Gönderen Konu: Vw Tiguan  (Okunma sayısı 10075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Vw Tiguan
« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2012, 08:44:35 »
hangi anlamda diyorsunuz anlayamadım ben yakıt konusundamı yoksa iki markayamı karşılaştırdınız ????
Farkı kasalar ve farklı amaçları olan araçlar adına söyledim.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2012, 08:44:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 28, 2012, 12:12:20 »
 Bakış açılarınız gerçekten çok ama çok farklı arkadaşlar bazı yorumları şaşkınlıkla okudum... Bu karşılaştırma nedir ya 1.33 atmosferik nedir 1.4 Tsi'nin yanında ya.. Corolla nedir Tiguan'ın yanında.... Birbirini hiç tutmamış bu bir.
 ikincisi ise bu motor süper bi torka sahip bende cc'de kullandım ama ben 150 bg'lik bi versiyon olduğunu duymadım 160'lık olması lazım. 1.33 yerinden  kalkmayan bi motor 45 bin km. kullandım ben. Tiguan Corolla'dan kasa yapısı oturaklılık doluluk hissi olarak 1 değil 10 adım önde yakıt ise dediğiniz gibi kaçan araba yakar ama kendisine göre yakıtı oldukça mükemmel rahatlıkla 5 lt'nin altına düşebilen bi motor artısı var eksisi yok keşke param yetseydi de alaydım bi tane Tsi passat. Mecbur FSI'ya kaldık güya 2.0 motor ama 3000 devire kadar kıpırdamıyor araba eğri oturup doğru konuşmak lazım birazcıkta beklenti meselesi tabi ki benim gözüm de bi cacık etmez 1.33 ama tam bi memur arabası... Ve böyle kesin konuşmamın sebebi yanlız 1.33'ü kötülemek değil TSİ'ın yanında bi işe yaramaması yoksa benim çok kahrımı çekti...
 Ancak karşılaştırma yaparken araçların az birbirine benzerlikleri olsun be abicim... Şimdi anadol'la Amarok'u karşılaştıttırmayın bana :)

Aracınıza titizlikle bakarsanız bazı prosüdürlere uyarsanız kolay kolay turbo arızası da vermez...

2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 28, 2012, 12:26:52 »
Bakış açılarınız gerçekten çok ama çok farklı arkadaşlar bazı yorumları şaşkınlıkla okudum... Bu karşılaştırma nedir ya 1.33 atmosferik nedir 1.4 Tsi'nin yanında ya.. Corolla nedir Tiguan'ın yanında.... Birbirini hiç tutmamış bu bir.
 ikincisi ise bu motor süper bir torka sahip bende cc'de kullandım ama ben 150 bg'lik bir versiyon olduğunu duymadım 160'lık olması lazım. 1.33 yerinden  kalkmayan bir motor 45 bin km. kullandım ben. Tiguan Corolla'dan kasa yapısı oturaklılık doluluk hissi olarak 1 değil 10 adım önde yakıt ise dediğiniz gibi kaçan araba yakar ama kendisine göre yakıtı oldukça mükemmel rahatlıkla 5 lt'nin altına düşebilen bir motor artısı var eksisi yok keşke param yetseydi de alaydım bir tane Tsi passat. Mecbur FSI'ya kaldık güya 2.0 motor ama 3000 devire kadar kıpırdamıyor araba eğri oturup doğru konuşmak lazım birazcıkta beklenti meselesi tabi ki benim gözüm de bir cacık etmez 1.33 ama tam bir memur arabası... Ve böyle kesin konuşmamın sebebi yanlız 1.33'ü kötülemek değil TSİ'ın yanında bir işe yaramaması yoksa benim çok kahrımı çekti...
 Ancak karşılaştırma yaparken araçların az birbirine benzerlikleri olsun be abicim... Şimdi anadol'la Amarok'u karşılaştıttırmayın bana :)

Aracınıza titizlikle bakarsanız bazı prosüdürlere uyarsanız kolay kolay turbo arızası da vermez...

ilk çıkan tiguan modellerinde 150 hp olan motor makyajlandıktan sonra 160 hp oldu. turbo yazılımı ile oynuyor vw ara sıra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 28, 2012, 13:58:06 »
ilk çıkan tiguan modellerinde 150 hp olan motor makyajlandıktan sonra 160 hp oldu. turbo yazılımı ile oynuyor vw ara sıra.
Hımm anladım kardeşim tamam teşekkür ederim bilmiyordum bak onu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bas Gaza Ver Yanı COROLLA Bu. ;)
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22000
Vw Tiguan
« Yanıtla #24 : Ekim 01, 2012, 23:45:26 »
Karşılaştırma yapmadım ki,sadece 1.4'e oranla performansının yüksek oluşuna değindim.
-1997 model 1.3 XE(06 VZK 20)
-1999 model 1.6 Special(21 EK 944)
-2006 model 1.6 Sol SD(06 ZVZ 21)
-2011 model 1.33 Comfort(21 EK 404)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 01, 2012, 23:56:47 »
Yani 1.4 motor o performansı verip bukadarda tatmin edici olabiliyorsa takdir etmek lazım.
1.33 memur arabası olabilir toyota çiziyor bi çizgi dışına çıkmadan gidiyor ben bunu anlamıyorum. 60 bin tl verip zenon lu araç alamıyor toyota alan insanlar ne yazıkki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 02, 2012, 01:36:20 »
1.4 tsı 160 hp model cift turbo degıl sanırım   turbo +kompresör  olarak bılıyorum.
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 02, 2012, 01:36:38 »
toyotanın benzinde turboya geçmemesi çok düşündürücü.. gerçi toyota da değil japonların bildiğim kadarı ile hiçbiri geçmedi.. gt86 gibi saf kan bir spor otomobile atmosferik motor koyması ve yeni çıkacak kasalara valvematic denen önceki jenerasyonla aynı olan motorları koyacak olması canımı sıkmıştı.. bugün ford 3 silindirlik 1 lt motordan 120 hp güç elde etmiş... hemde 100 km de 5 lt yakıyor diyorlar..  bende toyotadan soğuyacam bu gidişle yahu !!
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 04, 2012, 01:29:06 »
1.4 tsı 160 hp model cift turbo degıl sanırım   turbo +kompresör  olarak bılıyorum.
Aynen öyle doğru biliyorsunuz...

toyotanın benzinde turboya geçmemesi çok düşündürücü.. gerçi toyota da değil japonların bildiğim kadarı ile hiçbiri geçmedi.. gt86 gibi saf kan bir spor otomobile atmosferik motor koyması ve yeni çıkacak kasalara valvematic denen önceki jenerasyonla aynı olan motorları koyacak olması canımı sıkmıştı.. bugün ford 3 silindirlik 1 lt motordan 120 hp güç elde etmiş... hemde 100 km de 5 lt yakıyor diyorlar..  bende toyotadan soğuyacam bu gidişle yahu !!
120'de değil 125 bg... Bak bende 3 silindir olduğunu bilmiyordum gerçekten o araç koklar ya tek düşündüğüm ise ömrü olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 04, 2012, 01:54:21 »
 ikincisi ise bu motor süper bir torka sahip bende cc'de kullandım ama ben 150 bg'lik bir versiyon olduğunu duymadım 160'lık olması lazım. 1.33 yerinden  kalkmayan bir motor 45 bin km. kullandım ben. Tiguan Corolla'dan kasa yapısı oturaklılık doluluk hissi olarak 1 değil 10 adım önde yakıt ise dediğiniz gibi kaçan araba yakar ama kendisine göre yakıtı oldukça mükemmel rahatlıkla 5 lt'nin altına düşebilen bir motor artısı var eksisi yok keşke param yetseydi de alaydım bir tane Tsi passat. Mecbur FSI'ya kaldık güya 2.0 motor ama 3000 devire kadar kıpırdamıyor araba eğri oturup doğru konuşmak lazım birazcıkta beklenti meselesi tabi ki benim gözüm de bir cacık etmez 1.33 ama tam bir memur arabası... Ve böyle kesin konuşmamın sebebi yanlız 1.33'ü kötülemek değil TSİ'ın yanında bir işe yaramaması yoksa benim çok kahrımı çekti...

ilk 200000 de 1.33 tsi ye göre hantal kalır. ama sıkıntı şu ki; 200000 km den sonra hantalda olsa 1.33 ilk günkü gibi gitmeye devam eder. tsi yürümez...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 04, 2012, 13:18:58 »
ilk 200000 de 1.33 tsi ye göre hantal kalır. ama sıkıntı şu ki; 200000 km den sonra hantalda olsa 1.33 ilk günkü gibi gitmeye devam eder. tsi yürümez...
KEndini kandırıyorsun....
 O araç turbo ile yürür turbosuna iyi baktıktan sonra 200.000'de de aynı gider... Devir döndü eskidendi Toyota'nın zirvesini koruması artık Toyota'yı zirve'de tutacak hiç bişe yok yeni bir atağa kalkması şart oldu motor konusunda... Ben bile 2.0 atmosferik motorlu araca biniyorum lakin 1.4 tsi'ın kullanımı 2.0 atmosferikten çok daha zevkli ki arada 28 bg. güç farkı olmasına rağmen. Vw'de anladı atmosferikten iş çıkmayacağını döndü adam TSİ'ya benim aracın performansı çok kötü. Toyota'nın turbo benzine geçmesi lazım yoksa çok kan kaybedecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 04, 2012, 17:44:38 »
Tsi'ın yakıt ekonomisinden ve Toyota'nın motor konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğinden bahseden arkadaşlara tavsiyem Yaris Hybrid'e bakmaları. 15 senedir hybrid üreten ve 4 milyon adet hybrid motorlu otomobil satmış bir markadan bahsediyoruz farkındamısınız? ''Amarok-anadol kıyaslaması'' cümlesi de çok ağır kaçmış. Tiguan'den bahsediyoruz , hatchbackden hallice bir crossover yani , bir arazi aracı değil , zaten öyle olsa 50-60.000 tl ye satılmazdı. Bunlar memur jibi abartmayalım  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 04, 2012, 18:10:38 »
Bu forum araplarda olsa onların yorumu ne olurdu acaba.1,33 1,4 deyince çok merak edıyorum ..

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 04, 2012, 18:51:48 »
Tsi'ın yakıt ekonomisinden ve Toyota'nın motor konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğinden bahseden arkadaşlara tavsiyem Yaris Hybrid'e bakmaları. 15 senedir hybrid üreten ve 4 milyon adet hybrid motorlu otomobil satmış bir markadan bahsediyoruz farkındamısınız? ''Amarok-anadol kıyaslaması'' cümlesi de çok ağır kaçmış. Tiguan'den bahsediyoruz , hatchbackden hallice bir crossover yani , bir arazi aracı değil , zaten öyle olsa 50-60.000 tl ye satılmazdı. Bunlar memur jibi abartmayalım  :D :D

şu plastik yığını ve döşemeleri yarım kalmış yaris'ten bahsediyoruz sanırım. şehir içinde hybrid aracın az yakacağı kesin ama sürekli uzun yolda gidip gelen biri olsam tsi tercih ederim. hem de aynı fiyata golf alırım polo değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 04, 2012, 18:53:25 »
Motor ufak çok yakar. Bizim tanıdıkta var çabuk hızlanıyor ama araç 160 ı geçemiyor diyor. Cenezaye giderken arkadaşımla ben 1.6 avensis elegant ile yanından 190 ile kornaya basarak geçtik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 04, 2012, 20:03:21 »

aynı oynamayı jetta da yapmıştı...

amcamda 140 bg lik 1.4  var, aynı aracın birde 170 hp lik versiyonu var oda 1,4 ....
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 04, 2012, 20:13:12 »
Motor ufak çok yakar. Bizim tanıdıkta var çabuk hızlanıyor ama araç 160 ı geçemiyor diyor. Cenezaye giderken arkadaşımla ben 1.6 avensis elegant ile yanından 190 ile kornaya basarak geçtik.

Hikmet Allah korusun cenazeye giderken cenaze olmak var . Başka bir yere 190 la gitmeyi anlarımda cenazeye neden 190 la gittiniz zaten ölen ölmüş yapabileceğiniz bir şey yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 04, 2012, 20:40:23 »
Hikmet Allah korusun cenazeye giderken cenaze olmak var . Başka bir yere 190 la gitmeyi anlarımda cenazeye neden 190 la gittiniz zaten ölen ölmüş yapabileceğiniz bir şey yok .
Abi haklısın şoför ben değildim, ben hız yapan biride değilim ama arkadaş kullanıyordu arabayı. Ama arkadaştada hata var yola çıktık 80-90 arası gidiyor sonra yolun yarısı bitti cenazeye geç kalcaz diye 160-190 basıyor. Öyle yapacağına 110-120 arası kullansaydı tehlikeli bir iş yapmamış olurdu. Bu arada beni düşündüğünüz içinde teşekkür ederim.

Düzeltme: Cenaze 600km ileride :). Çatalzeytinde idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 04, 2012, 21:12:08 »
daha motorun yapısını bilmeden (çift turbo motor )5 lt altına düşen tüketim gibi üfürmeleri okuyunca gülümsemeden edemedim http://binekarac.vw.com.tr/tiguan-teknik-bilgi.aspx adresinden kontrol ederseniz vw kendisi uzun yolda 5.5 lt biçmiş ki fabrika verisinin %30 fazlasını hesaplamak lazım bir de torku müthiş deniliyor ben aynı motoru jettada kullandım çok birşey hissetmedim tork konusunda benim 110 beygir connectim bile daha etkileyici(connect 280 nm tork tiguan 200 nm) dolayısıyla sapla samanın farkını öğrenmeden yorum yapmak kişiyi ne hallere düşürüyor görüyoruz
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 04, 2012, 21:44:52 »
Abi haklısın şoför ben değildim, ben hız yapan biride değilim ama arkadaş kullanıyordu arabayı. Ama arkadaştada hata var yola çıktık 80-90 arası gidiyor sonra yolun yarısı bitti cenazeye geç kalcaz diye 160-190 basıyor. Öyle yapacağına 110-120 arası kullansaydı tehlikeli bir iş yapmamış olurdu. Bu arada beni düşündüğünüz içinde teşekkür ederim.

Düzeltme: Cenaze 600km ileride :). Çatalzeytinde idi.
Hikmet ben sadece seni düşündüğüm için değil trafiğin güvenliği için yazdım . Yaptığınız resmen cinayete teşebbüs .
Neyse çok şükür kimseye birşey olmadan varmışsınız ama birdahaki sefere bu kadar şanslı olmayabilirsiniz .

Ha diyeceksin ki sen hiç yapmadın mı bende yaptım ama çok şükür başıma birşey gelmeden akıllandım . Umarım sizinde başınıza bir şey gelmeden aklınız başınıza gelir . Ben bir büğüğün olarak seni uyarmam gerektiğini hissettim umarım kızmamışsındır . Senden arkadaşını da uyarmanı rica eder kazasız belasız sürüşler dilerim  .