0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla ismail bey 55 litre motorin ile 700 km yol yapıyorsanız bir anormallik var bence.. yakıt tüketimi kullanıma bağlı olarak kişiden kişiye değişiyor, gaz ve fren pedallarına ne şekilde bastığımız, güzergahımızın bulunduğu bölgenin trafik sıkışıklığı, araçlarımıza yapılan bakımların düzenliliği yakıt tüketimi değerlerinde en etkili olan etmenler.. ş.içi kullanımlarda sabit bir değer yakalamak zor.. ş.dışında normal kullanım ile çok küçük değer sapmaları dışında bir çok kişi aynı yakıt tüketim değerlerine ulaşıyor diye düşünüyorum çevremden duyduklarımdan yola çıkarak.. ben 110-120 km arasında süratte sabitleyerek ve klima sürekli açık bagaj eşya full dolu, eşimle ben iki kişiyiz, ş.dışında otoyolda 4.5 litre ortalama ile gidiyorum bu değişmiyor.. sürati artırdıkça 5.0 litreye yaklaşıyor..
galiba yanlış anlamıssın istersen tekrar oku.
Benim araçta mı? Yoksa bende mi? Bir sorun var. 2012 auiris dizel aldığımda 100 km ortalaması 6.8 gösteriyordu araç 4000 km oldu 7.1 gösteriyor şehir içinde 700 km 'yi geçemiyorum 5000' den sonra düşmeye başlar diyorlar ama inanmak istememe rağmen pek inanamıyorum aracı spor da kullanmıyorum yakıtı sürekli shell' den alıyorum.Ne dersiniz düşer mi? dersiniz.
Serdar bey yakıt lambası yandığında mı 700 km gitmiş oluyorsunuz? Biliyorsunuz bizim araçların deposu 55 litre, aracın yol bilgisayarında Range 0 yazdıktan sonra depoda 8-9 litre mazot kalıyor. Bunuda hesaba katıyormusunuz?
Serkan bey,En son aldığımda range 20 yazıyordu zaten araç 45 litre yakıt aldı 45 litre yakıtla 700 km gittiğim zaman litresini 4,34'den hesapladığımda (enson o rakamdan aldım.) km'de 279 kuruş harcama çıkıyor yorumlara baktığım zaman 45 litre en az 800-850 km yol yapmam gerekir diye düşünüyorum.acaba yanlış mı düşünüyorum?
Bu değerleri şehir içindemi yoksa şehir dışında mı yakalıyorsunuz? Şehir içiyse bu hesabınıza göre bir depo ile 850 km filan gidiyorsunuz. Birde yoğun trafikte kullanıyorsanız bu değerler bence iyi. Yok şehir dışıysa değerler iyi diyemeyiz en az 1000 km yol yapmanız lazım.