0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kayseride 205/55/16 91T goodyear UG8 200 TL den taktırdım sökme takma balans iç-dış yıkama dahil
bende kayseride oturuyorum ve ug8 alacağım..hangi bayide taktırdınız sorabilirmiyim??
Bayi ismini malesef hatırlamıyorum ama yeri çevre yol cadde üzerinde anatamir karşısında BP benziliğin biraz ilerisi lastik + mutlu akü + oto yıkamacı sahibinin adı bekir
Askerdeyken şofördüm, bir paşanın sivil aracını kullanıyordum görev olarak. O ankara rampalarını 10 cm kar üzerinde petlas kış lastikleriyle çıktım hep. Özellikle cherokee jipin çıkamadığı yerden kar lastikli lineayla çıktım ya, o gün inandım kış lastiğinin faydalı olduğuna. Petlas bu konuda çok iyi arkadaşlar bizzat yeterince testini yaptım. Ben şahsen petlas almayı planlıyorum.
Bence piyasadaki fiyatların üzerinde çok fazla kar marjı var gibi. Dün, Corolla'ma 4 tane 205/55/16 Michellin Alpin A4 , 4 tane orjinal toyota jant (teneke olanlar) ve 4 tane de orjinal jant kapağını 1.000 TL ye aldım. Servise fiyat sorduğumda lastikler için 280 TL demişlerdi. Jantları da hediye ederiz diye bilgi vermişlerdi. Ancak araya tanıdık sokunca fiyat daha da düştü. Zaten jant kapaklarını almaya kalksam 400 TL civarı eder diye düşünüyorum.
otomobillerde zorunluluk yok.kamyon ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan araçlarda zorunlu.kademeli geçiş olacak diye biliyorum.paniğe gerek yok yani
Herkese mecburi, cezası ticarilere 500TL, hususilere 72TL.
Yanlış bilgilendirme olmasın. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kış lastiği takmayana ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlara yönelik olduğunu belirterek, "İleriki yıllarda diğer araçlara da yaygınlaştırılacak" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirdi. Kış lastiğini takmayanlar, 500 TL ceza ödemek durumunda kalacak.Buradaki linklerden detay öğrenilebilir;http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/genel/11/09/otomobillere.kis.lastigi.zorunlu.mu/683917.0/index.htmlhttp://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/genel/11/08/ya.kis.lastigi.tak.ya.da.500.tl.ceza.ode/683756.0/index.html
Kusura bakmayın, ben duyduğumu yazdım. Söyleyen kişinin aracıda ticari. Bilgilendirme için teşekkürler...