0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konu başlığı ve paylaşım için teşekkürler Mertay Bey. Daha önceden Hankook marka kış lastiği kullandım. Michelin energy 4 mevsimlik lastik ile karşılaştırıldığında onun kadar yumuşak bir lastikti. Çok memnun kaldım. Ama eski araçla birlikte onuda verdim. Bu kış bende kış lastik düşüneceğim. Hankook uygun fiyatlı bulursam kesinlikle yine alırım.
bunu biraz alakasız buldum..yani yavaş hızlarda araba kaymaz mı? bu mantığa göre yazları en iyi markadan kışları yavaş gideceğimiz için yerli markalardan mı alalım? biraz daha açıklarsanız sevinirim.. petlas belki yerli malı fakat şahsi kanaatim henüz iyi bir lastik üretemediler.
Yavaş araba kaymaz anlamında değil tabii ki.Kışın ıslak ve karlı zeminde sürücüler daha dikkatli davrandığından ötürü araçlar genelde daha yavaş kullanılır. Daha yavaş kullanınca da kaza oranı azalır. Eğer Petlas'ın kalitesinden şüphe duyuluyor ise (bence uçak lastiği üreten bir markanın belli bir kalitesi vardır) kısa mesafe sürüş modunda olan insanlar deneyebilir düşüncesindeyim.Markaya güvenmiş olan biri zaten uzun yolda da kullanıyordur.Ayrıca parayı yabancı 2. Sınıf markalara vermektense (Sava gibi) Petlas tercih edilebilir.
Petlasın kışlık lastikleri bana göre birçok yabancı firmanın kışlık lastiklerine yakın kalitede. Siz denediniz mi petlasın kışlık lastiklerini?
Yerli malına karsı hepimizin ön yargıları var ,ama belki artık bunları kırmak gerekiyor. Biz bu lastiği almaz isek ülkemizde bu sektör nasıl gelişecek?
Merhaba arkadaşlar..4 adet kışlık lastik alacağım için bugün lastik satan yerleri dolaştım ve fiyat aldım.. 205*55*R16 ebadında ki lastik fiyatları şu şekilde..Goodyear Ultragrip 8 = 215 tlContinental Ts 830 p = 260 tl + %10 yeni dönem fiyatıMichelin alpin = 260 tlLassa Snoways era = 230 tlPirelli wintercontrol = 210 tlben kararımı Goodyear Ultragrip 8 almaktan yana verdim..genel olarak 7-12 taksit arası seçenekler var... yeni tarihli lastikler ekimden itibaren gelmeye başlayacakmış..sizinde de görüşleriniz var ise sevinirim.. kazasız sürüşler dilerim..
Petlas Snow master = 195 tl
Alır iken sadece fiyata değil, üretim tarihinin de yeni olmasına dikkat edin.
2 sene önce 115 TL ye almıştım. Geçen sene 2 arkadaşa aldık 150 TL den aldık. Bence pazarlıkla daha iyi bir fiyata alınabilir.
Kışlık lastik kullanmasak olmaz mı?
Elbette kışlık lastik kullanmasan olur. Ama kullansan daha iyi olur. Tabi kışlık lastik kullanımın yaşadığın şehre ve iklime göre de değişir.
Konu açılalı uzun zaman olmuş ama kış lastiği olarak goodyear ultragrip 8 i tavsiye ederim. Reklama girer mi bilmiyorum ama tanesi şu anda 199 TL, hepsiburada.com da.. Geçen yıl tanesini aynı internet sitesinden 247 TL ye almıştım. Bence almaya niyeti olan hiç düşünmesin. İstanbulda ücretsiz montaj imkanınız da varmış. Lastik de çok kaliteli. Yumuşak ve sessiz