Gönderen Konu: Vw Tiguan  (Okunma sayısı 10074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Vw Tiguan
« Yanıtla #60 : Ekim 08, 2012, 22:20:44 »
Aynen o dediğinden Hikmet :) Maalesef araçlarımızın torku düşük motor büyük ama tork yetersiz. Düşük devirlerde ölü oluyor hele Avensis daha beter çünkü vitesi de kurtarmıyor 4 ileri benim araç en azından 6 ileri ama yine de yetmiyor şimdi 2009 2.0 TDCİ Mondeo ile takasa girmeyi düşünüyorum ufaktan :)

Sen 1.6'dan inip 2.0'e bindiğin için iyi geliyor belki bende de 2.0 TDİ'dan inip 2.0 FSİ'ya bindiğim için kötü geliyor :) Yol tutuşu da iyi değil zaten rüzgardan etkileniyor o yüzden Ford'a geçeyim diyorum :)
Ford Fiesta 2006 dizel vardı babamda ama TDi mi idi bilmiyorum. Forumdaki arkadaş otom. vites 4 ileri vites ile yüksek hız yaparsın diyor?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 08, 2012, 22:20:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 08, 2012, 22:24:51 »
Arkadaşlar yakıt tüketimi konusunda çok büyük sıkıntılar var anlaşılan. Benim yakıt tüketiminden anladığım karma tüketimdir. Yani aracı şehiriçi şehir dışı genel kullanımınızda test edersiniz. Sadece şehir dışında 85 km hızla yakıt yorumu yapmak yanlış. Zaten çoğu araba şehir dışı 85 km sabit hızla 5 litre yakar ve bu da tsi ' ın ekonomik bir motor olduğunu göstermez ki. Ben jazz'la izmir kütahya arasını , yolun çoğunda cruise control ile 4 litre ortalamayla gittim hem tsi falan değil bildiğin atmosferik motor. Bana bir yıl boyunca ortalama 10-15.000 km kullanımda 4-5 kere ayrı ayrı ölçüm yaptığımda ne kadar yaktığını gösteriyorsa aracın yakıtı odur. Lütfen bu gerçek dışı ölçümlerle ne kendimizi ne de başkalarını yanıltmayalım. Biri kalkıp da bana mesela 600-700 km lik karma kullanımda bu aracın 5 litre yaktığını kanıtlasın ben bir daha araba kullanmayacağım.

Ayrıca ilk yorumlarda şehirdışı diye bir açıklama yoktu , sonrasında şehir dışı oluverdi  :D :D Zaten 1.33 corolla ve 2.0 tdi passat da aynı değerleri yakalıyormuş , bu durumda tiguan'i yakıt konusunda ekonomik kılmıyor verdiğiniz veriler. Yani kendi açıklamanızla iddianızı çürütmüş bulunuyorsunuz. Emin olun 6 silindirli bir benzinli mercedesle ben de 4.5 litre yakarım mesela 85 km sabit hızla.
Ben karmadan anlamam araç şehir dışı 5.5 şehir içi 7.5-8 yakıyor 1.4 motor için... Karmasını siz hesaplayın. Vw gerçekten cimri motorlar üretiyor ortalıkla çok 2.0 dizel araç var ama daha 2.0 TDİ kadar az yakanı yok ve Vw'nin dizel motorlarının dünya rekoru var. Benzinlileri de aynı şekilde az yakıyor...
 Gurhan bey şu an iddamız nedir acaba şu işi bi tatlıya bağlayalım maksat sohbet olsun :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Ekim 08, 2012, 22:32:56 »
Ford Fiesta 2006 dizel vardı babamda ama TDi mi idi bilmiyorum. Forumdaki arkadaş otom. vites 4 ileri vites ile yüksek hız yaparsın diyor?
TDİ değil de TDCİ... Sen o aracı kullandıysan eğer Avensis'in seni tatmin etmemesi lazım... Çünkü o araç utanmasa önü kalkacak Ford'un motorları inanılmaz atik... Sen o aracı kullandığın zaman Avensis sana yetmez çünkü performansı çok güzel o ford'ların hatta şahane :)
 O arkadaş gayet doğru söylemiş rahatlıkla yüksek hız yaparsın Avensis'le. Benim araçta en fazla yüksek hız yapıyor onu geçmiyor seninki de rahatlıkla yapar hatta bir bakarsınn belki geçer bile... Çünkü Vw grubunda limitör var yokuş aşağı bile yüksek hızı geçmiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ekim 09, 2012, 16:25:19 »
TDİ değil de TDCİ... Sen o aracı kullandıysan eğer Avensis'in seni tatmin etmemesi lazım... Çünkü o araç utanmasa önü kalkacak Ford'un motorları inanılmaz atik... Sen o aracı kullandığın zaman Avensis sana yetmez çünkü performansı çok güzel o ford'ların hatta şahane :)
 O arkadaş gayet doğru söylemiş rahatlıkla yüksek hız yaparsın Avensis'le. Benim araçta en fazla yüksek hız yapıyor onu geçmiyor seninki de rahatlıkla yapar hatta bir bakarsınn belki geçer bile... Çünkü Vw grubunda limitör var yokuş aşağı bile yüksek hızı geçmiyor...
Evet Ford'u kullandım. Ama o zamanlar 15 yaşında idim. Haliyle ehliyetim yoktu. Sakin köy yolunda kullandım. (Zaten toplasan koskaca köyde 5 araba yok :))
Valla amcam da Avensis 2003 1.6 Comfort vardı. yüksek hızı gördüğünü söylüyordu. Ama trafiğe kapalı alan mı değil mi onu bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ekim 11, 2012, 15:13:48 »
Limitör ü duymuştum. Mercedes Vw grubunda varmış herhalde? Bu arada senin araba kaç tablo 260 mı 280 mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bas Gaza Ver Yanı COROLLA Bu. ;)
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 22000
« Yanıtla #65 : Ekim 14, 2012, 07:53:33 »
Limitör ü duymuştum. Mercedes Vw grubunda varmış herhalde? Bu arada senin araba kaç tablo 260 mı 280 mi?
Cc dahi 260 göstergeliydi.Passat'lar 260'tır.
-1997 model 1.3 XE(06 VZK 20)
-1999 model 1.6 Special(21 EK 944)
-2006 model 1.6 Sol SD(06 ZVZ 21)
-2011 model 1.33 Comfort(21 EK 404)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ekim 14, 2012, 11:39:12 »
Cc dahi 260 göstergeliydi.Passat'lar 260'tır.
O zaman limitör motorun sağlı için koyulmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ekim 14, 2012, 13:26:38 »
Benim aracın kadran 260... Diğer Avrupa ülkerinde rahatlıkla 206 gören Passat'lar olduğu için km'ler bu denli konuluyor ki artık yeni çıkan JETTA'ların en boş paketinde bile kadran 280... Çünkü yurt dışında en çok satılan modeli 2,5 cc benzinli motorlar...

O zaman limitör motorun sağlı için koyulmuştur.
Tabi ki kesinlikle motorun sağlığı için çok önemli... Seda Sayan oğluna aldığı lüx otomobilde hız limitörünü ayarlatmış (tabi bunu daha güzel teknik bi dille söylüyorlar da benim Türkçe kapasitem desteklemedi :) ) son model aracın son hızı 80 km. Aston MArtin'miydi neydi hatırlayamadım. Demek istediğim bu tür firmalarda hızda oynatma yapılabiliyor istenilen hıza düşürülebiliyor ama VW'de yok olsa çok iyi olurdu limitörü düşürmek isteyen çok vatandaş var evlatları ve hanımları için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 15, 2012, 18:04:08 »
Benim aracın kadran 260... Diğer Avrupa ülkerinde rahatlıkla yüksek hız gören Passat'lar olduğu için km'ler bu denli konuluyor ki artık yeni çıkan JETTA'ların en boş paketinde bile kadran 280... Çünkü yurt dışında en çok satılan modeli 2,5 cc benzinli motorlar...
 Tabi ki kesinlikle motorun sağlığı için çok önemli... Seda Sayan oğluna aldığı lüx otomobilde hız limitörünü ayarlatmış (tabi bunu daha güzel teknik bir dille söylüyorlar da benim Türkçe kapasitem desteklemedi :) ) son model aracın son hızı 80 km. Aston MArtin'miydi neydi hatırlayamadım. Demek istediğim bu tür firmalarda hızda oynatma yapılabiliyor istenilen hıza düşürülebiliyor ama VW'de yok olsa çok iyi olurdu limitörü düşürmek isteyen çok vatandaş var evlatları ve hanımları için...
İstersen limitörü açtırabiliyorsun serviste. Ama açtırma zaten Türkiye de o hızlara çıkacak yol yok denecek kadar az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ekim 17, 2012, 16:12:51 »
Murat bey bilirsiniz ki araba işi şans işidir biraz da. Bu bahsettiğiniz sıfır alınmış Toyota'da da insanların başına gelebilir. Ama tsi boş koyulacak bir motor değil 200 bini geçmiş hiç sorun çıkarmamış tsi'lar var sizin şansınıza kötü gelmiş. Bunu kabul edin vw bir gömlek üstün neden ! Hem atmosferik motoru var hem de turbolu...
gereksiz uzatmak istemiyorum bu tartışmayı, yalnızca şunu söyliycem ilk 5-10-20 binde çıkan arıza şans diyebiliriz, ben 150 bine kadar sorunsuz giden bi aracın bundan sonra arıza verdiğinden bahsediyorum. 150 değil, 150.000 Km. neyin şansı.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ekim 17, 2012, 16:23:46 »
Babam sanayide araba motoru kaynakçısı. Bir tane taksi gelmiş(Jantın sürtmüş kırılmış kaynak için). Taksi Toyota Corolla 2004. Babam merak etmiş bakmış km ye 700.000km içinden demişki acaba arabanın motorunda rektifiye var mı? Bakmış rektifiye falan olmamış. 1.000.000 kmyi geçip sorunsuz kullananlarda var. Forumda konu açılmış Toyotaya ait km canavarları diye, oraya bakarsanız 1.305.000 kmde bir araç vardı.

Not: Toyotanın kalitesi ortada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ekim 18, 2012, 14:03:34 »
Ben karmadan anlamam araç şehir dışı 5.5 şehir içi 7.5-8 yakıyor 1.4 motor için... Karmasını siz hesaplayın. Vw gerçekten cimri motorlar üretiyor ortalıkla çok 2.0 dizel araç var ama daha 2.0 TDİ kadar az yakanı yok ve Vw'nin dizel motorlarının dünya rekoru var. Benzinlileri de aynı şekilde az yakıyor...
 Gurhan bey şu an iddamız nedir acaba şu işi bir tatlıya bağlayalım maksat sohbet olsun :)
İşte ben de bunu anlayamadım bir türlü. Yakıt tüketimi dendiğinde insanların aklına şehir dışı yakıt tüketimi gelmez. Siz şehir dışı yakıt tüketimine bakarak araç karşılaştırıyorsanız işniz var demektir. İlk yorumlarınızda dahi şehir dışı diye bir ibare kullanmadınız ve şimdi de ben karma tüketim bilmem diyorsunuz. Ben size durumu açıklayayım da konu tatlıya bağlansın:

Bir sürücü aracıyla şehir içi ve dışında yolculuk yapar , ama özel sebepler dışında insanların kullanım alışkanlıklarına göre ortalama %80 civarı şehir içinde araç kullandıkları görülür. Yani gerçekteki tüketimin aracın fabrika verilerinde şehir içi yakıt verisine yakın olmasının sebebi budur. Yani sadece şehir dışı yolculuk yapan insanlar olsak Tiguan'ın şehir dışı yakıtına göre yorum yapardık. Ama büyük çoğunluğumuz ağırlıklı olarak araçlarımızı şehir içinde kullanıyoruz. Bu durumda da son kez söylüyorum verdiğiniz 5 litrelik şehir dışı yakıt verisi bir ekonomiklilik yaratmıyor. 2010 model avensis 1.6 atmosferik benzinli araçla da kasınca o değerleri görüyordum ben. Ama gel gelelim şehir içi 9 litrenin altına düşmüyordu. Umarım bu sefer anlaşılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 11, 2013, 12:09:22 »

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Birçok mesajda hız düzeltmesi yaptım. Forum kurallarına uyulmasını rica ederiz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 11, 2013, 15:24:04 »
Aslında tiguan pek performanslı bir araç değil, sizin aracınız, 1.33, maalesef biraz performans fakiri olduğu için, ve vw de bulunan twin charger ın, kullanımda sürücüye uzun devir bandında aynı çekişi sağladığı için, böyle bir hissiyata kapılmışsınız.
Ayrıca bu araçlarda, çift turbo mevcut değil, tsi adı altında geçen modellerin bir kısmında sadece turbo , diğer kısmında da , supercharger ve turbocharger bir arada kullanılmaktadır.
 Yakıta gelincede, tsi motor bide ağır bir kasa altında, 2.0lt atmosferik bir araca yakın tüketir. Binek araçta bile toyotanın 1.6motorlarından fazla tüketiyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 13, 2013, 13:58:52 »
Aklımda olan araçlardan birisi. Fiyat-performans-yakıt-kalite gayet dengeli. En kısa zamanda inşallah.