Gönderen Konu: Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?  (Okunma sayısı 11477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?
« : Ağustos 23, 2012, 13:28:01 »
Aracı geçen cuma teslim aldım ve şuanda 350km de. 250 km otoban yolculuğundan sonra 100km kadar antep içi inişli-çıkışlı yollarda kullandım, rampalarda 3.vitesle çıkmıyor, eğer önceden hızlanmazsam 2.viteste rampaya gelince basıyorum basyorum çıkamıyorum, mecbur 1.viteste çıkıyorum, şahinler doğanlar yanımda vızır vızır çıkarken delleniyorum resmen.

önceki aracım 109hp dizel focus tu ve 5.viteste full yükle benim demezdi. Tamam bu dizel değil ama bu kadarda olmaz ki.  Yine aracı aldım alalı kalkışlarda şimdiye kadar en az 50 kere stop ettirdim, sevemedim, sevemiyorum, performans adına hiçbir şey yok, zamanla açılır diyorlar ama umudum kalmadı... :(

Toyota Club Türkiye

Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?
« : Ağustos 23, 2012, 13:28:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2012, 13:35:48 »
Aracınız 132 beygir değil mi?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2012, 13:37:35 »
Ben dizel kullanıyorum performanstan memnunum. Bir sıkıntı oldugunu düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2012, 13:41:05 »
Mehmet Ali bey aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bahsettiğiniz olayda bence araçta bir sorun var gibi yanınızda diğer araçlar gidiyor ve siz kalıyorsanız ciddi bir sorun var demektir bi an önce gidip aracınızı göstermenizde fayda var.
132bg'lik bir aracın yanından Şahinler, Doğanlar vızır vızır geçiyorsa çok haklısınız bence hiç vakit kaybetmemelisiniz servise gitmek için hem işlem göreceksede garantiden olacağı için size fatura çıkartamazlar.

Bahsettiğiniz aracı çok kez kullandım performansını ben beğeniyorum zıpkın gibi diyebilirim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2012, 13:48:10 »
Araç 132 beygir ama ne hızlanmasından memnunum ne de dediğim gibi rampa çıkışından, eğer ileride bir rampa var ise başlıyorum motora yüklenmeye ki rampada bayılmasın diye, sanki hacı murat kullanıyorum, inanın çok kötü bir duygu, 132 beygir sütçü beygiri bile olsa bunu yapmaması lazım,

Bizim enişte de 85 model murat var, adam abanıyor çıkıyor ben arkada nal topluyorum, Adana ya dönüşte direkt servise başvuracağım, sizce daha Açılır mı acaba? RodaJ MODAJ DERKEN ARACA ZARAR VERMEKTEN KORKUYORUM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2012, 13:50:37 »
Rodaj dönemi denilen olay tarihe karıştı esasında çünkü fabrikadan rodajlı çıkıyor. Yani parçalar artık milimetrik olduğu için sorunda kalmadı.
Yani yokuşun dikliğini bilemeyeceğim ama bahsettiğiniz araçlar çıkabiliyorsa sizin aracınızın hayli hayli çıkması gerekir.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotasiz olmaz
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2012, 13:56:20 »
124 bg oto viteste bile gayet seri kalkış yapabiliyorum ve yokuşlarda biçok arabayı geçebiliyorum çok yüklenmememe rağmen , büyük ihtimal aracınızda bir sorun vardır çünkü 132 bg ve düz vites aracınız , benim aracımdan çok daha atik olması lazım , servise en yakın zamanda gitseniz iyi olur
Auris 2012
Avensis 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2012, 14:22:57 »
mehmet ali bey profilinzdeki eksiklikleri tamamlarsanız daha ciddi yorum yapmamızı sağlarsınız. 132 bg aracın yanında şahin doğan fln gecemez sorun olmadığı sürece ben 110luk corolla ile 2. vitesde 90-95 km hız yapıyorum devir 6500 oluyor kesiciye giriyor, dik olan rampalara hızlı girdiğimde 150-160 km hızla çıkabiliyorum örnek veremiyorum çünkü örnek vereceğim yeri büyük ihtimal bilemiceksiniz.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2012, 14:26:04 »
mehmet ali bey profilinzdeki eksiklikleri tamamlarsanız daha ciddi yorum yapmamızı sağlarsınız. 132 bg aracın yanında şahin doğan fln gecemez sorun olmadığı sürece ben 110luk corolla ile 2. vitesde 90-95 km hız yapıyorum devir 6500 oluyor kesiciye giriyor, dik olan rampalara hızlı girdiğimde 150-160 km hızla çıkabiliyorum örnek veremiyorum çünkü örnek vereceğim yeri büyük ihtimal bilemiceksiniz.

Tamam hangi bilgiler ise hemen bakıp dolduruyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2012, 14:30:10 »
Tamam hangi bilgiler ise hemen bakıp dolduruyorum...
teşekkürler ilgi gösterdiğinz için :D
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2012, 14:35:12 »
Peki ben bunla şimdi çevre yoluna çıksam her viteste dip gaz yapsam kendine gelir mi acaba? :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 23, 2012, 14:36:23 »
Peki ben bunla şimdi çevre yoluna çıksam her viteste dip gaz yapsam kendine gelir mi acaba? :blink:

Aldığınız benzinde problem olabilirmi acaba?

Çıkıp dip gaz yaparak bir şey elde edemezsiniz.

Hangi aralıklarla vites değişimi yapıyorsunuz?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2012, 14:39:01 »
hayır kendine gelir die bşy yok sorun varsa servise gitmelisiniz zaten öyle birşey yapmak saçma olur. örnek verseniz mesela hangi devirde kaçıncı vitesde kaç km hız yapıyor aracınız?
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 23, 2012, 14:40:47 »
  ben yaklaşık 28.000 kmdir, 2 yıldır  aynı aracı kullanıyorum. Kayseri'de yaşıyorum ve kışın Erciyes'in dik yollarına sürüyorum aracı hiçbir sıkıntı yaşamadım, hatta 200 torklu turbolu TSI 'lar kafa tutamadı. Yüksek devir ister biraz o ayrı. Yüksek devirde çok yakar ama ortalamada bunu toparlar.
 Ama belki gaz tepkileri yüksek olan araçlara alışkın birisine ters gelebilir. Rampa çıkarken vites değiştirme göstergesindeki işaretlere uymanız gerek bu arada. Rampa dikleştiğinde vites düşürme işareti veriyorsa düşürün. Bu aracı yeni alan herkes benzer sorunlar yaşar, çünkü gaz tepkileri agresif değildir, motoru ve güç aktarma organlarını korumaya yönelik dengeli bir performansı vardır. Siz rampalarda daha da çok güç istiyorsanız  TSI veya Turbo motorlu , yada 1.6 Dizel bir araç almalıydınız.  Araca yüklenirsem açılır mı falan gibi düşüncelere kapılmayın. Bu araç böyledir, ancak yanyana uzun yolda aracın performansını dengesini görürsünüz.  Motorda bir sorun olduğunu sanmıyorum ama siz gene de bujileri, buji bağlantı kablolarına bir baktırın. Öyle bazılarının söylediği gibi 132 Hp hissettirmeyecek bir araç değildir valvematic motor, bunu nice TSI cılar hissetmiştir acıyla tecrübe ederek uzun yollarda :) . Seversiniz, sabırlı olun, kazasız belasız kullanın.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 23, 2012, 14:44:44 »
valla bizim 1.33 bile çoğu arabaya nal toplattırıyor ama 4000 rpm +++  :D
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ağustos 23, 2012, 14:55:47 »
Sizlerinde dediği gibi turbolu 240 torklu focus tan sonra galiba bana öyle geliyor hissi de olmuyor değil bazen, çünkü rampa mampa diznlemez bizi koltuğa yapıştırır çıkardı focus,

Ama rampayı çıkarken 4. vitesle başlamışsam ne kadar basrsam basayım araç yığılmaya başlıyor devir düşüyor ve akabinde vites küçült işaretini çakıyor, çekiyorum 3'e bu defa 3'te aynı olay, en son ya 2 de ya da 1 de rampayı tamamlıyorum, düz yolda ise o bahsedilen 0-100km 10 saniye ilişkisini yine göremedim, hızlanma olarakta maalesef aynı hüsranı yaşatıyor, ışıklarda fpcus a dokunmamla zıplaması bir olurdu, ve focus yaklaşık 170.000km de dizel idi,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 23, 2012, 14:57:09 »
240 torklu bir araçla 160 torku kıyaslamayın ve kendinizi üzmeyin. Düzlükte de auris focus'u geçer, yolların %80 i düz veya iniş :).
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 23, 2012, 15:00:07 »
Sizlerinde dediği gibi turbolu 240 torklu focus tan sonra galiba bana öyle geliyor hissi de olmuyor değil bazen, çünkü rampa mampa diznlemez bizi koltuğa yapıştırır çıkardı focus,

Ama rampayı çıkarken 4. vitesle başlamışsam ne kadar basrsam basayım araç yığılmaya başlıyor devir düşüyor ve akabinde vites küçült işaretini çakıyor, çekiyorum 3'e bu defa 3'te aynı olay, en son ya 2 de ya da 1 de rampayı tamamlıyorum, düz yolda ise o bahsedilen 0-100km 10 saniye ilişkisini yine göremedim, hızlanma olarakta maalesef aynı hüsranı yaşatıyor, ışıklarda fpcus a dokunmamla zıplaması bir olurdu, ve focus yaklaşık 170.000km de dizel idi,

mehmet ali bey focus dizel 110 bg lik ise auris onu her türlü alır. benzinli herzaman daha iyi performans verir 6000 devir bandında aurisin ben yerinde duracağını sanmıyorum uçması lazım. auris kullanan arkadaşlar bunu daha iyi bilirler.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 23, 2012, 15:02:24 »
240 torklu bir araçla 160 torku kıyaslamayın ve kendinizi üzmeyin. Düzlükte de auris focus'u geçer, yolların %80 i düz veya iniş :).

ya zaten 1.6 dizellerin torkuyla 1.6 benzinlilerin torku arasında fark oluyor dizeller 200nm torkun üzerinde tork üretirken 1.6 benzinli araçlar 150-160nm tork üretiyorlar. buna rağmen benzinliler bu araçlara rampalarda toz yutturuyorlar :S
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 23, 2012, 15:12:41 »
buna rağmen benzinliler bu araçlara rampalarda toz yutturuyorlar :S

Bunu yaşayarak mı yoksa ezbere mi yazdınız? Daha 2 gün önce sıfır 125 PS Honda Civic e bolu dağına tırmanıken toz yutturdum. Araç LPG lidir yada değildir orasını bilemem. Dizeller yüksek torkları sayesinde rampada benzinlileri geçebilir. Düz yolda Honda geçerdi orası ayrı. 
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija: