Gönderen Konu: Auris mi Astra mı?  (Okunma sayısı 21782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Auris mi Astra mı?
« : Eylül 08, 2012, 14:31:10 »
Arkadaşlar, merhabalar. Forumumuzun hasar kısmında geçen hafta yaptığım kazayı paylaşmıştım. Araç pert, kaskodan ikinci el değeri üzerinden ödeme alıcam birkaç güne kadar inşallah. Şimdi ise aklıma takılan bir soru var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yine Auris dizel comfort extra mı alsam yoksa opel astra hb 1.3 cdti edition paket mi? Auris'in performansı yeterliydi, Astra daha hantal bir motora sahip ama donanım, malzeme kalitesi, yol tutusu düsündüğüm zaman aceba Astra mı diye soruyorum kendime. Bu arada opeli aradım, su anda Astra alırsam makyajlı kasa olacagını ve ekim ayında teslim edeceklerini söylediler. Kafam allak bullak oldu. 45-50 bin tl civarında sıfır km baska marka ya da model önerileriniz varsa kesinlikle dikkate alırım. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Auris mi Astra mı?
« : Eylül 08, 2012, 14:31:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris mi Astra mı?
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2012, 14:57:08 »
forumda astra kullanan üyemiz/üyelerimiz mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam. belki kendileri sizi kullanıcı olarak bilgilendirebilir. ben olsam astra'yı tercih ederdim. motorun taşımaması gibi bir durum olacağını sanmıyorum. konfor, yol tutuş, işçilik, donanım konusunda auris'ten öndedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2012, 15:21:41 »
Aurisi zaten kullandın , astra desen sorunlu araç
sen en iyisi honda al
ama honda nın dizeli yok haberin olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2012, 15:34:28 »
Kemal bey kilo mu verdiniz?:))
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2012, 15:54:46 »
Bizde bu 2 araç arasında kalmıştık ama auris daha ağır bastı. Opelden yana dilim çok yandı o yüzden tavsiye etmiyorum kimseye.İç malzeme konusunda opel daha kaliteli ama. Toyota neden bu kadar basit malzeme kullanmış anlamıyorum çok çabuk zarar görüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2012, 15:56:29 »
Aurisi zaten kullandın , astra desen sorunlu araç
sen en iyisi honda al
ama honda nın dizeli yok haberin olsun

Kesinlikle katılıyorum. Güzel bir honda yapılabilir yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2012, 16:50:22 »
Beyler yorumlar için teşekkürler fakat benzinli bir araç beni yakıt anlamında sıkıntıya sokar. Yoksa honda kalitesi tartışılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2012, 16:54:42 »
Murat bey öncelikle geçmiş olsun .

Benim tavsiyem kesinlikle 1.6 bir araç alın tamam 1.4 d-4d nin performansı da güzel 1.3 astranın da ama 1.6 gibi değiller ben şu an c sınıfı dizel araç alacak olsam kesinlikle golf 1.6 tdi alırdım yakıtı da çok iyi performansı da öyle .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2012, 17:14:00 »
bence 1.6 132 valvematic alın lpg taktırın hemde garanti bozulmadan 46.000 ( 1.6 elegant manuel + brc servis garantisi yani 3 yıl)
hem dizelden iyi kaçar hem daha az yakar hem sessiz hemde sorunsuz...  ;)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2012, 20:19:21 »
Arkadaşlar, merhabalar. Forumumuzun hasar kısmında geçen hafta yaptığım kazayı paylaşmıştım. Araç pert, kaskodan ikinci el değeri üzerinden ödeme alıcam birkaç güne kadar inşallah. Şimdi ise aklıma takılan bir soru var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yine Auris dizel comfort extra mı alsam yoksa opel astra hb 1.3 cdti edition paket mi? Auris'in performansı yeterliydi, Astra daha hantal bir motora sahip ama donanım, malzeme kalitesi, yol tutusu düsündüğüm zaman aceba Astra mı diye soruyorum kendime. Bu arada opeli aradım, su anda Astra alırsam makyajlı kasa olacagını ve ekim ayında teslim edeceklerini söylediler. Kafam allak bullak oldu. 45-50 bin tl civarında sıfır km baska marka ya da model önerileriniz varsa kesinlikle dikkate alırım. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.

yol tutuşu kalite sorunsuzluk vs arıyorsanız liste fiyatı  50200 tl'ye mazda 3 hatchback touring(comfort'un üst versiyonu, impressive'in alt versiyonu) modeli var.. 1.6 benzinli ve manuel.. adeta ömürlük bir araç..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2012, 20:28:58 »
araba teknolojilerindeki fark giderek azalıyor . çarpışma testleri nin puanları var.servis ve yedek parça sorunu  yok.5 yıl garanti leri var.artık aksesurlar satış da öne çıkmaya başladı.15 sene 1.4 ve 1.6 benzinli astra kullandım beni hiç birzaman üzmediler .ama birçok kişiden motor problemleri duydum.toyota motor da sorunsuz olarak söyleniyor.ama malzeme ve yol tutuşda astradan iyi olamaz.iki araçlada deneme sürüşleri yapın, kullanımı ve duruşu hoşunuza gideni alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2012, 20:31:17 »
Kemal bey kilo mu verdiniz?:))
Hemde 15 kilo birden verdim, ama daha verecek bi 10 kilo kadar daha var
(Siyah giyince biraz kamufle ediyor kiloları)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 08, 2012, 20:49:01 »
konu bizim de bu aralar içinde bulunduğumuz kararsızlığa ışık tutar belki.arkadaşımın 2004 model yarisi vardı sattı.sedan bir araç almak istiyor 37-38 bin lira gibi bir araba almak istiyor.2008-2009 corolla elegant düşünüyordu netten biraz araştırmış bulduğu arabalar ya bulunduğumuz yere çok uzak ya da fiyatları pahalı galerileri falan gezdik kendine göre bir şey bulamadı.gazeteden opel astra sedanın reklamını görmüştüm opele gittik arabanın teşhir amaçlı getirilen cosmo paketini inceledik .1.6 lt 115 bg edition 41.700 lira fiyat verdiler.4-5 yaşında corolla mı sıfır km astra mı? 2012 model comfort extra corollaya da bayi 45.000 lira fiyat verdi.38 bin lirayı veren 2-3 bin lira daha verir sıfır alınır mantığıyla astrayı alsa mı sıfır corolla alma durumu yok 8 bin lira daha açılamam diyor.aurisi aldığımda yeni astrayı neden tercih etmedin diyen çok oldu okulumdaki memur 1.4 140 bg enjoy paketini aldı test etmiştim iç dizaynı malzeme kalitesi hatta auristen çok daha iyi süspansiyonu pişmanlık yaratmıştı.hafif çukurda kasiste auris resmen takoz gibi opel yeni astralarda klasik opel serttir imajını yenmiş.benim mantığım sıfır sıfır gene de karar senin dedim.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 08, 2012, 21:14:34 »
Hemde 15 kilo birden verdim, ama daha verecek bir 10 kilo kadar daha var
(Siyah giyince biraz kamufle ediyor kiloları)
Tebrikler aynen devam o zaman:))
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 08, 2012, 21:15:02 »
Hyundai İ30'u incelemenizi tavsiye ederim, motor olarak da en avantajlısı o gibi duruyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 08, 2012, 21:19:29 »
Astranın tek dezavantajı motorunun daha küçük olması. Avantaj olarak da yeni kasa çıkarmış olması. Astranın yol tutuşu iyi olabilir ama Auris'in de yol tutuşu yabana atılamaz. (Kullanmadım, Sercan abiyle bu konuyu biraz test ettik diyebilirim. :) ) Bence aradaki fark 1.3 motorun 1.4 kadar gitmeyişinden kaynaklanıyor. :D 1300cc'lik bir gidişi var astranın. O kadar sınırları zorlayabiliyor. Bu yüzden de daha iyi geliyor :D :D 1.4 motor daha çok zorluyor sınırını gibi :D

Bence ilk başta güç mü yoksa donanım mı istediğinize karar verin :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 08, 2012, 21:49:41 »
kasa değiştirmesi an meselesi olan Auris'i eğer arada çok cazip fiyat farkı varsa tercih edin bence. Ama Astra hem tasarım olarak, hem malzeme olarak ileride, motor olarak bence geride. Aracın kloay satılabilir olması da önemli değilse YENİ  KiA Ceed 1.6 CRDİ (51.600 tl) bence piyasadaki en iyi dizel motorlardan  birisi, aynı şekilde İ30 CRDİ (51.000 tl) da seçenek olmalı. Auris 1.4 d4d de  Astra 1.3 cdti da hantal araçlar.yeni  CEED ve i30 gerçekten çok atak , ben çok sevdim her iki aracı da, bir test edin derim.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 08, 2012, 21:57:02 »
kasa değiştirmesi an meselesi olan Auris'i eğer arada çok cazip fiyat farkı varsa tercih edin bence. Ama Astra hem tasarım olarak, hem malzeme olarak ileride, motor olarak bence geride. Aracın kloay satılabilir olması da önemli değilse YENİ  KiA Ceed 1.6 CRDİ (51.600 tl) bence piyasadaki en iyi dizel motorlardan  birisi, aynı şekilde İ30 CRDİ (51.000 tl) da seçenek olmalı. Auris 1.4 d4d de  Astra 1.3 cdti da hantal araçlar.yeni  CEED ve i30 gerçekten çok atak , ben çok sevdim her iki aracı da, bir test edin derim.

ceed'in oto. vites olanına kısa süre bindim. Malzeme kalitesi çok çok iyi. oto. vitesten diye düşünüyorum, 1.6 diye öyle Auris'ten iyi bir seriliği yok. Benim bindiğim araç 67bin liraya alınmıştı. En dolu olanıydı. Hatta "yok" yoktu :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 08, 2012, 22:07:34 »
Murat hocam bence siz gidin bahsettiğiniz araçları test edin, kullanın.. en iyi kararı bu şekilde verirsiniz.. benim 2012 astra dizel arabam var, yakıtından kullanımından yoltutuşu malzemesi konforu sessizliği vs. vs. genel anlamda çok memnunum.. sadece astra ile ilgili fikir verebilirim, kullanmadığım bir araç hakkında ne desem yanlış olur..
ha şunu da söyleyeyim eğer durumunuz müsait ise gidin vw golf alın derim.. 1.6 tdi benim gözümde kaldı valla :) bu sınıfta benim en beğendiğim araba golf.. neyse hangisini alsanız da şimdiden hayırlı uğurlu olsun Murat hocam.. Allah kaza bela vermesin en önemlisi bu.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 08, 2012, 22:32:30 »
ben olsam şimdilik zarar etmeyeceğim temiz 2. el bir araba alırdım idare edecek şekilde, palio albea v.s. 2013 te çıkacak olan auris i beklerdim sonrada
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)