Gönderen Konu: Volvo S40'ı Nasıl Bilirdiniz ?  (Okunma sayısı 17619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Volvo S40'ı Nasıl Bilirdiniz ?
« Yanıtla #40 : Kasım 18, 2012, 16:11:22 »
volvo mühendislik olarak mercedes ve bmw ile kıyaslanmalı.. bence audi bile dengi değil volvonun.. eğer 60.000 tl bütçem olsaydı düşünmeden taşınmadan bugün gider bir s40 sipariş ederdim.. bide şu c30'un arka tasarımını düzeltseler tam olacak..

volvo for life

Siz bence 20 sene öncenin şehir efsanelerinde yaşıyorsunuz. 2012 yılı itibarı ile volvonun ford yada opelden herhangi bir artısını bana söyleyin ben tamam derim. Volvo sağlam araba falan yapmıyor. O 20 sene önceydi. Vinçle 15 metreden kafa üstü araç atmalar falan... Ayrıca volvo işmakineleri yapmasa çinlilere de satılamaz çoktan tarihe gömülür giderdi.
Bu arada Hasan Uğur arkadaşa "bu bilgiyi nereden aldın" sorusu ile sizin volvoyu ne kadar bildiğinizi anladım zaten. Kıyaslama konusunda da; dünyada üç büyük vardır; azıcık araştırmayla bu sonuca ulaşabilirsiniz; GM, Mercedes ve Toyota.. Bunlara da kaynak isterseniz sizin için gerekli çalışmayı yapar burada paylaşırım...Saygılar..
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 18, 2012, 16:11:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 18, 2012, 16:54:35 »
bazı arkadaşların dediği gibi S40 Focus alt yapısını kullanıyor, motorda focus yani çalışan aksam bire bir ford focus. belki bundan sonra çinli Gelly nin alt yapısını kullanır tabi onun kendi alt yapısını nereden yürüttüğünü araştırmak lazım. volvonun eski kendine özgün arabaları çok iyi fakat sorunsuz değil.avrupa arabalarda elektronik aksam japonlarla kıyaslanamaz. japon ecu ları ve diğer beyinleri çok çok iyi.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 18, 2012, 16:57:23 »
İyi hoş da arabalar beyinden ibaret değil, 60000tl verip de sırf full donanımlı diye Corolla alanın aklına şaşıyorum Volvo gibi markalar dururken hem de. Beyin hariç her yerinden sıkınılar başladığı zaman beynin herşey olmadığı anlaşılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Kasım 18, 2012, 18:10:50 »
İyi hoş da arabalar beyinden ibaret değil, 60000tl verip de sırf full donanımlı diye Corolla alanın aklına şaşıyorum Volvo gibi markalar dururken hem de. Beyin hariç her yerinden sıkınılar başladığı zaman beynin herşey olmadığı anlaşılıyor.
  evet haklısın beyinden ibaret değilde yeni nesil arabaların en büyük problemlerinden biri ve önde gideni beyin.         
         http://www.sikayetvar.com/kategori/otomotiv/otomobiller

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 18, 2012, 19:07:45 »
bazı arkadaşların dediği gibi S40 Focus alt yapısını kullanıyor, motorda focus yani çalışan aksam bire bir ford focus. belki bundan sonra çinli Gelly nin alt yapısını kullanır tabi onun kendi alt yapısını nereden yürüttüğünü araştırmak lazım. volvonun eski kendine özgün arabaları çok iyi fakat sorunsuz değil.avrupa arabalarda elektronik aksam japonlarla kıyaslanamaz. japon ecu ları ve diğer beyinleri çok çok iyi.

Atilla abi ağzına sağlık, süper açıklama olmuş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 18, 2012, 23:12:38 »
Yukarıda volvo audi ile bile kıyaslanamaz denilmiş. Mercedes ve bmw ile kıyaslanmış fakat audi denilen araba benim bildiğim bmwden de üstün bir marka. Almannın yerlisi olan insanlar bmw değil audi kullanırmış orda daha tutulurmuş audi. Böyle duymuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 19, 2012, 05:37:26 »
bir alman demiş ki

mercedesi iş adamlarına
bmw yi ingilizlere
audiyi kendimize yaptık

audi çok kaliteli bir markadır.. nasıl olur da volvo ile kıyaslanmaz..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 19, 2012, 06:05:01 »
Volvo S60 amerikanın yaptığı güvenlik testlerinden geçebilen tek araç...Sağlamlığı tartışılmaz...Şase olarak sanırım fordun şasesini kullanıyor volvo s40da...Konfor kalite ve detaylar konusunda mükemmel tek eksiği arka koltukların diz mesafesinin kısa olması...ek olarak türkiyede o fiyata mükemmel bir araç volvo bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Kasım 19, 2012, 14:31:34 »
Volvo S60 amerikanın yaptığı güvenlik testlerinden geçebilen tek araç...Sağlamlığı tartışılmaz...Şase olarak sanırım fordun şasesini kullanıyor volvo s40da...Konfor kalite ve detaylar konusunda mükemmel tek eksiği arka koltukların diz mesafesinin kısa olması...ek olarak türkiyede o fiyata mükemmel bir araç volvo bence

Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama bu gibi marjinal atışların bu foruma yakışmadığını düşünüyorum. Aşağıda ABD'nin resmi otomobil güvenlik kuruluşu olan IIHS 'ye ait orjinal ss'lar var bakın bakalım sadece s60 mı geçmiş testlerden; muadili olan camry aynı testten ne sonuç almış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 20, 2012, 00:23:12 »
Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama bu gibi marjinal atışların bu foruma yakışmadığını düşünüyorum. Aşağıda ABD'nin resmi otomobil güvenlik kuruluşu olan IIHS 'ye ait orjinal ss'lar var bakın bakalım sadece s60 mı geçmiş testlerden; muadili olan camry aynı testten ne sonuç almış.

Bizde medyanın yalancısıyız hocam gidip kendi ellerimizle test etme imkanımız malesef yok...

Haber 1 :http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45445.0    Burda Acura TL, Volvo S60 ve Infiniti G nin geçer not aldığı yazıyor sadece.

Haber2 : Volvonun sağlamlığı bir kez daha kanıtlanmış oluyor.  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45872.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Kasım 20, 2012, 01:39:25 »
Yok estağfurullah yanlış anlaşılma olmasın, bilgiçlik taslamak haddimize değil. Ancak Türk otomobilseverlerde volvoya karşı aşırı bir itimat var. Gerçi ne ikinci eli var ne de sanayiden kurtulmuşlukları ama yine de bir "çok sağlam araba" lafı tutturmuş gidiyor. Ben bu topicden sonra bayağı bir kastım nette; bildiklerimi bilmediklerimi iyice bir araştırdım ve ulaştığım sonuç şudur ki; o efsane volvo 90larda bitti, şimdi volvo dediğimiz markanın ford, opel gibi standart avrupa markalarından kalite farkı yok, teknoloji-arge olarak çok eksiği var. Sağlamlık konusuna gelince Avrupa için sağlamlık kriteri euroncap'tir. Bu sınava hazırlanır tüm markalar. Ayrıca merak ediyorum; madem volvo bu kadar süper, piyasada neden alanın elinde kalıyor, bakın aşağıdaki ss'lara. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba..Saygılar.

Not: 2000 model s40 ile corolla arasındaki donanım farklarını da ubutmayalım...

hatta ve hatta 2.0 litre '92 , '93 coronalar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 20, 2012, 02:18:46 »
Yok estağfurullah yanlış anlaşılma olmasın, bilgiçlik taslamak haddimize değil. Ancak Türk otomobilseverlerde volvoya karşı aşırı bir itimat var. Gerçi ne ikinci eli var ne de sanayiden kurtulmuşlukları ama yine de bir "çok sağlam araba" lafı tutturmuş gidiyor. Ben bu topicden sonra bayağı bir kastım nette; bildiklerimi bilmediklerimi iyice bir araştırdım ve ulaştığım sonuç şudur ki; o efsane volvo 90larda bitti, şimdi volvo dediğimiz markanın ford, opel gibi standart avrupa markalarından kalite farkı yok, teknoloji-arge olarak çok eksiği var. Sağlamlık konusuna gelince Avrupa için sağlamlık kriteri euroncap'tir. Bu sınava hazırlanır tüm markalar. Ayrıca merak ediyorum; madem volvo bu kadar süper, piyasada neden alanın elinde kalıyor, bakın aşağıdaki ss'lara. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba..Saygılar.

Not: 2000 model s40 ile corolla arasındaki donanım farklarını da ubutmayalım...

hatta ve hatta 2.0 litre '92 , '93 coronalar...

Bir eski kasa corolla hayranı olarak o parayı asla vermem :)
Hocam volvo sorunsuz değil sağlam araç...Eğer öyle olmasaydı ncap testleri rekorunu kıramazdı ve amerikadaki bağımsız testleri en üst düzeyde tamamlayamazdı yanlışmıyım?
Motor olarak volvo sağlam ve sorunsuz elektronik aksam olarak bir yorumum yok ancak sunduğu donanimlarda yeterince iş görüyor hatta bir çok araçtan bile fazla...
Türkiyede neden elde kalıyor denirse örnek olarak Rus malı GAZ araçlarını örnek vereyim rusyada piyasanın neredeyse %60 na yakın bir miktarını elinde tutuyor şuan ve sağlamlığı sorunsuzluğu ile bilinen bir marka ama türkiyeye geldiği yıllarda kronik bir sorundan dolayı distribütör sözleşmeyi fes etti bir daha alınmadı...Türkiyede otomotiv piyasasında mantık aramak en son yapılacak iştir çünkü bizim insanımız çok hızlı yerinde duramaz yakıp yıkmayı sever en ufak sorunda bitmiştir der geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Kasım 20, 2012, 11:02:55 »
Arda canım kardeşim toyotayla gaz ları aynı kefeye koyuyorsunya beynim durdu. Rusyada gaz çok yaygın ama başka ona rakip olacak ürün yok, Türkiye pazarına gelince tam bir kurtlar sofrası, dünyanın her yerinden kıyasıya rekabet içinde markalar var. ben her zaman bu forumda dile getiriyorum ki bir markanın tutulup tutulmadığını eski modellerinin piyasadaki fiatlarından anlarız diye. efsane kasa toyotaları bütün bu tartişmalardan uzak tutuyorum, tartışmayı bile abesle iştigal sayıyorum( Demirelin meşhur sözüdür) , çünkü daha otomobil piyasasına ae101 le kıyaslanabilecek araba gelmedi gelmeyecekte.ben efsanemi bir buçuk yıl önce 12.750 ye satıp üstüne 10.000 koyarak rav4 aldım ama bugün üste 1-2 bin lira koyarak aynı arabayı alabilirim çünkü bu süre içinde efsaneler %50 ye yakın pirim yaptı, böyle bir değerlenmeye hiç rastladınızmı?
toyotanın tutulmayan , yağ sorunu olan arabalarında bile dizayn sorunu yok yalnızca tedarikçilerden temin edilen piston sekmanın yeterli kalitede olmamaması öne çıkıyor, motora takılan kaliteli sekmanlarla sorun kökten bitiyor.
saab, volvo, opel bmw gibi markalar donanımda hakikaten çok iyiler ama yine toyotanın bir markası olan lexus daki donanımdan haberiniz varmı? lexus amerikadaki en prestijli arabalarda lider konumunda üstelik sıfır sorunlu arabalar. gelinim bana hediye olarak amerikalı bir yazarın yazdığı yaklaşık 500 sayfalık toyotanın felsefesini anlatan bir kitap hediye etti, kendi sanayicilerine örnek olsun diye yazılmış.
toyotayı yerden yere vuran arkadaşlar şikayet var gibi sitelerdeki volvo, nissan quashqai , opel gibi markalarla ilgili şikayetleri incelesinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Kasım 20, 2012, 12:43:22 »
Atilla abi büyüksün abi. Mübalağa etmiyorum sen gerçekten otomobilden anlıyorsun abi. Özellikle bir markanın tutulup tutulmadığını eski modellerinin piyasadaki fiyatlarından anlaşılması tespiti gerçekten çok basit ama %101 geçerli bir husustur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 21, 2012, 14:44:02 »
Arda canım kardeşim toyotayla gaz ları aynı kefeye koyuyorsunya beynim durdu. Rusyada gaz çok yaygın ama başka ona rakip olacak ürün yok, Türkiye pazarına gelince tam bir kurtlar sofrası, dünyanın her yerinden kıyasıya rekabet içinde markalar var. ben her zaman bu forumda dile getiriyorum ki bir markanın tutulup tutulmadığını eski modellerinin piyasadaki fiatlarından anlarız diye. efsane kasa toyotaları bütün bu tartişmalardan uzak tutuyorum, tartışmayı bile abesle iştigal sayıyorum( Demirelin meşhur sözüdür) , çünkü daha otomobil piyasasına ae101 le kıyaslanabilecek araba gelmedi gelmeyecekte.ben efsanemi bir buçuk yıl önce 12.750 ye satıp üstüne 10.000 koyarak rav4 aldım ama bugün üste 1-2 bin lira koyarak aynı arabayı alabilirim çünkü bu süre içinde efsaneler %50 ye yakın pirim yaptı, böyle bir değerlenmeye hiç rastladınızmı?
toyotanın tutulmayan , yağ sorunu olan arabalarında bile dizayn sorunu yok yalnızca tedarikçilerden temin edilen piston sekmanın yeterli kalitede olmamaması öne çıkıyor, motora takılan kaliteli sekmanlarla sorun kökten bitiyor.
saab, volvo, opel bmw gibi markalar donanımda hakikaten çok iyiler ama yine toyotanın bir markası olan lexus daki donanımdan haberiniz varmı? lexus amerikadaki en prestijli arabalarda lider konumunda üstelik sıfır sorunlu arabalar. gelinim bana hediye olarak amerikalı bir yazarın yazdığı yaklaşık 500 sayfalık toyotanın felsefesini anlatan bir kitap hediye etti, kendi sanayicilerine örnek olsun diye yazılmış.
toyotayı yerden yere vuran arkadaşlar şikayet var gibi sitelerdeki volvo, nissan quashqai , opel gibi markalarla ilgili şikayetleri incelesinler.

Atilla amca ben toyotayla gazları aynı kefeye koymadım bari sen yanlış anlama beni  :( Volvo'nun neden tutulmadığını açıkladım sadece...efsane(93-98) kasalara diyecek yok yenileride aynı şekilde sorunlu değilller ufak bir segman hatası hariç...Türkiye genelde sorunsuz araçları seviyor ama şuda bir gerçek ülkemizde bilinçsiz alıcı çok fazla...Tablo; http://www.otomotivkarnesi.com/istatistik/istatistik_ana_sayfa.html