0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar neredeyse sayfalardaki birçok yazıyı okudum..Bir bölümde Aurisin hataları sayılmış ardı sıra (ön direklerin büyüklüğü, çekiş sorunu,malzeme kalitesi,yol tutuşu...),başka bir bölümde de auristen memnun olanlar memnuniyetlerini dile getirmişler..Şu an Auris alma aşamasındayım ve bir karar vermem gerek...Aklımı kurcalayan sorular:1.Çekiş sorunu gerçekten var mı ?(Ben 1.6 benzinli tam otomatik almayı düşünüyorum yokuşlarda kalmak istemiyorum)2.Görüş açısı gerçekten problem oluşturacak düzeyde mi ?3.Performans olarak otomatik ve manuel şanzıman arasında çok fark var mı ?
Sizce neden auris almamalıyım Kemal hocam ?
Aslına bakarsanız Serdar bey, ben de daha önce benim olmamasına karşın corolla hb kullandım uzun bir süre çok memnundum basınca uçuyordu hemen..Ama Auris'te bu şekilde olmaması biraz aklımı karıştırdı, yani yokuşta bayılır mı, araba doluyken problem çıkarır mı, yoğun trafikte sollamalarda ağır kalır mı gibi sorular çok defa geldi aklıma...Ama sizlerden öğrendiklerime göre çok ta ağır kalmıyor ama hemen de hızlanmıyor ve bu durum da motorunun bir özelliği...Tabii her fikre ihtiyacımız var... Sonuçta her arabadan şikayet de edilebiliyor, memnuniyet de duyulabiliyor... Ama güzel söylemiş zamanında Kemal hocam, "toyatadan şaşanın aklına şaşarım "
kemal hoca beni başka forumdan bilir kendi corollası varken millete akıl dağıtırdı toyotadan şaşanın aklına şaşarım diye biz de inandık gittik auris aldık şimdi hoca civciv kullandığı için başkalarının da başını yakmaya çalışıyor
Auris alıp da memnuniyetle kullanan arkadaşları duyunca güvenim daha da artıyor..Uğur bey, açıklayıcı yorumunuz için teşekkürler..Sonuçta kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.. Otomatik şanzıman için daha sessiz ve sarsıntısız vites geçişleri sağladığı söyleniyor..Manuel olan 132hp otomatik 124 hp.. Bu 8 hp lik fark sanırım biraz fark ettirecek doğal olarak...
Malum İstanbul trafiği ve beklemeler eklenince daha rahat olur diye otomatik düşünüyoruz..Teşekkürler Uğur bey, tavsiyenizi içtenlikle dikkate alıyorum..Umarım benimki de sizinki gibi sorunsuz bir araç olur..
o fiyata gidin ford focus dizel alın hem yakıtı ekonomik olur hem de ferformansı da tatmin eder
Açıklayıcı bilgileriniz için hepinize teşekkürler...Toyotanın eski kalitesinin olmadığı konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum..Ford focusa da baktım içerisi çok dar geldi ve aynı zamanda biraz özellik isteseniz fiyat uçup gidiyor..Golf bakayım dedim, 38 000 den başlıyor,58000 binlere kadar ama arada 40 45 gibi bir değerde size araç gösteremiyorlar, yani ya en boşunu alcaksın diyorlar ya da fulunü..Bir ara C4 leri inceledim..Kullanan arkadaşlar çok iyi olduğunu ama bir sıkıntı çıktığında aylarca parça beklediklerini dile getirdiler..Ama arabanın içi gerçekten çok güzeldi..Sinyal sesini bile istediğiniz tonda çalıyor...Parça sıkıntısı olmasa gözüm kapalı alacaktım c4 ü.. Bir de söylediğiniz gibi araçtan beklenti ve devrinde kullanım önemli.. Yani 170 ten sonra gelen rüzgar sesinin benim için pek bir önemi yok çünkü zaten hayatımda hiç o sürate çıkmam...1999 model polo otomatik kullandım arkadaşın bir ara uzun bir süre, çok da güzel seri bir şekilde gidiyordu..Alman arabası alın demiş Serdar bey..Söylediğim gibi fiyatlar çok uçuk onlarda da..Birkaç ay önce Almanya'daydım ve ordaki araç fiyatlarını duyunca Türkiyeye çok sinir oldum..Auris fiyatına orda ne arabalar var..Tabii bizim ülkemiz vergi cenneti olduğu için mecburen katlanıyoruz..