0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
auris çok kötü rampada bayılıyor resmen aldığımıza alacağımıza bin pişman olduk... bazen rampada araçtan inip iteklediğimiz durumlar olabiliyor. çok sıkıntılı bir araç keşke şahin alsaydık...
Herkesten çelişkili cevaplar geliyor, şaka olsun diye yazmadınız değil mi?
yaşayarak yazdım honda civic bnce kapışmak istememiştir. rampalarda dizellere cok toz yutturduk bilecik eskişehir yolunda poyra rampası meşhurdur dizeller o yolda sönüp kalıyor ne yazııkki bizde 160 km ile çıkabiliyoruz evelalla
Bence sizin toz yutturduk dediğiniz araçlar normal seyrinde gidiyordur Yeni nesil dizel araçlarla ilgili biraz daha bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim.
toz yutturduğum araba 1.5 DCi 110luk renault megan kardeş bendeki 110luk corolla bu araca toz değil asfaltı yutturuyor kardeş.
hocam siz dalga geçer gibi konu açtığınız için bende böyle yazdım... şaka gibi bir başlık açmışsınız karşılaştırdığınız araçların birisi turbo dizel diğeri atmosferik... birisi max torkunu 1750 devirde verir diğeri 4000 devirde verir... atmosferiği kullanmayı bilmezseniz yokuşta bayılır bu gayet doğal bir durum.
Bende dalga olsun diye konu açmadım, zaten aradığım cevabıda az çok vermişsiniz teşekkür ederim, Evet focus 1500 devirden sonra 1750 devirde şaha kalkardı, demek ki suç bendeymiş, nasıl mı? Bana serviste çalışan bacanak ilk 1000km sakın 4000d/d yaptırma dedi bende en fazla 3000-3500 arası devirli kullanıyorum, bu durumda da aracın gücüne daha şahit olamıyormuşum.Aracı tanımıyorum, habire vites yükselt lambası yanıyor, daha 2000rpm hop vites istiyor, bundan sonra 1000km olmadan devirli kullanmam da sakınca varmıdır?
Kardeş? Eğer profilindeki yaşın doğru ise kardeş değiL abin yaşında bir insan var karşında. Araç muhabbetinden önce saygı kurallarına dikkat edelim.
tamam şimdi oldu işte... atmosferik araçlar yüksek devir ister... mesela 2.viteste 4000 devirden 6500 devire kadar sündürün bakalım focus mu daha iyi aurismi sürekli vites istemesindeki amac ekonomidir... şimdi arda derinkaya yanımda onunlada az önce bu konuyu konuşuyorduk... aurisle 2000 devire geldiğinde vites attığımda ortalma yakıtım şehir içi 6.5 7 litre civarındayken avensis 5 vites olmasından dolayı 7.5-8 litre yakıyorum... ilk 1000 km aracı zorlamayın rampaya geldiğinizde vitesi 1 kademe düşürmeniz yeterli olacaktır bunu 4000 devirlerin üzerine çıktığınızda anlayacaksınız.... auris gerçekten seri ve güçlü bir araç aracınızdan soğumayın eski alışkanlıklarınızı bir kenara bırakıp atmosferiğe alışmaya çalışın ne olursa olsun 132 hpli bir araç 109 hplik focustan daha iyidir...
doğru söylüyorsunuz kurallara uymalıyız orada hata yapmış olabilirim size saygı çercevesinde konuşmalıyım. Normalde size abi demek zorunda da değilim saygı olduğu sürece sorun olduğunu düşünmüyorum. yaşım doğru evet 21 yaşındayım. sizin tecrübeleriniz benden fazlada olabilir ancak bana dünkü cocukmuş gibi davranmanızı kabul edemem bende 5-6 senedir araba kullanıyorum neyin nasıl olduğunu söförlük konusunda iyi biliyorum. yaşadığım tecrübeleri size aktarıyorum burda boş konuşupda boş işlerle uğraşmak zaten istemem. iyi günler
bende sizin bu anlattıklarınızı yaşadığım olayla anlattım ama bebe muamelesi gördüm. 132lik auris 109 mu artık 110 mu bilmiyorum dizel focusdan daha performanslıdır diyorum başkada bşy demiyorum.
Kimse sana çocuk muamelesi yapmıyor zaten.Evet kimseyede abi demek zorunda değilsin ama bizim görgü ve ahlak kurallarımıza göre Bey diye hitap etmek seni küçük düşürmez dimi Selçuk Bey ?
Konuyu uzatmak istemiyorum ama bunları yazmadan geçemeyeceğim. Kimse kimseye abi demek zorunda değiLdir. Zaten bende sizden öyle birşey söylemenizi beklemedim, beklememde. Saygılı olmanız yeterli. Kaç yıldır araç kullanma muhabbetine hiç değinmiyorum. Yaşınız ve 5-6 yıllık araç kullanma. Benden size tekrar bir tavsiye, tartıştığımız konu ile ilgili tekrar araştırma yapmanızı öneririm.
şimdi olay beygir tork karşılaştırmasına dönüyor... düz yolda beygir herzaman daha iyidir ama rampada tork daha iyidir... rampada torku yüksek araç alır götürür...