Gönderen Konu: Yakıt tüketimi ile ilgili bir soru  (Okunma sayısı 8438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt tüketimi ile ilgili bir soru
« Yanıtla #40 : Kasım 21, 2012, 11:33:25 »
hocam kusura bakma cahillik işte
demek istedğim rampa aşağı inerken aracım kalan yakıt miktarı (yani gidilebiecek km mesafesi ) neden düşüyor ??
araçta  anlık yakıt  0,0 araç yakıt yakmıyor ama gidilecek km mesafesi kısalıyor?

Gidilecek mesafenin düşmesi şu demek oluyor, hala ortalama yakıt tüketiminiz yüksek olduğundan bu şekilde tüketmeye devam ederseniz bukadar yol daha yapabilirsiniz. Gidilecek mesafeyi artırabilmeniz için o andan itibaren çok düşük anlık tüketim değerleri toplamalısınızki, ortalama tüketim değerini düşürebilsin ve gidilecek mesafede uzayabilsin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 21, 2012, 11:33:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 21, 2012, 11:42:51 »
Gidilecek mesafenin düşmesi şu demek oluyor, hala ortalama yakıt tüketiminiz yüksek olduğundan bu şekilde tüketmeye devam ederseniz bukadar yol daha yapabilirsiniz. Gidilecek mesafeyi artırabilmeniz için o andan itibaren çok düşük anlık tüketim değerleri toplamalısınızki, ortalama tüketim değerini düşürebilsin ve gidilecek mesafede uzayabilsin.

+1

Range değeri anlık değil ortalama tüketime göre düşer veya yükselir .

Örnek depoyu ful dolduracağınız zaman ortalama 6,5 lt ike menzil 600-650 km çıkarken ortalama 4 lt iken 900-950 çıkabilir . Eğer siz ortalamayı 6.5 lt den 5 lt ye düşürürseniz range siz 15 km yol yaptığınızda 10 km düşer . Veya 4 lt deki ortalamanızı 5.5 lt yaparsanız bu sefer siz 15 km yol yaptığınızda değer 20 km düşer . Range değeri kesin bir değer olmayıp bilgilendirme amaçlıdır .  Verdiğim değerler örnek değerlerdir gerçekte nasıl tepki verdiğini hiç takip etmedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 21, 2012, 13:18:18 »

Gayet açıklayıcı bir cevap.

+1
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 21, 2012, 14:54:06 »
şimdi bayır aşağı inerken kalan yakıtımla gideceğim mesafe tutuyor mu yoksa tutmuyor mu
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 21, 2012, 15:24:30 »
şimdi bayır aşağı inerken kalan yakıtımla gideceğim mesafe tutuyor mu yoksa tutmuyor mu

Nebi bey range değeri hiç bir zaman %100 sonuç vermez bilgilendirme amaçlıdır . Sürekli bayır aşağıya gitmeyeceğiniz içinde range değeri üç aşağı beş yukarı doğru gösterir . Ama dediğim gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır ve %100 doğru göstermez .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 21, 2012, 15:33:32 »

Eğer yakıtınız çok azaldıysa ve sürekli bayır aşağı giderseniz yada 5. vites ile 70km/h sürati geçmezseniz, kalan yakıtınızla yol bilgisayarındaki kalan mesafe tam olarak uyuşur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 21, 2012, 15:59:26 »
teşekkür ederim arkadaşlar şimdi olaı kavradım :)
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.