0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kanka Ben beyaz göstergelere hastayım bunlar hiç hoşuma gitmiyor.Geri geri giderken araç en çok efor sarf ettiği an zaten Mahmutcum normaldir. Her ne kadar biz hoş karşılamasakta.
bu 2 aurisin göstergeler neden farklı
Toyotanın halt etmesi, sonradan dizellerde göstergeleri değiştirdiler.
Anlaşılan toyota dizellere üvey evlat muamelesi yapıyor .Hız sabitleyici imkansız .Optitron göstergeyi de kaldırmışlar .Yarın lastikleri de siz getireceksiniz derlerse şaşırmam .
Nasıl olsa alıyorlar mantığı var bence.
Aynen .Ben dizel auriste optitron göstergenin kalktığını yeni öğrendim . Başka yerde de ne duydum ne gördüm böyle bir şey diğer firmalar yıl geçtikçe araca ne donanım ekleyim diye düşünür toyota ne çıkarsam diye düşünüyor galiba . Şaka bir yana optitronu hangi mantıkla kaldırdılar Allah akıl fikir versin .
Onu boşver yeni araç alacaklar eski göstergeden istiyormuş satış danışmanları o göstergelerde sıkıntı vardı buna geçildi diyorlarmış. Madem sorun vardı Corollada neden hala kullanıyorsun, Auris benzinlilerde neden kullanıyorsun. Birde kendilerini böyle uyanık sanıyolar ya illet oluyorum.
Buna güldüm işte, sorun neymiş acep?
Fazla güzel duruyormuş,demişler dizellerın zaten az yakması gibi bir güzelliği varken bu göstergeler arka planda kalsın diye bişey uydurmuşlar.
Abi bunu diyenler kendini çok akıllı zannedip karşıdakini de salak zannediyor galiba . Sen başka bir modelinde kullandığın donanımı nasıl olur da sorunlu olduğunu söylersin müşteri auristen vaz geçip corolla alacam derse ne diyecek .
Düşünmeden cevap veriyorlar işte, en azından deseki elinde kalmadı Toyotanın ya da kullanılmıyor artık maliyet açısından vs..
Konuyu aslına dönderiyim. Arkadaslar 10 dk once depoyu fullledim fullemez olaydım. 100km ortalaması 6.9 Lt 1 km için 295 krş. Opet ten aldım Lt fiyatı 4.27 arac auris değil corolla çokmu yüklendim ne? Bide bakım zamanı geldi ama 30000 km olsun diye bekliyorum...
Emrecim kışın ortalama biraz yükselir, bir de ortalama ölçüm yapmadan önce sıfırlamak gerekir Bir de dikkat etmiyorsan 6.9lara çıkması normal.
Verdigim tüketim bilgilerini göstergeye göre yapmadım Sercan 660 km yol yaptım 45,67 Lt mazot aldı ordan söyledim. Yazın 6.1 seviyesinde giderdi gecen Kista max 6.8 gördüm. Sanırım buaralar sert kullandım arabayı birde diyorum ya bakım zamanı da geldi. Ondandir heralde malum filtreler pislik içindedir. Anlayamadığım kıs şartlarında 5.6 Lt nasıl yapılır? Çhipten mı Mahmut yoksa gaza hiçmi basmıyorsun ?