Gönderen Konu: İkilemde kaldım lütfen yardım  (Okunma sayısı 6105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
İkilemde kaldım lütfen yardım
« : Ağustos 09, 2012, 05:57:16 »
Arkadaşlar neredeyse sayfalardaki birçok yazıyı okudum..Bir bölümde Aurisin hataları sayılmış ardı sıra (ön direklerin büyüklüğü, çekiş sorunu,malzeme kalitesi,yol tutuşu...),başka bir bölümde de auristen memnun olanlar memnuniyetlerini dile getirmişler..Şu an Auris alma aşamasındayım ve bi karar vermem gerek...Aklımı kurcalayan sorular:

1.Çekiş sorunu gerçekten var mı ?(Ben 1.6 benzinli tam otomatik almayı düşünüyorum yokuşlarda kalmak istemiyorum)

2.Görüş açısı gerçekten problem oluşturacak düzeyde mi ?

3.Performans olarak otomatik ve manuel şanzıman arasında çok fark var mı ?

Toyota Club Türkiye

İkilemde kaldım lütfen yardım
« : Ağustos 09, 2012, 05:57:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: İkilemde kaldım lütfen yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2012, 07:00:12 »
Sezer Bey, bu sorulara en net cevabı bizzat bir deneme sürüşü yaparak bulabilirsiniz. 2. madde ile ilgili naçizane görüşüm, yeni nesil araçların tamamında bu sıkıntı var. Sürtünme katsayısı azalatmak, aracın içini daha ferah göstermek amacıyla ve de güvenlik kaygılarıyla ön sütunlar eskiye nazaran çok kalın ve basık dizayn ediliyor. Bu da görüş açısını ister istemez etkiliyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2012, 07:18:48 »
ben 1.4 dizel M.M. vitesli arac sahibiyim.Performans olarak 1.4 dizel için memnun edici.benzinli modeli bilemiyorum tabiki.görüş açısı kullanımı etkileyecek durumda değil.yol tutuşu olarak çokta iyi olduğunu söyleyemem zira 2000 model focus aracımdaki performansa göre bunun yarı yarıya düşük olduğunu söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2012, 11:57:24 »
çekiş olarak ve yol tutuş olarak kesinlikle çok iyi otohabere göre
1.4 d4d 

(+) Fonksiyonel kabin, direksiyon,
şanzıman, yakıt ekonomisi.

(-) Opsiyonlarla yükselen fiyat,
performans, baz donanım.

1.6 benzinli 132'lik

(+) Fren performansı, düşük yakıt
tüketimi, güçlü motor, yol tutuş.

(-) İç mekanda ergonomik kusurlar,
küçük kapı açma kolu.

bana göre 1.6 çok mantıklı...

hem  benzinli full ( elegant ) ile dizel full ( comfort plus )  arasında yağmur sensörü, far sensörü, hız sabitleyici, geri görüş kamerası, arka kol dayama vs... gibi özellikler var

hemde 1.6 elegant 45.900 1.4 d4d comfort plus 48.400
arasında 2.500 tl var siz 2.500 tl az vererek hem daha donanımlı hemde daha iyi motorlu bir arabaya sahip olacaksınız...
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2012, 12:14:18 »
1.6 Otomatik versiyonunda kesinlikle çekiş sorunu çekmezsiniz, çekiş sorunu çekilen 1.33 motorlar içindir.

Yol görüş mesafesşde bana iyi ama daha iyi olabilirmi olabilir.

Otomatik alın rahat edin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2012, 12:30:31 »
1.6 Otomatik versiyonunda kesinlikle çekiş sorunu çekmezsiniz, çekiş sorunu çekilen 1.33 motorlar içindir.

Yol görüş mesafesşde bana iyi ama daha iyi olabilirmi olabilir.

Otomatik alın rahat edin.

sercan abi oldumu şimdi bu  :D
bizimkide 1.33 ama uçak mübarek  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2012, 13:54:50 »
sercan abi oldumu şimdi bu  :D
bizimkide 1.33 ama uçak mübarek  :P

1.33 kullandım gayet iyi fakat yokuşta 3 kişi ile biraz zorlanmıyor değil. Benden geçer not aldı açıkcası.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2012, 15:22:39 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...1.6 motor almayı düşünüyorum comfort extra.Aslında daha önce corolla hb kullandım 2005 model..Çok seri ve rahat bir araçtı..Madem tam otomatiklerde sıkıntı olmuyor diyorsunuz, o zaman otomatik alıp rahat etmek en güzeli diye düşünüyorum ben de..Aslında bir aurisi test ettim ama alacağım model yoktu bayide test için..1.4 dizel manuele bindim :) Ağar kalmasından dolayı bir korku yaşadım doğal olarak..Bazı arkadaşlarda motor bir süre açıldıktan sonra performansı daha çok artar diye söylüyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2012, 15:29:08 »
Biraz da şans işi sanırım. Aynı fabrikadan çıkan iki araçtan birinde sorun çıkıp diğerinde çıkmayabiliyor tabii..Ergonomik kusurları pek dert etmiyorum açıkcası..Benim için güven ve huzur versin, yolda bırakmasın yeterli...:) 1.33 araçları olan arkadaşların da memnun olması beni sevindirdi bu arada..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2012, 16:37:25 »
Ben 1.33 auris ile yaklaşık 200 km yol yaptım araçta 4 kişiydik genel olarak iyi ama rampalarda biraz bayılma oluyor.1.6 alacaksınız sıkıntı yaşamazsınız ama sizin yerinizde olsam opel astra hb yide incelerim
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2012, 18:32:05 »
1.33 kullandım gayet iyi fakat yokuşta 3 kişi ile biraz zorlanmıyor değil. Benden geçer not aldı açıkcası.

evet yokuşta bayılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2012, 18:34:59 »
evet yokuşta bayılıyor

atmosferik motorlu bir aracı yokuşta kullanmayı bilmek gereklidir... yoksa toyota mühendisleri bunları düşünüp ona göre motor üretmişlerdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2012, 18:43:58 »
nasıl yani biz kullanmayı bilmiyor muyuz 4500 rpm üstünde kullansak elbet bayılmaz ancak fazla yakıyor o zaman...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 09, 2012, 18:45:43 »
Uğur tork farklarının ve devir aralığının onlara göre odluğunu unutuyorsun galiba ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 09, 2012, 19:56:59 »
nasıl yani biz kullanmayı bilmiyor muyuz 4500 rpm üstünde kullansak elbet bayılmaz ancak fazla yakıyor o zaman...

estağfurullah tamda benim kastettiğimi yazmışsınız... eğer 4500 rpmde kullanmak istemiyorsanız. dizel alıp 1750-2500 rpmde rahatça kullanabilirsiniz.. ama söz konusu atmosferik olursa vede yokuşta çekiş isteniyorsa mecburen 5000 rpm civarında gezmeniz gerekir...

şimdi atmosferik benzinli vede ufak hacimli bir araç alınıp sonrada yokuşta bayılıyor denmesi çok ilginç sürekli rampa olan bir yerde yaşıyorsanız atmosferik almanız tamamen hata hiç ekomomikliği kalmayacaktır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 09, 2012, 20:10:06 »
estağfurullah tamda benim kastettiğimi yazmışsınız... eğer 4500 rpmde kullanmak istemiyorsanız. dizel alıp 1750-2500 rpmde rahatça kullanabilirsiniz.. ama söz konusu atmosferik olursa vede yokuşta çekiş isteniyorsa mecburen 5000 rpm civarında gezmeniz gerekir...

şimdi atmosferik benzinli vede ufak hacimli bir araç alınıp sonrada yokuşta bayılıyor denmesi çok ilginç sürekli rampa olan bir yerde yaşıyorsanız atmosferik almanız tamamen hata hiç ekomomikliği kalmayacaktır..

elbetteki dediğiniz doğru ama biz mersinde yaşıyoruz yollar gayet düz...  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #16 : Ağustos 09, 2012, 22:12:41 »
ben 1.4 dizel M.M. vitesli arac sahibiyim.Performans olarak 1.4 dizel için memnun edici.benzinli modeli bilemiyorum tabiki.görüş açısı kullanımı etkileyecek durumda değil.yol tutuşu olarak çokta iyi olduğunu söyleyemem zira 2000 model focus aracımdaki performansa göre bunun yarı yarıya düşük olduğunu söyleyebilirim.

Hocam amacınız yardım etmekmi anlayamadım? yol tutuşunun 2000 model araçtan kötü olduğunu söylüyorsunuz hatta yol tutuşunun yarı yarıya kötü olduğunu!!! bu kadarda yapmayın. bu yorumu okuyan biri bu arabayı almayı bırakın yanına bile yaklaşmaz. bundan önceki aracım 2004 focustu şimdiki aracım 2011 auris. (sonraki aracım Allah nasip ederse C-max) focusun arka süspansiyonunun bağımsız olması büyük avantaj ama aralarında çok büyük bir nesil farkı var ve auris focustan çok daha ağır, süspansiyonu daha sert, lastik ebatından dolayı yere tutunması daha fazla. 2004 focusu 40 bin km kullandım ve zamanına göre güzel araç ama bırakın auristen 2 kat daha iyi yol tuttuğunu yol tutuşu aurise göre biraz daha kötü. defalarca aynı virajlarda test ettim. focusun yattığı yerlerde aurisle hiç sorun yaşamadım. focusla çok kez önden veya arkadan kaydırdım ama auriste bunu daha yaşamadım. aynı model focus derseniz anlarım ama ondada hiçbir zaman yarı yarıya fark olamaz. ya siz yol tutuştan hiç anlamıyorsunuz yada ben! zaten işin mantık kısmına gelince, koskoca toyota focusun bundan 10 sene önce yakaladığı yol tutuşunun yarısını ancak yakalayabiliyor. bana ilginç geldi. yazdıklarım için kusura bakmayın ama amacımız yardımcı olmaksa biraz daha gerçekçi şeyler yazmamız gerekmezmi?

Arkadaşın sorularına gelirsek;

görüş sorunu sıkıntı çıkarmıyor. ancak 90 derece civarı dönüşlerde kör noktalar oluyor. zaten bu tür virajlarda da hızınız 20-30 km olur.

performans sıkıntı çıkarmaz ama şanzıman performans ve sportif kullanımdan ziyade konfor için üretilmiş bir şanzıman.

manuelle aralarında performans olarak epey fark var. bunun birinci nedeni tam otomatik şanzıman oluşu ve manuelde 132hp lik motor kullanımı.

Ama ben olsam görüş ve performanstan ziyade başka şeyleri sorardım.

Örneğin yol sesi alıyormu (tipik japon arabaları gibi ne yazıkki alıyor)

rüzgar sesi alıyormu (belirli bir hızın üzerinde rüzgar sesi alıyor)

rüzgardan etkileniyormu (eğer bulunduğunuz bölge rüzgarlıysa yan rüzgarlar yüksek hızlarda canınızı sıkacaktır)

konfor iyimi (sert süspansiyon konforu ne yazıkki bozuk yollarda etkiliyor)

ön gögüsten ses geliyormu :)))  (bazı arkadaşlar bu seslerden çok şikayetçi bazılarında ise bu sorun yok)

yakıt tüketimi nasıl (bu benzin fiyatlarıyla yorumsuz)

bagajı yeterlimi (fazla beklentiniz olmasın)

olumsuz yönlerini yazdım. zaten birçoğu görecelidir. ben 17 aydır kullanıyorum ve memnunum ama mükemmel bir araçmmı? tabikide değil. zaten böylebir araçta yok :) ama takıldığınız noktalar performans ve görüş ise bu arcı gözünüz kapalı alabilirsiniz.

Saygılar.
ömer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 09, 2012, 22:42:36 »
1.33 yokuşta bayılıyor diyenler galiba kullanmayı bilmiyorlar yada sallıyorlar uygun devirde kullanırsan keçi gibi tırmanıyor çok dik olmayan yokuşlarda vites bile istiyor yakıtıda çok iyi bir depoyla 1000 km gidiyor kalkışta çok iyi ee daha ne olsun , yokuşta fazla yakıyor diyenler diğer araçlardada anlık yakıt tüketimine baksınlar çok fark olmadığını görecekler, ayrıca yol tutuşu çok iyi ben 2012 modeli için konuşuyorum tabi eski modellleri bilemem...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2012, 02:52:49 »
Görüş yazma inceliğinde bulunan bütün arkadaşlara, özellikle ömer özbayram beye (ayrıntılı verdiği bilgiler ve tavsiyeler için ) çok teşekkür ederim..Aslında daha önce de belirttiğim gibi her araçta ufak tefek sorunlar oluyor...Önemli olan kronikleşmiş sorunların olmaması diye düşünüyorum...Hani sonuçta emek ve zahmet harcayıp bir araç alıp, basınca gitmeyen bir arabaya sahip olmayı kimse istemez..Beklentilere göre de değişiyor..Bir sayfada yorumda şöyle diyor : Bu araba hayatta alınmaz, 160 ı geçince içeriye ses çok geliyor kulak tırmalıyor vs...Ben zaten ömründe 140 ı geçmemiş bir insanım ve aşırı hızın neler getirdiğini çok iyi biliyorum..Otomatik tercih sebebim hem rahatlığı hem de eşimden dolayıdır...Genel itibariyle alınacak bir araç olduğu kanısına vardım sizlerin sayesinde...En güzeli deneme sürüşü için aynı model bir araç bulup kullanmak...Nasip olursa yakında ben de bir Aurisli olarak aranıza katılacağım...Allah kimseye kaza ve belasız sürüşler versin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2012, 15:57:16 »
Görüş yazma inceliğinde bulunan bütün arkadaşlara, özellikle ömer özbayram beye (ayrıntılı verdiği bilgiler ve tavsiyeler için ) çok teşekkür ederim..Aslında daha önce de belirttiğim gibi her araçta ufak tefek sorunlar oluyor...Önemli olan kronikleşmiş sorunların olmaması diye düşünüyorum...Hani sonuçta emek ve zahmet harcayıp bir araç alıp, basınca gitmeyen bir arabaya sahip olmayı kimse istemez..Beklentilere göre de değişiyor..Bir sayfada yorumda şöyle diyor : Bu araba hayatta alınmaz, 160 ı geçince içeriye ses çok geliyor kulak tırmalıyor vs...Ben zaten ömründe 140 ı geçmemiş bir insanım ve aşırı hızın neler getirdiğini çok iyi biliyorum..Otomatik tercih sebebim hem rahatlığı hem de eşimden dolayıdır...Genel itibariyle alınacak bir araç olduğu kanısına vardım sizlerin sayesinde...En güzeli deneme sürüşü için aynı model bir araç bulup kullanmak...Nasip olursa yakında ben de bir Aurisli olarak aranıza katılacağım...Allah kimseye kaza ve belasız sürüşler versin...

Yardımcı olabildiysek ne mutlu. amacım akıl vermek değil ama bence elegant modelinede bir bakın derim. sitesinde comfort extra ile arasında 4bin lira fark gözüküyor. iyi bir pazarlıkla bu fark daha da azaltılabilir. ve inanın bu farka değer. comfort extra donanım olarak zengin ama elegantta sırf vsc (esp)+trc bile farka değer. bunun dışında; anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kamerası (özellikle eşinizin çok işine yarar) hız sabitleme ve sınırlama, yağmur ve far sensörü, kendiliğinden kararan ayna, arka koltuk kol dayama gibi farklar var ve bu farka değer. bunun dışında aurisi beğenmeyenler olsada auris bu kadar eleştiriyi hakeden bir araba değil. göklere çıkarılan birçok arabadan daha iyidir vede sorunsuzdur (belki eskisi kadar sorunsuzluğu kalmasada, servis kalitesi ve sorunu giderme konusunda iyiler) bunun dışında düzgün bir yolda 160 km üzeri kulakları tırmalayacak kadar ses gelmesi gibi şeyler yok. şahsen bursadan ankaraya kadar bu hızlarda ve üzerinde yolculuklarım oldu ve hiç rahatsız olmadım. içi çok geniş ve ferahtır. ama genede en iyi kararı kendiniz test ederek alırsınız. tabi sorularınız olursada gene yardımcı olmaya çalışırız. Araç seçiminizde kolay gesin. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Ömer.