Gönderen Konu: Şok... Akaryakıta büyük zam...  (Okunma sayısı 11623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
Şok... Akaryakıta büyük zam...
« : Eylül 22, 2012, 13:33:19 »
Akaryakıt, ve alkol başta olmak üzere bir dizi kalemede alınan vergilerin artırılması kararından sonra söz konusu ürünlerdeki zamlı fiyatlar da açıklanmaya başladı. İstanbul genelinde kurşunsuz benzin fiyatı 4,37 liradan 4,73 liraya çıktı.

95 oktan kurşunsuz benzin Ankara'da 4,74 liradan satılırken, İzmir'deki satış fiyatı 4,73 lira.

Bu durum, benzindeki fiyat artışının yüzde 10 seviyesinde gerçekleştiğini gösteriyor.

Benzin fiyatlarında en son dün 10 kuruşluk indirime gidilmişti.

Akaryakıt ürünlerinde 95 oktan kurşunsuz benzin ve katkılı kurşunsuz benzinden litre başına alınan ÖTV tutarı 1,8765 liradan 2,1765 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzin de 1,9985 liradan 2,2985 liraya, motorin ve kırsal motorinde de 1,2945 liradan 1,5945 liraya yükseltilmişti
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Toyota Club Türkiye

Şok... Akaryakıta büyük zam...
« : Eylül 22, 2012, 13:33:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Şok... Akaryakıta büyük zam...
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2012, 13:36:45 »
aç köpekler. Cepleri yeterince dolmadı heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2012, 14:28:49 »
nereye kadar gidecek merak ediyoum
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2012, 14:55:09 »
  Zevkten dört köşeyim valla... Artık zevk almaya bakıyorum. Yetmez ama idare eder işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2012, 15:04:35 »
yazık yaa vallaha yazık resmen arabaları yaktırcak bunlar bize , ne veriyosunuz ki ne kazandırıyosunzki bide bu kadar zam veriyosunuz , yok sigarası yok dogalgazı yok elektriği yok benzini ne kadar emekli maaşı veriyosunuz nabıyosunuz kimse düşünmüyo ,  bu insanlar nasıl geçiniyo ediyo , sonra yok türkiye gelişiyo , insanları af edersiniz köpek yerine koyup verilmesi gereken parayı vermeyip veya bu tarz şeylerde fiyat yükseltip cepleri doldurup sonrada ülke gelişiyo dersiniz , bende sömürsem bende ülke geliştiririm bunu herkes yapar artık buna bi dur demek gererkir.
~Safa Var ~
Savaş,vatan için gerekli olmadıkça cinayettir...
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2012, 15:09:47 »
yuh diyorum sabitleseler 5 e tamamlansın diyeceğim ama dilimi ısırayım
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2012, 15:17:40 »
  Bu arada TOYOTA'nın fiyat listesi de güncelleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolumuz açık olsun Toyota'cılar!
  • Kilometre: 244500
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2012, 15:21:10 »
 !!!
Vergi toplamayı beceremeyenlerin başvurduğu yol akaryakıta zam yapmak, memurdan kesilen vergiyi yükseltmek.  :kötü:
Yazık ki çok yazık...
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın ... (Hz. Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2012, 15:28:21 »
  Bu arada TOYOTA'nın fiyat listesi de güncelleniyor.

düşürürseler ne ala yoksa 2013 de yeni kasaları çıkacak araçları kime satacaklar
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2012, 16:51:15 »
düşürürseler ne ala yoksa 2013 de yeni kasaları çıkacak araçları kime satacaklar

düşmek diye birşey söz konusu değil.

Otomotivde, motor silindir hacmi 1.600 cc'yi geçmeyen araçlarda uygulanan yüzde 37'lik ÖTV'nin yüzde 40'a yükseltilmesinin fiyatlara yüzde 15-20 zam olarak yansıması bekleniyor.

Bu da otomobil başına ortalama 1.000 TL'lik zam anlamına geliyor. Ancak otomotiv şirketlerinin yılın son çeyreğinde düşen satışları artırmak için ÖTV zammını tüketiciye yansıtmayacak kampanyalar yapabileceği öngörülüyor.
Bütçe açığına önlem arayışı hafif ticarilerle, 1.6 litre ve altındaki motor hacmine sahip araçların ÖTV'sinin en az 3 puan artırılmasını gündeme getirmişti.

LAFI BİLE YETMİŞTİ
17 Eylül'de ÖTV'nin artacağı beklentisi bile otomotiv şirketlerinin hisselerinde ciddi düşüşlere neden olmuştu. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 1.6 lt hacimli motorlara yapılacak her 1 puanlık vergi artışının otomotiv pazarının yüzde 3 daralmasına neden olacağını belirtkiş ve "ÖTV'nin yüzde 40'a çıkması satışların yüzde 12, yüzde 42 olması ise yüzde 15 daralması anlamına gelir" demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2012, 17:07:07 »
........................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2012, 18:32:59 »
o kadar çok yakıta bağımlıyız ki, yakıta yapılan her zam, sadece aracımızın depo dolum fiyatını değil, herşeyi etkiliyor. hoş, depoyu tam doldurmak babayiğitlik istiyor artık. 2 depo yakıt doldursan, askeri ücrete takabul edecek nerdeyse. yetmezmiş gibi her yerden, herşeyden ceza yağdırıyorlar.
hadi araca binmeyeyim diyorsun, adam akıllı giden toplu taşıma yok, toplu istifleme var  !!! hoş, ona da zam gelip duruyor. onu ucuz yapsalar, toplu taşımayı düzenleseler, tamamen onu tercih ederiz. aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık. çok söz var söylenecek çookk................
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2012, 18:47:07 »
Türk halkı olarak tepki gösterip kontak kapatsak bu kadar zamları sırtımıza yük edemezler anında geri adım atarlar ama biz hep boyun eğmeye devam ediyoruz.
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2012, 19:47:58 »
Türk halkı olarak tepki gösterip kontak kapatsak bu kadar zamları sırtımıza yük edemezler anında geri adım atarlar ama biz hep boyun eğmeye devam ediyoruz.

Vatan elden gidiyor, onca şehit veriyoruz ve bu millet tepki vermiyor da benzin zammına mı verecek tepkiyi Soner bey. sözde ekonomi çok iyi. Bu kadar vergiyi alan bir ülkenin ekonomisinin kötü olması mümkün mü ? 200'e depo doluyor 150 tl'si vergi. 30 tl cep faturası geliyor 10 tl'si vergi. saymakla bitmez..

Hak ettigimiz şekilde yönetiliyoruz. %50 bunu istedi ve çekmek zorundayız ve kötü tarafı demokside bu sonuca saygı duymak zorundayız.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2012, 19:52:16 »
  Zevkten dört köşeyim valla... Artık zevk almaya bakıyorum. Yetmez ama idare eder işte.
+1
Bende aynen zevk almaya başladım .

Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2012, 21:04:16 »
bir kaç aya kalmaz 5 tl yi görür benzin, hayaldi gerçek oldu... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2012, 21:07:55 »
oy zamanı cok iyi düşünmek lazım tek parti iktidar olunca padişah ğibi yönetiyorlar bizleri
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2012, 23:42:12 »
Zamdan haberim yoktu. Bugün yola çıktım ve istasyonlardaki fiyatları görünce şoka uğradım. Daha dün benzine 10 kuruş indirim gelmişti. Şaka gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2012, 23:48:39 »
nasıl bir ülke bu ülke ben anlamadım vermeden almak ne demek? bu bizim ülkede var sağolsun. ona zam buna zam  artık gına geldi bu insanlar arabaya biniyor diye dünyanın parasını arabasına harcamak zorundamı? arabası var rahat seyahat edebilecek madem öyle işte böyle diye birşeymi var? araba lüks falan değildir araba ev gibi ekmek gibi su gibi çok gerekli bir ihtiyaçtır. zam zam zam madem ülkemiz büyüyor benden para alarak büyüyecekse büyümesin. ülke büyüyor büyük büyük kuleler dikiliyor her bir tarafa ülke büyüyor tabi ağaoğlu ve ona benzerler parasına para katıyor bizde büyüyoruz diye fazla fazla para verelim mazota benzine hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 23, 2012, 00:16:01 »
Arkadaşlar ben bu olaya biraz farklı bakıyorum.

Benzine yapılan zam bence çok az. 5 liracık bile olamadı daha. Eğer benzin pahalı olsaydı her sabah trafikte 10 dakikalık yolu 60 dakikada gitmezdim. Eğer benzin pahalı olsaydı insanlar işe arabayla gitmezdi. Ne zaman yola çıksam trafik var. Her yer tıklım tıklım. AVM'lerde araba parketmeye yer bulamıyorum, gezmeye bi sahile ineyim diyorum trafik kilit. Gece bi hız denemesi yapayım dedim (yeni aldığım avensisle 150-160 falan yapmayı planlıyordum uygun yol bulabilseydim) ama gece bile yollar resmen dolu. Gece 3 te merterde aldığım benzinin kredi kartıyla ödemesini yapmak için önümdeki 4 kişiyi bekledim. Nerde pahalı benzin? Nerede hani?

Benzin sadece 3-5 kişiye pahalı arkadaşlar. Ben böyle inanıyorum...

Not: Yapılan hortum başka bir konu tabi...