0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
E tabi bağlayacağız çünkü aklın yolu bir Atatürk'ü anmaktan bu kadar korkmayın bir zarar gelmez:)Konuyu nereye getirdiniz Türkiye'ye Toyota'nın girmesinin ne alakası var ,yabancı sermaye girecek tabiki ama sen kendi 90 senede kazandığın değerleri günlük ekonomiyi ayakta tutmak uğruna satmayacaksın kardeşim.Hazıra dağ dayanmaz satacak birşey kalmadığı zaman ne satacak bu hükümet.Yanlış anlaşılamasın K.Atatürk'ten sonraki tüm partilere ve liderlere benim sözüm.Ama başta bu hükümete.Lütfen Uğur bey ön yargısız ve objektif olarak bu konuları ,zaman harcayarak inceleyin.Ne demek istediğimi anlarsınız,sizin için yapabileceğim bir vatandaş olarak bu ortamda ancak bu kadarını yapabiliyorum.Takım tutar gibi parti tutmak bu ülkeye hep zarar vermiştir.
Bu ülke hepimizin gemisi, batarsak hep beraber batacağız çıkarsak hep beraber çıkacağız.O yüzden ülke çıkarlarını her zaman en ön planda düşünmeliyiz.
Amacım tartışma ortamı yaratmak değildi.. Uğur ve Can abi lütfen zaten diğer başka bir konuda Uğur seninle tartışmıştık konuyu ve sonunda konu kapandı.. Böyle yaparsak ne doğru dürüst bir tartışma ortamı olucak nede bir şey konuşabileceğiz.. Araç bağlamak etik mi sence Uğur ? sana bunu sormak istiyorum? Ailenle yolculuk yaparken çevirmede yakalanıp aracın bağlandığını düşünürmüsün? Bizim kaçırdığımız vergiden ne olacak etimiz ne budumuz ne ? Asıl önemli olan 1 gecede trilyonluk vergi kaçıranlar.. Hesabı başka masanın hesabını başka yere ödetmeyelim.
valla 4 sayfa tartışılmış okumadım kim ne yazmış diye ama ,vergi borcu yüzünden araba bağlanması kadar büyük bir saçmalık yok. benim arabam vergi borcum yüzümden bağlanırsa eğer ben o borcu bir daha hiç ödeyemem ,neden mi? bana araba işimde lazım köylere gitmeye iş bağlamaya bankaya gitmeye yani bana araba hep lazım, arabam olmazsa işlerim aksar ,işlerim aksarsada ben vergi borcumu hiç ödeyemem. adı üzerinde borç, ödemeye çalışacam elbet ama sen arabamı alırsan ben ödeyemem en basit örnek tır şöförleri otobüs şöförleri adamlar yandı ... senede 1 muayenede güzel ama o 3 senede aldığın fiyatı da 3 e bölücen kardeşim o zaman eğer, fiyatları ona göre düzenlemezsen ben altında art niyet ararım .
Bunun yanında, muayeneler ile trafik çevirmelerinde arasında bir standart oluşmalı, bugün katalizör yerine düz boru kullanan , veya kapalı orjinal filtre yerine açık spor filtre kullanan araçlar, muayeneden geçerken, trafik çevirmeleri durumunda bağlanıyorsa, burda bir saçmalık söz konusu. Olay atmosfere verilen zehirli gazları önlemekse, bende burda trafikten yanayım, ama bu araçlar muayeneden de geçmemeli, yoksa bende konuya haizim oldukça, katalizörü aracımda bulundurarak niye aracımın egzost gaz çıkışını limitleyeyim, iptal ederim gider, işlemin ücreti 30lira, çok ta basit 15dk mı alır. Yine xenonlar aynı şekilde, rahatsız edici bir çok xenon trafikte rahatça gezerken, muayenelerden geçemiyor, burda da bir tutarsızlık söz konusu. Vergi olayına gelince, vergilerin ücreti ve ödeme şekli tamamen farklı bir tartışma konusudur. Bu konuda doğrudur yanlıştır, fazladır azdır gibi yargılara varılabilir. Fakat bir çok insan, maddi olanaklarını zorlayarak bu vergileri ödüyorsa, ödemeyen araçların bağlanma hususu bence doğru bir uygulamadır. Sonuç olarak 6 aylık bir süreç, ve insanlar istedikleri hacim ve tipteki aracı kullanmakta özgür.
mehmet kardşim empati yapmamız gerekir devlette vergisini alamayınca işi aksıyor ama yanlışmıyım... zaten belli bir miktara ulaşanların arabası bağlanacakmış... yani adam atıyorum 4-5 vergiyi üst üste ödemezse bağlanacakmış zaten 4-5 vergi üst üste ödemeyen adamda art niyet aranır bence
sattırsın arabayı o zaman borcu ödetsin bu işi bankalar zaten yapıyor koskoca devlet mi yapamayacak ,empati mi yapma gözünü seveyim abicim bu güne kadar aksamamışta şimdimi aksıyormuş ek kaynak lazım kaynaklar tıkandı . zaten arabanın herşeyi vergi benzin alıyorum vergi arabayı alırken zaten tonla vergi ödüyorum . bana hala vergiyi savunuyorsunuz burda, verdiğim verginin karşılığını alsam laf etmicemde ben karşılığını alamayanlardanım . sen karşılığını alabiliyorsan ne mutlu sana . ben empatimi gariban vergi borcunu ödeyemeyen işi bozulmuş insanları düşünerek yapmıyorum zaten . ben benim verdiğim vergiler sayesinde (yada ne haddime sayesiinde olurmu adamlarda ticari zeka var ileri görüşlü adamlar) zenginlik sınırını aşmış bakanlarımızın oğullarıyla damatlarıyla yapmayı tercih ediyorum hayat bu ya allah yürü ya kulum demiş hepsine işte.(şimdi burdan akp ye yada chp ye geçiş yapmayalım lütfen siyasi bir düşüncem yok bu yazdıklarımda sadece böyle olmaması gerektiğini söylüyorum , bu konuyu savunana vergi vermek hoşuna gidenede lafım yok, benim karşılığını alamadığım vergiyi vermek zoruma gidiyor heleki başkalarının çocukları zengin olurken saygılarımla)
belgeli kanıtınız var mı ? halkın %50 si bu durumu göremiyorda siz mi görüyorsunuz... belgeniz varsa paylaşın bizde ona göre oy verelim tayyip hainse bilelim ona göre tavrımızı alalım
Uğur epey bir süre Hakkı tarafından attaya gönderildi. Ama bir konuu ilave etmeden de olmayacak. Demiş ki; devlet vergisini alamayınca iş aksıyor. Eh düm düz bakınca doğru. Ama bir de şöyle bir şey var. İnanmayan maliyeden araştırabilir. Yüklü miktarda borcu olanlar yani büyük kişi ve şirketler vergi borçlarını Can suyu, Deniz Feneri gibi yardım derneklerine yardım yapmak şeklinde de ödeyebiliyorlar. Örnek verecek olursak yeni para ile 1 milyar Tl borcu olan bir kişi/firma gidip bu yardım dernekleri ile anlaşıyor, 250-300 bin lira bilemedin 500 bin Tl ödüyor ama 1 milyar Tl lik makbuz alıyor ve bu makbuzunu maliyeye vererek vergi borcunu sildiriyor. Sonra bu yardım kuruluşları bu paralar ile halka makarna, kömür dağıtıyor. Böyle bir vergi sisteminde devlet nasıl işini aksatmasın ki? ABD de vergi borcu olanı mevkisine, malına, mülküne bakmadan hapsediyorlar.
Devletin vergisini ne şekilde tahsil edeceği umurumda değil. Devletten sadece 2 beklentim var:- Tahsil edemediği verginin yükünü benim sırtıma bindirmesin.- Bütçeyi denkleştirmek için günü birlik tedbir mahiyetinde vergi afları çıkarıp vergisini zamanında ödeyen kişi ve kurumları enayi yerine koymasın. Af ne demek kardeşim. Babanın parası mı ki bu, affedebiliyorsun. Deprem olur, afet olur, kriz olur anlarım, borcu enflasyon kadar faiz uygulayıp ister 1 yıl ister 10 yıl ertelersin ama o borcu gerekiyorsa o kişinin mirasçılarından son kuruşuna kadar tahsil edeceksin. Kul hakkına inanan birinin lügatında af diye bir kelime olamaz.