0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O halde satacağız çünkü araba kullanmaktan iğrenmeye başladım bundan önce clio HB aracım vardı böyle birşeyi hiç ama hiç yaşamadım ....Araba kullanmkatan korkar oldum 1 - 2 saat yolculuk yapıyoruz ama ben yorgunluktan bitkin düşünüyorum çünkü araba rüzgarda değiştirmediği yön kalmıyor ....Sadece tır ya da otobüs geçerkende değil sanki dışarıdaki rüzgar ebenim arabayı alıp kaldırıp atacakmışcasına savuruyor neredeyse yolumu değiştiriyor ÇOK YORULDUM ARTIK....
Okadar tehlikeli bir durum değil üstadım...Kendinizi bukadar kasmanyın...E12 corolla ile 160km civarlarında bile tırla dip dibe geçince sadece sallanıyordu(Ürkmüyor değilim)...Sorunuma çözüm şart diyorsanız 205/50 R16 jant kullanabilirsiniz lastikleri değişip daha ileri gitmek isterseniz yay değiştirirsiniz, son olarak kule gergisi döşersiniz ve alın size F-1 Aracı spoyler ile destekleyebilirsiniz yada difizörle
Lastik ve jantları değiştiridm ama kule gergisi olayı nedir merak ettim şimdi..O nasıl oluyor ve rüzgardan ne kadar etkilenmemesini sağlıypr?
lastik ve jant değiştirmek çözüm değil ebatı değiştirmek çözüm ince yanak geniş taban...Kule gergisinin faydası olacağını sanmıyorum ama esneme payını çok azda olsa düşürecektir amortisörlerin...
Ben kamyonu tırı daha çok gölgeleri için kullanıyorum. Normalden 5 kat daha dikkatli olmak gerekiyor ama malum pek göremiyorlar onlar için mini minnacık olan otomobilleri Araba kullanmayı Kumcular-Ambarlı Liman yolunda öğrenmemden kaynaklı sanırım hatta şimdi Gebze'de de hiç eksikliklerini çekmiyorum gece gündüz en iyi yol arkadaşlarım onlar benim varsın savursunlar canları sağolsun.. Uyku vaktim gelmiş kanımca
+ 1040 1071 1453 1923. siz lastikleri değiştirdiğinizi söylüyorsunuz ancak hangi lastiklerle değiştirdiniz? ebat olarak belirtebilir misiniz?175 65 R14 mü? (salladım) nedir ebatınız? markası tam detayıyla nedir?birde aracı lifte kaldırıp salıncakları ve burçları kontrol ettirin, mümkünse yağlatın, yada yağlayın. lastikleri geniş taban ve büyük jantlı taktırın. spor amörtisör alın, yada kule gergisi kullanın. araç yere iyice yakınlaşsın. tabi geniş tabanlı ve büyük jantlı lastiklerle yakıtınızın artacağını da unutmayın. yalnız bunları yapınca artık aracınızın yola yapışacağına da emin olabilirsiniz.
185/60/15 jant aldım ve lşastikleri de good year effıncentgrip yaptım....Başka ne yapmam gerekirse jant ve lastik değiştirmek hariç yapacağım ama yrıva birbirinden farklı iki ront balans cıya da gittim sorun yok dediler ama gelde bana sor resmen yolda geziyorum...Hatta azıcık rüzgar olsun değil 120 falan 100 yapamıyorum....
Hocam aracında sorun yok senin zaten bu araçların genel sorunu bu. Ya arkadaşların dediği masrafları yapacaksın bir nebze faydası olacak ya da aracını değiştireceksin piyasana göre alman tarzı bir araç alacaksın artık...
oğuz ortağımda W220 S600L var auris kadar olmasada oda rüzgarda geziyor yanından tır geçtiğinde sallanıyor. yani mercedesten daha almanı varmı o bile yer geldimi sallanıyor yaniiii...
Yok artık o panzerde sallanıyorsa En güzeli F1
arda dükkanı biliyorsun çık gel birgün test sürüşü yapalım... gerçekten rüzgarda sallanıyor
Arkadaşlar 2002 model bu yeni kasalardan 1.4 VTİ motor Terra bir aracım var....Herşeyinden çook memnunum....Ama;Aacımmla tırın yanından gerken ya da ters bir rüzgara özellikle yandan gelen rüzgara maruz kaldığımda inananılmaz savruluyor...Hakimiyeti neredeyse kaybediyor direksiyona yapışıyorum....İlginç bir durum çözemedim bu olayı bazen 90-100 km hızla giderken yaşıyorum bazen de çok daha süratli gittiğimsde araçta savrulma falan olmuyor....Jantları değiştirdim lastikleri yeniledim Good Year Effıcent aldım ama yok arkadaş yok yok...Sadece bu nedenler aracımdan soğudum:(
2007 model yeni kasa corolla'da da aynı durum var.Araç çok yüksek olmamasına rağmen yan rüzgârlardan çok etkileniyor.Bence bu aracın bir eksisi bu. Japonya'da yandan fazla rüzgâr esmiyor galiba.Önceki aracımda bu kadar hissetmiyordum bunu.
Uğur abi ben sallanmıyor demedim ki bende s500 kullandım hem de yenilerden buralarda (Belen-Antakya arasında Topboğazı diye bir yer var rüzgarı hiç eksik olmaz) kullandım ben bu aracı koca tank gibi araç bir sağa bir sola gidiyor doğru rüzgardan sallanmayan araç yoktur... Ancak bir kaç kaideyi es geçiyoruz, bir sallanma vardır bir sallanma vardır. Mercedes audi vw rüzgardan etkilense bile sürücüyü hiç bir şekilde ürkütmüyor ancak Toyota ise direksiyona sıkı sıkı yapıştırıyor ve çok tedirgin ediyor. Bir diğer unsur ki en büyük unsur bu bizim dediğimiz araçlar çok şiddetli havalarda sallanırken Toyota rüzgarsız havalarda bile sağa sola gidiyor buda benim gibi bazı insanları Toyota'dan veyahut japon araçlardan soğutuyor Umarım anlatabilmişimdir... Tekrar söylüyorum benim eski 97 corollam bu yeni kasalardan bin kat güzel yol tutuyordu ve rüzgardan hiç bir şekilde etkilenmiyordu...
tam kafamdakileri yazmışsınız. mercedes sprinter kullanan varmıdır bilmiyorum. daha once ıveco daily kullandım otobanda yanımdan tır geçti resmen şerit değiştirdim. ama sprinter ile sadece ufak bir sallantı ama korkutacak boyutta değildi. alman arabalarının karakteri sanrım bu.
Almanları japonlardan ayıran en büyük özellik bu yol tutuşu...Ama japonlarınkide kötü diyemezsiniz asla...