0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serdar biliyorum okudum ama ben bu işlerin profil fotoğrafı değiştirerek çözülemeyeceğini düşünüyorum o yüzden de artık gerek duymuyoorum böyle şeylere . daha yapıcı fikirlere her zaman açığım ama sanal olmamak şartı ile.
konuyu saptırmayalım arkadaşlar... arkadaşımızın önerisi bir tepki yada üzüntünün dışa yansıması.. tabiki profil resmi değiştirmekle hiçbir yere varılmaz.
tır şöförünün sinyal vermesi birşey değiştirmez ki siz ona yol vermek zorunda değilsiniz, şerit boşalmadan şerit değiştremez beklemek zorunda arkadan gelenin geçmesini.kural açık ve net ben de mesela şerit değiştireceğim zaman refleks olarak ilk sinyale dokunurum sonrada şeriti değiştirmeden aynama bakarım şerit müsait ise değiştiririm ben sinyal verdim diye bana yol vermek zorunda değil sol şeritte beni sollamaya çıkan şahıs
Mehamet Can arkadaşım bilmiyorum evlimisin ya da çocuğun var mı? Yol vermek zorunda değilsin tabi ama o anda o tırın önüne senin çocuğunun fırladığını düşün. Tır önüne birşey çıkmasa o şekilde sola kaçmaz dı? Emin ol sende tır şoförünün yerinde olsan aynı şeyi yapardın. Daha önce dediğim gibi onun fren mesafesi ile otomobillerin fren mesafesi çok farklıdır. Sen arkadan görüp durabilirsin ama o koca tır o an duramaz tek şansı sinyal verip senden yol istemek. Lütfen daha duyarlı olalım. Hemen asmak yerine olaya farklı yönden değerlendirelim lütfen.Uğur hızının 90-100km olduğunu yazmıştı. Ve göründüğü üzere olayın geçtiği yer bir yerleşim birimi.
evet tekrar sordum.. o yol bölünmüş olduğu için muhtemelen hız sınırının 70 km olduğunu varsaydı.. bu durumda kameralı araç hız sınırını aştığı için %25 kamyon aniden şerit değiştirdiği için %75 suçluymuş... ne olursa olsun sol şeritte araç varsa yada bir araç sollamaya çıktıysa serit değiştirilmezmiş... tırın önündeki birçerdöveri sollayacağını var sayarsak takip mesafesini koruması gerekirmiş
bence bu kadar alakasız bir konunun altına yazılıp profil fotoğrafınızı değiştirin denmesi konuyu saptırmak oluyor.üzüntümü ben başka şekillerde dışa yansıtma taraftarıyım. kimsenin profil fotoğrafını değiştirde üzüntümüz dışa yansısın demesine gerek yok.profil fotoğrafımı değiştirmiyor olmam bu konuyu önemsemediğim anlamına gelmez ben gerekli düşüncelerimi gerekli platformlarda paylaşıyorum zaten burasıda onun yeri değil en hassas olduğum konulardan birindede bu konuyu önemseyelim profil resmimizi değiştirelim denmesi bence çok saçma . serdar kardeşimede saygı duyuyorum ama farklı platformlarda gelin hepberaber farklı çözümler bulalım...
Bünyamin suçlu