aurisi kullandınız zaten biliyorsunuzdur.
opelden örnek vereyim o zaman iş arkadaşımda 1.3 cdti astra j var sport olması lazım donanımı. araba resmen dış görünüm olarak c segmentinde benden yakışıklısı yok diyor. golf falan tip olarak astraya yaklaşamaz ciddi söylüyorum çok sevdim tipini. donanımı alttan 2 seviye olmasına rağmen aurise göre baya fazla

1.3 kaldırmıyor diyenler falan var bende kullandım klima açıksa biraz zorlanıyor ama kalkmama gibi bir olayı yok. şehir içi 6 lt yakıyor araç şuanda daha 5 bin km'de. sedanıda geldi şimdi. bende corollamı sattım ciddi manada astra düşünmeye başladı. Sorunlu araba falanda değil bu forumdakilerin abartması kesinlikle. 3 haftadır opel forumlarındayım böyle bir olay olmadığını gördüm. Bu forumda klavyesini alan toyotanın karşısındaki alman araçlarına kayıyor sadece
Kimsenin alman arabalarına kaydığı yok sen asıl alman forumlarına bak kendi arabalarını sadece toyota ile kıyaslıyorlar sen opeli çok seviyorsan git al buradakilere ne soruyorsun biz kullanmışiz az çok birşey biliyoruz ki yazıyoruz siz istiyorsunuzki kimse olumsuz birşey yazmasın toyotanın da opelin de kalitesi arıza istatistikleri internette mevcut bize inanmıyorsan aç bak sonra sızlanma arabam sürekli hararet yapıyor diye
Arkadaşlar, yorumlar için, ilgilendiğiniz, zamanınızı harcadığınız için çok teşekkürler. Yakın zamanda sonucu bildiririm inşallah. Sadece kaza sonrası süreçte Kayseri'deki Toyota acentesinin ilgisizliği ve suratsızlığı yüzünden Toyota'dan biraz soğudum. Bu üzücü oldu benim için.
Arkadaşlar, yorumlar için, ilgilendiğiniz, zamanınızı harcadığınız için çok teşekkürler. Yakın zamanda sonucu bildiririm inşallah. Sadece kaza sonrası süreçte Kayseri'deki Toyota acentesinin ilgisizliği ve suratsızlığı yüzünden Toyota'dan biraz soğudum. Bu üzücü oldu benim için.
sanırım kasko/sigorta ile ilgili sıkıntılar yaşadınız...
aracınızı nerden alırsanız alın, sigortanızı, kaskonuzu sigortacılara yaptırın derim ben, plaza personeli bu konuda pek faydalı olmuyor...
sanırım kasko/sigorta ile ilgili sıkıntılar yaşadınız...
aracınızı nerden alırsanız alın, sigortanızı, kaskonuzu sigortacılara yaptırın derim ben, plaza personeli bu konuda pek faydalı olmuyor...
Hocam ağzına sağlık, ne güzel dedin bunu. Anladım ama biraz pahalıya mal oldu. Canımız sağolsun değil mi
fiyat konusunda bilgim yok ancak YENİ FOCUS astra ve auristen öndedir diye düşünüyorm.
Murat bey bende yeni Astra J 1.3 CDTI kullanıyorum. Performan merformans denmiş ama 1.3 motor ile 1.4 arasında yere göğe sığmayacak bir fark yok. Evet Astra kalkışta biraz hantal ama 2. vitesten sonra performansı gayet iyi. Otobanda araçta 5 kişi ve bagaj varken ***çok yüksek hızlarda*** gayet güzel gidiyor ve bu hızlara nasıl çıktığınızı anlamıyorsunuz bile. İç kabin gayet sessiz, devir yükselince müziğin sesini açmanıza gerek yok. Malzeme kalitesi, donanımı, yol tutuşu arkadaşlar alınmasın ama Auris ten çok daha iyi.
Astralar hararet yapıyor felan deniyor ama onlar 2-3 nesil önceki astralarda olabiliyordu. Artık teknoloji ilerledi araç teknolojileride artık birbirlerine çok yakın. Kötü araba yapmak artık zor. Sadece nedir 2. eldeki değer kaybı ve satış hızı önem kazanıyor. Onun dışında bütün markalar birbirlerinden birşeyler alıyorlar, yada aynı üreticilerden parça alıyorlar. Japonu da almanı da fransızıda.
Aracım şuanda 5.000 KM de gayet memnunum. Bir sorunum yok. Siz bence Astra yı bir test edin. 1.3 motor bu koca arabay yeter mi diye almadan bende düşünüyordum. Ama kullanınca yettiğini gördüm.
Auris kasa değiştirecek, Astra makyajlandı. 2-3 sen gider bu haliyle, yeni kasası gelinde de classic olarak 5-6 sene daha üretimde olacak.
Toyota için Corolla, VW için Golf ne ise Ople için de Astra o dur, yani lokomotif modelidir. Siz test edin ve öyle karar verin.
Hasan bey, yorumunuz ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Astra bir adım daha öne çıktı sayenizde
Kimsenin alman arabalarına kaydığı yok sen asıl alman forumlarına bak kendi arabalarını sadece toyota ile kıyaslıyorlar sen opeli çok seviyorsan git al buradakilere ne soruyorsun biz kullanmışiz az çok birşey biliyoruz ki yazıyoruz siz istiyorsunuzki kimse olumsuz birşey yazmasın toyotanın da opelin de kalitesi arıza istatistikleri internette mevcut bize inanmıyorsan aç bak sonra sızlanma arabam sürekli hararet yapıyor diye
hangi ruh halindesiniz merak ettim şahsen. kaç tane hararet yapan astra j gördünüz ? dünya kadar foruma takılıyorum sizin kadar saçma post atana rastlamadım. eğer biri kaliteden bahsedecekse toyota için bahsetmesin. nedense ben bir türlü o kaliteyi göremedim corollamda ! saçma sapanda balıklama post atmayın yaşınız 30. para verdiniz diye herkes toyotayı övecek değil.
bakın hasan beye kullanan kişi astrayı. bende arkadaşımın aracını kullandım yani sizin gibi sallamasyon bilgilerle değil.
bende astra kullanıyorum. 99 model astra g aracımız var. daha önce toyata kullanmıştık.
bence opel alınacaksa yenisi alınmalı. çok arıza yaptığına inanmıyorum ama toyota kesinlikle mekanikte daha iyi.
günümüzde bir araca iyi diyebilmek için cepten az para çalması gerekiyor. özellikle ikinci elde bu yüzden toyota çok iyi.
yakıt ekonomisini düşünürsek astra biraz fazla yakabilir. parça maliyetleride toyota ile aynı..
sonuçta en iyi otomobiller deyince bmw mercedes diye sayarak gidiyoruz. çünkü yaşattıkları his japon arabalarından çok farklı.
ben otobüs gibi ağır arabalar severim. gittiğini belli etmeyecek , insanı yormayacak araçlar severim. bu yüzden tercihim alman arabaları olacaktır.
ancak bir gün renault gibi bir markadan kurtulur, ailem ve şehir içi kullanım için güzel bir araba almaya karar verirsem kesinlikle toyota alırım.
opel hernekadar uzun yolda çok güzel olsada şehir içi için fazla uygun değil bence.
her ulusun farklı yapıda arabası var. almanyada otoban fazla, japonyada mahalle araları bile asfalt , italyada virajlı yollar var... işte kimin ne amaçla araba yaptığı burdan belli.
herzaman diyorum, toyotaya biraz yalıtım yapacaksın paşalar gibi bineceksin
1250 CC albea motoruna 55 bin tl bağlamak mantıklı mı peki?
Hasan bey, yorumunuz ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Astra bir adım daha öne çıktı sayenizde 
Rica ederim Murat Bey,
Ben 14 sene Toyota kullandım, ilk niyetim dizel bir Auris almaktı. Megane 3'e yeni focus'a Astraya ve Auris'e baktım, Donanım olarak en zayıf Auris geldi. Astra da satndart olarak sunulan bazı özellikleri Auris te para bile verseniz alamıyorsunuz. Bu saydığım 4 araç içinde bence en güzel ve spor tasarımı olan araç Astra. Sizin gözünüze, gönlünüze hangisi hoş geliyorsa onu alın, ama test etmeden almayın. Astra'da 1250 cc'lik albea motoru var evet bu motor zamanında ödül almış, Fiat, Opel, Chevrolet'in bir çok modelinde kullanılan kendini ıspatlamış, sorunu olmayan ekonomik bir motordur. Dizel araç zaten ekonomik olduğu için alınır, hem ekonomik olsun hemde performansı yüksek olsun derseniz o zaman kesenin ağzını açıp başka araçlara bakmanız gerekir.
Başka forumları da takip ediyorum, hiç birisinde Astra j hararet yaptı yola kaldım diyeni görmedim ve duymadım. Yeni nesillerde kolay kolay olacağını sanmıyorum.
Eğer astra ile ilgili kafanıza takılan birşey olursa cevaplamaya çalışırım.
yani yazdığında mesaj demi

1250 albea motoru diye aşağılamak yerine kaç dalda ödül aldığını incelemenizdir. 1.3 ile 1.4 dizel motor arasında ne kadar fark olabilir onu düşün...
arkadaşımın 1.3 cdti dizel aracı sorunlu..dizel auris bence daha iyi olur..ben seçim yapacak olsam auris alırdım..
yani yazdığında mesaj demi
1250 albea motoru diye aşağılamak yerine kaç dalda ödül aldığını incelemenizdir. 1.3 ile 1.4 dizel motor arasında ne kadar fark olabilir onu düşün...
1.3 motoru aşağılamıyorum kesinlikle ama astra gibi bi C sınıfı olan bi araçta 1.3 bile olmayan motor ile ışıklarda sağ şeritte bekleyip 14.5 saniyede 100 km ulaşmak bana koyar çünkü o araca 50.000 tl bağlıyorum ve paramın karşılığını alamıyorum.Tamam kardeşim git sen astra al kimseye zorla auris aldırmıyoruz isteyen zaten gidip alıyor.Bakın bakalım Ocak-Ağustos satışlarına Auris kaç adet satmış.
1.3 Multijet motorla ilgili yeterince bilgiye sahibim.Ne kadar fark değil çok fark var bunu ınkar etmeyelim.Ben 1500-1600 devir arası gayet rahat ilerlerken o araba nasıl acı çekiyor onu da biliyorum.
albea motoru diyerek dalga geçtiğiniz makinenin toyota'dan daha fazla beygir gücü ürettiğini ve daha sorunsuz olduğunu hatırlatırım.
Hakan neye dayanarak daha sorunsuz olduğunu savunuyorsun ?
albea motoru diyerek dalga geçtiğiniz makinenin toyota'dan daha fazla beygir gücü ürettiğini ve daha sorunsuz olduğunu hatırlatırım.
marka fanatikliği yapmayalım arkadaşlar..
herkes kullandığı araçlar hakkında tarafsız eksilerini ve artılarını anlatarak yorum yaparsa daha sağlıklı ve yararlı bir forum olacağı kanaatindeyim..
herkes sonuçta ihtiyaçlarına ve bütçesine göre araba alıyor ve almaya çalışıyor..
hangi marka alırsak alalım bindiğimiz arabalarımıza temiz yakıt alır düzenli olarak bakımlarını eksiksiz yaptırırsak büyük sorunlar yaşamayacağımızı düşünüyor ve umuyorum..
bir de araç alacak arkadaşlarımız burada forumdaş arkadaşlarımızdan aldıkları yorum ve tavsiyelerin yanında mutlaka araçları deneyip bir miktar sürüp öyle almalarını tavsiye ederim..
naçizane düşüncelerimdir.. herkese kazasız belasız hayırlı sürüşler hayırlı günler dilerim
Hakan neye dayanarak daha sorunsuz olduğunu savunuyorsun ?
biraz araştırma yaparsanız neye değil nelere dayandığımı görebilirsiniz. bu arada araştırmanıza içinde bulunduğumuz forumdan başlamanızı tavsiye ederim. tecrübe etmediğim ya da sahip olduğum bilgisine güvenmediğim konuda yorum yapmam şahıs olarak.