Gönderen Konu: Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?  (Okunma sayısı 11635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 1.6 rampalarda çekmiyor mu?
« Yanıtla #20 : Ağustos 23, 2012, 15:14:58 »
auris çok kötü rampada bayılıyor resmen aldığımıza alacağımıza bin pişman olduk... bazen rampada araçtan inip iteklediğimiz durumlar olabiliyor. çok sıkıntılı bir araç keşke şahin alsaydık...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 23, 2012, 15:14:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 23, 2012, 15:19:23 »
yaşayarak yazdım honda civic bnce kapışmak istememiştir. rampalarda dizellere cok toz yutturduk bilecik eskişehir yolunda poyra rampası meşhurdur dizeller o yolda sönüp kalıyor ne yazııkki bizde 160 km ile çıkabiliyoruz evelalla ;)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #22 : Ağustos 23, 2012, 15:19:39 »
auris çok kötü rampada bayılıyor resmen aldığımıza alacağımıza bin pişman olduk... bazen rampada araçtan inip iteklediğimiz durumlar olabiliyor. çok sıkıntılı bir araç keşke şahin alsaydık...

Herkesten çelişkili cevaplar geliyor, şaka olsun diye yazmadınız değil mi? :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 23, 2012, 15:22:34 »
Herkesten çelişkili cevaplar geliyor, şaka olsun diye yazmadınız değil mi? :huh:

hocam siz dalga geçer gibi konu açtığınız için bende böyle yazdım... şaka gibi bir başlık açmışsınız karşılaştırdığınız araçların birisi turbo dizel diğeri atmosferik...  birisi max torkunu 1750 devirde verir diğeri 4000 devirde verir... atmosferiği kullanmayı bilmezseniz yokuşta bayılır bu gayet doğal bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 23, 2012, 15:24:25 »
yaşayarak yazdım honda civic bnce kapışmak istememiştir. rampalarda dizellere cok toz yutturduk bilecik eskişehir yolunda poyra rampası meşhurdur dizeller o yolda sönüp kalıyor ne yazııkki bizde 160 km ile çıkabiliyoruz evelalla ;)

Bence sizin toz yutturduk dediğiniz araçlar normal seyrinde gidiyordur :) Yeni nesil dizel araçlarla ilgili biraz daha bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 23, 2012, 15:28:02 »
Bence sizin toz yutturduk dediğiniz araçlar normal seyrinde gidiyordur :) Yeni nesil dizel araçlarla ilgili biraz daha bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim.
toz yutturduğum araba 1.5 DCi 110luk renault megan kardeş bendeki 110luk corolla bu araca toz değil asfaltı yutturuyor kardeş.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 23, 2012, 15:29:59 »
Katılıyorum +1. Ayırca boş yolda kardeşime versem oda birçok arabaya tozunu yutturur. Önemli olan yoğun trafikte toz yutturabilmek :) Tabiki Hız hiçbir zaman iyi değil zaten buradada hız'a teşvik edecek yazılar yazmak yasak bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 23, 2012, 15:37:02 »
toz yutturduğum araba 1.5 DCi 110luk renault megan kardeş bendeki 110luk corolla bu araca toz değil asfaltı yutturuyor kardeş.

Kardeş? Eğer profilindeki yaşın doğru ise kardeş değiL abin yaşında bir insan var karşında. Araç muhabbetinden önce saygı kurallarına dikkat edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ağustos 23, 2012, 15:38:39 »
hocam siz dalga geçer gibi konu açtığınız için bende böyle yazdım... şaka gibi bir başlık açmışsınız karşılaştırdığınız araçların birisi turbo dizel diğeri atmosferik...  birisi max torkunu 1750 devirde verir diğeri 4000 devirde verir... atmosferiği kullanmayı bilmezseniz yokuşta bayılır bu gayet doğal bir durum.

Bende dalga olsun diye konu açmadım, zaten aradığım cevabıda az çok vermişsiniz teşekkür ederim,

Evet focus 1500 devirden sonra 1750 devirde şaha kalkardı, demek ki suç bendeymiş, nasıl mı? Bana serviste çalışan bacanak ilk 1000km sakın 4000d/d yaptırma dedi bende en fazla 3000-3500 arası devirli kullanıyorum, bu durumda da aracın gücüne daha şahit olamıyormuşum.

Aracı tanımıyorum, habire vites yükselt lambası yanıyor, daha 2000rpm hop vites istiyor, bundan sonra 1000km olmadan devirli kullanmam da sakınca varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 23, 2012, 15:45:30 »
Bende dalga olsun diye konu açmadım, zaten aradığım cevabıda az çok vermişsiniz teşekkür ederim,

Evet focus 1500 devirden sonra 1750 devirde şaha kalkardı, demek ki suç bendeymiş, nasıl mı? Bana serviste çalışan bacanak ilk 1000km sakın 4000d/d yaptırma dedi bende en fazla 3000-3500 arası devirli kullanıyorum, bu durumda da aracın gücüne daha şahit olamıyormuşum.

Aracı tanımıyorum, habire vites yükselt lambası yanıyor, daha 2000rpm hop vites istiyor, bundan sonra 1000km olmadan devirli kullanmam da sakınca varmıdır?

tamam şimdi oldu işte... atmosferik araçlar yüksek devir ister... mesela 2.viteste 4000 devirden 6500 devire kadar sündürün bakalım focus mu daha iyi aurismi :)

sürekli vites istemesindeki amac ekonomidir... şimdi arda derinkaya yanımda onunlada az önce bu konuyu konuşuyorduk... aurisle 2000 devire geldiğinde vites attığımda ortalma yakıtım şehir içi 6.5 7 litre civarındayken avensis 5 vites olmasından dolayı 7.5-8 litre yakıyorum...

ilk 1000 km aracı zorlamayın

rampaya geldiğinizde vitesi 1 kademe düşürmeniz yeterli olacaktır bunu 4000 devirlerin üzerine çıktığınızda anlayacaksınız.... auris gerçekten seri ve güçlü bir araç aracınızdan soğumayın eski alışkanlıklarınızı bir kenara bırakıp atmosferiğe alışmaya çalışın ne olursa olsun 132 hpli bir araç 109 hplik focustan daha iyidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 23, 2012, 15:46:27 »
Kardeş? Eğer profilindeki yaşın doğru ise kardeş değiL abin yaşında bir insan var karşında. Araç muhabbetinden önce saygı kurallarına dikkat edelim.
doğru söylüyorsunuz kurallara uymalıyız orada hata yapmış olabilirim size saygı çercevesinde konuşmalıyım. Normalde size abi demek zorunda da değilim saygı olduğu sürece sorun olduğunu düşünmüyorum. yaşım doğru evet 21 yaşındayım. sizin tecrübeleriniz benden fazlada olabilir ancak bana dünkü cocukmuş gibi davranmanızı kabul edemem bende 5-6 senedir araba kullanıyorum neyin nasıl olduğunu söförlük konusunda iyi biliyorum. yaşadığım tecrübeleri size aktarıyorum burda boş konuşupda boş işlerle uğraşmak zaten istemem. iyi günler
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 23, 2012, 15:49:06 »
tamam şimdi oldu işte... atmosferik araçlar yüksek devir ister... mesela 2.viteste 4000 devirden 6500 devire kadar sündürün bakalım focus mu daha iyi aurismi :)

sürekli vites istemesindeki amac ekonomidir... şimdi arda derinkaya yanımda onunlada az önce bu konuyu konuşuyorduk... aurisle 2000 devire geldiğinde vites attığımda ortalma yakıtım şehir içi 6.5 7 litre civarındayken avensis 5 vites olmasından dolayı 7.5-8 litre yakıyorum...

ilk 1000 km aracı zorlamayın

rampaya geldiğinizde vitesi 1 kademe düşürmeniz yeterli olacaktır bunu 4000 devirlerin üzerine çıktığınızda anlayacaksınız.... auris gerçekten seri ve güçlü bir araç aracınızdan soğumayın eski alışkanlıklarınızı bir kenara bırakıp atmosferiğe alışmaya çalışın ne olursa olsun 132 hpli bir araç 109 hplik focustan daha iyidir...

bende sizin bu anlattıklarınızı yaşadığım olayla anlattım ama bebe muamelesi gördüm. 132lik auris 109 mu artık 110 mu bilmiyorum dizel focusdan daha performanslıdır diyorum başkada bşy demiyorum.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 23, 2012, 15:51:00 »
Kimse sana çocuk muamelesi yapmıyor zaten.Evet kimseyede abi demek zorunda değilsin ama bizim görgü ve ahlak kurallarımıza göre Bey diye hitap etmek seni küçük düşürmez dimi Selçuk Bey ?
doğru söylüyorsunuz kurallara uymalıyız orada hata yapmış olabilirim size saygı çercevesinde konuşmalıyım. Normalde size abi demek zorunda da değilim saygı olduğu sürece sorun olduğunu düşünmüyorum. yaşım doğru evet 21 yaşındayım. sizin tecrübeleriniz benden fazlada olabilir ancak bana dünkü cocukmuş gibi davranmanızı kabul edemem bende 5-6 senedir araba kullanıyorum neyin nasıl olduğunu söförlük konusunda iyi biliyorum. yaşadığım tecrübeleri size aktarıyorum burda boş konuşupda boş işlerle uğraşmak zaten istemem. iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 23, 2012, 15:51:18 »
bende sizin bu anlattıklarınızı yaşadığım olayla anlattım ama bebe muamelesi gördüm. 132lik auris 109 mu artık 110 mu bilmiyorum dizel focusdan daha performanslıdır diyorum başkada bşy demiyorum.

şimdi olay beygir tork karşılaştırmasına dönüyor... düz yolda beygir herzaman daha iyidir ama rampada tork daha iyidir... rampada torku yüksek araç alır götürür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ağustos 23, 2012, 15:54:10 »

Konuyu uzatmak istemiyorum ama bunları yazmadan geçemeyeceğim. Kimse kimseye abi demek zorunda değiLdir. Zaten bende sizden öyle birşey söylemenizi beklemedim, beklememde. Saygılı olmanız yeterli. Kaç yıldır araç kullanma muhabbetine hiç değinmiyorum. Yaşınız ve 5-6 yıllık araç kullanma. Benden size tekrar bir tavsiye, tartıştığımız konu ile ilgili tekrar araştırma yapmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 23, 2012, 15:54:58 »
Kimse sana çocuk muamelesi yapmıyor zaten.Evet kimseyede abi demek zorunda değilsin ama bizim görgü ve ahlak kurallarımıza göre Bey diye hitap etmek seni küçük düşürmez dimi Selçuk Bey ?
cevabı size yazdığımı hatırlamıyorum size bey demek benden birşey götürmez GÖKHAN BEY
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 23, 2012, 15:59:37 »
Konuyu uzatmak istemiyorum ama bunları yazmadan geçemeyeceğim. Kimse kimseye abi demek zorunda değiLdir. Zaten bende sizden öyle birşey söylemenizi beklemedim, beklememde. Saygılı olmanız yeterli. Kaç yıldır araç kullanma muhabbetine hiç değinmiyorum. Yaşınız ve 5-6 yıllık araç kullanma. Benden size tekrar bir tavsiye, tartıştığımız konu ile ilgili tekrar araştırma yapmanızı öneririm.
eksiğimi giderdiğiniz için teşekkürler evet 5-6 yıl üç ay sonra 22 olacağim ehliyetimi 18ime girdiğim gibi aldım almıştım. 4sene böyle oluyor 1-2 yılda orda burda gizli saklı bişeyler yaptık desek söylediğim yıla denk geliyor ama siz söylediğim 5-6 yı yadırgıyosunuz :D komik
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 23, 2012, 16:25:16 »
şimdi olay beygir tork karşılaştırmasına dönüyor... düz yolda beygir herzaman daha iyidir ama rampada tork daha iyidir... rampada torku yüksek araç alır götürür...

Selçuk ve Serkan Bey lerin ateşli (!) tartışmasının cevabı da bulunmuş oldu. Ben de rampada dizel daha iyi diye biliyorum.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 23, 2012, 16:38:42 »
2 Yıldır 1.6 124 hp 157 nm Corolla kullanıyorum. 10 gün kadar önce Marmaris Turunç Datça Palamutbükü Knidos Amos ve Marmarisin tüm dağ köylerini dolaştım. Bu bölge oldukça keskin virajlı uzun ve dik rampalara sahip bir coğrafya aracımın performansı gayet yeterli ve bir çok araç yanıma bile yaklaşamadı ( Dizeller dahil ) Aurisin 132 hp ile daha performanslı ve kıvrak olacağını düşünüyorum. Aracınız daha yeni ve yüksek devirlerde kullandıkça çok daha memnun kalacağınıza eminim. Ben 3500 4000 devirlerde vites değiştiririm yüksek devirli kullanmak hoşuma gider ama normal kullanımdan biraz daha fazla yakıt tüketir. Fakat gücünü daha iyi hissedersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 23, 2012, 17:25:17 »
konu nerelere gelmiş of of. Arkadaşlar dizel demek 'tork' demektir, daha doğrusu Turbo demek Tork demektir. Tork demekte rampada çekiş gücü demektir. Bu araçtan ne beklediğinize bağlı olarak değişir. Eğer yük taşımıyorsanız, sürekli ege sahillerinde gezmiyorsanız, aracınızda sürekli 4-5 kişi ve valiz taşımıyorsanız dizel 110 Hp , 230 tork bir araç yerine  160 tork, 132 hp bir araç mantıklıdır. Ama turbosuz , atmosferik motorlu bir araç otobanda uzayıp giderken, dizelle son vitese geldiğinizde (çok güçlü 2000 dizel değilse) benzinli alır gider bu kadar basit.  Ben her iki aracı da uzun süre kullandım, fiat multijet, 1.5 dci clio da,  açıkçası 80-90 km ortalama gidilen , sürekli virajlı dağ yollarında dizel'i tercih ederim. Ama genel anlamda uzun yolda, valvematic aracımın rahatlığını hiçbir şeye değişmem.  Yolların da %80 ini ya çok düşük eğimde, yada rampa inişi olarak katettiğimiz için,  %20 rampa çıkışlarında varsın 4000-4500 devir çevirsin  motorum, 14-15 lt yaksın hiç önemli değil. Bu araca alışma konusuyla ilgili birşey , 240 torklu bir aracı kullanmaya alışmış birisi elbette  160 torka düştüğünde çekmiyor mu diyecektir. Ama yorumlarda biraz abartı vardı ayrı, o yüzden acaba ateşleme sistemi hatası olabilir mi diye düşündüm ama değil anladığım kadarıyla, Auris'e daha doğrusu  Toyota ya alışma süreci mesele yada benzinli atmosferik motora alışma. Tork beklentisi varsa TSI yada dizel çaresi yok.
born to ride