Gönderen Konu: suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..  (Okunma sayısı 4354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..
« : Ağustos 05, 2012, 22:20:05 »
2004 VERSO ELEGANT

Toyota Club Türkiye

suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..
« : Ağustos 05, 2012, 22:20:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2012, 22:22:45 »
tır söföründe kontrolsüz serit değişimi yapıyor .
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2012, 22:28:06 »
tır aniden manevra yapıyor.oda muhtemelen bişeyden kaçıyor gibi ama sizi tehlikeye düşürmüş geçmiş olsun..Aracınızda ki bu cihazı nerden aldınız.aslında yolculuk esnasın da buınları kaydetme bazen büyük faydası olabilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2012, 22:29:27 »
malesef ülkemizde kazaların çoğunluğu hatalı şerit değiştirmeden yada sollamadan kaynaklanıyor... iyi bir şöför olduğunuz için erken farkına varmışsınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2012, 22:31:18 »
videoyu izlemeden tır şöföründe diyorum...

edit: izledim, fikrim değişmedi, tır şöföründe diyorum...

buarada cihaz hoşuma gitti nerden aldınız kaça aldınız..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2012, 22:35:55 »
İkinizde suçlu gibisiniz.
1-Görüntü net olmadıgı İcin hızını,kat ettiginiz yolu ve süreyi hesaplayamadim.Ama video'ya göre hızlı gidiyorsunuz.Sehirler arası yollarda ilerlerken hız limiti ne  olursa  olsun meskun mahale girdiginizde yavaşlamak,hizinizi azaltmak zorundasınız.
2-Tir'in sürücüsü muhtemelen dalmistir.Yoksa onunde onu sol geçide geçmesini sağlayacak her hangi bir unsur varsa eğer çok önceden sinyalini verir ve şerit degistirirdi.Buyuk araçlar küçük araçlar gibi çabuk duramaz veya tekrar hizlanamazlar.Bu nedenle küçük araçlar gibi hemen sollamaya çıkamazlar.Bunu bilerek önünüzde ki buyuk bir arac (otobus/kamyon/Tir gibi) ansızın sinyal verip yol isterse hemen yol verin.Siz durabilirsiniz ama onlar duramazlar.
   Sonuc olarak video'ya öncelikle TIR sürücüsü sonrada siz olmak üzere ikiniz de suclusunuz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2012, 22:41:03 »
1-Görüntü net olmadıgı İcin hızını,kat ettiginiz yolu ve süreyi hesaplayamadim.Ama video'ya göre hızlı gidiyorsunuz.Sehirler arası yollarda ilerlerken hız limiti ne  olursa  olsun meskun mahale girdiginizde yavaşlamak,hizinizi azaltmak zorundasınız.
2-Tir'in sürücüsü muhtemelen dalmistir.Yoksa onunde onu sol geçide geçmesini sağlayacak her hangi bir unsur varsa eğer çok önceden sinyalini verir ve şerit degistirirdi.Buyuk araçlar küçük araçlar gibi çabuk duramaz veya tekrar hizlanamazlar.Bu nedenle küçük araçlar gibi hemen sollamaya çıkamazlar.Bunu bilerek önünüzde ki buyuk bir arac (otobus/kamyon/Tir gibi) ansızın sinyal verip yol isterse hemen yol verin.Siz durabilirsiniz ama onlar duramazlar.
   Sonuc olarak video'ya öncelikle TIR sürücüsü sonrada siz olmak üzere ikiniz de suclusunuz.

özcan bey tır sürücüsü sinyal vermeden önce sollamaya çıkıyor hemen akabinde sinyali yakıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2012, 22:42:53 »
takip mesafesi nasıl komserim :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2012, 22:45:00 »
kamera mercekli olduğu için hızı fazla gibi görünüyor ama hızım; 90-100 vs.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2012, 22:45:48 »
özcan abi videoda tır ile bünyamin abiden başkası da yok.bende ilk izledigimde bünyamın abinin tırın şeridinde olmadıgı halde hızlı yaklastıgını düşünüyordum ama tır bünyamin abi yaklasırken tır hala kendi şeridinde tam değil 0,26 sanıyede anıden sinyal verip hafif sola geçiyor.burda muhtemenlen birşeyden kacıyor gibi.O sinyal verdiğinde bünyamin abinin yavaşlaması zor gibi görünüyor.Suçlu kim tır sürücünü bulun vurun kafasını
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2012, 22:52:42 »
Bünyamin abi öncelikle geçmiş olsun temmuz ayının ilk haftası bende antalya dan yola çıkıp kayseri oradan gaziantep islahiye oradan otoban üzerinden adana konya ve tekrar antalya yaparak 2300 km yol yaptım.Bu tip olay özellik otobanda ve duble yollarda çok başıma geldi tır şöförleri önce şeride geçiyor sonra sinyal veriyor yada önce tırın kafasını sokuyorlar şeride sonra sinyal veriyorlar şerit değiştirmeden sinyal veren nadir 5 tır şöförünü geçmedi koca yolda bu alışkanlık olmuş gibi  sanki o yüzden hatalı tır şöförü diyorum...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 05, 2012, 22:59:28 »
özcan bey tır sürücüsü sinyal vermeden önce sollamaya çıkıyor hemen akabinde sinyali yakıyor...
   Bir sürü yazı yazdım ama telefonun şarjı bitince hepsi silindi.Yarin Pc basına geçince tekrar yazarım.Simdi sahur İcin uyumak zorundayim :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 05, 2012, 23:01:15 »
Yine iyi hakimiyeti kaybetmemişsiniz tıra vurmucam diye.Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2012, 23:08:04 »
Geçmiş olsun ancak suç sizde, tır şoförü muhtemelen aynasına baktı ancak hiç yavaşlamayacağınızı tahmin etmedi. Tır şoförünün önüne sizin görmediğiniz bir engel çıkmış olabilir mesela bir hayvan, siz bunu o açıdan göremezsiniz ve ayrıca tır şoförü sinyal vermiş buna rağmen hiç yavaşlamıyor soluna girmeye devam ediyorsunuz. Tır sinyal verdikten sonra siz kontrollü davranmalıydınız, bilinçsizce girişinizle tamamen şans eseri kazasız çıkmışsınız. Zaten demire kafa tutan insanlar malesef sadece Türkiye'de var.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 05, 2012, 23:11:00 »
geçmiş olsun güzel toplamışsınız 10 cm daha soldan gitmiş olsaydınız büyük bir ihtimal devirmiştiniz arabayı . kesinlikle tır şöförü suçlu
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 05, 2012, 23:13:44 »
Şimdi tır sürücüsünün bir şeyden kaçtığı belli ha diyince duramayacağı için hafif sola doğru çıkmış. Burda biz küçük arabaların durması daha kolay olduğu için bu şekilde düşünmüş olabilir. Belki yoluna bir çocuk çıkmış olabilir. Gördüğüm kadarı ile yolda traktorler felan var. Ben böyle Traktörlerin bol olduğu yerlerden geçerken daima daha yavaş ve kontrollü gitmeye çalışırım. Diğer tarafdan o anda siz dalgın olabilirdiniz ve tır a arkadan çarpabilirdiniz. Şimdi burda kimseye suç bulamıyorum. Tır şoförü size karşı hatalı , yola çıkan neyse tır şoförüne göre hatalı , tarım taşıtlarınıın bol olduğu yerlerde ki meskun mahaldeki hızınız bana göre yüksek 90-100km . bence fazla. Trafik ortak sorumlulukdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 05, 2012, 23:14:20 »
Geçmiş olsun ancak suç sizde, tır şoförü muhtemelen aynasına baktı ancak hiç yavaşlamayacağınızı tahmin etmedi. Tır şoförünün önüne sizin görmediğiniz bir engel çıkmış olabilir mesela bir hayvan, siz bunu o açıdan göremezsiniz ve ayrıca tır şoförü sinyal vermiş buna rağmen hiç yavaşlamıyor soluna girmeye devam ediyorsunuz. Tır sinyal verdikten sonra siz kontrollü davranmalıydınız, bilinçsizce girişinizle tamamen şans eseri kazasız çıkmışsınız. Zaten demire kafa tutan insanlar malesef sadece Türkiye'de var.
tır şöförünün sinyal vermesi birşey değiştirmez ki siz ona yol vermek zorunda değilsiniz, şerit boşalmadan şerit değiştremez beklemek zorunda arkadan gelenin geçmesini.kural açık ve net ben de mesela şerit değiştireceğim zaman refleks olarak ilk sinyale dokunurum sonrada şeriti değiştirmeden aynama bakarım şerit müsait ise değiştiririm ben sinyal verdim diye bana yol vermek zorunda değil sol şeritte beni sollamaya çıkan şahıs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 05, 2012, 23:15:21 »
Arkadaslar,abilerim profil resimerinizi lütfen değiştirelim önemseyelim bu konuyu. teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 05, 2012, 23:18:14 »
Arkadaslar,abilerim profil resimerinizi lütfen değiştirelim önemseyelim bu konuyu. teşekkürler.
serdar biliyorum okudum ama ben bu işlerin profil fotoğrafı değiştirerek çözülemeyeceğini düşünüyorum o yüzden de artık gerek duymuyoorum böyle şeylere . daha yapıcı fikirlere her zaman açığım ama sanal olmamak şartı ile.