0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
volvo da sağlam araç üretmiyosa biz toyota diye bisiklete biniyoruz o zaman volvoya normal standartlarda üretim yapıyor demişsiniz madem biraz daha açıklayıcı olun da aydınlanalım hasan bey.. volvo standartlarda üretim yapmaya çalışan değil, standartları belirleyen bir markadır.. yıllardır diğer firmalar volvonun her sene yükselttiği güvenlik standartlarını yakalamaya çalışır..volvonun güvenlik adına imza attığı buluşları araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.. isveçte bizzat 1 yıl yaşadım ve bir üniversitesinde eğitim gördüm.. isveçli mühendislerin ve iş adamlarının mantığını az çok bildiğimi düşünüyorum.. bu yüzden de "volvo sağlam araç üretmiyor arkadaşlar" yargısını kabul etmiyorum.. volvoya ford motoru değil fiat motoru da koysanız volvo volvodur.. otomobil üretmek motor üretmekle eşdeğer değildir.. birşeyi hızlandırmak marifet değil onu gerektiğinde durdurabilmek marifettir.. durduramıyosan da içinden sağ çıkabilmek marifettir.. ben böyle düşünüyorum.. saygılar
Bilgilerinize saygı duyduğumu öncelikle belirtmek isterim. Konuyla ilgili fikirlerim halk seviyesindeki bilgiler doğrultusundadır.Sıfır Avensis'in en düşük fiyatı :56.900 en yüksek fiyatı: 105.00Sıfır Volvo S60'ın en düşük fiyatı:84.070 en yüksek fiyatı: 272.60Yani arada 27.017 bin TL ile 167.060 bin TL gibi bir fiyat farkı söz konusu.Bir ürün üretilirken ve satış fiyatı belirlenirken bilirsiniz ki belli hesaplamaları vardır. Giderler ve istenilen kar oranlarına göre bir fiyat belirlenir ve o fiyattan satışa sunulur ilgili ürün. Aynı şekilde Toyota Avensis ile Volvo S60 arasında 27 bin liralık bir fiyat farkı, hatta tam donanımlılardaki 272 bin liralık uçuk bir fiyat farkı bulunuyorsa doğal olarak bazı şeyler daha üstün olacaktır Volvo S60'ta.Her aracın çarpışma testleri yapılıyor ama +2 havayastığı için bile binlerce TL fiyat farkı isteniyor. Yani işin özü ne kadar para, o kadar köfte. Volvo daha sağlam değil, parasının karşılığında verdikleri köftelerdir.
bence volvoyla toyotayı kıyaslamak, toyotayla dacia'yı kıyaslamaktan farksızdır.. aynı sınıfta araç üretiyor olabilirler fakat hitap kitlesi farklı, müşterileri farklı, kulvarları farklı.. avensisle kıyaslanması gereken araç, passat, accord vs vs. dir... volvo s60 ile kıyaslanacak araçlar ise mercedes C , bmw 3 ya da audi a4 tür..
Ama ne kadar para o kadar köfte değil mi? Bunu söylemeye çalışıyorum. Volvo sağlam araba üretiyor diye bişeyi ben kabul etmiyorum. Parasını veriyorsun ve doğal olarak parasıyla orantılı bir sağlamlık sunuyor size bu marka ya da markalar.
ne kadar o kadar köfte mantığı tabiki doğru ama asla %100 geçerli değil.. zaten %100 geçerli olsa tek bir firma olurdu, rekabet olmazdı ve ne kadar para verirsek o kadar lüks araca binerdik.. ne rekabet olurdu ne birşey.. zaten aracı alırken "fiyat-ihtiyaç-kalite" orantısı en iyi olanına bakarız hep.. yani sizin dediğiniz ne kadar ekmek o kadar köfte prensibini bizim ihtiyaçlarımız doğrultusunda en iyi uygulayanı ararız..bazı firmalar sırf yaptıkları isim dolayısıyla prestij sahibi olduğu için insanlar gösteriş olsun diye sırf ambleme bile ederinden fazla para istiyor.. volvo bu yüzden çok önemli bir marka ve bence harika bir örnek teşkil ediyor.. yıllarca iş adamları mercedes ve bmw lere sırf amblemleri yüzünden şişirilmiş paralar ödediler.. ama volvo 2004'ten sonra büyük firmalarla aşık atmaya niyetlendiğinden beri tamamen aynı kaliteyi, güvenliği, mühendisliği adeta " siz milleti kazıklıyorsunuz, sizin yaptığınız kalitedeki araçların ederi budur" dercesine daha düşük fiyattan satıyor.. volvo bu rekabeti lüks araçlar arasında kızıştırma niyetinde.. ama ayrıca s40 modeliyle de orta direğe hitap eden corolla, civic, focus,jetta gibi araçlarla da yarışıyor.. s40'ın en düşük donanımı 59.830 tl fakat standart olan güvenlik ve diğer özellikleri diğerlerine göre çok fazla.. iki markanın en düşük donanımının fiyatlarını kıyaslamak bize fikir vermez.. en düşük donanımında nelerin standart olduğuna bakarak fikir edinebiliriz.. eminimki s40 ta standart olan özellikleri corolla , civic ya da jetta standart olarak koysa baz modelinin fiyatı 65.000 tl yi bulur.. ayrıca ne kadar ekmek o kadar köfte mantığını firmalar arasında kıyaslamak için bizdeki ötv sistemi yanıltıcı oluyor.. araçların kendi ülkelerindeki satış fiyatlarına bakmak gerekli diye düşünüyorum..
forumda bu konu altında yazılanları tek tek okudum. hakikatten aynı sınıf araçları mukayese etmek lazım.ben nedenle avensis ile s60 ın karşılaştırılması doğrudur.şimdi; halen danışmanlığını yapmakta olduğum bir holding in Ceo sunun kullandığı volvo s40 dizel ile ilgili görüşlerimi ve alıntıları sizlerle paylaşayım.volvo dünyada tanınan bir markadır. sağlamlığının nedeni isveç çeliği ile özdeşleştirilmesinden ziyade (zira kasada çelik kullansanızda aslında ağırlığı artırısınız. bunuda üreticiler dikkate almaktadirlar. yeni yaklaşımlarda daha hafif malzeme tercihleri öne geçmektedir. örneğin uçaklarda halen hafifliği nedeni ile halen duralüminyum (alüminyum-bakır) alaşımından sonra gelecekte en önemli uçak malzemesi alüminyum-lityum alaşımlarının olması beklenmektedir. alüminyum-lityum alaşımları ile, uçakların % 15 hafiflemesi mümkündür. Kaynak: www.aluminyumsanayi.com ). şimdi gelelim volvo da kullanılan malzemelere. şimdi neden bu bilgiye ulaştığımı söyleyemeceğim ama volvo nun en büyük sağlamlılık ile olan ilişkisi kevlar malzemede yatıyor. ref: http://www.kompozit.net/?kategori-13-Aramid-Kumas-Kevlar-Fabric.html kevlar daha çok kurşun geçirmez yeleklerde kullanılıyor. ancak araçlarda özellikle volvo nun kapı içlerine yapıştırılarak gelen darbelerde oluşan enerjiyi absorbe etmesini ve kabin içine daha az zarar vermesi sağlanmaya çalışılıyor. volvoda benim sağlamlık olarak algıladığım bu özelliği idi. bu arada volvo nun bakımlarının da çok yüksek olduğunu yine aldığım bilgilere istinaden ifade etmeliğim. volvo ile son bir ekleme; tabiki s40 dan bahsediyoruz. klima açıkken hakikatten kırmızı ışıktan araba kalkmıyor hele yokuşlarda bayağı araba bayılıyor.geldik toyota ya; şimdi yukarıda bahsettiğim gibi aslında bu bir sağlamlık anlayış yaklaşımı. toyota mühendisleri asıl olan araç değil kabin içinde bulunanlardır yaklaşımı ile dış kaporta aksamının daha zayıf ancak iç kabinde özellikle sürücünün korunmasına yönelik bir dizi tedbir almışlar, (diz airbagi, kırılabilen direksiyon mili (hatta eğer yanlış hatırlamıyorsam önden gelen darbe sonucu 4 yerden kırılıyor. söföre zarar vermesi önleniyor.) kabin içindeki diğer yolcular ise 7 air bag ile korunmaktadır. volvoda kaç adet var bilemiyorum. bunun bir örneği olarakta toyota borovalıda bir corolla önden refuj bariyerlerine girmiş, inanın motor kaputu bükülmüş idi ama ön cam sağlamdı. kapılarda açılıyordu. önemli olan sizin allah korusun kaza sonrasından kabinden yarasız beresiz çıkıyor olmanız. zira önemli olan sizsiniz. siz yoksanız ne o sağlam araba neden dünya var.toyota hakikatten sağlam arabadır. güvenin sağlıklı güzel günlerde güzel buluşmalara habere giderken kullanın.sağlıcakla kalın.
3 japunun arasına, hatta bazı almanın arasına da girer Volvo ve japonu da almanı da tekmeler atar.Volvo'yu yıllardan beri sağlamlık abidesi olarak bilirim.İsveç insanı, arabayı alınca ömürlük alıyormuş ve 10-15-20 yıl kullanmak istermiş. Bundan dolayı Volvo çok uzun ömürlü ve sağlam araçlar üretir.Piyasada olmamasının sebebi, kimse tarafından tanınmaması ve buna paralel 2.el değeridir.Ancak son yıllarda, piyasada çok fazla görmeye başladık ve nispetten fiyatları da yükseldi.Not: Volvo'nun araç üreten hissedarı çinli marka Geely'dir. 2010 yılında Ford, Geely'ye sattı.http://tr.wikipedia.org/wiki/Volvo_Cars
Kendi aracım reno megane 1 ve 80.000 km de artık sürekli sorun çıkaramsından bıktım ablama 2008 yaris enişteme ise 2003 corolla aldık ve çok memnunuz ikiside sorunsuz araç yada bu dediklerinizden şimdi bana böyle geliyor hayalimde avensis corolla ve yeni cıvıc var.Ama sizden bunları duyduktan sonra şüpheye düşmeye başladım toyotanın 10 yıl önceki kalitesi olmadığından eminim ama hala çok gözde 2. eli çok sağlam olan bir marka.Volvo yu biraz araştırdım ford motoru 1.6D 1.6 TDCI die bildğimiz motor varmış.Şase olarak focus 2 platformunda kurulmuş. Şuan 40-45 bn tl ye avensis-corolla cıvıc parasına s40 alınıyor.sanırım biraz daha araştırmak gerek çünkü 2. eli sağlam olmadığını biliyorum millet hondayı toyotayı 2 günde istediği fiyata satarken s40 zarara uğratırmı ? Servis fiyatları nasıldır ? teşekkürler bunlarda bulduğum bir kaç s40 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2009-volvo-s40-1-6-premium-30-000-km-de-garaj-arabasi-99781849/detayboya olayı olmasaydı daha iyiydi ama http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-universal-oto-dan-2010-s-40-56-000-km-lpg-li-99772689/detayhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2009-s40-1-6-dizel-ilk-el-tam-dolu-sanruff-99755994/detay
gönderdiğiniz ilk iki linktekiler benzinli araçlar ve dolayısıyla tdci motor değil.. yine ford motoru ama eski kasa s40 larda da bulunan 100 hp'lik eski bir benzinli motor.. böyle ağır bir kasaya 1.6 100 hp lik benzinli bir motor yakıtta azıcık üzebilir performansta da vasatı geçemez gibime geliyor.. eğer benzinli araç bakıyorsanız ilk araç gayet mantıklı duruyor..o ilan zaten bugün verilmiş bence o araç hemen satılır.. son gönderdiğiniz linkteki dizel aracında yaşına göre km si epey var.. en iyi ihtimali hesaplarsak tam 4 yıldır yolda olsa günde 58 km yapmış demektir ve buda araç aslında epey bir yıpranmış demektir.. ben şahsen ikinci el dizel taraftarı değilim..
Merhabalar...Seneye yeni bir araç alıcaz gönlüm tabiki corolla-avensis-yeni cıvıc arasında gidip geliyor aklıma diğer takılan araç ise volvo s40 volvonun kalitesini güvenliğini hepimiz biliyoruz.Ama neden piyasada volvo yu çok fazla göremiyoruz neden tutulmuyor sizce ? sorun çıkarıtcak bir araç olduğunu sanmıyorum servisi hakkında bilginiz var mı ? 1.6 dizel bir volvo s40 uygun fiyatlara alınıyor.Bu 3 japon arasına bir isveç girebilir mi ?