmıyor.Rav her modelinde dağdan biraz daha şehre iniyor. Bence klasik toyota arazi şeklinden ziyade daha avrupalı bir formu olmuş.Ama yakışıklı...
Şu an Bmw'nin 1 serisinde kullanılan 1.6 dizel motor efficentdynamics adı altında sunuluyor gayette iyi değerleri var.Şu ana kadar belirgin sorununu duymadım.Dizel motor olarak Bmw gerçekten iyi bu aralar 520D-320D gibi araçların 6-7 litre gibi tüketim değerlerine ulaşmasıda bu motorların ne kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor.
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2012, 01:15:57 »

bmw den motoru alıp olduğu gibi koyacak kalitesizlikte marka değildir toyota... bu olayı şuna benzetebilirsin.. nikon en iyi dslr makineleri üretir.. ama algılayıcısını (en nemli parçayı) sony den alır.. eee bu sony salak mı da performansı nikona göre düşük makineler üretiyor.. tabiki hayır.. nikon algılayıcıyı alıp kendince işlemler uyguluyor.. aynı algılayıcıyı kullanan iki makineden nikon daha temiz fotolar çekiyor bu sayede :D.. yani kısacası toyota eminim ki teknolojiyi alıp motor bloğunu vs kendi üretecektir.. kabutun altında bmw logosu görmek bazı insanların hiç hoşuna gitmez en başta benim :D..

ayrıca rav4 önceki nesle göre biraz daha iyi durmuş.. arkadaşlar bunu da ix30 a benzetmezse iyidir :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2012, 01:25:17 »
Bir de belirtmek istediğim bir husus var; sıfır bmw motorlarının hepsi performans-ekonomi verileri yönünden toyota motorlarından iyi olabilirler. Benim "iyi motor" derken kastettiğim şey km 150.000 hatta 250.000 olduğunda halen sahibini tatmin etmesi, problem yaratmaması ve masraf çıkarmamasıdır.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2012, 01:31:42 »
Bir de belirtmek istediğim bir husus var; sıfır bmw motorlarının hepsi performans-ekonomi verileri yönünden toyota motorlarından iyi olabilirler. Benim "iyi motor" derken kastettiğim şey km 150.000 hatta 250.000 olduğunda halen sahibini tatmin etmesi, problem yaratmaması ve masraf çıkarmamasıdır.

bnm de istememe sebebim budur zaten
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • herkese selam 93 model 1,6 gl corolla kullanıcısıyım
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2012, 03:27:28 »
toyota da vosvos gibi yapmaya başladı en alttan tutta üste doğru tüm modellerinde aynı iç tasarım ve dış tasarım anlayışını kullanmaya başlamış ben bu tasarımları hiç beyenmedim çok uyduruk olmuş aceleye gelmiş sanki ama tabi canlısınıda bi görmek lazım fotolardan gördüğüm kadarıyla böyle.. millet 2,0 dizel makinadan 170bg üstünde güç üretiyo toyota hala 124bg güç üretiyo.. inşallah bmw dizel motorları bu konuda toyotaya bir artı kazandırır umudundayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2012, 12:49:33 »
Almanlar genellikle bunu yapıyor.BMW Audi VW firmaların araçların kasaları birbirlerine  bir önceki kasaya göre ebnzerlik  gösteriyor ve sonraki çıkan kasada daha iyi görünüyor.Ama japınlara bakın bütün kasalar birbirinden tamamen farklı.Hiç benzemiyor.Almanların yaptıgı en güzeli.Bİr öncekini çagrıştıracak.BEnzeyecek.Audi ön ızgarası yıllardır aynı nerdeyse.Bmw far ları geniş ön ızgara aynı.Hafif güzel değişikliklerle daha iyi yapıyorlar.Honca civic çıktı  begenilmedi 1 sene sonra arkayı tamamen değiştirdiler.2012 alan adamın arabası 2013 ten farklı olacak.
Bİrde lada var helal olsun yıllardır aynı tasarım ne farlar ne stoplar değişmiyor kolay kolay.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2012, 00:33:12 »
Aurisin Verso modeli gibi olmuş :)
Ama giderek bu tasarım hoşuma gitmeye başladı, arka stoplar hariç.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 03, 2012, 01:08:42 »
Gayet şık görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 03, 2012, 17:56:40 »
Görüyorum ki toyota kullancıları bmw motoruna sıcak bakmıyor. Haklılar daha öncede söyledim yine söylüyorum bmwden motor almadaki amaç nedir o logoyu neden görelim 1.6 dizel geliştirip üretemicek kadar küçük bir firmamısın tabiki hayırr bunun cevabını öğrenemiyeceğim için üzgünüm. bu arada konu dışı konuşuyorum konuya geleyim rav4 güzel olmuş sportif olmuş ancak yine beğenilmicek bizim ülkemizde. Amerikada yok satacak ama bizim herşeyi bilen milletimiz buna çamur atacak herşeyi çok iyi biliyoruz ya işte. tiguan muhabbetleri geçicek bilmem ne yani auris i30 a benzemiş muhabbeti gibi olucak arabam.com resimleri facede paylaşıcak herkez atlıyacak olmamış arka ona benziyo buna benziyo ama toyota, toyota olduğu için bu modelden istediğini yine alıcak. kim ne derse desin :D:D
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2012, 20:22:32 »
Görüyorum ki toyota kullancıları bmw motoruna sıcak bakmıyor. Haklılar daha öncede söyledim yine söylüyorum bmwden motor almadaki amaç nedir o logoyu neden görelim 1.6 dizel geliştirip üretemicek kadar küçük bir firmamısın tabiki hayırr bunun cevabını öğrenemiyeceğim için üzgünüm. bu arada konu dışı konuşuyorum konuya geleyim rav4 güzel olmuş sportif olmuş ancak yine beğenilmicek bizim ülkemizde. Amerikada yok satacak ama bizim herşeyi bilen milletimiz buna çamur atacak herşeyi çok iyi biliyoruz ya işte. tiguan muhabbetleri geçicek bilmem ne yani auris i30 a benzemiş muhabbeti gibi olucak arabam.com resimleri facede paylaşıcak herkez atlıyacak olmamış arka ona benziyo buna benziyo ama toyota, toyota olduğu için bu modelden istediğini yine alıcak. kim ne derse desin :D:D
Kesinlikle haklısınız.Ama anlaşma böyle toyota hibrid ile ilgili deneyimlerini bmw'e aktaracak bmw'de 1.6Ed motorunu toyotayla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2012, 21:00:13 »
çok güzel olmuş ama fiyatları nasıl olcak.. birde neden düşük motor seceneği yok
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2012, 22:48:44 »
Aurisin Verso modeli gibi olmuş :)
Ama giderek bu tasarım hoşuma gitmeye başladı, arka stoplar hariç.
Toyotanin yeni cizgisi cok hos bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 03, 2012, 23:00:40 »
Toyotanin yeni cizgisi cok hos bence.
Bence de kadir abi,sade tasarım yapınca tüü kaka toyota.Farklı bişeyler yaptıkça arka i30 çakması,Asx'in hatchback versiyonu yok onun yandan yemişi bunun önden yemişi insanları bi türlü memnun edemiyorsunuz ne yapsanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 03, 2012, 23:22:21 »
Bence de kadir abi,sade tasarım yapınca tüü kaka toyota.Farklı bişeyler yaptıkça arka i30 çakması,Asx'in hatchback versiyonu yok onun yandan yemişi bunun önden yemişi insanları bir türlü memnun edemiyorsunuz ne yapsanız.

2010 ustu tasarimlar hep bu cizgide zaten diger markalarda ayni cizgiyi gorebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 04, 2012, 00:37:09 »
İşte benimde giderek hoşuma gitmeye başladı açıkcası ilk zamanlar alışamamıştım ama şimdilerde baktıkça seviyorum, fakat tek alışamadığım ya da alışamayacağım arka stoplar :argh:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 04, 2012, 11:45:57 »
Şu tipiyle Qashqai satışlarını artırmaktan başka bir işe yaramaz. Arkadaşların dediği gibi, aurisin verso modeli bu :D
Yaza doğru qashqai mi? rav 4 mü alayım diye düşünürken artık qashqai diyorum.

Cem yılmaz ın dediği gibi :) -   Doktor bu ne!!! :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 04, 2012, 12:56:28 »
Bana sorarsanız bu sınıfın alınacak aracı mazda cx-5'tir.