Gönderen Konu: 2003-2009 Avensisler'de Geri Çağırma Olacak (Direksiyon Ses Problemi)  (Okunma sayısı 15463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
arkadaşlar biraz önce babamla konuştum. servisten aracını almış ve kısa bir test yapmış. zaten ses gelmiyordu şimdi de ses gelmiyor dedi kısaca :D  1 saat gibi sürmüş.

el freni ayarı yaptırmasını söylemiştim ücretsiz onuda yapmışlar. test sürüşü yapan ustaya aracın  genel durumunu sorup yapılması gereken bir şey var mı diye bedava iken gözlemde yaptırmış. her şey güzel cevabıyla hiç para ödemeden çıkmış.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Valla darısı bizim başımıza.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
ben de çarşamba gidecem inşallah ses kesilir, benim direksiyondan zırıl zırıl ses geliyor:S
bir de 130'dan sonra direksiyon epey hafifliyor ve boşluk artıyor onu da soracam problem ne baksınlar.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
dün servise verdim direksiyon ara mili değişti fakat tıkırtı sesi geçmemişti, sonra direksiyonun içini açıp tıkırtı gelen yeri izole ettiler. şu an ses yok gayet iyi oldu:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
dün servise verdim direksiyon ara mili değişti fakat tıkırtı sesi geçmemişti, sonra direksiyonun içini açıp tıkırtı gelen yeri izole ettiler. şu an ses yok gayet iyi oldu:)

benim de hala düzelmedi. mil de değişti ama. yaptıkları izole hakkında bilginiz varmı? soğudum arabadan bu ses yüzünden gidecek usta kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi

benim de hala düzelmedi. mil de değişti ama. yaptıkları izole hakkında bilginiz varmı? soğudum arabadan bu ses yüzünden gidecek usta kalmadı.
o sesi aslında ben bizzat yol testine çıkmasaydım duymayacaklardı. sizdeki ses nasıl bilmiyorum ama bendeki ses zırıltı şeklinde. özellikle düşük hızlarda bozuk yollarda, motor soğukken, kalkışlarda ses yapabiliyor. direksiyonu düz tutup alttan hafifçe vurunca zırıl zırıl ses yapıyordu şimdi yok.
izole edilen yeri tam bilmiyorum ama direksiyon simidinin içini izole ettiler sanırım çünkü kapağını çıkarmışlardı.
siz de yol testine çıkın ve sesi bizzat gösterin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
bildiğim kadarıyla sadece elektrik motorlu hidrolik direksiyon sistemi kullanan avensislerde sorun var.
bu da 1.6 ve 1.8 avensislerde var.

Mustafa 2,0 da ki direksiyon nasıl? sistemi yani...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Mustafa 2,0 da ki direksiyon nasıl? sistemi yani...
1.6 ve 1.8'de elektrik destekli hidrolik direksiyon sistemi, 2.0'larda ise elektro hidrolik pompa destekli direksiyon sistemi bulunuyor. neden böyle bir şey yapmışlar bilmiyorum. aralarındaki fark elektrikli sistemde direksiyon gücünü motordan değil elektrik motorundan alır böylece motora ekstra yük bindirmez ve yakıt tasarrufu sağlar. Fakat diğer sistem daha sorunsuz bence:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
1.6 ve 1.8'de elektrik destekli hidrolik direksiyon sistemi, 2.0'larda ise elektro hidrolik pompa destekli direksiyon sistemi bulunuyor. neden böyle bir şey yapmışlar bilmiyorum. aralarındaki fark elektrikli sistemde direksiyon gücünü motordan değil elektrik motorundan alır böylece motora ekstra yük bindirmez ve yakıt tasarrufu sağlar. Fakat diğer sistem daha sorunsuz bence:)
mustafa yanlıs biliyorsun.2 side P/s elektro  servo direksıyon.ne  1,6 nede 2,0 hidrolik felan yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
o sesi aslında ben bizzat yol testine çıkmasaydım duymayacaklardı. sizdeki ses nasıl bilmiyorum ama bendeki ses zırıltı şeklinde. özellikle düşük hızlarda bozuk yollarda, motor soğukken, kalkışlarda ses yapabiliyor. direksiyonu düz tutup alttan hafifçe vurunca zırıl zırıl ses yapıyordu şimdi yok.
izole edilen yeri tam bilmiyorum ama direksiyon simidinin içini izole ettiler sanırım çünkü kapağını çıkarmışlardı.
siz de yol testine çıkın ve sesi bizzat gösterin.

bendeki ses göstergelerin arkasında, sanki oraya bozuk madeni para kaçmış gibi sizin dediğiniz gibi düşük hızlarda zırıldıyor. göğüs falan sökülüp bakıldı ama yok. direksiyonun altı söküldü üst mafsaldan diyorlar ama inanamıyorum artık ustalara da. mafsal takım halinde serviste 406 tl imiş. yedek parçacılar da da (internette) yok. ne yapcam bilmiyorum. bekliyoruz bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • (fani dünya)
    • toyota
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ben dün akşam saatlerine kadar Sivas Toyota yetkili servisindeydim.Yağ değişimi ve ücretsiz check-up için gittim. Sağolsunlar sanki sıfır araba alıyormuşum gibi ilgilendiler ikramda bulundular.Direksiyon için geri çağırmayı da sordum ve araç listedeymiş, perşembe gününe randevu verdiler, önce bakımı yapacaklar eğer değişmesi gerekiyorsa da değiştireceğiz ücretsiz dediler.Teşekkür ediyorum ilgileri için.
2005 avensis 1.6 elegant sis yeşili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
mustafa yanlıs biliyorsun.2 side P/s elektro  servo direksıyon.ne  1,6 nede 2,0 hidrolik felan yok
hayır yanlış bilmiyorum 1.6 ve 1.8 ile 2.0 ve 2.0 d-4d direksiyon sistemi farklı, araştırabilirsin. serviste ustaya da sordum o da dediğimi söyledi.
eğer servis kitapçığı mevcutsa orada 2 tip direksiyon sistemi olduğunu görürsün (oil pressure power steering & electric power steering - sayfa 50-5 ve 50-7. ayrıca yine sayfa 51-2 ve 51-3'te problem teşhis tablosu var orada da iki tip direksiyon sistemi yazar (hydraulic power steering & electronic power steering)).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
2009 model yeni kasa avensisler içinde geçerli mi?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
hayır sadece T25 kasa için geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ben dün akşam saatlerine kadar Sivas Toyota yetkili servisindeydim.Yağ değişimi ve ücretsiz check-up için gittim. Sağolsunlar sanki sıfır araba alıyormuşum gibi ilgilendiler ikramda bulundular.Direksiyon için geri çağırmayı da sordum ve araç listedeymiş, perşembe gününe randevu verdiler, önce bakımı yapacaklar eğer değişmesi gerekiyorsa da değiştireceğiz ücretsiz dediler.Teşekkür ediyorum ilgileri için.

Değişimi yaptılar mı ? Yaptılar ise sonuç ne oldu merak ettim. Ben henüz götürmedim

Bu arada bu değişim için bir zaman sınırlaması var mıydı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ben Adana Toyota onatcadan ücretsiz kontrol için randavu aldım gittim aracın direksiyon ara milini ücretsiz değiştirdiler soğuk havalarda zırıltı şeklinde gelen ses kesildi  teşekkürler toyota.

Araç 2008 model  confort.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
Aynı şekilde bende Mart ayında geçerli olan ücretsiz Check-Up için randevu aldım ve güncellemeyi servis formuna yazdırdım.Ayrıca direksiyonu sağa sola çevirdiğimde gelen tık tık seslerinide iş emri formuna yazdırdım.
Direksiyon ara mili ücretsiz değişti.Tık tık diye gelen sesler de kesildi.8 yaşındaki bir arabanın (2005 model) sorununu görmemezlikten geldikleri için markayı taktir ettim.
Sesler için mavsalları yağladıklarını düşündüğümden ileride sesi tekrar duyacağımı tahmin ediyorum.Ama en azından bir parça daha yenilemiş oldum.
Derindere ve Toyota ya teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
Aynı şekilde bende Mart ayında geçerli olan ücretsiz Check-Up için randevu aldım ve güncellemeyi servis formuna yazdırdım.Ayrıca direksiyonu sağa sola çevirdiğimde gelen tık tık seslerinide iş emri formuna yazdırdım.
Direksiyon ara mili ücretsiz değişti.Tık tık diye gelen sesler de kesildi.8 yaşındaki bir arabanın (2005 model) sorununu görmemezlikten geldikleri için markayı taktir ettim.
Sesler için mavsalları yağladıklarını düşündüğümden ileride sesi tekrar duyacağımı tahmin ediyorum.Ama en azından bir parça daha yenilemiş oldum.
Derindere ve Toyota ya teşekkürler.

Sadece ücretsiz check up için randevu alabiliyor muyuz acaba ? Yoksa bakım yağ değişiminde mi bunu yapmış oluyorlar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
Sadece Check up için randevu alabiliyorsunuz. Sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
Sadece Check up için randevu alabiliyorsunuz. Sorun yok.

Teşekkür ederim.O zaman hem mil için hem de check up için bi bakalım zaman geçmeden.