0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç viteste gaz pedalına basmıyorsanız ve devir dizeller için söylüyorum 1750 nin üstünde ise tüketim sıfır olur . Araç viteste tüketim sıfır olmasa bile ben şahsen güvenlik açısından viteste gitmeyi tercih ederim . Özellikle rampa inişlerde .Bu arada size bunu diyenle tartışmamanız en iyisi olmuş kendisine ne derseniz deyin o kendi bildiğine inanacaktır bu durumlarda bende sizin yaptığınızı yapıp sıyrılıveriyorum . Ne demişler az konuş çok yaşa .
Abi güvenlik açısından viteste gitmeyi tercih ederim demişsiniz. Bizi bir aydınlatabilir misiniz? -Viteste daha mı az yakar?-Boşta gitmenin ne gibi zararları olabilir?Şimdiden Teşekkürler...
Evet, her araç için aynı olmamakla birlikte dediğiniz gibi 1200-1600 devirler arasında cut-off devreden çıkar ve bir miktar yakıt püskürtmesi olur.Fakat bu yaktığı yakıt boş vitesle karşılaştırıldığında hangisi daha az yakar?
Bu soruyu bilemiyecem genelde dizellerde 1750 devirden sonra yavaştan yakıt püskürtülmeye başlanır ve devir düştükçe bu püskürtme oranı artar . Ondan yakıt püskürtülmeye başlanan ilk devirlerde belki vites boşta iken den daha az yakabilir ama devir düştükçe yakıt vites boşta iken püskürtülen yakıttan bir miktar daha fazla püskürtülür .Bunu anlık yakıt tüketimini takip ederk öğrenebilirsiniz . Ama trafiğin içinde iken tavsiye etmem .
Hocam videoda anlatılan konu ile ilgili hem fikiriz orada bir sıkıntı yok. Sorum şu ki; araç viteste iken cut-off devrinin altına düşüldüğünde yakılan yakıt ile boşta (rolantide) yakılan yakıtı karşılaştırdığımızda hangisi daha azdır?
Hmm. Devir düştükçe yakıt püskürtülmesinin artması mantıklı, bilgi için teşekkürler. Maalesef Clio Symbol'deki yol bilgisayarı pek doğru sayılmaz. Çünkü vites boşta iken bile 0.0 gösteriyor Az önce Renault Türkiye'ye 2008 Symbol için cut-off devrinin hangisi olduğunu sordum bakalım ne cevap gelecek.
Bildiğim kadarıyla bu tamamen araçların yazılımları ile ilgili. Araç viteste iken tüketimi gaza basma şiddetinize göre gösterir. Hal böyle olunca, vitesteyken gaza basmadığınız anlarda aracın yakıt tüketim değeri araç beynine gönderilemiyor, böylece tüketim sıfır görünüyor. Ama tüketimin sıfır olması imkansızdır çünkü motor çalıştığı her saniyede sonuçta yakıt kullanmaktadır. Sadece yol bilgisayarında veri görünmez. Rölantide mi çok yakar yoksa viteste gaza basmazken mi orasını tam bilmiyorum işte.
Hikmet rampaları araç viteste iken inmek her zaman daha güvenli ve ekonomiktir. Nedenleri rampaları vites boşta inerseniz yavaşlamak için sürekli frene basarsınız bu frenlerin belli bir süre sonra ısındığı için performansının düşmesine neden olur . Rampaları fren ile inmenizin tek dez avantajı frenlerin ısınması değilidir . Yakıt tüketimi artar . Fren balataları erken biter . Durum böyle iken vites boşta rampa inmek paranızla canınızı tehlikeye sokmak demek .Bu soruyu bilemiyecem genelde dizellerde 1750 devirden sonra yavaştan yakıt püskürtülmeye başlanır ve devir düştükçe bu püskürtme oranı artar . Ondan yakıt püskürtülmeye başlanan ilk devirlerde belki vites boşta iken den daha az yakabilir ama devir düştükçe yakıt vites boşta iken püskürtülen yakıttan bir miktar daha fazla püskürtülür .Bunu anlık yakıt tüketimini takip ederk öğrenebilirsiniz . Ama trafiğin içinde iken tavsiye etmem .
Benim araç yarı otomatik, S konumunda uygun viteste iniyorum çıkarkende aynı.
En doğrusunu yapıyorsun . Sakın rampa inerken vites boşta inme .
arkadaşlar bana kesin olarak devir 1500 üstünde vitesdeyken gaza basmaz iken gaz benzin yakmadığını kanıtlayabilirmisiniz ?