0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aacımmla tırın yanından gerken ya da ters bir rüzgara özellikle yandan gelen rüzgara maruz kaldığımda inananılmaz savruluyor...Hakimiyeti neredeyse kaybediyor direksiyona yapışıyorum....İlginç bir durum çözemedim bu olayı bazen 90-100 km hızla giderken yaşıyorum bazen de çok daha süratli gittiğimsde araçta savrulma falan olmuyor....
Aslında sorununuzun cevabını siz kendiniz yazmışsınız zaten. Bu tamamen gittiğiniz yoldaki rüzgar durumuna bağlı. Bzı bölgeler vardır ki bırakın bizimkiler gibi bine arabaları koca kamyonlar ve otobüsler bile rüzgar nedeniyle sallanır. Biraz dikkatle bu sorun çözülür.Ayrıca sizin de yazdığınız gibi bu savrulma sürekli değil, zaman zaman olduğuna göre aracınızın herhangi bri aksamında arıza olduğunu düşünmüyorum. Arabanızın savrulduğu yerleri kontrol edin (ki göreceksiniz ki hep aynı yerler çıkacak) ve o bölgelerde dikkat edin yeterli.
evet tamamen rüzgar ve hava akımıyla alakalı...aynı araçtan bende de var. rüzgarlı havalar da bir tırın yanından geçerken genellikle tıra doğur bir çekme yapıyor. arkadaşşımızın savrulma dediği o olsa gerek. bu çok normal çünkü araca gelen rüzgar akımı aniden yön değiştiriyor. direksiyon biraz sıkı kavrayıp panik yapmazsanız hiçbir sıkıntı olmaz. rahat olun yavaş sürün. Tedbir bizden takdir Allah tan...
Hocam aynen öyle önce tıra doğru çekim yapıyor sonra da aracımın burnu ırı geçtiği an bu kez tam tersi rüzgar itiyor ve dışa doğru savruluyorum...
aklıma gelmişken, kuş sürülerine bakın. " /\ " şeklinde uçarlar. doğru açıyı yakalarlar, rüzgardan istifade ederler. en öndeki rüzgarı yarar ve arkasındakiler o yarılmış yerden geçerek, daha az enerjiyle uçabilirler. en öndeki yorulunca bir başkasıyla yer değişir ve arkalarda uçarak o dinlenir. 1.000 km yerine bu şekilde 1.300 - 1.400 km uçarlar.tırların yanından geçerken hep bunu düşünmüşümdür. tırın yardığı rüzgarı tam hesaplayabilsem, yakıttan iyi tasarruf edicem düşünsenize rüzgar direnci yok, sanki aracı silindir üstüne koymuşlar ve sadece tekerlek döndürüyorsun. son 2-3 yıldır bu düşünce hep aklımın bir köşesinde
aracın hava akımı ile temas eden yüzeyi ne kadar büyükse savrulması da o kadar fazladır. yani koca koca dediğiniz araçlar, şiddetli rüzgardan en çok etkilenen araçlardır.