0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hikmet ben sadece seni düşündüğüm için değil trafiğin güvenliği için yazdım . Yaptığınız resmen cinayete teşebbüs . Neyse çok şükür kimseye birşey olmadan varmışsınız ama birdahaki sefere bu kadar şanslı olmayabilirsiniz .Ha diyeceksin ki sen hiç yapmadın mı bende yaptım ama çok şükür başıma birşey gelmeden akıllandım . Umarım sizinde başınıza bir şey gelmeden aklınız başınıza gelir . Ben bir büğüğün olarak seni uyarmam gerektiğini hissettim umarım kızmamışsındır . Senden arkadaşını da uyarmanı rica eder kazasız belasız sürüşler dilerim .
KEndini kandırıyorsun.... O araç turbo ile yürür turbosuna iyi baktıktan sonra 200.000'de de aynı gider... Devir döndü eskidendi Toyota'nın zirvesini koruması artık Toyota'yı zirve'de tutacak hiç bişe yok yeni bir atağa kalkması şart oldu motor konusunda... Ben bile 2.0 atmosferik motorlu araca biniyorum lakin 1.4 tsi'ın kullanımı 2.0 atmosferikten çok daha zevkli ki arada 28 bg. güç farkı olmasına rağmen. Vw'de anladı atmosferikten iş çıkmayacağını döndü adam TSİ'ya benim aracın performansı çok kötü. Toyota'nın turbo benzine geçmesi lazım yoksa çok kan kaybedecek...
haklısın abi yarın ilk iş bu yazıyı arkadaşıma okutmak olacak. Not: hızı yapan ben değilim
Hikmet kardeşim hız yapmaman iyi umarım yapmazsın da . ( Tabi önemli ve acil işin olduğun da hız limitleri belli toleranslarda aşılabilir o ayrı )Hız yapanları da her zaman uyar . Konuyu da daha fazla meşgul etmiyek . Anlayışın içinde teşekkürler .
Bu forum araplarda olsa onların yorumu ne olurdu acaba.1,33 1,4 deyince çok merak edıyorum ..
Motor ufak çok yakar. Bizim tanıdıkta var çabuk hızlanıyor ama araç 160 ı geçemiyor diyor. Cenezaye giderken arkadaşımla ben 1.6 avensis elegant ile yanından 190 ile kornaya basarak geçtik.
daha motorun yapısını bilmeden (çift turbo motor )5 lt altına düşen tüketim gibi üfürmeleri okuyunca gülümsemeden edemedim http://binekarac.vw.com.tr/tiguan-teknik-bilgi.aspx adresinden kontrol ederseniz vw kendisi uzun yolda 5.5 lt biçmiş ki fabrika verisinin %30 fazlasını hesaplamak lazım bir de torku müthiş deniliyor ben aynı motoru jettada kullandım çok birşey hissetmedim tork konusunda benim 110 beygir connectim bile daha etkileyici(connect 280 nm tork tiguan 200 nm) dolayısıyla sapla samanın farkını öğrenmeden yorum yapmak kişiyi ne hallere düşürüyor görüyoruz
o bahsettiğiniz motoru kullandım. yani şirketimizde kullanıldı. 120 beygir Jetta, araba 150bini geçtikten sonra göstergede yanmayan uyarı ışığı kalmadı. şükürki aracın sözleşmesi doldu firma alıp gitti aracını. ha bu arada şirket falan diyince ortalık malı herkesin kullandığı araba zannetmeyin, makam aracı olarak kullanılan iyi bakılan iyi kullanılan bir araçtı. ha toyota turbo benzinliye geçmeli orada haklısınız ama tsi gibi bir motor yaparsa da çok kan kaybeder.
Hikmet hangi arabaymış o 160'ı geçemeyen ya orasını anlamadım... 160'ı pek geçemeyen bir connect'i bilirim ben deli gibi hızlanır ama 160'da tıkanır senin bahsettiğin hangi araç !
1.4Cc Tiguan. Akrabada var 160ı geçemiyorum diyor hemde çok yakıyor diyor. (Düz Vites)
Bizdeki 90 beygirlik dizeller geçiyorsa o hayli hayli geçer
Akrabada var işte. O öyle diyor. Bu arada Vw Tiguan kaç bg.? Onun hakkında bilgim yok.
122 bg (Son hız 185 km) ve 160 bg (Son hız 198 km) benzinli TSI motor ve 140 bg lik (Son hız 188 km) dizel motor seçenekleri var. Sizin akraba cesaret edip basamamış olabilir
Şehir içi yakıt tüketimi 8,3 lt / 100 km olarak verilen bir araç için 5lt ' lik bir tüketim değeri yakalamak hayaldir. Ben b sınıfı hafif kasalı bir otomobil olan jazz'da o değerleri yakalayamıyorum. Bu forumda teknik bilgiyi gözardı ederek yorum yazan arkadaşlar yüzünden , forumdan bilgi almak isteyen arkadaşlar yanlış yönlendirilmiş oluyor. Lütfen biraz objektif olmaya çalışalım , ben size çok gerçek bir örnek vereyim mesela ; 2010 avensis 1.6 valvematic araç almıştık sıfır , teknik verilerine göre ortalama yakıtı 6,5 lt idi , ama 8,5-9 litrenin altına hiçbir zaman düşmedi. Arkadaşım passat 1.4 tsi aldı (tiguan ile aynı ağırlıkta aşağı yukarı) ve o da tsi ' ın ekonomik olacağını düşünmüş , ama araç 9 litrenin altına düşmedi hiçbir zaman. Evet tiguan 5 litre yakar ama sadece yokuş aşağı. 1500 kiloluk araca isterseniz 800 cc lik 5 turbolu motor takın yine 8 litrenin altında yakması mümkün değil.
160 bg. az gidiyor sanki. Benim Avensis 147bg. altımdan uçacakmış gibi hissediyorum. Bassam gidecek.
Tsi'ın yakıt ekonomisinden ve Toyota'nın motor konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğinden bahseden arkadaşlara tavsiyem Yaris Hybrid'e bakmaları. 15 senedir hybrid üreten ve 4 milyon adet hybrid motorlu otomobil satmış bir markadan bahsediyoruz farkındamısınız? ''Amarok-anadol kıyaslaması'' cümlesi de çok ağır kaçmış. Tiguan'den bahsediyoruz , hatchbackden hallice bir crossover yani , bir arazi aracı değil , zaten öyle olsa 50-60.000 tl ye satılmazdı. Bunlar memur jibi abartmayalım
memur jıbımı fıyatının oyle olmasının sebebı 1.4 motor olması ve vergı dılımının az olması olamazmı? 1.6 dızel motoru ıle getırseler tıguanı ozaman gorun satıs rakamlarını...toyotada rav4 1.6 1.4 motor koysunda bızde 50 60 mılyara gıdıp onu alalım....
Hikmet abartma istersen bende avensis kullandım hiçte öyle aham şaham gitmiyor. Aynı benim passatta öyle gitmiyor atmosferiklerden iş çıkmaz. Vw hızlanışını hissettirmiyor ben bunu anladım sen kadranın nasıl kalktığına bak o zaman anlarsın ben passat cc kullandım 1.4 160 bg. hiç tatmin etmedi beni aynı 120 bg'lik araç gibi hızlanıyordu kadrana bir baktım deli gibi kalkıyor hızım 150 olmuş kısacık mesafede... Öyle bir durum var yani.
Valla senin kullandığın Avensisi bilmem. Ama bana öyle geliyor. Acaba 1.6 dan inip 2.0a bindiğim içinmidir bilemem.