Gönderen Konu: Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...  (Okunma sayısı 11582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...
« Yanıtla #60 : Ağustos 12, 2012, 21:06:06 »
E tabi bağlayacağız çünkü aklın yolu bir Atatürk'ü anmaktan bu kadar korkmayın bir zarar gelmez:)
Konuyu nereye getirdiniz Türkiye'ye Toyota'nın girmesinin ne alakası var ,yabancı sermaye girecek  tabiki ama sen kendi 90 senede kazandığın değerleri günlük ekonomiyi ayakta tutmak uğruna satmayacaksın kardeşim.Hazıra dağ dayanmaz satacak birşey kalmadığı zaman ne satacak bu hükümet.Yanlış anlaşılamasın K.Atatürk'ten sonraki tüm partilere ve liderlere benim sözüm.Ama başta bu hükümete.

Lütfen Uğur bey ön yargısız ve objektif olarak bu konuları ,zaman harcayarak inceleyin.Ne demek istediğimi anlarsınız,sizin için yapabileceğim bir vatandaş olarak bu ortamda ancak bu kadarını yapabiliyorum.Takım tutar gibi parti tutmak bu ülkeye hep zarar vermiştir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 12, 2012, 21:06:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 12, 2012, 21:13:51 »
E tabi bağlayacağız çünkü aklın yolu bir Atatürk'ü anmaktan bu kadar korkmayın bir zarar gelmez:)
Konuyu nereye getirdiniz Türkiye'ye Toyota'nın girmesinin ne alakası var ,yabancı sermaye girecek  tabiki ama sen kendi 90 senede kazandığın değerleri günlük ekonomiyi ayakta tutmak uğruna satmayacaksın kardeşim.Hazıra dağ dayanmaz satacak birşey kalmadığı zaman ne satacak bu hükümet.Yanlış anlaşılamasın K.Atatürk'ten sonraki tüm partilere ve liderlere benim sözüm.Ama başta bu hükümete.

Lütfen Uğur bey ön yargısız ve objektif olarak bu konuları ,zaman harcayarak inceleyin.Ne demek istediğimi anlarsınız,sizin için yapabileceğim bir vatandaş olarak bu ortamda ancak bu kadarını yapabiliyorum.Takım tutar gibi parti tutmak bu ülkeye hep zarar vermiştir.

ATATÜRK'ten korkmakmı face profilimde bile örnek aldığı kişiler listesinde sadece ATATÜRK var :)

ortak noktada buluşmamıza sevindim ATATÜRK'ten sonraki hükümetler konusu... yani ben bunu demeye çalışıyorum sanki bundan önceki hükümetlerde herşey güllük gülistanlıktı da bu hükümette mi herşey tersine döndü... bencede öncekilere göre en iyi yönetim bu... size göre değildir... takım tutar gibi tutmuyorum yanlışlarınıda yeri geldimi belirtiyorum forumda zaten... örnek suriye konusu:)

Atatürk bazılarına göre sıkıştıklarında arkasına sığındıkları bir araç ... bana göre ise geleceğimi belirleyeceğim bir amaçtır... beni bu konuda yargılamayın sakın kimse kimsenin ne kadar ATATÜRK'cü olduğunu bilemez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 12, 2012, 21:20:27 »
Bu ülke hepimizin gemisi, batarsak hep beraber batacağız çıkarsak hep beraber çıkacağız.O yüzden ülke çıkarlarını her zaman en ön planda düşünmeliyiz.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 12, 2012, 21:24:26 »
Bu ülke hepimizin gemisi, batarsak hep beraber batacağız çıkarsak hep beraber çıkacağız.O yüzden ülke çıkarlarını her zaman en ön planda düşünmeliyiz.

1000 yıldır batmadıysa batmaz korkmana gerek yok :) halk böyle istiyor yapacak birşey yok malesef... o yüzden çok kasmaya gerek yok.. demokrasilerde kapital düzende karşı olduğunuz şeyler malesef normal... allah devletime zeval vermesin  hükümetler gelip geçici devletimiz bakidir... düşüncelerinizde yanlış birşey yok sonuçta sizde devletin bekasını düşünüyorsunuz bende ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 12, 2012, 23:19:46 »
Demokrasiye saygı duymalıyız buna kimsenin itirazı yok.güçlü bir hükümet(oy yüzdesiyle) buna da itirazımız yok. şu tavır kesinlikle yanlış:Kardeşim adam %50 oy almış istediğini yapar tavrı.yanlışları eleştirmeye herkesin hakkı var.yaptım oldu,söyledim olacak,emrettim yerine gelecek bu mu demokrasi.oy verdim diye her yaptığına "padişahım sen çok yaşa" tavrı çok bayağı bir tavır.

Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ağustos 12, 2012, 23:27:45 »
Amacım tartışma ortamı yaratmak değildi.. Uğur ve Can abi lütfen zaten diğer başka bi konuda Uğur seninle tartışmıştık konuyu ve sonunda konu kapandı.. Böyle yaparsak ne doğru dürüst bir tartışma ortamı olucak nede bir şey konuşabileceğiz..

Araç bağlamak etik mi sence Uğur ? sana bunu sormak istiyorum? Ailenle  yolculuk yaparken çevirmede yakalanıp aracın bağlandığını düşünürmüsün? Bizim kaçırdığımız vergiden ne olacak etimiz ne budumuz ne ? Asıl önemli olan 1 gecede trilyonluk vergi kaçıranlar.. Hesabı başka masanın hesabını başka yere ödetmeyelim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 12, 2012, 23:29:32 »
Amacım tartışma ortamı yaratmak değildi.. Uğur ve Can abi lütfen zaten diğer başka bir konuda Uğur seninle tartışmıştık konuyu ve sonunda konu kapandı.. Böyle yaparsak ne doğru dürüst bir tartışma ortamı olucak nede bir şey konuşabileceğiz..

Araç bağlamak etik mi sence Uğur ? sana bunu sormak istiyorum? Ailenle  yolculuk yaparken çevirmede yakalanıp aracın bağlandığını düşünürmüsün? Bizim kaçırdığımız vergiden ne olacak etimiz ne budumuz ne ? Asıl önemli olan 1 gecede trilyonluk vergi kaçıranlar.. Hesabı başka masanın hesabını başka yere ödetmeyelim.

sende haklısın kerem ne diyeyim :) iki tarafta haklı yoksa tartışmazdık zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 13, 2012, 01:30:31 »
valla 4 sayfa tartışılmış okumadım kim ne yazmış diye ama ,vergi borcu yüzünden araba bağlanması kadar büyük bir saçmalık yok. benim arabam vergi borcum yüzümden bağlanırsa eğer ben o borcu bir daha hiç ödeyemem ,neden mi? bana araba işimde lazım köylere gitmeye iş bağlamaya bankaya gitmeye yani bana araba hep lazım, arabam olmazsa işlerim aksar ,işlerim aksarsada ben vergi borcumu hiç ödeyemem. adı üzerinde borç, ödemeye çalışacam elbet ama sen arabamı alırsan ben ödeyemem en basit örnek tır şöförleri otobüs şöförleri adamlar yandı ... senede 1 muayenede güzel ama o 3 senede aldığın fiyatı da 3 e bölücen kardeşim o zaman eğer, fiyatları ona göre düzenlemezsen ben altında art niyet ararım .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ağustos 13, 2012, 01:39:40 »
valla 4 sayfa tartışılmış okumadım kim ne yazmış diye ama ,vergi borcu yüzünden araba bağlanması kadar büyük bir saçmalık yok. benim arabam vergi borcum yüzümden bağlanırsa eğer ben o borcu bir daha hiç ödeyemem ,neden mi? bana araba işimde lazım köylere gitmeye iş bağlamaya bankaya gitmeye yani bana araba hep lazım, arabam olmazsa işlerim aksar ,işlerim aksarsada ben vergi borcumu hiç ödeyemem. adı üzerinde borç, ödemeye çalışacam elbet ama sen arabamı alırsan ben ödeyemem en basit örnek tır şöförleri otobüs şöförleri adamlar yandı ... senede 1 muayenede güzel ama o 3 senede aldığın fiyatı da 3 e bölücen kardeşim o zaman eğer, fiyatları ona göre düzenlemezsen ben altında art niyet ararım .

mehmet kardşim empati yapmamız gerekir devlette vergisini alamayınca işi aksıyor ama yanlışmıyım... zaten belli bir miktara ulaşanların arabası bağlanacakmış... yani adam atıyorum 4-5 vergiyi üst üste ödemezse bağlanacakmış zaten 4-5 vergi üst üste ödemeyen adamda art niyet aranır bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ağustos 13, 2012, 01:42:39 »
Bunun yanında, muayeneler ile trafik çevirmelerinde arasında bir standart oluşmalı, bugün katalizör yerine düz boru kullanan , veya kapalı orjinal filtre yerine açık spor filtre kullanan araçlar, muayeneden geçerken, trafik çevirmeleri durumunda bağlanıyorsa, burda bir saçmalık söz konusu. Olay atmosfere verilen zehirli gazları önlemekse, bende burda trafikten yanayım, ama bu araçlar muayeneden de geçmemeli, yoksa bende konuya haizim oldukça, katalizörü aracımda bulundurarak niye aracımın egzost gaz çıkışını limitleyeyim, iptal ederim gider, işlemin ücreti 30lira, çok ta basit 15dk mı alır. Yine xenonlar aynı şekilde, rahatsız edici bir çok xenon trafikte rahatça gezerken, muayenelerden geçemiyor, burda da bir tutarsızlık söz konusu.

Vergi olayına gelince, vergilerin ücreti ve ödeme şekli tamamen farklı bir tartışma konusudur. Bu konuda doğrudur yanlıştır, fazladır azdır gibi yargılara varılabilir. Fakat bir çok insan, maddi olanaklarını zorlayarak bu vergileri ödüyorsa, ödemeyen araçların bağlanma hususu bence doğru bir uygulamadır.   Sonuç olarak 6 aylık bir süreç, ve insanlar istedikleri hacim ve tipteki aracı kullanmakta özgür.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ağustos 13, 2012, 01:44:47 »
Bunun yanında, muayeneler ile trafik çevirmelerinde arasında bir standart oluşmalı, bugün katalizör yerine düz boru kullanan , veya kapalı orjinal filtre yerine açık spor filtre kullanan araçlar, muayeneden geçerken, trafik çevirmeleri durumunda bağlanıyorsa, burda bir saçmalık söz konusu. Olay atmosfere verilen zehirli gazları önlemekse, bende burda trafikten yanayım, ama bu araçlar muayeneden de geçmemeli, yoksa bende konuya haizim oldukça, katalizörü aracımda bulundurarak niye aracımın egzost gaz çıkışını limitleyeyim, iptal ederim gider, işlemin ücreti 30lira, çok ta basit 15dk mı alır. Yine xenonlar aynı şekilde, rahatsız edici bir çok xenon trafikte rahatça gezerken, muayenelerden geçemiyor, burda da bir tutarsızlık söz konusu.

Vergi olayına gelince, vergilerin ücreti ve ödeme şekli tamamen farklı bir tartışma konusudur. Bu konuda doğrudur yanlıştır, fazladır azdır gibi yargılara varılabilir. Fakat bir çok insan, maddi olanaklarını zorlayarak bu vergileri ödüyorsa, ödemeyen araçların bağlanma hususu bence doğru bir uygulamadır.   Sonuç olarak 6 aylık bir süreç, ve insanlar istedikleri hacim ve tipteki aracı kullanmakta özgür.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 13, 2012, 20:00:43 »
mehmet kardşim empati yapmamız gerekir devlette vergisini alamayınca işi aksıyor ama yanlışmıyım... zaten belli bir miktara ulaşanların arabası bağlanacakmış... yani adam atıyorum 4-5 vergiyi üst üste ödemezse bağlanacakmış zaten 4-5 vergi üst üste ödemeyen adamda art niyet aranır bence
sattırsın arabayı o zaman borcu ödetsin bu işi bankalar zaten yapıyor koskoca devlet mi yapamayacak ,empati mi :) yapma gözünü seveyim abicim bu güne kadar aksamamışta şimdimi aksıyormuş ek kaynak lazım kaynaklar tıkandı . zaten arabanın herşeyi vergi benzin alıyorum vergi arabayı alırken zaten tonla vergi ödüyorum . bana hala vergiyi savunuyorsunuz burda, verdiğim verginin karşılığını alsam laf etmicemde ben karşılığını alamayanlardanım . sen karşılığını alabiliyorsan ne mutlu sana . ben empatimi gariban vergi borcunu ödeyemeyen işi bozulmuş insanları düşünerek yapmıyorum zaten . ben benim verdiğim vergiler sayesinde (yada ne haddime sayesiinde olurmu adamlarda ticari zeka var ileri görüşlü adamlar)  zenginlik sınırını aşmış bakanlarımızın oğullarıyla damatlarıyla yapmayı tercih ediyorum hayat bu ya allah yürü ya kulum demiş hepsine işte.(şimdi burdan akp ye yada chp ye geçiş yapmayalım lütfen siyasi bir düşüncem yok bu yazdıklarımda sadece böyle olmaması gerektiğini söylüyorum , bu konuyu savunana vergi vermek hoşuna gidenede lafım yok, benim karşılığını alamadığım vergiyi vermek zoruma gidiyor heleki  başkalarının çocukları zengin olurken saygılarımla)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ağustos 20, 2012, 16:07:05 »
sattırsın arabayı o zaman borcu ödetsin bu işi bankalar zaten yapıyor koskoca devlet mi yapamayacak ,empati mi :) yapma gözünü seveyim abicim bu güne kadar aksamamışta şimdimi aksıyormuş ek kaynak lazım kaynaklar tıkandı . zaten arabanın herşeyi vergi benzin alıyorum vergi arabayı alırken zaten tonla vergi ödüyorum . bana hala vergiyi savunuyorsunuz burda, verdiğim verginin karşılığını alsam laf etmicemde ben karşılığını alamayanlardanım . sen karşılığını alabiliyorsan ne mutlu sana . ben empatimi gariban vergi borcunu ödeyemeyen işi bozulmuş insanları düşünerek yapmıyorum zaten . ben benim verdiğim vergiler sayesinde (yada ne haddime sayesiinde olurmu adamlarda ticari zeka var ileri görüşlü adamlar)  zenginlik sınırını aşmış bakanlarımızın oğullarıyla damatlarıyla yapmayı tercih ediyorum hayat bu ya allah yürü ya kulum demiş hepsine işte.(şimdi burdan akp ye yada chp ye geçiş yapmayalım lütfen siyasi bir düşüncem yok bu yazdıklarımda sadece böyle olmaması gerektiğini söylüyorum , bu konuyu savunana vergi vermek hoşuna gidenede lafım yok, benim karşılığını alamadığım vergiyi vermek zoruma gidiyor heleki  başkalarının çocukları zengin olurken saygılarımla)

bence de olay bu şekilde olabilir. 1-2 borcu olan değil, ama 4-5 vergi borcu birikmiş. 2. ve 3. vergi ödenmediği zaman ihtar gönderilir. arabayı kullanmaya gelince kullanıcan, vergisi deyince 3 yıl ödemiyeceksin olmaz. alırsın arabayı, rehin koyarsın. 1 yıl süre tanırsın, vergisini getiren geri alır, getirmeyenin aracının artık satışa çıkaracağını bildirirsin. aracı sattın 22.000 TL ' ye, içinden 1.500 Tl üç yıllık vergi al, 20.500 ver vatandaşa geri. ister araç alsın artık, ister yatırım. bir daha da kimse bu kadar uzun süre vergi vermemezlik yapmaz.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ağustos 22, 2012, 20:44:37 »
devlete vergisini ödemeyip arabasına kurulanlar haksızdır
ödesinler adam gibi vergilerini
ödeyemiyorlarsa arabalarını satsınlar
(Sonunda gene satışa geldik yavw)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ağustos 22, 2012, 20:46:29 »
belgeli kanıtınız var mı ? halkın %50 si bu durumu göremiyorda siz mi görüyorsunuz... belgeniz varsa paylaşın bizde ona göre oy verelim tayyip hainse bilelim ona göre tavrımızı alalım
sözünü ettiğin o % 50 ne yazıkki geri kalmış ülkemizin cahil kesimi
eğitimli , kültürlü kesimden oy veren  çok ama çok az

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ağustos 24, 2012, 22:36:36 »

Uğur epey bir süre Hakkı tarafından attaya gönderildi. Ama bir konuu ilave etmeden de olmayacak. Demiş ki; devlet vergisini alamayınca iş aksıyor. Eh düm düz bakınca doğru. Ama bir de şöyle bir şey var. İnanmayan maliyeden araştırabilir. Yüklü miktarda borcu olanlar yani büyük kişi ve şirketler vergi borçlarını Can suyu, Deniz Feneri gibi yardım derneklerine yardım yapmak şeklinde de ödeyebiliyorlar. Örnek verecek olursak yeni para ile 1 milyar Tl borcu olan bir kişi/firma gidip bu yardım dernekleri ile anlaşıyor, 250-300 bin lira bilemedin 500 bin Tl ödüyor ama 1 milyar Tl lik makbuz alıyor ve bu makbuzunu maliyeye vererek vergi borcunu sildiriyor. Sonra bu yardım kuruluşları bu paralar ile halka makarna, kömür dağıtıyor. Böyle bir vergi sisteminde devlet nasıl işini aksatmasın ki?
ABD de vergi borcu olanı mevkisine, malına, mülküne bakmadan hapsediyorlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ağustos 24, 2012, 22:41:05 »
ABD'de vergi kaçıran vatana ihanet ile yargılanıyor.Birdahda işletme açamıyor içeride tıkıyorlar adamı.
Uğur epey bir süre Hakkı tarafından attaya gönderildi. Ama bir konuu ilave etmeden de olmayacak. Demiş ki; devlet vergisini alamayınca iş aksıyor. Eh düm düz bakınca doğru. Ama bir de şöyle bir şey var. İnanmayan maliyeden araştırabilir. Yüklü miktarda borcu olanlar yani büyük kişi ve şirketler vergi borçlarını Can suyu, Deniz Feneri gibi yardım derneklerine yardım yapmak şeklinde de ödeyebiliyorlar. Örnek verecek olursak yeni para ile 1 milyar Tl borcu olan bir kişi/firma gidip bu yardım dernekleri ile anlaşıyor, 250-300 bin lira bilemedin 500 bin Tl ödüyor ama 1 milyar Tl lik makbuz alıyor ve bu makbuzunu maliyeye vererek vergi borcunu sildiriyor. Sonra bu yardım kuruluşları bu paralar ile halka makarna, kömür dağıtıyor. Böyle bir vergi sisteminde devlet nasıl işini aksatmasın ki?
ABD de vergi borcu olanı mevkisine, malına, mülküne bakmadan hapsediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ağustos 25, 2012, 11:12:10 »
Şaşırtıcı değil !
Niye vadelendirme yapıp ceplerine koyacakları parayı ertelesinlerki :)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ağustos 25, 2012, 14:08:37 »
Devletin vergisini ne şekilde tahsil edeceği umurumda değil. Devletten sadece 2 beklentim var:

- Tahsil edemediği verginin yükünü benim sırtıma bindirmesin.
- Bütçeyi denkleştirmek için günü birlik tedbir mahiyetinde vergi afları çıkarıp vergisini zamanında ödeyen kişi ve kurumları enayi yerine koymasın. Af ne demek kardeşim. Babanın parası mı ki bu, affedebiliyorsun. Deprem olur, afet olur, kriz olur anlarım, borcu enflasyon kadar faiz uygulayıp ister 1 yıl ister 10 yıl ertelersin ama o borcu gerekiyorsa o kişinin mirasçılarından son kuruşuna kadar tahsil edeceksin. Kul hakkına inanan birinin lügatında af diye bir kelime olamaz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ağustos 25, 2012, 14:25:55 »
Devletin vergisini ne şekilde tahsil edeceği umurumda değil. Devletten sadece 2 beklentim var:

- Tahsil edemediği verginin yükünü benim sırtıma bindirmesin.
- Bütçeyi denkleştirmek için günü birlik tedbir mahiyetinde vergi afları çıkarıp vergisini zamanında ödeyen kişi ve kurumları enayi yerine koymasın. Af ne demek kardeşim. Babanın parası mı ki bu, affedebiliyorsun. Deprem olur, afet olur, kriz olur anlarım, borcu enflasyon kadar faiz uygulayıp ister 1 yıl ister 10 yıl ertelersin ama o borcu gerekiyorsa o kişinin mirasçılarından son kuruşuna kadar tahsil edeceksin. Kul hakkına inanan birinin lügatında af diye bir kelime olamaz.
+ 1040 1071 1453 1923
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.