0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konu nerelere gelmiş of of. Arkadaşlar dizel demek 'tork' demektir, daha doğrusu Turbo demek Tork demektir. Tork demekte rampada çekiş gücü demektir. Bu araçtan ne beklediğinize bağlı olarak değişir. Eğer yük taşımıyorsanız, sürekli ege sahillerinde gezmiyorsanız, aracınızda sürekli 4-5 kişi ve valiz taşımıyorsanız dizel 110 Hp , 230 tork bir araç yerine 160 tork, 132 hp bir araç mantıklıdır. Ama turbosuz , atmosferik motorlu bir araç otobanda uzayıp giderken, dizelle son vitese geldiğinizde (çok güçlü 2000 dizel değilse) benzinli alır gider bu kadar basit. Ben her iki aracı da uzun süre kullandım, fiat multijet, 1.5 dci clio da, açıkçası 80-90 km ortalama gidilen , sürekli virajlı dağ yollarında dizel'i tercih ederim. Ama genel anlamda uzun yolda, valvematic aracımın rahatlığını hiçbir şeye değişmem. Yolların da %80 ini ya çok düşük eğimde, yada rampa inişi olarak katettiğimiz için, %20 rampa çıkışlarında varsın 4000-4500 devir çevirsin motorum, 14-15 lt yaksın hiç önemli değil. Bu araca alışma konusuyla ilgili birşey , 240 torklu bir aracı kullanmaya alışmış birisi elbette 160 torka düştüğünde çekmiyor mu diyecektir. Ama yorumlarda biraz abartı vardı ayrı, o yüzden acaba ateşleme sistemi hatası olabilir mi diye düşündüm ama değil anladığım kadarıyla, Auris'e daha doğrusu Toyota ya alışma süreci mesele yada benzinli atmosferik motora alışma. Tork beklentisi varsa TSI yada dizel çaresi yok.
Güzel mantıklı yorum, teşekkür ederim. İşte o dizeldeki turbonun sizi geriye attırıp şahlanması ve rampalarda hiç sıkıkntı çıkarmamasına alıştıktan sonra aynı hissi bulmak istiyor bünye, ama araç yeni olunca da, devir yüksek olmasın aman ha, zorlama ha tembihlerinden sonra çekmiyor diyoruz doğal olarak, ilk mesajımda da yazdım zaten 50 kere stop ettirdim diye, yani araca alışamadım, atmosferik araç kullanmayı unutmuşum ve dizelde 2000 rpm de beklediğim gücü bu arabada 4000rpm de alacağımı düşünemedim. Yalnız bir kere dikkatimi çekti vites değiştirmeyi unutmuşum(motor sesiyle vites değiştirme olayı varya, seste gelmeyince dalmışım) ve aracın gaza bastıkça güçlendiğini hissetmiştim. Şimdiden sabırsızlanıyorum, 1000km devirince hemen otobanda aracın marifetlerini deneyeceğim.
Valla rodaj modaj dinlemedim yarım saat zorladım ve evet bastıkça ver küsküyü diyen bir motoru varmış, çözdüm olayı, şahane bir motormuş hatta...
bence sizin aracın el freni çekili kalmış...
bir kere toyota, cok guclu arabadir. El frenini koparir, yine de cikar yokusu. Bosuna toyota almadik!
valvematic motor vvt-i motordan bile daha farklı bir karaktere sahip bunu defalarca yazdım tekrar yazıyorum. valvematic motorda 4000 devire kadar ekonomi 4000 devirden sonra performans elde edersin 2 karakterli bir motor dün mesela avensisle dolaşırken shiftlere uydum 30 km hızla 3. vitesteydim ve arabada hiç bir kasıntı yoktu yavaş yavaş hızlanarak sessiz sakin bir birçimde kuğu misali süzülüyor yolda . 4000 devirden sonra hırçınlaşan bir motor araç yüklü değilse eğer 4.000 devir bandından sonra rampa falan diinlemez defalarca yüksek süratlerde uzun rampalar çıktım rampayı o devir bandında tırmanırken solladığım insanların şaşkın şaşkın bakması nedense hoşuma gidiyor. ki auris daha seridir.