Gönderen Konu: suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..  (Okunma sayısı 4352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..
« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2012, 23:37:48 »
serdar biliyorum okudum ama ben bu işlerin profil fotoğrafı değiştirerek çözülemeyeceğini düşünüyorum o yüzden de artık gerek duymuyoorum böyle şeylere . daha yapıcı fikirlere her zaman açığım ama sanal olmamak şartı ile.

Profil fotoğrafını değiştirince değişecek mi sonuç.Çözülecek mi terör? Vatan mı sağ olacak yoksa.... Olan yine Türk gençlerine oluyor ki. Yazık.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2012, 23:37:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2012, 23:45:11 »
konuyu saptırmayalım arkadaşlar... arkadaşımızın önerisi  bir tepki yada üzüntünün dışa yansıması.. tabiki profil resmi değiştirmekle hiçbir yere varılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 05, 2012, 23:51:56 »
konuyu saptırmayalım arkadaşlar... arkadaşımızın önerisi  bir tepki yada üzüntünün dışa yansıması.. tabiki profil resmi değiştirmekle hiçbir yere varılmaz.

Eminim ki öyledir biliyorum. Neyse Allah'tan bulacaklar bir gün elbet. :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 05, 2012, 23:55:47 »
Bence suçlu sizsiniz.Tır ilerdeki tarım aracını gördüğü anda sollamaya geçmiş.Sinyali bana göre o kadarda geç vermemiş.Zaten adam o arada sizin geçmenizi beklese iş makinesinin dibine gelmiş olur.Muhtemelen sizi gördü ama yavaşlama yüzdenizin ona göre daha yüksek olduğunu bildiği için sollamaya çıktı.Siz ona yol vermeyerek başta kendi canınızı sonra tır şöförün hatta tarım aracındaki kişilerin canını tehlikeye atmışsınız.Şöyle bir durumda olabilirdi tır sizin yavaşlayacağınızı düşünüp sollamaya devam edip sizi altına da alabilirdi.Bence verilmiş sadakanız varmış.Büyük araçların duruş ve hızlanma sürelerini küçük araçlarla bir tutmayalım ve özellikle büyük araçlara karşı daha hoşgörülü hareket etmeliyiz diye düşünüyorum.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2012, 23:58:48 »
arkadaşlar babama videoyu gösterdim kendisi trafik polisidir.

eğer kamera olan araç hız sınırları içinde seyrediyorsa,  tır %100 suçludur dedi ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 06, 2012, 00:01:55 »
tır şöförünün sinyal vermesi birşey değiştirmez ki siz ona yol vermek zorunda değilsiniz, şerit boşalmadan şerit değiştremez beklemek zorunda arkadan gelenin geçmesini.kural açık ve net ben de mesela şerit değiştireceğim zaman refleks olarak ilk sinyale dokunurum sonrada şeriti değiştirmeden aynama bakarım şerit müsait ise değiştiririm ben sinyal verdim diye bana yol vermek zorunda değil sol şeritte beni sollamaya çıkan şahıs
Mehamet Can arkadaşım bilmiyorum evlimisin ya da çocuğun var mı? Yol vermek zorunda değilsin tabi ama o anda o tırın önüne senin çocuğunun fırladığını düşün. Tır önüne bişey çıkmasa o şekilde sola kaçmaz dı? Emin ol sende tır şoförünün yerinde olsan aynı şeyi yapardın. Daha önce dediğim gibi onun fren mesafesi ile otomobillerin fren mesafesi çok farklıdır. Sen arkadan görüp durabilirsin ama o koca tır o an duramaz tek şansı sinyal verip senden yol istemek. Lütfen daha duyarlı olalım. Hemen asmak yerine olaya farklı yönden değerlendirelim lütfen.

Uğur hızının 90-100km olduğunu yazmıştı. Ve göründüğü üzere olayın geçtiği yer bir yerleşim birimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 06, 2012, 00:04:07 »
bence bu kadar alakasız bir konunun altına yazılıp profil fotoğrafınızı değiştirin denmesi konuyu saptırmak oluyor.üzüntümü ben başka şekillerde dışa yansıtma taraftarıyım. kimsenin profil fotoğrafını değiştirde üzüntümüz dışa yansısın demesine gerek yok.profil fotoğrafımı değiştirmiyor olmam bu konuyu önemsemediğim anlamına gelmez ben gerekli düşüncelerimi gerekli platformlarda paylaşıyorum zaten burasıda onun yeri değil en hassas olduğum konulardan birindede bu konuyu önemseyelim profil resmimizi değiştirelim denmesi bence çok saçma . serdar kardeşimede saygı duyuyorum ama farklı platformlarda gelin hepberaber farklı çözümler bulalım...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 06, 2012, 00:06:03 »
Mehamet Can arkadaşım bilmiyorum evlimisin ya da çocuğun var mı? Yol vermek zorunda değilsin tabi ama o anda o tırın önüne senin çocuğunun fırladığını düşün. Tır önüne birşey çıkmasa o şekilde sola kaçmaz dı? Emin ol sende tır şoförünün yerinde olsan aynı şeyi yapardın. Daha önce dediğim gibi onun fren mesafesi ile otomobillerin fren mesafesi çok farklıdır. Sen arkadan görüp durabilirsin ama o koca tır o an duramaz tek şansı sinyal verip senden yol istemek. Lütfen daha duyarlı olalım. Hemen asmak yerine olaya farklı yönden değerlendirelim lütfen.

Uğur hızının 90-100km olduğunu yazmıştı. Ve göründüğü üzere olayın geçtiği yer bir yerleşim birimi.

önüne aniden birşey çıksa sinyal vermeye vakti olmaz ve sol şeritte kalmya decam ederdi... belliki tır hızını aldığı için onunda önünde bir araç var oda sollamaya çıkmış ama aynaya bakmayı unutmuş... babama bir daha soruyum 1 dakika 90-100 km yi atlamışım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 06, 2012, 00:08:09 »
Mehamet Can arkadaşım bilmiyorum evlimisin ya da çocuğun var mı? Yol vermek zorunda değilsin tabi ama o anda o tırın önüne senin çocuğunun fırladığını düşün. Tır önüne birşey çıkmasa o şekilde sola kaçmaz dı? Emin ol sende tır şoförünün yerinde olsan aynı şeyi yapardın. Daha önce dediğim gibi onun fren mesafesi ile otomobillerin fren mesafesi çok farklıdır. Sen arkadan görüp durabilirsin ama o koca tır o an duramaz tek şansı sinyal verip senden yol istemek. Lütfen daha duyarlı olalım. Hemen asmak yerine olaya farklı yönden değerlendirelim lütfen.

ben de öyle olduğunu biliyorum ama bana tır çukurdan kaçıyor gibime geldi o son anda sola geçtiği anda dorsenin nasıl sallandığını göreceksiniz zaten . ben işin prosedüründen bahsettim sadece adam sinyal vermiş yol vermek zorundasın gibi konuşulmuş. öyle çoluk çocuk muhabbetine girdikten sonra konu çok farklı yerlere gider adam gibi yol yapsınlarda yerleşim yerinden geçmesin arabalar falan filan çok farklı yere gider konu hatta siyasete bile girer azcık zorlarsak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 06, 2012, 00:12:10 »

evet tekrar sordum.. o yol bölünmüş olduğu için muhtemelen hız sınırının 70 km olduğunu varsaydı..  bu durumda kameralı araç hız sınırını aştığı için %25 kamyon aniden şerit değiştirdiği için %75 suçluymuş... ne olursa olsun sol şeritte araç varsa yada bir araç sollamaya çıktıysa serit değiştirilmezmiş... tırın önündeki birçerdöveri sollayacağını var sayarsak takip mesafesini koruması gerekirmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 06, 2012, 00:15:40 »
evet tekrar sordum.. o yol bölünmüş olduğu için muhtemelen hız sınırının 70 km olduğunu varsaydı..  bu durumda kameralı araç hız sınırını aştığı için %25 kamyon aniden şerit değiştirdiği için %75 suçluymuş... ne olursa olsun sol şeritte araç varsa yada bir araç sollamaya çıktıysa serit değiştirilmezmiş... tırın önündeki birçerdöveri sollayacağını var sayarsak takip mesafesini koruması gerekirmiş
kesinlikle abi benim canı yanan bir abimin bir sözü var normal şeridinde giderken önüne ne çıkarsa çıksın çarp derdi başkasını kurtarayım derken kendini ve aileni yakma benim gibi tekerlekli sandalyeye muhtaç olma. (acı ama gerçek malesef)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 06, 2012, 12:40:44 »
tıra yol vermek zorunda değilsiniz tabi ama altına girmek zorunda mısınız yol vermeyeceğim diye ? Acil bir durum olma olasılığı yok mu? yani önünde belki bir hayvan vardı ezmemek için kaçmak zorundaydı. Tırlar düşmandır asla fırsat vermemeliyiz mantığı ile mi çıkıyorsunuz yola? Bence suçlu sizsiniz sonuçta bu konuda buraya herkesin düşüncelerini almak için açıldı ve ben bu düşüncedeyim. Öfkeyle karşı çıkmakta mantıklı gelmiyor bana. Aranızda mesafe varken sinyal verip sol şeride geçiyor ve siz hiç frene basmadan soluna giriyorsunuz ki yoldan çıkmak pahasına belkide takla atmak pahasına. Soruyorum size ne gerek var ?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 06, 2012, 12:55:12 »
vay be 25 yıllık trafik polisinide haksız çıkardınız ya ne diyeyim :) :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 06, 2012, 12:58:19 »
Bünyamin suçlu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 06, 2012, 13:12:31 »
TIR, kesin olarak suçlu, sinyali geç veriyor. Bünyamin Bey'e hızlı olduğu için tali kusur verilebilir sadece ama bu TIR'ın kusurunu hafifletmez. Fakat bana göre Bünyamin Bey, TIR'ın sinyalini gördükten sonra yavaşlamak için gerekli refleksi gösterebilecek süreye sahipken bunu yapmak yerine benim "sürücü egosu" olarak tanımladığım duyguya yenilip yoluna devam etmiş. Maalesef bunu zaman zaman hepimiz yapıyoruz, dikkatli olmakta fayda var. Bünyamin Bey'e bu videoyu paylaşacak medeni cesareti gösterdiği için teşekkür ediyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 06, 2012, 13:42:03 »
tabiki tır şöförü suçlu sinyal veriyor aynı anda da şerit değiştiriyor.tırın şerit değitirmesinin sebebi acil bir durum değil(çocuk,motosiklet veya başka bir şey) hızını kesmeden önündeki aracı sollamak sinyal vermeleri ise tamamen formalite bu tip durumlarda ben sinyalimi vermiştim diyebilmek için.sinyalini verir yolu kontrol eder şerit müsaitse şerit değiştirirsin sinyal vermesi onu haklı göstermez. şimdi bazı arkadaşlar der ki ne biliyorsun acil bir durum olmadığını.önündeki yavaş ilerleyen araçtan ötürü sollama amacıyla çıktığını düşünüyorum.geçmiş olsun diyelim bazen haklı da olsak kaza yapmamak için inatçı olmamak gerekiyor, yavaşlayabilecek ve hiç araya sıkışmanızı gerektirmeyecek  kadar mesafeniz varmış.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 06, 2012, 13:51:09 »
Burada direk olarak biz Türklerin tipik tepkisini yani mazlumun yanında olmayı (mazlum suçlu bile olsa) görüyorum.

1. Öncelikle Her durumda şerit değiştiren araç önce yolu kontrol eder, yol müsait ise sinyalini verir ve şerit değiştirir. Burada Tır sürücüsü bunu uygulamamış yani suçlu.
2. "Önüne aniden çocuk çıkmış, hayvan çıkmış olabilir" veren arkadaşlara soruyorum. Hangi sürücü demiş olduğunuz gibi yola bir çocuk veya hayvanın çıktığı durumlarda sinyal verebilirsiniz? Sinyal verdiğine göre o kadar da "aniden" değilmiş.
3. Tır daha önde olduğu için önüne çıkabilecek muhtemelen tarım aracını daha önceden görmüş demekir. Bu durumda sinyalini hemen şerit değiştirmemden önce değil de çok daha önce vermesi lazım.
4. Tırın kısa sürede duramayacağını söyleyen arkadaşlarım küçük aracın frene basar basmaz "zınk" diye durabileceğini mi düşünüyorlar.

Bu tespitlerim ve 24 yıllık şöförlük deneyimim ve Türkiyenin hemen hemen her bölgesinde yol yapmış olmanın da etkisiyle Tır şöförünün gereken özeni göstermediğini ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirdiğini söylüyorum. Bu arada Bünyamin beyin de meskun mahalde hız konusunda daha itinalı olması gerektiğini düşünüyorum. 
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ağustos 06, 2012, 14:47:24 »
Valla iyi kurtulmuşsunuz Allah kaza bela vermesin kazanın nerden geliceği belli değil an meselesi işte :S
~Safa Var ~
Savaş,vatan için gerekli olmadıkça cinayettir...
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #38 : Ağustos 06, 2012, 15:24:08 »
bence bu kadar alakasız bir konunun altına yazılıp profil fotoğrafınızı değiştirin denmesi konuyu saptırmak oluyor.üzüntümü ben başka şekillerde dışa yansıtma taraftarıyım. kimsenin profil fotoğrafını değiştirde üzüntümüz dışa yansısın demesine gerek yok.profil fotoğrafımı değiştirmiyor olmam bu konuyu önemsemediğim anlamına gelmez ben gerekli düşüncelerimi gerekli platformlarda paylaşıyorum zaten burasıda onun yeri değil en hassas olduğum konulardan birindede bu konuyu önemseyelim profil resmimizi değiştirelim denmesi bence çok saçma . serdar kardeşimede saygı duyuyorum ama farklı platformlarda gelin hepberaber farklı çözümler bulalım...

+ 1
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #39 : Ağustos 06, 2012, 15:25:28 »
Bünyamin suçlu :D

Aracı da satsın demediniz :wacko: :wacko:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !