Gönderen Konu: İkilemde kaldım lütfen yardım  (Okunma sayısı 6017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: İkilemde kaldım lütfen yardım
« Yanıtla #40 : Ağustos 14, 2012, 01:47:02 »
Sezer Bey Merhaba. Bende yaklaşık 1 haftadır 1.4D Auris sahibiyim.Araç bayılıyorda çekmiyorda vs vs vs hepsi dedikodu otomatik modda kullanırken her otomatik gibi dik yokuşlarda deviri ayarlamıyor.bende çok dik yokuşlarda triptoniğe alıp kendim ayarlıyorum.Klima açıyorum banamısın demiyor performansından memnunum ve şiddetle tavsiye ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 14, 2012, 01:47:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Ağustos 14, 2012, 08:23:42 »
Ramazan bey, maalesef o paraya focus etmiyor.(Etse de boş modeli...Birazcık özellik ekletsek fiyat uçuyor..

Ayrıca kıymetli yorumlarından dolayı Gökhan ve Uğur beylere teşekkürler..Bu arada ben mesaj yazarken alıntı yapamıyorum direkt mesaj  ekranı çıkıyor..Yani sizin yaptığınız gibi üstte atıfta bulunduğunuz yazı çıkmıyor bunu anlayamadım...Öğreneceğim zamanla sanırım :)

Biraz önce otomatiklerin kullanımı ile ilgili faydalı bir bölüm okudum forumda.. 4 ileri olması aynı zamanda vites aralarının (değişim sürelerinin) fazla olması anlamına mı geliyor ? Sizce bunun bir zararı var mıdır ?O zaman manuelde neden 6 ileri vites var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 14, 2012, 08:53:07 »
Sezer Bey Merhaba. Bende yaklaşık 1 haftadır 1.4D Auris sahibiyim.Araç bayılıyorda çekmiyorda vs vs vs hepsi dedikodu otomatik modda kullanırken her otomatik gibi dik yokuşlarda deviri ayarlamıyor.bende çok dik yokuşlarda triptoniğe alıp kendim ayarlıyorum.Klima açıyorum banamısın demiyor performansından memnunum ve şiddetle tavsiye ederim.

Ben Es tuşunu kullanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ağustos 17, 2012, 20:04:40 »
Yeniden herkese merhaba..Geçtiğimiz günlerde otomatik vitesli corollayla test sürüşü yapma imkanım oldu..Aurisin şanzımanıyla aynı olduğunu söylediler..Araç ilk kalkışlarda da devamında da çok başarılıydı bana göre..Vites geçişlerini hissetmiyordu bile..4 kişi dolu olmasına rağmen herhangi bir zorlanma belirtisi olmadı..110 civarı süratlerde direksiyonda ve kasada herhangi bir sarsıntı duymadım..Motor sesi sessize yakın neredeyse zor duyuluyor ama yol sesini bir miktar (bu kadarını normal buluyom) içeri alıyordu..Uzun lafın kısası gayet başarılıydı bana göre araç ama iç donanım konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim...Auriste 2 tane torpido gözü yapıp birini soğutmalı yapmayı akıl edemeyen toyota, umarım bu iç tasarım konusundaki eksikliklerini bir an önce giderir.Bir de göstergeleri çok basit..Örneğin citröende gösterge ışığının rengini bile ayarlayabiliyorken, böyle basit bir görüntüyü pek beğendiğim söylenemez..Elegant modeli tartışmasız daha estetik gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Ağustos 17, 2012, 20:06:09 »
Engin bey Es tuşunu nasıl kullanıyorsunuz acaba ? Tam olarak fonksiyonu nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 17, 2012, 20:27:57 »

Her otomatik gibi değil işte
hondanın hiç böyle bir sorunu yok
ayrıca triptoik moduna geçmenede gerek yok
her koşulda elle manuel müdahale dedebiliyorsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Ağustos 17, 2012, 21:08:25 »
Kemal bey, siz Hondanızdan çok memnunsunuz gördüğüm kadarıyla  ne güzel...Benim de hoşuma gidiyor ama yeni kasanın tipine bi türlü alışamadım...Sizin ki yarı otomatik mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 17, 2012, 21:42:52 »
auris yerine yeni golf e baktınızmı ben kullandım tekkelimeyle hayran kaldım özellikle yol sesi ve motor sesni yok denecek seviyede . 1.4 tsi motor 7 ileri dsg şanzımandı vites geçişlerini hissetmiyorsunuz.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas