0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hangi anlamda diyorsunuz anlayamadım ben yakıt konusundamı yoksa iki markayamı karşılaştırdınız ?
Bakış açılarınız gerçekten çok ama çok farklı arkadaşlar bazı yorumları şaşkınlıkla okudum... Bu karşılaştırma nedir ya 1.33 atmosferik nedir 1.4 Tsi'nin yanında ya.. Corolla nedir Tiguan'ın yanında.... Birbirini hiç tutmamış bu bir. ikincisi ise bu motor süper bir torka sahip bende cc'de kullandım ama ben 150 bg'lik bir versiyon olduğunu duymadım 160'lık olması lazım. 1.33 yerinden kalkmayan bir motor 45 bin km. kullandım ben. Tiguan Corolla'dan kasa yapısı oturaklılık doluluk hissi olarak 1 değil 10 adım önde yakıt ise dediğiniz gibi kaçan araba yakar ama kendisine göre yakıtı oldukça mükemmel rahatlıkla 5 lt'nin altına düşebilen bir motor artısı var eksisi yok keşke param yetseydi de alaydım bir tane Tsi passat. Mecbur FSI'ya kaldık güya 2.0 motor ama 3000 devire kadar kıpırdamıyor araba eğri oturup doğru konuşmak lazım birazcıkta beklenti meselesi tabi ki benim gözüm de bir cacık etmez 1.33 ama tam bir memur arabası... Ve böyle kesin konuşmamın sebebi yanlız 1.33'ü kötülemek değil TSİ'ın yanında bir işe yaramaması yoksa benim çok kahrımı çekti... Ancak karşılaştırma yaparken araçların az birbirine benzerlikleri olsun be abicim... Şimdi anadol'la Amarok'u karşılaştıttırmayın bana Aracınıza titizlikle bakarsanız bazı prosüdürlere uyarsanız kolay kolay turbo arızası da vermez...
ilk çıkan tiguan modellerinde 150 hp olan motor makyajlandıktan sonra 160 hp oldu. turbo yazılımı ile oynuyor vw ara sıra.
1.4 tsı 160 hp model cift turbo degıl sanırım turbo +kompresör olarak bılıyorum.
toyotanın benzinde turboya geçmemesi çok düşündürücü.. gerçi toyota da değil japonların bildiğim kadarı ile hiçbiri geçmedi.. gt86 gibi saf kan bir spor otomobile atmosferik motor koyması ve yeni çıkacak kasalara valvematic denen önceki jenerasyonla aynı olan motorları koyacak olması canımı sıkmıştı.. bugün ford 3 silindirlik 1 lt motordan 120 hp güç elde etmiş... hemde 100 km de 5 lt yakıyor diyorlar.. bende toyotadan soğuyacam bu gidişle yahu !!
ilk 200000 de 1.33 tsi ye göre hantal kalır. ama sıkıntı şu ki; 200000 km den sonra hantalda olsa 1.33 ilk günkü gibi gitmeye devam eder. tsi yürümez...
Tsi'ın yakıt ekonomisinden ve Toyota'nın motor konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğinden bahseden arkadaşlara tavsiyem Yaris Hybrid'e bakmaları. 15 senedir hybrid üreten ve 4 milyon adet hybrid motorlu otomobil satmış bir markadan bahsediyoruz farkındamısınız? ''Amarok-anadol kıyaslaması'' cümlesi de çok ağır kaçmış. Tiguan'den bahsediyoruz , hatchbackden hallice bir crossover yani , bir arazi aracı değil , zaten öyle olsa 50-60.000 tl ye satılmazdı. Bunlar memur jibi abartmayalım
Motor ufak çok yakar. Bizim tanıdıkta var çabuk hızlanıyor ama araç 160 ı geçemiyor diyor. Cenezaye giderken arkadaşımla ben 1.6 avensis elegant ile yanından 190 ile kornaya basarak geçtik.
Hikmet Allah korusun cenazeye giderken cenaze olmak var . Başka bir yere 190 la gitmeyi anlarımda cenazeye neden 190 la gittiniz zaten ölen ölmüş yapabileceğiniz bir şey yok .
Abi haklısın şoför ben değildim, ben hız yapan biride değilim ama arkadaş kullanıyordu arabayı. Ama arkadaştada hata var yola çıktık 80-90 arası gidiyor sonra yolun yarısı bitti cenazeye geç kalcaz diye 160-190 basıyor. Öyle yapacağına 110-120 arası kullansaydı tehlikeli bir iş yapmamış olurdu. Bu arada beni düşündüğünüz içinde teşekkür ederim. Düzeltme: Cenaze 600km ileride . Çatalzeytinde idi.