0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam arkadaslar.Bu konuyu ve herkesin yazilarini okuduktan sonra foruma uye olup birseyler yazmak istedim.Auris mi yoksa Astra mi konusunda acikcasi birsey yazmak istemiyorum, tercih meselesidir saygi duyarim.Ancak sizlere tecrubelerimden bir takim bilgi vermek istiyorum.1.Sene 1997 de dayim '0' Opel Vectra CD AT aldi, yaklasik 2-3 sene kadar bindi ve sonra satip baska bir araba aldi (konudan sapmamak acisindan marka vermiyorum). Aracin ilk periyodik bakimi icin Izmir'de yetkili bir Opel servisine aracini birakmisti, servisde gorevlilerden biri araci cekerken kapisi acik bir sekilde, kapiyi binanin kolonuna vuruyor, sonra panik yapip geri aldiginda arka sol far kirilacak kadar diger kolona vuruyor. Dayim araci almaya gittiginde felaketi goruyor. Bununla baslayan felaket silsileri cercevesinde, 2-3 senelik Vectra macerasinda yanan motor beyni, arizalanip komple degistirlen arac ici yol bilgisayari, dislilerin parcalanip komple sanzuman degisimi gibi felaket silsilesi satip kurtulana kadar devam ediyor.2.Sene 1998 de teyzem '0' Opel Astra aldi, yaklasik 9-10 sene bindi araca sonra satip oda baska arac aldi. Dayim kadar sanssiz olmasada, en az odedegi pesin arac miktari kadar para harcayarak satabildi aracini.3.Su anda Opel Corsa kullaniyorum. (Ben almadim, evlendigimde esimin araciydi) Ayrica esimin kardesin de de Opel Corsa, Abisinde de Opel Corsa var. Hepsi satmaya ugrasiyor.Evlenip Corsa kullanmaya baslayali beri (Faturalariyla ISPATLIDIR) toplam 9 bin lira masraf ettim araca.Yani anlatmak istedigim sey, kendim bizzat sadece Corsa kullandim 1.5 sene ancak cevremden yillarca bire bir sahit oldugum ve bana bu 3 ayri baslik altinda toplam 5 araclik tecrubelerim ASLA ama ASLA Opel markasi catisi altinda bir araba almamayi ogretti.Bu Opel tecrubem ve sahit oldugum olaylarin yani sira WV Passat, Renault Megane, Toyota Corolla, Toyota Verso, Fiat Linea (Hatirladiklarim) araclari bizzat kullandim ve sahibiydim. Az bucuk arabadan teknik anlamda da anlarim.Lutfen ukalalik gibi algilamayin, inanin bana sadece ve sadece okdugum post lar uzerine bu yaziyi yazmak istedim. Yasadigim ve gordugum seyleri sizlerle paylasmaktir tek amacim. Elbette bu isler birazda sans isidir. Sonuc olarak elektronik ve mekanik sistemler uzerine kurulu KUL yapilarindan bahsediyoruz.Ben 50bin liralik butcem neticesinde, Hyundai, Fiat, Kia, Ford, Renault, Chevrolet ve bilumum markalari arastirdim. Dizel ve otomatik vites sartlarim esliginde bircok marka ve modele baktim, ve...23 Aralik 2012 tarihinde Auris D-4D Comfort Plus arac aldim, pul masrafi icin aracimi 3 Ocakta teslim alacagim insallah.Ben galerici falan degil kullaniciyim, o yuzden yeni kasa eski kasa vs. gibi konulardan cok cok uzagim. O an showrooma gider kriterlerim dogrultusunda icine binip tat aldigim araci alirim.Bakalim Auris nasil bir tecrube olacak.Herkese iyi forumlar...
Hepinize teşekkür ederim, sabırsızlıkla aracımı alacağım günü bekliyorum ama dayanamıyorum Serkan Bey maalesef verdiğiniz örnek deyim yerindeyse 'cuk' oturmuş demekten başka çarem yok, Opel beni aşırı derecede üzdü.Benim bizzat uzun süre kullandığım araçlar içinde, izolasyon konusunda 1.sırayı İnfinit g35 kesinlikle alır uzak arayla . Türkiye'de sahip olduğum araçlar içinde ise kesinlikle passatın hakkını yiyemem, ve Verso da o anlamda çok iyiydi. Şuan kullandığım Corsa bildiğiniz teneke diyebilirim 120den sonra araç içinde konuşamıyoruz bile nerdeyse Aurisime kavuştuğumda ilk izlenimlerimi anbean sizlerle paylaşacağım, Toyota nın hiç bir modeli 94 Corolla dahil beni hiç üzmedi, Aurisin de böyle olacağın umut ediyorum.Ayrıca Serkan Bey, çok yakın bir süre önce aracı almış olduğunuz için size şunu da sormak istiyorum, acaba aracı teslim alırken 'bak şunu sakın unutma' diyebileceğiniz bir ayrıntı var mıdır?Teşekkürler, iyi forumlar.
corsa tenekeyse yaris falan herhalde gaz yağı tenekesidir. polo corsa sınıfının en iyi yalıtımlı aracı be istanbulda değilim şu ara müsait olunca p.m atıyımda bizim corsaya binin bir 160 170 kadar çıkalım ne sesi duyuyorsunuz beraber duyalım