0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kankam style ne hava atıyosun optitron göstergen var diye Güzel güzel ekonomik olunca bayılıyorum mutlu oluyorum, küçükken bakkaldan dövmeli sakız alırdık o zaman ki mutluluğu yaşıyorum.Gaza basarken anlık tüketim yokuşlarda bilhassa yukarılara fırlayınca kahroluyorum adeta ama düz yolda 2.5 2.3 görünce dünyanın en mutlu insanı moduna giriyorum
Teşekkürler Engin abi desteğin için. Serihan Abi sürüş tarzını değiştirerek yakalaya bilirsin diye düşünüyorum.
Abicim en yakin surede az ve oz yazarak daha az yakmasini saglayacagiz aracinizin hicMerak etmeyİn su an telden yaziyorum biraz da isim var ama en kisa zamanda onerilerde bulunacagim.
höhööö daha ne kadar beklicez sercan kardeşim.......
Yaşlılık abi unutmuşum Öncelikle aracınızı ısıtmadan hareket etmeyiniz.Zorlamalardan kaçınınız tüketimden subaplara kadar zararı bulunur.Yokuş aşağı giderken asla ama asla aracı boşa almamalıyız çünkü aracı rölantiye(kompresyonda) bıraktığımızda cut off sistemi devreye girer ve yakıt kesilir.Boşa almak hiç bir zaman yakıt tasarrufu değildir.Vites aralığınız 2200 2500 arasında olursa uygun bir değer yakalanabilir.Gaza pamuk gibi tabir edilen şekilde basılmalıdır.Yani bir üst vitese geçerken gaza sonuna kadar basıp devir 2500'e geldiğinde değiştirmek pek bir şey anlam ifade etmez.5. ya da 6. viteslerde deviri sabitlemeniz yolun verdiği imkana bağlıda olabilir ama genelde 2000 2200 devirde en ekonomik durum elde edilir.Hava filtresinin önemide çoktur özellikle dizel araçlarda torklarını ciddi şekilde etkiler.Sık vites değiştirmek ve dur kalk en çok yakıt harcanan zamanlardır.Camların açık olmasıda yakıtı etkiler.Bazen de yakıt alırken temizleyici atmakta fayda görüyorum.Aracınızı park ettikten sonra eğerki kısa mesafe gidip geldiyseniz en az 5 saniye rölantide çalışmasında fayda vardır, eğer ki 120 km/h ve üstü yapıldıysa 2 dakika kadar rölantide çalıştırılmalıdır ki bunlarda motor ömründe önemli rol oynarlar.Lastik havalarının her hafta da bir yenilenmesi önemlidir. Özellikle lastikler soğukken yani km yapmamışken 32 psi genel olarak hava basılır. Hava basıncının düzgün olduğu yerlerde yapmakta fayda var.Diş derinlikleri ise 3 mm altında olmamalıdır.Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
Camların açık olması yakıtı etkiler.Abi, ilk defa duyuyorum. Nasıl etkiler, nedeni nedir? Bizi aydınlatabilir misin?
Rüzgardan sebep aracın gidişini engeller en basitinden.