0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dün servise verdim direksiyon ara mili değişti fakat tıkırtı sesi geçmemişti, sonra direksiyonun içini açıp tıkırtı gelen yeri izole ettiler. şu an ses yok gayet iyi oldu:)
benim de hala düzelmedi. mil de değişti ama. yaptıkları izole hakkında bilginiz varmı? soğudum arabadan bu ses yüzünden gidecek usta kalmadı.
bildiğim kadarıyla sadece elektrik motorlu hidrolik direksiyon sistemi kullanan avensislerde sorun var.bu da 1.6 ve 1.8 avensislerde var.
Mustafa 2,0 da ki direksiyon nasıl? sistemi yani...
1.6 ve 1.8'de elektrik destekli hidrolik direksiyon sistemi, 2.0'larda ise elektro hidrolik pompa destekli direksiyon sistemi bulunuyor. neden böyle bir şey yapmışlar bilmiyorum. aralarındaki fark elektrikli sistemde direksiyon gücünü motordan değil elektrik motorundan alır böylece motora ekstra yük bindirmez ve yakıt tasarrufu sağlar. Fakat diğer sistem daha sorunsuz bence:)
o sesi aslında ben bizzat yol testine çıkmasaydım duymayacaklardı. sizdeki ses nasıl bilmiyorum ama bendeki ses zırıltı şeklinde. özellikle düşük hızlarda bozuk yollarda, motor soğukken, kalkışlarda ses yapabiliyor. direksiyonu düz tutup alttan hafifçe vurunca zırıl zırıl ses yapıyordu şimdi yok.izole edilen yeri tam bilmiyorum ama direksiyon simidinin içini izole ettiler sanırım çünkü kapağını çıkarmışlardı.siz de yol testine çıkın ve sesi bizzat gösterin.
mustafa yanlıs biliyorsun.2 side P/s elektro servo direksıyon.ne 1,6 nede 2,0 hidrolik felan yok
Ben dün akşam saatlerine kadar Sivas Toyota yetkili servisindeydim.Yağ değişimi ve ücretsiz check-up için gittim. Sağolsunlar sanki sıfır araba alıyormuşum gibi ilgilendiler ikramda bulundular.Direksiyon için geri çağırmayı da sordum ve araç listedeymiş, perşembe gününe randevu verdiler, önce bakımı yapacaklar eğer değişmesi gerekiyorsa da değiştireceğiz ücretsiz dediler.Teşekkür ediyorum ilgileri için.
Aynı şekilde bende Mart ayında geçerli olan ücretsiz Check-Up için randevu aldım ve güncellemeyi servis formuna yazdırdım.Ayrıca direksiyonu sağa sola çevirdiğimde gelen tık tık seslerinide iş emri formuna yazdırdım.Direksiyon ara mili ücretsiz değişti.Tık tık diye gelen sesler de kesildi.8 yaşındaki bir arabanın (2005 model) sorununu görmemezlikten geldikleri için markayı taktir ettim.Sesler için mavsalları yağladıklarını düşündüğümden ileride sesi tekrar duyacağımı tahmin ediyorum.Ama en azından bir parça daha yenilemiş oldum.Derindere ve Toyota ya teşekkürler.
Sadece Check up için randevu alabiliyorsunuz. Sorun yok.