0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
volvo mühendislik olarak mercedes ve bmw ile kıyaslanmalı.. bence audi bile dengi değil volvonun.. eğer 60.000 tl bütçem olsaydı düşünmeden taşınmadan bugün gider bir s40 sipariş ederdim.. bide şu c30'un arka tasarımını düzeltseler tam olacak..volvo for life
İyi hoş da arabalar beyinden ibaret değil, 60000tl verip de sırf full donanımlı diye Corolla alanın aklına şaşıyorum Volvo gibi markalar dururken hem de. Beyin hariç her yerinden sıkınılar başladığı zaman beynin herşey olmadığı anlaşılıyor.
bazı arkadaşların dediği gibi S40 Focus alt yapısını kullanıyor, motorda focus yani çalışan aksam bire bir ford focus. belki bundan sonra çinli Gelly nin alt yapısını kullanır tabi onun kendi alt yapısını nereden yürüttüğünü araştırmak lazım. volvonun eski kendine özgün arabaları çok iyi fakat sorunsuz değil.avrupa arabalarda elektronik aksam japonlarla kıyaslanamaz. japon ecu ları ve diğer beyinleri çok çok iyi.
Volvo S60 amerikanın yaptığı güvenlik testlerinden geçebilen tek araç...Sağlamlığı tartışılmaz...Şase olarak sanırım fordun şasesini kullanıyor volvo s40da...Konfor kalite ve detaylar konusunda mükemmel tek eksiği arka koltukların diz mesafesinin kısa olması...ek olarak türkiyede o fiyata mükemmel bir araç volvo bence
Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama bu gibi marjinal atışların bu foruma yakışmadığını düşünüyorum. Aşağıda ABD'nin resmi otomobil güvenlik kuruluşu olan IIHS 'ye ait orjinal ss'lar var bakın bakalım sadece s60 mı geçmiş testlerden; muadili olan camry aynı testten ne sonuç almış.
Yok estağfurullah yanlış anlaşılma olmasın, bilgiçlik taslamak haddimize değil. Ancak Türk otomobilseverlerde volvoya karşı aşırı bir itimat var. Gerçi ne ikinci eli var ne de sanayiden kurtulmuşlukları ama yine de bir "çok sağlam araba" lafı tutturmuş gidiyor. Ben bu topicden sonra bayağı bir kastım nette; bildiklerimi bilmediklerimi iyice bir araştırdım ve ulaştığım sonuç şudur ki; o efsane volvo 90larda bitti, şimdi volvo dediğimiz markanın ford, opel gibi standart avrupa markalarından kalite farkı yok, teknoloji-arge olarak çok eksiği var. Sağlamlık konusuna gelince Avrupa için sağlamlık kriteri euroncap'tir. Bu sınava hazırlanır tüm markalar. Ayrıca merak ediyorum; madem volvo bu kadar süper, piyasada neden alanın elinde kalıyor, bakın aşağıdaki ss'lara. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba..Saygılar.Not: 2000 model s40 ile corolla arasındaki donanım farklarını da ubutmayalım...hatta ve hatta 2.0 litre '92 , '93 coronalar...
Arda canım kardeşim toyotayla gaz ları aynı kefeye koyuyorsunya beynim durdu. Rusyada gaz çok yaygın ama başka ona rakip olacak ürün yok, Türkiye pazarına gelince tam bir kurtlar sofrası, dünyanın her yerinden kıyasıya rekabet içinde markalar var. ben her zaman bu forumda dile getiriyorum ki bir markanın tutulup tutulmadığını eski modellerinin piyasadaki fiatlarından anlarız diye. efsane kasa toyotaları bütün bu tartişmalardan uzak tutuyorum, tartışmayı bile abesle iştigal sayıyorum( Demirelin meşhur sözüdür) , çünkü daha otomobil piyasasına ae101 le kıyaslanabilecek araba gelmedi gelmeyecekte.ben efsanemi bir buçuk yıl önce 12.750 ye satıp üstüne 10.000 koyarak rav4 aldım ama bugün üste 1-2 bin lira koyarak aynı arabayı alabilirim çünkü bu süre içinde efsaneler %50 ye yakın pirim yaptı, böyle bir değerlenmeye hiç rastladınızmı? toyotanın tutulmayan , yağ sorunu olan arabalarında bile dizayn sorunu yok yalnızca tedarikçilerden temin edilen piston sekmanın yeterli kalitede olmamaması öne çıkıyor, motora takılan kaliteli sekmanlarla sorun kökten bitiyor. saab, volvo, opel bmw gibi markalar donanımda hakikaten çok iyiler ama yine toyotanın bir markası olan lexus daki donanımdan haberiniz varmı? lexus amerikadaki en prestijli arabalarda lider konumunda üstelik sıfır sorunlu arabalar. gelinim bana hediye olarak amerikalı bir yazarın yazdığı yaklaşık 500 sayfalık toyotanın felsefesini anlatan bir kitap hediye etti, kendi sanayicilerine örnek olsun diye yazılmış.toyotayı yerden yere vuran arkadaşlar şikayet var gibi sitelerdeki volvo, nissan quashqai , opel gibi markalarla ilgili şikayetleri incelesinler.