Gönderen Konu: 1.4 D4D Yakıt  (Okunma sayısı 33040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 D4D Yakıt
« Yanıtla #20 : Eylül 16, 2012, 09:37:32 »
valla ismail bey 55 litre motorin ile 700 km yol yapıyorsanız bir anormallik var bence..

yakıt tüketimi kullanıma bağlı olarak kişiden kişiye değişiyor, gaz ve fren pedallarına ne şekilde bastığımız, güzergahımızın bulunduğu bölgenin trafik sıkışıklığı, araçlarımıza yapılan bakımların düzenliliği yakıt tüketimi değerlerinde en etkili olan etmenler.. ş.içi kullanımlarda sabit bir değer yakalamak zor.. ş.dışında normal kullanım ile çok küçük değer sapmaları dışında bir çok kişi aynı yakıt tüketim değerlerine ulaşıyor diye düşünüyorum çevremden duyduklarımdan yola çıkarak.. ben 110-120 km arasında süratte sabitleyerek ve klima sürekli açık bagaj eşya full dolu, eşimle ben iki kişiyiz, ş.dışında otoyolda 4.5 litre ortalama ile gidiyorum bu değişmiyor.. sürati artırdıkça 5.0 litreye yaklaşıyor..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 16, 2012, 09:37:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 18, 2012, 12:00:00 »
Aracın düzenli bakımı harici yakıtın artması;Fazla devirli kulanmak kadar,devirsiz kullanmakta yakıt safriyatını arttırır..Zamanında atılmayan viteste(Devrinde atılmayan,erken atılan) hızlanma biraz geç olacağından gaza fazla yüklenim tüketimi arttırır..Bu Sizin aracı kullanımınıza yönelik paylaşım değildir..Yanlış anlaşılmasın..Genel bir bilgi olarak yazdım..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 24, 2012, 15:12:27 »
Aracın deposu broşürde 55 lt gösteriyor da, ışık yandıktan sonra 20-30 km yol yapıyorum. Daha fazlasını yapmıyorum. o zaman 45-46 litre yakıtı ancak alıyor. Yani kapağa kadar. 5 litrenin altında yakanlara bravo. Ben uzun yol, şehiriçi karışık 6.5 litre görüyorum. 45-46 litre ile de maximum 750 km.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 24, 2012, 16:35:48 »
uzun yolda da şehir içinde de her zaman hız sınırı neyse ona göre hareket ederim viteside ona göre ayarlarım 4,5 litrenin üzerinde yakmaya başladığını gördüğü anda hızımı ayarlarım sakin sakin kullandıktan sonra klimanın açık olması veya kapalı olması çok farketmiyor. Ben her zaman anlık yakıt tüketimi ekranını açık tutuyorum kendimide ona göre ayarlarım. Babam bile şaşırıyor yıllardır araba kullanır 1milyon km'yi devirmişliği vardır benim yakaladığım değerleri yakalayamıyor. Bence püf noktası sakin sakin gitmekte ve hız sınırına göre hareket etmektedir.
Not: Aracım 2012 corolla D4D 5500km
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 24, 2012, 19:39:22 »
Ben antalyadan ıspartaya ilk gittiğimde 6.8 ortalama ile gitmişti. Şimdi yine aynı sürede gitmeme rağmen 5.2 ortalamam var. her arabada aynı motor aynı kasa yok. Aracınızı deneye deneye nasıl az yakacağınızı öğrenince rahat ediyorsunuz. Farklı tarzlarda sürün. mesela bizim arabalarda Yokuşlara hızlı girip yavaş çıkmak (mesela 140 ile girin 80 km ile çıkın) yakıtı çok etkiliyor. 2.0 motor olsa o kadar fark etmez yokuşa nasıl girdiğiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 24, 2012, 23:39:31 »
Göstergedeki menzil düz yolda da 1km düşer yokuştada 1km düşer. Ama araç yokuşta ve düz yolda aynı yakmaz ona aldanmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 COROLLA ELEGANT D-4D BEYAZ
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '95
  • 6 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 25, 2012, 00:00:46 »
valla ismail bey 55 litre motorin ile 700 km yol yapıyorsanız bir anormallik var bence..

yakıt tüketimi kullanıma bağlı olarak kişiden kişiye değişiyor, gaz ve fren pedallarına ne şekilde bastığımız, güzergahımızın bulunduğu bölgenin trafik sıkışıklığı, araçlarımıza yapılan bakımların düzenliliği yakıt tüketimi değerlerinde en etkili olan etmenler.. ş.içi kullanımlarda sabit bir değer yakalamak zor.. ş.dışında normal kullanım ile çok küçük değer sapmaları dışında bir çok kişi aynı yakıt tüketim değerlerine ulaşıyor diye düşünüyorum çevremden duyduklarımdan yola çıkarak.. ben 110-120 km arasında süratte sabitleyerek ve klima sürekli açık bagaj eşya full dolu, eşimle ben iki kişiyiz, ş.dışında otoyolda 4.5 litre ortalama ile gidiyorum bu değişmiyor.. sürati artırdıkça 5.0 litreye yaklaşıyor..
galiba yanlış anlamıssın istersen tekrar oku.
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 27, 2012, 20:25:20 »
galiba yanlış anlamıssın istersen tekrar oku.

ilk mesajınızdaki sormuş olduğunuz soruyu tekrar okudum ama neyi yanlış okumuşum anlayamadım.. nedir anlayamadığım söyler misiniz..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 03, 2012, 01:59:38 »
biz 2 ay önce aldıgımız 2008 d4d corollayla bu bayram konyaya gittik araba yüksüz 4,5lt/100km yaktı yaklaşık 100 ile 140 km/h yaptık ama sık sık gaza yüklendim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 03, 2012, 10:53:51 »

Babam 1,6 Avensis Elegant ile 55lt. benzinle İstanbul-Samsun'a gitti. İstanbul Samsun arası 737km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 03, 2012, 13:39:32 »
Sizin bahsettiginiz km'yi şehir içinde bile yakmıyor benim aracım.Şehir içi genelde 850'den sonra  Low fuel uyarısı geliyor.Uzun yolda tam depo ile (55Lt) 1150 km'yi gördüm.Yaklaşık 50km Ankara içi ve 70 km'de Hatay içi dahil.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 03, 2012, 22:37:01 »
                Mehabalar 1.6 benzinli otm. auris'im var ve yukarıda yazılanlar biraz beni şaşırttı açıkçası, menzil 10 km falan gösterirken Ankara'da Petrol Ofisinden depoyu doldurdum ve İzmir'de birazda dolaştıktan sonra menzil 5 km kala 780 km yol yapmıştım. tekrar doldurduğum zaman ise 46 lt civarında benzin aldı. Dizellerin en az 900-1000 km yapması lazım uzun yolda, belki daha bile fazla...Sürüşüm ise araçta 2 kişi,klima kapalı havalandırma açık, 100-110 arası ve gözüm anlık tüketimde :nija:
                  Bu yakış uzun yol için geçerli, şehiriçi için keşke dizel alsaymışım diyorum çoğu günlerde, fakat ne yapalım geçti artık ve uzun araştırmalar sonucu tüp taktırmaya karar verdim. Görüşmek üzere...
2012 Auris 1.6 Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Kasım 03, 2012, 23:03:40 »
Benim araçta mı? Yoksa bende mi? Bir sorun var. 2012 auiris dizel aldığımda 100 km ortalaması 6.8 gösteriyordu araç 4000 km oldu 7.1 gösteriyor şehir içinde 700 km 'yi geçemiyorum 5000' den sonra düşmeye başlar diyorlar ama inanmak istememe rağmen pek inanamıyorum aracı spor da kullanmıyorum yakıtı sürekli shell' den alıyorum.Ne dersiniz düşer mi? dersiniz. :argh:
1.4 D-4D Comfort Plus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 03, 2012, 23:07:57 »
Benim araçta mı? Yoksa bende mi? Bir sorun var. 2012 auiris dizel aldığımda 100 km ortalaması 6.8 gösteriyordu araç 4000 km oldu 7.1 gösteriyor şehir içinde 700 km 'yi geçemiyorum 5000' den sonra düşmeye başlar diyorlar ama inanmak istememe rağmen pek inanamıyorum aracı spor da kullanmıyorum yakıtı sürekli shell' den alıyorum.Ne dersiniz düşer mi? dersiniz. :argh:

Serdar bey yakıt lambası yandığında mı 700 km gitmiş oluyorsunuz? Biliyorsunuz bizim araçların deposu 55 litre, aracın yol bilgisayarında Range 0 yazdıktan sonra depoda 8-9 litre mazot kalıyor. Bunuda hesaba katıyormusunuz?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Kasım 04, 2012, 21:28:36 »
Serdar bey yakıt lambası yandığında mı 700 km gitmiş oluyorsunuz? Biliyorsunuz bizim araçların deposu 55 litre, aracın yol bilgisayarında Range 0 yazdıktan sonra depoda 8-9 litre mazot kalıyor. Bunuda hesaba katıyormusunuz?

Serkan bey,
En son aldığımda range 20 yazıyordu zaten araç 45 litre yakıt aldı 45 litre yakıtla 700 km gittiğim zaman litresini 4,34'den hesapladığımda     (enson o rakamdan aldım.) km'de 279 kuruş harcama çıkıyor yorumlara baktığım zaman 45 litre en az 800-850 km yol yapmam gerekir diye düşünüyorum.
acaba yanlış mı düşünüyorum?
1.4 D-4D Comfort Plus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 04, 2012, 21:58:07 »
Serkan bey,
En son aldığımda range 20 yazıyordu zaten araç 45 litre yakıt aldı 45 litre yakıtla 700 km gittiğim zaman litresini 4,34'den hesapladığımda     (enson o rakamdan aldım.) km'de 279 kuruş harcama çıkıyor yorumlara baktığım zaman 45 litre en az 800-850 km yol yapmam gerekir diye düşünüyorum.
acaba yanlış mı düşünüyorum?

Bu değerleri şehir içindemi yoksa şehir dışında mı yakalıyorsunuz? Şehir içiyse bu hesabınıza göre bir depo ile 850 km filan gidiyorsunuz. Birde yoğun trafikte kullanıyorsanız bu değerler bence iyi. Yok şehir dışıysa değerler iyi diyemeyiz en az 1000 km yol yapmanız lazım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Kasım 05, 2012, 13:54:43 »
Bu değerleri şehir içindemi yoksa şehir dışında mı yakalıyorsunuz? Şehir içiyse bu hesabınıza göre bir depo ile 850 km filan gidiyorsunuz. Birde yoğun trafikte kullanıyorsanız bu değerler bence iyi. Yok şehir dışıysa değerler iyi diyemeyiz en az 1000 km yol yapmanız lazım.

Bu değerler şehir içi için geçerli enson 45 litre yakıt aldım 300 km yol yaptım şu anda yol bilgisayarı range 400 gösteriyor tamamını kullanmış olsam depoda 7-8 litre yakıt kalsa hadi 100'de o yapsa olsun 800 km 100 km ortalaması 6,875 çıkıyor bu değerde bana yine yüksek geliyor şehir içinde bu 55 litre ile en azından 900 km yapması gerekir.
1.4 D-4D Comfort Plus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 05, 2012, 19:26:18 »
İstanbul Yenibosna-Kabatepe feribot iskelesi arası gece 03:15 te yola çıktım 6:40 iskeledeydim topla 322km. Açık yol ortalama 100-120 km/h arası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 06, 2012, 00:37:34 »
arkadaşlar bende 29,5 lt ile 535 km cok sakin  100 110 normal midir  . Birde aracım 160bin oldu ne gibi bakım yapmak lağzım karbon yapmaksak faydası olurmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 06, 2012, 03:11:17 »
Bencede yakıt tüketimi kullanıcıların pedala ne sekilde davrandığı ile alakalı, tabiki yüksek km yapmış araçlarda başka problemler olabilir kontrol ettirmekte fayda var. Ama 1 depo ile s.disi 1000 km gidemiyorsa araç ve sikintisida yoksa problem tamamen kullanıcıda. Mesela ben Ankara Balıkesir gidiş geliş 1154 km yaptım ve depoyu tekrar fulledim 49 Lt mazot aldı. Tüketim göstergem ortalama 4.2 Lt gösteriyordu ki neredeyse tamamen doğru göstermiş oluyor.arkadaslarin bazılarının yol bilgisayarı kalibrasyonuna da ihtiyacı olabilir. Deponuzu fulledikten sonra ortalama tüketim ile aldığınız yakıt Lt si tutarlımi kontrol etmek lazım. Ayrıca uzun yolda anlık tüketimi takip ederek aracı kullanmak 100 km de en az 0.5 Lt tasarrufa yönlendirir ve tasarruflu araç kullanma alışkanlığı kazandırır.
Emre KOÇAK