Gönderen Konu: Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...  (Okunma sayısı 11580 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...
« : Ağustos 11, 2012, 19:10:31 »
http://siyaset.milliyet.com.tr/vergi-borcu-olan-arac-baglanacak/siyaset/siyasetdetay/11.08.2012/1579521/default.htm

11 Ağustos 2012 - 14:48 Milliyet.com.tr »  Siyaset» Haber
Vergi borcu olan araç bağlanacak

Maliye Bakanlığı , kira vergisinin ardından ‘araç vergilerini’ de yakın markaja aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü  ile birlikte ortak bir proje  geliştiren Maliye, yeni yıldan itibaren motorlu taşıtlar vergisi , trafik cezaları ve araç haciz  işlemlerini günlük olarak takip edecek. Borcu belli bir sınırı geçen araçlar bağlanacak.

Geliştirilen program sayesinde, araçların vergilerini ‘satıştan satışa’ ödeme uygulamasına da son verilecek. Maliye Bakanlığı’nın, araç vergilerini ve trafik cezalarını yakın takibe almasında tahsilatta yaşanan bazı sıkıntılar etkili oldu.

Mevcut sistemde, trafik polisleri tarafından kesilen cezaların Maliye Bakanlığı’na intikal ettirilmesi uzun zaman alıyor. Birçok vatandaş da trafik cezalarını yıllar sonra öğreniyor. Motorlu taşıtlar vergisinde de tahsilatı olumsuz yönde etkileyen gecikmeler yaşanıyor. Vatandaşların büyük kısmı vergilerini muayene ve satış işlemleri sırasında ödüyor. Bu da araçlardan elde edilen gelirlerin performansının düşmesine yol açıyor.

Bilgiler Emniyet ile paylaşılacak

TRTHaber'in haberine Maliye Bakanlığı, araç vergileri ve trafik cezalarının tahsilatında yaşanan söz konusu olumsuzluklar nedeniyle yeni bir proje hazırladı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile bilgi paylaşımını öngören projede, trafik ceza bilgileri günlük olarak Maliye’nin bilgisayarlarına düşecek. Yine Maliye’nin, vergi borçları nedeniyle mükelleflerin araçları için aldığı haciz kararları da yazışmalara gerek kalmadan anında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sistemine girecek. Böylece karşılıklı olarak iki kurum, hangi aracın ne borcu olduğunu günlük olarak ortak sistem üzerinden görme imkanına sahip olacak.

Önce Uyarı Sonra Haciz

Araç vergisi ve trafik cezalarının tahsilatını arttırmayı amaçlayan sistemin, yazılım  çalışmaları halen devam ediyor. Maliye Bakanlığı kaynakları programın üç ay içinde hazır olacağını ve yeni sistemin 2013  yılı başından itibaren de hizmet vermeye başlayacağını bildirdiler. Yetkililer, yeni sistemde, araç sahiplerinin öncelikle MTV  veya trafik ceza borçlarını ödemeleri için uyarılacağını ardından da borcunu ödememekte direnen mükelleflerin araçları üzerine şerh düşüleceğini kaydettiler. Söz konusu şerhler nedeniyle araç alım satımı gerçekleştirilemeyecek. Borçların belirli bir limitin üzerine çıkması halinde ise aracın emniyet güçleri tarafından ‘parka ’ çekilmesi söz konusu olacak.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...
« : Ağustos 11, 2012, 19:10:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2012, 19:33:17 »
Haberlerde izledim bende bi yandan iyi aslında ama benim kafam Muayenenin her yıl olmasına takıldı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2012, 19:36:19 »
Soygunculuk,başka birşey değil.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2012, 22:15:42 »
Haberlerde izledim bende bir yandan iyi aslında ama benim kafam Muayenenin her yıl olmasına takıldı.
nasıl ya her sene muayene mi olur.soyun soyun milleti.olmadı her ay muayene yaptıralım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsaneler ölmez şekil değiştirir...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2012, 23:25:48 »
Yakında benzinliklere de vezne koyarlar km başına para alırlar.
1998 COROLLA 1.6 XEİ SPECİAL A.C GÜMÜŞ GRİ 114hp
2000 YARİS LUNA 1.3 VVT-İ AC LACİVERT
1998 AVENSİS 2.0 SOL GÜMÜŞ GRİ
2007 YARİS 1.3 SOL SPECİAL GÜMÜŞ GRİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2012, 13:11:19 »
Arkadaşından borç alanın arabasınıda bağlayın anasını satayım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2012, 13:21:22 »
Arkadaşından borç alanın arabasınıda bağlayın anasını satayım....

elinde senet varsa bağlanır zaten tedbir koydurulabilir...

lafım ortaya
böyle diye diye ortalık serseri şahin doğanlar eski kasa bmwler doldu... vergi yok muayene yok araçlar tehlike saçıyor..

bence yıllık muayene olayı yerinde... tahminim mevcut muayene ücretini düşürürler...

vergi borcu olan arabalar bağlansın çok güzel ve yerinde tespit.. ben zamanında ödüyorsam herkes ödeyecek... ödemeyeceksen binme

eski arabaları bitirmeye iyice niyetlendiler... yani sizin oraları bilemiyorum ama bizim konya serseri zibidi şahin doğandan geçilmiyor bu kararların bizim konya ya çok faydası olacaktır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2012, 13:32:25 »
Soygunculuk,başka birşey değil.

Can Bey soygun olan durum nedir ? anlayamadım.. vergisini ödemeyen yada vergi kaçıran birisinden zorla tahsil etmek soygunmudur... eğer ortada bir soygun varsa devlet soygun yapıyorsa hiçbirimiz vergi vermeyelim protesto edelim..

yıllık eşek yüküyle vergi veriyorum... o zaman devlet beni soyuyor.. vergi vermeyim o zaman  forumda tonla memur var Kemal AKSÜYEK,  Şükrü DOĞRU onlar maaşlarını nasıl alacak.. İbrahim Emek BİLGİÇ vatanı nasıl koruyacak... sonra benim çocuğumu nasıl okutacam ben.. sokaklarda nasıl güvenle gezip dolaşacağım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2012, 13:47:16 »
Çok yerinde bir karar ama uygulanması pek kolay değil :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2012, 14:03:45 »
eğer altımda aracım varsa, elbette bunun vergisi ödemeliyim. ama bu vergilendirme
2.0 motoru var diye, Porsche sahibi kşiyle aynı vergi olmamalı  !!!

devletin para almak için saçmalıkları bol hakikaten. babamda Vw Caddy var, camlı ve koltuklu. ticari araç diye geçiyor, bu sebeple her yıl muayeneye giriyor, 1. köprüyü kullanamıyor. aynı araca birkaç bin tl verdiğinde hususi olarak alıyorsun ruhsatı. camlı ve koltuklu. her yıl muayeneye girmiyor, 1. köprüyü geçiyor. sırf para almak için ruhsatta yazan yer değişiyor. yazıklar olsun bu şekilde para alınmasına  >:(  >:(
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2012, 14:20:34 »
Güzel yurdumda vergi vermemek için herkes 40 takla atar, sonra devlette alabildiğinden ne alırsam kardır mantığı güdüyor maalesef.
VERGİ KUTSALDIR deniliyor yeterince önem verirmiyor.
En iyi muhasebecilerin kimler olduğunu az çok biliyoruz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2012, 14:21:47 »
vergimi verdim oh rahatım valla 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2012, 14:24:49 »
Herkes şu kadar vergi veriyorum diyor ama
Sorarım hangimiz vergi kaçırmıyoruz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 12, 2012, 14:27:56 »
tamam konu katledildi devleti karalama kampanyasına dönüştü... yani neredeyse araç vergisini ödemeyen haklı,  vergiyi almaya çalışan devlet haksız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 12, 2012, 14:30:50 »
tamam konu katledildi devleti karalama kampanyasına dönüştü... yani neredeyse araç vergisini ödemeyen haklı,  vergiyi almaya çalışan devlet haksız...
Aracı bağlaması banada saçma geliyor.
Örneğin eski aracım babamın üstüneydi oda zamanında sıkıntıdan vergisini ödememiş yapılandırma sayesinde bizde borcu taksite bağladık.
Ekstra olarak araca rehin konuldu. Bu uygulama daha mantıklı geliyor aracı satmak istediğinde mecburen vergisini ödeyip hacizi kaldırmak zorunda kalacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2012, 14:37:58 »
Aracı bağlaması banada saçma geliyor.
Örneğin eski aracım babamın üstüneydi oda zamanında sıkıntıdan vergisini ödememiş yapılandırma sayesinde bizde borcu taksite bağladık.
Ekstra olarak araca rehin konuldu. Bu uygulama daha mantıklı geliyor aracı satmak istediğinde mecburen vergisini ödeyip hacizi kaldırmak zorunda kalacak.

adam arabayı 20 yıl satmaz sa ne olacak .... devlete para lazım kardeşim onca insanın maaşı ödenecek vs vs yol yapılacak ...

birisi senden borç alsa ve geri ödemese sende arabasına rehin koysan  ama adam arabayı satana kadar beklemek zorunda kalsan kabul edermisin... insanımızın icra işlemlerinde 1 haftalık itiraz süresini bile beklemeye tahammülü yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2012, 14:45:13 »
Zaten alıştık soyulmaya devlet haklı tabi almalı ama işin başka konuda başka boyutlarıda var.Doğuda kim elektrik parası ödüyor ? Onların kullandığı kaçak elektrik faturası neden benim faturama yansıtılıyor ki .Doğu kökenli abilerim kardeşlerim yanlış anlamasın benim Kürt düşmanlığım filan yok bu esnada sadece bu aklıma geldi. Abimin askerliği döneminde Urfa'da bulunmuştum orada otel personeliyle konuşurken böyle bir konu geçmişti
adam arabayı 20 yıl satmaz sa ne olacak .... devlete para lazım kardeşim onca insanın maaşı ödenecek vs vs yol yapılacak ...

birisi senden borç alsa ve geri ödemese sende arabasına rehin koysan  ama adam arabayı satana kadar beklemek zorunda kalsan kabul edermisin... insanımızın icra işlemlerinde 1 haftalık itiraz süresini bile beklemeye tahammülü yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2012, 14:47:23 »
Ocak ayında vergimi ödemediğim için ilk defa vergi dairesinden uyarı mektubu gelmişti.. Şaşırmıştım..

Yıllarca vergisini ödememiş insanlara bir günde af çıkarıp ondan sonra boşa giden para için kaynak aramaktan başka bişey değildir bu oyunlar..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 12, 2012, 14:52:15 »
Zaten alıştık soyulmaya devlet haklı tabi almalı ama işin başka konuda başka boyutlarıda var.Doğuda kim elektrik parası ödüyor ? Onların kullandığı kaçak elektrik faturası neden benim faturama yansıtılıyor ki .Doğu kökenli abilerim kardeşlerim yanlış anlamasın benim Kürt düşmanlığım filan yok bu esnada sadece bu aklıma geldi. Abimin askerliği döneminde Urfa'da bulunmuştum orada otel personeliyle konuşurken böyle bir konu geçmişti

o elektriği sadece doğu değil heryerde kaçak kullanan var şereflerine kalmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 12, 2012, 14:53:58 »
yani şimdi burada açılan bu konuya tepki gösteren arkadaşlar siz araçlarınızın vergisini ödemiyormusunuz da tepki gösteriyorsunuz...

madem verginizi zamanında ödüyorsunuz sizi kasan durum nedir..