Gönderen Konu: Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?  (Okunma sayısı 11478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?
« Yanıtla #40 : Ağustos 23, 2012, 17:36:51 »
konu nerelere gelmiş of of. Arkadaşlar dizel demek 'tork' demektir, daha doğrusu Turbo demek Tork demektir. Tork demekte rampada çekiş gücü demektir. Bu araçtan ne beklediğinize bağlı olarak değişir. Eğer yük taşımıyorsanız, sürekli ege sahillerinde gezmiyorsanız, aracınızda sürekli 4-5 kişi ve valiz taşımıyorsanız dizel 110 Hp , 230 tork bir araç yerine  160 tork, 132 hp bir araç mantıklıdır. Ama turbosuz , atmosferik motorlu bir araç otobanda uzayıp giderken, dizelle son vitese geldiğinizde (çok güçlü 2000 dizel değilse) benzinli alır gider bu kadar basit.  Ben her iki aracı da uzun süre kullandım, fiat multijet, 1.5 dci clio da,  açıkçası 80-90 km ortalama gidilen , sürekli virajlı dağ yollarında dizel'i tercih ederim. Ama genel anlamda uzun yolda, valvematic aracımın rahatlığını hiçbir şeye değişmem.  Yolların da %80 ini ya çok düşük eğimde, yada rampa inişi olarak katettiğimiz için,  %20 rampa çıkışlarında varsın 4000-4500 devir çevirsin  motorum, 14-15 lt yaksın hiç önemli değil. Bu araca alışma konusuyla ilgili birşey , 240 torklu bir aracı kullanmaya alışmış birisi elbette  160 torka düştüğünde çekmiyor mu diyecektir. Ama yorumlarda biraz abartı vardı ayrı, o yüzden acaba ateşleme sistemi hatası olabilir mi diye düşündüm ama değil anladığım kadarıyla, Auris'e daha doğrusu  Toyota ya alışma süreci mesele yada benzinli atmosferik motora alışma. Tork beklentisi varsa TSI yada dizel çaresi yok.

Güzel mantıklı yorum, teşekkür ederim. İşte o dizeldeki turbonun sizi geriye attırıp şahlanması ve rampalarda hiç sıkıkntı çıkarmamasına alıştıktan sonra aynı hissi bulmak istiyor bünye, ama araç yeni olunca da, devir yüksek olmasın aman ha, zorlama ha tembihlerinden sonra çekmiyor diyoruz doğal olarak, ilk mesajımda da yazdım zaten 50 kere stop ettirdim diye, yani araca alışamadım, atmosferik araç kullanmayı unutmuşum ve dizelde 2000 rpm de beklediğim gücü bu arabada 4000rpm de alacağımı düşünemedim. Yalnız bir kere dikkatimi çekti vites değiştirmeyi unutmuşum(motor sesiyle vites değiştirme olayı varya, seste gelmeyince dalmışım) ve aracın gaza bastıkça güçlendiğini hissetmiştim.

Şimdiden sabırsızlanıyorum, 1000km devirince hemen otobanda aracın marifetlerini deneyeceğim. :islik:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 23, 2012, 17:36:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 23, 2012, 18:30:50 »
Güzel mantıklı yorum, teşekkür ederim. İşte o dizeldeki turbonun sizi geriye attırıp şahlanması ve rampalarda hiç sıkıkntı çıkarmamasına alıştıktan sonra aynı hissi bulmak istiyor bünye, ama araç yeni olunca da, devir yüksek olmasın aman ha, zorlama ha tembihlerinden sonra çekmiyor diyoruz doğal olarak, ilk mesajımda da yazdım zaten 50 kere stop ettirdim diye, yani araca alışamadım, atmosferik araç kullanmayı unutmuşum ve dizelde 2000 rpm de beklediğim gücü bu arabada 4000rpm de alacağımı düşünemedim. Yalnız bir kere dikkatimi çekti vites değiştirmeyi unutmuşum(motor sesiyle vites değiştirme olayı varya, seste gelmeyince dalmışım) ve aracın gaza bastıkça güçlendiğini hissetmiştim.

Şimdiden sabırsızlanıyorum, 1000km devirince hemen otobanda aracın marifetlerini deneyeceğim. :islik:
Adanada aracı okadar zorlayacak rampa yok ama dizelin verdiği alışkanlıktan dolayı atmosferik motorda zorlanıyorsunuz bunun çaresi bir şahin almak yokuşları vızır vızır tırmanmak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #42 : Ağustos 23, 2012, 21:15:35 »
Valla rodaj modaj dinlemedim yarım saat zorladım ve evet bastıkça ver küsküyü diyen bir motoru varmış, çözdüm olayı, şahane bir motormuş hatta... :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 23, 2012, 21:16:21 »
Şevkiniz kırılmadığı ve araçtan soğumayıp memnun kaldığınız için sevindim :) güle güle kullanın
Valla rodaj modaj dinlemedim yarım saat zorladım ve evet bastıkça ver küsküyü diyen bir motoru varmış, çözdüm olayı, şahane bir motormuş hatta... :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 23, 2012, 21:17:29 »
O zevki tattıktan sonra inşallah yakıt değerleriniz yükselmez :) vites düşürmek herzaman en güvenlisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 23, 2012, 21:21:04 »
bence sizin aracın el freni çekili kalmış...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 23, 2012, 21:24:29 »
bence sizin aracın el freni çekili kalmış...
bi kere toyota, cok guclu arabadir. El frenini koparir, yine de cikar yokusu. Bosuna toyota almadik!
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 23, 2012, 21:32:30 »
bir kere toyota, cok guclu arabadir. El frenini koparir, yine de cikar yokusu. Bosuna toyota almadik!

V8 beklentilerini karşılıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 23, 2012, 21:35:23 »
yeni auriste baskılar sonucu arka bağımsız süspansüyon konulacak gibi bir duyum aldık,  3. nesil aurislerde de turbo olursa  forum görevini yerine getirmiş olacak sanırım :).
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 23, 2012, 22:45:56 »
Benim evim tokide malum tokiler genelde dağın başında oluyor.aracı ilk aldım afyondan dinara geliyorum yola çıkmadan önce servis elemanı sadece şunu dedi: hocam ilk 1000 km güvenliğiniz için çok fazla yüksek hızlara çıkmayın ama aracın gücünü görmek istiyorsanız bütün viteslerde istediğiniz devire çıkabilirsiniz herhangi bir problem olmaz.1 hafta falan bende alışamadım araca alıştıkça gerçekten ne kadar güçlü bir motoru varmış diyor insan.bu arada aracım da 1.6 otm vites 124 bg.sizin aracınızdan bg olarak da daha düşük.yüksek devirlere çıkarken aracın motorundan gelen ses bana fazla gibi geliyor çok bağırıyor.hatta arkadaşımın biriyle gezerken uzun bir rapma vardı 2-3 km falan bas bakalım nasıl çıkıyor dedi otm vites olduğu için gaza yüklenince araç vites küçültüyor haliyle bağırıyor bu ne ya dedi araba ne kadar bağırıyor.aynı yokuşu honda cıvıc(1.6 125 bg) ve yeni jetta(1.2 105 bg) ile çıktığım da oldu yüksek devirlerde arabalar o kadar bağırmıyor.şimdi şunu diyenler olabilir araba rampa çıkıyor bağıracak tabi test ettim vvti motor çok bağırıyor.şu da var normal kullanımda aracın motor sesini bile duyamıyoruz.
 mehmet ali bey araca biraz alışınca kafanızdaki problemlerde kaybolur.güle güle binin.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ağustos 23, 2012, 23:10:17 »
focus taki dizel C4 ve 308 de kullanılan motor. 110hp 240 nm yenileri daha da fazla. Bence sınıfının en güçlü motoru. C4 ümde aynı motor vardı. RAmpada süperdi. Dizelden benzinliye geçince alışmak zaman alıyor. ideal devirde sürmek lazım. 132 hp de çok iyi rakam aslında çok aratmaması lazım o kadar da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 23, 2012, 23:18:27 »
valvematic motor vvt-i motordan bile daha farklı bir karaktere sahip bunu defalarca yazdım tekrar yazıyorum. valvematic motorda 4000 devire kadar ekonomi 4000 devirden sonra performans elde edersin 2 karakterli bir motor dün mesela avensisle dolaşırken shiftlere uydum 30 km hızla 3. vitesteydim ve arabada hiç bir kasıntı yoktu yavaş yavaş hızlanarak sessiz sakin bir biçimde kuğu misali süzülüyor yolda . 4000 devirden sonra hırçınlaşan bir motor araç yüklü değilse eğer 4.000 devir bandından sonra rampa falan diinlemez defalarca yüksek süratlerde uzun rampalar çıktım rampayı o devir bandında tırmanırken solladığım insanların şaşkın şaşkın bakması nedense hoşuma gidiyor. ki auris daha seridir.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 23, 2012, 23:30:52 »
valvematic motor vvt-i motordan bile daha farklı bir karaktere sahip bunu defalarca yazdım tekrar yazıyorum. valvematic motorda 4000 devire kadar ekonomi 4000 devirden sonra performans elde edersin 2 karakterli bir motor dün mesela avensisle dolaşırken shiftlere uydum 30 km hızla 3. vitesteydim ve arabada hiç bir kasıntı yoktu yavaş yavaş hızlanarak sessiz sakin bir birçimde kuğu misali süzülüyor yolda . 4000 devirden sonra hırçınlaşan bir motor araç yüklü değilse eğer 4.000 devir bandından sonra rampa falan diinlemez defalarca yüksek süratlerde uzun rampalar çıktım rampayı o devir bandında tırmanırken solladığım insanların şaşkın şaşkın bakması nedense hoşuma gidiyor. ki auris daha seridir.

mehmet ben vvti , dual vvti ve valvematik kullanıyorum yani 3 farklı motorda araçlarımız var evet gerçekten 3ü de farklı karakterlere sahip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 25, 2012, 13:07:36 »
olmaz olamaz bir arıza var 3 senedir 1,6 manuel kullanıyorum karadeniz rampalarınada sardım bolu dağınada çıktım çift şeritli hiçbir yolda sağa geçmedim.
nice fordlar citroenlere ne pejolara sellektör yaptım en çok 3 e düşmüşümdür.çıktığım rampada 3,16 yetişemedi arkadamdan araçta kusur vardır hocam yoksa mümkünatı yok 2 ye 1. vitese düşelim
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ağustos 27, 2012, 20:44:13 »
     Arkadaşlar yazıların hepsini okudum.Size sadece şunu diyebilirim auris bende hatta  bizde bir tutku haline geldi eşim ve bende.5. ayımız doldu arabamızla ve şuan 12 000 km ye yaklaşıyor.her direksiyona geçişimde her kontagı açışımda farklı bir tat alıyorum.Bazı günler zevk için eşimle beraber atlayıp arabaya olimposa yada alanyaya gidiyoruz.Arabamız bu arada 132 bg benzinli olanından.
     Çekiş olayına ise şöyle deginecegim  Bilen bilir akseki konya rampalarını. eskisi gibi en saga çekmeme gerek kalmadı (kurallar dahilinde) artık her arabayı geçebiliyorum .Çünkü rampa felan dinlemiyor bu alet.Hatta bir olay anlatayım Akseki dağ yolunda rampa çıkmaya başladım bir auris var önümde bir türlü geçemiyorum İnat oldu gözü karartıp sonunda geçtim  geçerken şöyle bir bakıyım dedim 50 yaşlarında başı kapalı bir teyze inanamadım o hızda araba sürmesine,onu geçince saga çektim bende bir mutluluk teyze geçti beni ve gözden kayboldu.
      Yakıt olayına gelirsem,en son bayramda  eskişehire gittik eşimle antalya-eskişehir-antalya  1200 km ye yakın yol yaptım benzini hep opetten aldım 0.300  kuruş civarında yakmış  gaza fazla yüklenmezsen benzin fiyatlarına göre makul yakıyor.Şehir içi en son zamlardan önce hesaplamıştım 0.33 kuruş yakmıştı hepsi şehir içi trafiği antalya sıcagı full klima ile
       Neticede ben çok memmunum arabamdan her konuda ve iyi ki almışım diyorum .Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 27, 2012, 20:57:19 »
dizel arabadan sonra normal
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 23, 2012, 01:40:33 »
konuya çok ama çok geç vakıf oluyorum! Ama benim aracım da valfmatic ve palandökene başta da yazıldığı gibi birinci vites üstelik 4500 devirde zor çıkıyordum ve bu çıkışlardan sonra motor arıza ışığı yanıyordu artık rampalar korkulu rüyam olmuştu! en son servisi ve toyota satış pazarlamaya bu konuda durmadan şikayetle gittiğim için en son aracım fabrikaya çağrıldı yapıldı ve 2 ay önce geldi şu an için oldukça rahat gidiyor
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 23, 2012, 02:22:29 »
Uzun süre dizel araç kullanıp sonrasında benzinli kullananlarda genelde bu sorunlar görülüyor.Çünkü dizelin en verimli olduğu devirlerde benzinli daha yeni yeni uyanıyor.Tabi benzinlinin gücünü gösterdiği devirlerdede dizel tabiri caizse üflediler söndüm şarkısının nakaratını söylemeye başlıyor  :islik:  Eğer dizel gibi kullanırsanız normalde 4.viteste bile çıkabileceğiniz yokuşu 1 e kadar düşerek çıkmanız bile söz konusu olabilir.Benzinli araç yokuşta devirden düşerse dizel gibi kolay toparlamaz toparlaması için yüklenmeniz lazım o zamanda benzini içmeyi bırakın bidonuyla kaldırır.Bunların dışında kmleriniz 70-80000 civarındaysa baskı balatanızı kontrol ettirebilirsiniz.Kaçırma yokuşta daha fazla olacağıdnan hızlanamıyorda olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......