Gönderen Konu: Volvo S40'ı Nasıl Bilirdiniz ?  (Okunma sayısı 18421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Volvo S40'ı Nasıl Bilirdiniz ?
« : Eylül 18, 2012, 23:40:39 »
Merhabalar...
Seneye yeni bir araç alıcaz gönlüm tabiki corolla-avensis-yeni cıvıc arasında gidip geliyor aklıma diğer takılan araç ise volvo s40 volvonun kalitesini güvenliğini hepimiz biliyoruz.Ama neden piyasada volvo yu çok fazla göremiyoruz neden tutulmuyor sizce ? sorun çıkarıtcak bir araç olduğunu sanmıyorum servisi hakkında bilginiz var mı ? 1.6 dizel bir volvo s40 uygun fiyatlara alınıyor.Bu 3 japon arasına bir isveç girebilir mi ?
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Toyota Club Türkiye

Volvo S40'ı Nasıl Bilirdiniz ?
« : Eylül 18, 2012, 23:40:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Volvo S40'ı Nasıl Bilirdiniz ?
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2012, 23:42:51 »
Merhabalar...
Seneye yeni bir araç alıcaz gönlüm tabiki corolla-avensis-yeni cıvıc arasında gidip geliyor aklıma diğer takılan araç ise volvo s40 volvonun kalitesini güvenliğini hepimiz biliyoruz.Ama neden piyasada volvo yu çok fazla göremiyoruz neden tutulmuyor sizce ? sorun çıkarıtcak bir araç olduğunu sanmıyorum servisi hakkında bilginiz var mı ? 1.6 dizel bir volvo s40 uygun fiyatlara alınıyor.Bu 3 japon arasına bir isveç girebilir mi ?

Nedense iyi arabalar Türkiye'de tutulmuyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2012, 23:54:33 »
Nedense iyi arabalar Türkiye'de tutulmuyor .
+987546549846514... diyorum.
Volvo cidden kalitesini ve sağlamlığını kanıtlamış bir marka, "satılmıyor"u duymuşsanız yalan söylemişler, siz böyle bir kanıya vardıysanız hiç öyle düşünmeyin; inanın bana sevdiğiniz, hoşunuza giden, paranızın yettiği araç sizin için "alınabilir" , "satılabilir" ve "tutan" modeldir.
Volvo'nun 1.6 dizeli alınırsa tadından yenmez, çekişine hayran kaldım, ses oranı muhteşem, benzinli bir araçtan daha sessiz, zaten malzeme kalitesi ve yol tutuşunu anlatmıyorum bile.
Bence alınır, çok da güzel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2012, 00:21:40 »
Bazı duyulmamış veya piyasada var olupda bu aracı bilen biner kaçırmaz denilen markalar vardır ya bence volvolarda onlardan kesinlikle pişman olmazsınız alacagım araca söz verdigim için söz verdigim tarihten öncede km si düşük s40 bulamadıgımdan dolayı alamamıştım.
Yada çok kötü trafik kazası yapıpda bu adam yaşıyosa bu markanın sağlamlıgına borçludur denilen arabalardan birisi bence
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2012, 09:13:31 »
Benim duyduğum volvo'yla ilgili efsanemi bilmem ama bir hikaye var:
Volvonun üst sınıfında birine sormuşlar: "Yıllardır arabalarınızın modeli aynı hiçbir değişikliğe gitmiyorsunuz neden?"diye
Adam cevaplamış: "Çeliği ancak bu kadar bükebiliyoruz" :)))
Efsanemi bilmem ama bence olayı çok özetliyor.
Sağlamlığı çok saplam ama motorunda birkaç yerde problem çıkardığını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam.

Birde benim size bir sorum olacak Yeni Avensis'in D sınıfının en kötüsü seçildiğini duydum bu konuda bilgisi olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2012, 09:58:21 »
Volvonun üst sınıfında birine sormuşlar: "Yıllardır arabalarınızın modeli aynı hiçbir değişikliğe gitmiyorsunuz neden?"diye
Sağlamlığı çok saplam ama motorunda birkaç yerde problem çıkardığını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam.

Birde benim size bir sorum olacak Yeni Avensis'in D sınıfının en kötüsü seçildiğini duydum bu konuda bilgisi olan varmı?

Abi volvo gerçekten sağlam ve güvenli araçlar yapıyor sorun çıkarma konusunda ise bir çok markadan iyi .

Avensisin en kötü D sınıfı aracı seçildiği konusunda bir bilgim yok ama bu gidişle toyota her konuda en kötü seçilmeye mahkum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2012, 10:20:11 »
Eskiye oranla daha kalitesizmiş gibi geliyor bana toyota nın yeni modelleri bilmem ben mi yanılıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2012, 10:46:03 »
Eskiye oranla daha kalitesizmiş gibi geliyor bana toyota nın yeni modelleri bilmem ben mi yanılıyorum...

Abi modellerinden ziyede satış sonrası hizmette çok büyük gerileme var. Benim aracımda yağ yakma problemi var servise en son geçen hafta gittim bana aracımın onarılacağını fakat merkezin onay vermediğini söyledi . Ne yapacağız diye sorduğumda aracın bakımını yaptırın bir daha ki bakıma doğru aracınızı onaracağız denildi . Bunun üstüne geçen hafta perşembe günü merkezi aradım durumu kendilere ilettim biz sizi ararız denildi cuma aradım . Dün gene aradım halen biz size döneceğiz deniliyor . Duyan kendilerden imkansızı istedim zannedecek 1 haftaya yakın oldu halen dönecekler .

Bugün yine servise gideceğim eğer halen oyalamaya çalışırlarsa oradan direk tüketici mahkemesi yolu gözükecek  .

Bu yaşadıklarımdan sonrada toyota istediği kadar sağlam sorunsuz arabalar üretsin yanına yaklaşmam . Çünkü servisleri ürettikleri araçlar kadar sorunsuz değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2012, 10:52:50 »

Nedense hiç şaşırmadım o tasarımla farklı bişey beklenemezdi bana göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2012, 11:02:17 »
volvo mühendislik olarak mercedes ve bmw ile kıyaslanmalı.. bence audi bile dengi değil volvonun.. eğer 60.000 tl bütçem olsaydı düşünmeden taşınmadan bugün gider bir s40 sipariş ederdim.. bide şu c30'un arka tasarımını düzeltseler tam olacak..

volvo for life
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2012, 11:26:35 »

Toyota en son 98'de çıkardığı efsane kasa ve 4afe motordan sonra bitti, bozdu, eskisi gibi değil dediğimde insanlar bana kızıyor, ama anlatamıyorum; o efsaneler boşuna efsane olmadı, sanayiye uğramayan bir araba, şimdikiler de kötü değiller ama en azından şimdikilerdeki yağ yakma gibi bir sorun yoktu, olmadı hiçbir zaman, yine de toyota bu haliyle bile bir çok markadan iyidir.
Toyota'nın servis sorununun yanında bir de, azıcık da şu donanıma önem verse, müşteri patlaması yaşayak da işte...
Volvo kesinlikle Hasan Beyin dediği gibi mercedes&bmw kategorsinde bir yerde, ancak onlarla kıyaslanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2012, 11:39:46 »
2012 volvo s60 drıve advence aracımı yeni sattım, volvoyu gözünüz kapalı alabilirsiniz. Kalite ve güvenlikte kendini kanıtlamış bir marka, corolla, avensis,yeni civic gibi araçlar volvonun yanından bile geçemez ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2012, 11:42:32 »
Volvo yu bende iyi bilirim. Fakat bunun yanına Saab 9 3 ü de eklemek gerek.2.0 motor ve yanılmıyorsam 210 bg. Güzel bir araba. Donanım olarak çok dolu. Aynı zamanda kaliteli. Kuzenim 2008 modelini 12o ooo km de  35 ooo liraya aldı. O Fiyata göre çok güzel bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2012, 11:47:48 »
Volvo yu bende iyi bilirim. Fakat bunun yanına Saab 9 3 ü de eklemek gerek.2.0 motor ve yanılmıyorsam 210 bg. Güzel bir araba. Donanım olarak çok dolu. Aynı zamanda kaliteli. Kuzenim 2008 modelini 12o ooo km de  35 ooo liraya aldı. O Fiyata göre çok güzel bir araç.

saab'a zaten laf yok ama türkiye yollarında saab kullanmak saaba işkence etmekten başka birşey olmaz bence.. saab bence iskandinavya ve avrupa dışında kullanılmamalı çünkü sadece onlara hitap ediyor.. volvo daha dünyaya açılmış bir marka yolları ve iklim şartlarını daha çok göz önünde bulunduruyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2012, 11:49:46 »
Aynı aracı bir doktor arkadaşım aldı ve motor sogutma suyu pompası bozuldu 1 yıl parça aradı ama bulamadı ve sattı ,samanlıkta igne aramak şunda Saab yedek parçası bulmaktan kolaydır demişti bana ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2012, 11:53:55 »
Volvo sağlam araç üretmiyor arkadaşlar. Normal standartlarda üretiyor arabasını. Bence Ford Focus ve Mazda 3 ile aynı çizgileri taşıyan bir araç almayın derim. Civic tavsiyemdir bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2012, 11:54:48 »
Aynı aracı bir doktor arkadaşım aldı ve motor sogutma suyu pompası bozuldu 1 yıl parça aradı ama bulamadı ve sattı ,samanlıkta igne aramak şunda Saab yedek parçası bulmaktan kolaydır demişti bana ...

Saab bir de şimdi resmen iflas ilanı verdi, fabrikaları kapandı, şimdiden sonra hiiiç parça bulunmaz artık. Saab başka kalitedir ama işte silecek kolu bozulsa bulamayız, bu kalitedeki bir araçtan resmen mahrum kaldık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2012, 12:10:48 »
volvo çinlilere satıldıktan sonra coğu paçasını diğer coğu marka gibi çinde yaptırmaya başladı eskisi gibi cok cok kaliteli olacağını sanmıyorum .
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2012, 12:15:04 »
Volvo sağlam araç üretmiyor arkadaşlar. Normal standartlarda üretiyor arabasını. Bence Ford Focus ve Mazda 3 ile aynı çizgileri taşıyan bir araç almayın derim. Civic tavsiyemdir bu arada.

volvo da sağlam araç üretmiyosa biz toyota diye bisiklete biniyoruz o zaman :) volvoya normal standartlarda üretim yapıyor demişsiniz madem biraz daha açıklayıcı olun da aydınlanalım hasan bey.. volvo standartlarda üretim yapmaya çalışan değil, standartları belirleyen bir markadır.. yıllardır diğer firmalar volvonun her sene yükselttiği güvenlik standartlarını yakalamaya çalışır..volvonun güvenlik adına imza attığı buluşları araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.. isveçte bizzat 1 yıl yaşadım ve bir üniversitesinde eğitim gördüm.. isveçli mühendislerin ve iş adamlarının mantığını az çok bildiğimi düşünüyorum.. bu yüzden de "volvo sağlam araç üretmiyor arkadaşlar" yargısını kabul etmiyorum.. volvoya ford motoru değil fiat motoru da koysanız volvo volvodur.. otomobil üretmek motor üretmekle eşdeğer değildir.. birşeyi hızlandırmak marifet değil onu gerektiğinde durdurabilmek marifettir.. durduramıyosan da içinden sağ çıkabilmek marifettir.. ben böyle düşünüyorum.. saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2012, 12:16:17 »
volvo çinlilere satıldıktan sonra coğu paçasını diğer coğu marka gibi çinde yaptırmaya başladı eskisi gibi cok cok kaliteli olacağını sanmıyorum .

bu bilgiyi nerden aldığınızı sorabilir miyim ?? kaynak gösterebilir misiniz acaba ??