Gönderen Konu: Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...  (Okunma sayısı 11581 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Vergi Borcu Olan araba bağlanacak...
« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2012, 14:54:36 »
Uğur bey zaten sıradan vatandaş vergisini fazlasıyla veriyor bu ülkede,devletin asıl işi vergi kaçırandan binbir takla atandan olmalı,yoksa her fırsatta sağılacak inek gözüyle baktığı normal vatandaştan olmamalı.Alacaksa güneydoğuda bedavaya elektrik su kullanandan almalı vergiyi,peşin olarak benden değil.Ama yemiyor tabii...Devlet gelir dağılımını vergilendirme sistemini adam gibi yapsa bunların hiç bir sıkıntısı olmaz.
Tabi hükümet 10 senedir satacak birşey bırakmadı ülkede.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2012, 14:54:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ağustos 12, 2012, 14:55:34 »
o elektriği sadece doğu değil heryerde kaçak kullanan var şereflerine kalmış...
Onu devlet bulup parasını alacak ben değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 12, 2012, 14:57:52 »
yani şimdi burada açılan bu konuya tepki gösteren arkadaşlar siz araçlarınızın vergisini ödemiyormusunuz da tepki gösteriyorsunuz...

madem verginizi zamanında ödüyorsunuz sizi kasan durum nedir..
Uğur ey olaya hep tek perspektiften bakıyorsunuz.Fatura hep zaten vergisini adam gibi ödeyenlere çıkıyor.Vergisini ödemeyenleri savunduğumuz falan yok konuyu saptırmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 12, 2012, 14:58:42 »
Onu devlet bulup parasını alacak ben değil.

sen kaçak kullanan bildiğin varsa şikayet edeceksin devlet gelip gerekeni yapacak.. sağdan soldan duyduklarınızla hareket etmeyin nereden biliyorsunuz devletin mücadele etmediğini... 5 yıl diyarbakırda yaşadım neredeyse hergün kaçak kontrolü vardı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 12, 2012, 15:01:40 »
Tabi onun için herkesin faturasına doğunun harcadığı fatura ekleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 12, 2012, 15:03:52 »
Tabi onun için herkesin faturasına doğunun harcadığı fatura ekleniyor.
+1
hergün kaçak kontrole çıkıyorlarsa bulduklarına kessinler cezayı . onlardan parayı alamayınca bize geçiriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 12, 2012, 15:04:27 »
Devlet doğuda ilk önce adam gibi güvenliği sağlasın,güvenliğin sağlanamadığı yerde elektrik faturasınımı toplayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 12, 2012, 15:07:35 »
Devlet doğuda ilk önce adam gibi güvenliği sağlasın,güvenliğin sağlanamadığı yerde elektrik faturasınımı toplayacak.

zaten ne olduysa 2002 den sonra ldu değilmi... 2002 den önce ne terör vardı ne kaçak elektrik vardı nede böyle saçma sapan oto vergileri... çok abartıyorsunuz yaaa sanki herşeyi bu hükümet yapmış gibi acımasızca suçluyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 12, 2012, 15:10:46 »
10 senede nelerin olduğunu bilen gayet iyi biliyor Uğur bey ,hükümet şakşaçılığına soyunmayın burada,objektif olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 12, 2012, 15:20:06 »
10 senede nelerin olduğunu bilen gayet iyi biliyor Uğur bey ,hükümet şakşaçılığına soyunmayın burada,objektif olun.

sizin hükümeti eleştirme özgürlüğünüz varsa benimde savunma hakkım var bu gayet doğal ve demokratik bir hakkımdır...

evet memleketimin yarısı gayet iyi biliyor nelerin olduğunu...

malesef bu yakınmalarınız bir sonuç vermeyecek, 10 yıldır herşey çok kötü olsaydı oylarını sürekli artırarak gelemezlerdi... demekki millet halinden memnun tıpkı benim halimden memnun olduğum gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 12, 2012, 15:32:13 »
.

Her gün ŞEHİT... Futbolu ŞİKELİ... Sınavı ŞAİBELİ... İnterneti YASAKLI... Gazetecisi TUTUKLU... Mizahı SANSÜRLÜ... Benzini KAZIK... Paşası İÇERDE... Teröristi DIŞARDA... BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM
 Ülkenin satılmadık bir yeri kalmamış.Zavallı sıradan fakir halk için zaten değişen bir şey yok,yap din sömürüsünü,gönder makarna kömürü kap oyu.
Ezilen halk yine ezilmekte,yandaş sermayenin cebi dolsun yeter.Bilen araştıran yolsuzluklarıda,yetim kul hakkı yiyenleride,ülkeyi peşkeş çekenleride gayet iyi biliyor.
Ve onun içindir ki bu üzüntümüz kanla kazanılan bu topraklar parayla satılıyor..Siz hala bu olanları normal karşılyorsanız söylenecek sözüm yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 12, 2012, 15:35:02 »
Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Kavga etmenin anlamı yok bende ak partiyi savunmuyorum güzel yaptığı şeylerin yanına bizi uyutup kötü yaptığı şeylerde çok. Bunu için birbirimizi yemenin anlamı da yok. Onun için konuyu burda bitirmeyi rica ediyorum Uğur abi ve Can bey. (Yaşınız Yazmadığı için bey olarak hitap ediyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 12, 2012, 15:40:10 »
.

Her gün ŞEHİT... Futbolu ŞİKELİ... Sınavı ŞAİBELİ... İnterneti YASAKLI... Gazetecisi TUTUKLU... Mizahı SANSÜRLÜ... Benzini KAZIK... Paşası İÇERDE... Teröristi DIŞARDA... BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM
 Ülkenin satılmadık bir yeri kalmamış.Zavallı sıradan fakir halk için zaten değişen bir şey yok,yap din sömürüsünü,gönder makarna kömürü kap oyu.
Ezilen halk yine ezilmekte,yandaş sermayenin cebi dolsun yeter.Bilen araştıran yolsuzluklarıda,yetim kul hakkı yiyenleride,ülkeyi peşkeş çekenleride gayet iyi biliyor.
Ve onun içindir ki bu üzüntümüz kanla kazanılan bu topraklar parayla satılıyor..Siz hala bu olanları normal karşılyorsanız söylenecek sözüm yok.

ya hepsine cevabım var ama uzatmak istemiyorum... futboldaki şikeyi hükümete bağladın ya ne diyeyim... interneti yasaklı derken neyi yasak anlamadım önünde internet var nereye istersen gir... rahat duran kimse kodese girmez... benzin önceden daha kazıktı bakınız opetin arşivi... ben halimden memnunum kardeşim bende sıradan bir vatandaşım akp den de gram menfaatim yok hatta dediğim gibi eşek yüküyle vergi alıyor benden ama gocunmuyorum yeterki allah devletimize zeval vermesin ben fazlasıyla vergimi veririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 12, 2012, 15:46:45 »
Sizin vergi vermenize bir dediğimiz yok.Verebiliyorsunuz ki bir sıkıntı yok ,ben veremeyenin hakkını savunuyorum.Bu ülkede normal vatandaş fazlasıyla taşın altına elini sokuyor,asıl sorun sokmayanlar.Sokmayanın yükünüde sıradan vatandaşa yüklenilmesi.Bu sayfadaki konunun özüde bu zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 12, 2012, 15:58:42 »
Sizin vergi vermenize bir dediğimiz yok.Verebiliyorsunuz ki bir sıkıntı yok ,ben veremeyenin hakkını savunuyorum.Bu ülkede normal vatandaş fazlasıyla taşın altına elini sokuyor,asıl sorun sokmayanlar.Sokmayanın yükünüde sıradan vatandaşa yüklenilmesi.Bu sayfadaki konunun özüde bu zaten.

bende maç şike sansür falan karışınca aha dedim kontrolden çıktı :) 

bu konular tüm devetlerde var malesef... kayıtdışı olan her harcama malesef bize dönüyor ... bunda devletin yapacağı birşey yok ancak bizler gördüğümüz yerde şikayet ederek devlete yardımcı olabiliriz...

bakın vergisini veremeyenin hakkını savunuyorum derken yanlış konuşuyorsunuz. böyle bir hak yok... anlaşılan siz esnaf değilsiniz ... çünkü birkaç kere ben zarar ediyorum diyen esnafa devlet kapat o zaman diyor... ya esnaflığı tam yap vergini öde yada kapat... mantık bu, haklıda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 12, 2012, 16:24:29 »
bu ülkede vergisini tam veren esnaf cirosunun (ortalama ve net bir hesapla) %70 ini vergi verir.geriye kalan 30 u ise esnafın ailevi ve günlük zaruri giderlerini karşılar.fazla kazanmak isteyen ise vergiden çalmaya başlar.a kuzum benim.son 10 yıldır dürüst olup işini büyüten daha da geliştiren kaç kişi var.dürüst olanlar kepenklerini kapadılar a kuzum.her zamanki gibi yandaşlar,candaşlar malı götürüyor.örnek ali ağaoğlu gibi.karşı duranlar ise hapislerde çürüyor.örnek aziz yıldırım gibi.adam bir ihaleye girdi diye içeri tıkandı.ayrıca ağaoğlu hemşerim.isterse babam olsun.a kuzum....galiba sen bu ülkede yaşamıyorsun......son 10 yıldır izmit,bursa.adapazarı bölgesinden geçmediğin belli.orada kapalı olan fabrikaları görünce ağlayarak geçiyorum oralardan.galiba sizin oralarda işler iyi.emin olun polemik olsun diye yazmıyorum,acizane bunlarda benim fikirlerim.tüm arkadaşlara iyi tatiller ve iyi ramazanlar......a kuzum.....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 12, 2012, 16:34:24 »
adam arabayı 20 yıl satmaz sa ne olacak .... devlete para lazım kardeşim onca insanın maaşı ödenecek vs vs yol yapılacak ...

birisi senden borç alsa ve geri ödemese sende arabasına rehin koysan  ama adam arabayı satana kadar beklemek zorunda kalsan kabul edermisin... insanımızın icra işlemlerinde 1 haftalık itiraz süresini bile beklemeye tahammülü yok...

Uğur
Bundan önce toplanan vergilerin nereye gittiğini hemen hemen herkes çok iyi biliyor. Günümüzde vergisini vaktinde ödeyen resmen salak yerine konuyor. Vergisini ödemeyene en fazla bir kaç yılda bir "Vergi Barışı" adı altında af geliyor. Ve vergisi beş-altı yıl önceki değerinden o da taksitlendirerek yani çerez parasına çevrilerek ödetiliyor. Önemli olan vergiyi koymak değil vergiyi zamanında almaktır.
Doğal olarak da bu durumda insanlar vergi vermemek için her türlü yolu deniyor. Bu arada daha yüzlerce vergi kaçırma yöntemi var. Hem de gayet resmi ve yasal yollar. Hal böyle olunca devletin vergi politikasına saygı ve güven kalmıyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 12, 2012, 16:35:30 »
adam vergisini o ay ödeyememiştir cezasına razı gelip sonra ödüyor.yasal faizini veriyor borcunu ödüyor aracı bağlamak ne demek.vergisini geciktiren bakkal,kasap,manavıda kapatmaya çalışır bunlar.ben öğretmenim ve hükümetin öğretmenlerle ilgili yaptığı şuursuz açıklamaları herkes biliyor bir gece de kendilerine 3 hanelei(%100) zam yapmayı biliyorlar.memura 6 ayın sonunda 2 haneli bile olmayan zammı verirken bile kırk takla attılar.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 12, 2012, 16:37:40 »
adam vergisini o ay ödeyememiştir cezasına razı gelip sonra ödüyor.yasal faizini veriyor borcunu ödüyor aracı bağlamak ne demek.vergisini geciktiren bakkal,kasap,manavıda kapatmaya çalışır bunlar.ben öğretmenim ve hükümetin öğretmenlerle ilgili yaptığı şuursuz açıklamaları herkes biliyor bir gece de kendilerine 3 hanelei(%100) zam yapmayı biliyorlar.memura 6 ayın sonunda 2 haneli bile olmayan zammı verirken bile kırk takla attılar.

Erol Hocam
Şuursuz şuursuz konuştun yine. Seni tebrik ediyorum. Yerden göğe kadar haklısın.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 12, 2012, 16:53:03 »
bende maç şike sansür falan karışınca aha dedim kontrolden çıktı :) 

bu konular tüm devetlerde var malesef... kayıtdışı olan her harcama malesef bize dönüyor ... bunda devletin yapacağı birşey yok ancak bizler gördüğümüz yerde şikayet ederek devlete yardımcı olabiliriz...

bakın vergisini veremeyenin hakkını savunuyorum derken yanlış konuşuyorsunuz. böyle bir hak yok... anlaşılan siz esnaf değilsiniz ... çünkü birkaç kere ben zarar ediyorum diyen esnafa devlet kapat o zaman diyor... ya esnaflığı tam yap vergini öde yada kapat... mantık bu, haklıda
Nasıl her devlette var Uğur bey siz başka dünyadamı yaşıyorsunuz?Herşeyini eleştirdiğimiz Amerika'da bir vergi kaçırın bakalım,anasından emdiği sütü burnundan getirirler.Nasıl devletin yapacağı birşey yok diyorsunuz,o zaman devlet niye var.Adaleli bir vergi sistemini oturtamayan bir devlet malasef bizimkisi..
O zaman sizin mantığınız şu:Şikayet edilenden vergi tahsil edilsin peki binlerce şikayet edilemeyen kişi?Tanrı aşkına şikayetle vergimi toplanır..