0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serdar üzülmesin diye profil fotomu değiştiriyorum, en hüzünlü resmimi koyuyorum
takip mesafesi nasıl komserim
tır şöförünün sinyal vermesi birşey değiştirmez ki siz ona yol vermek zorunda değilsiniz, şerit boşalmadan şerit değiştremez beklemek zorunda arkadan gelenin geçmesini.kural açık ve net ben de mesela şerit değiştireceğim zaman refleks olarak ilk sinyale dokunurum sonrada şeriti değiştirmeden aynama bakarım şerit müsait ise değiştiririm ben sinyal verdim diye bana yol vermek zorunda değil sol şeritte beni sollamaya çıkan şahıs
Aşağıda linkini verdigim kazaları izleyip yorum yaparmisiniz arkadaslar OTOBÜS KAZASI(AKHİSAR).WMVmanisa-turgutlu kaza
İkinizde suçlu gibisiniz.1-Görüntü net olmadıgı İcin hızını,kat ettiginiz yolu ve süreyi hesaplayamadim.Ama video'ya göre hızlı gidiyorsunuz.Sehirler arası yollarda ilerlerken hız limiti ne olursa olsun meskun mahale girdiginizde yavaşlamak,hizinizi azaltmak zorundasınız.2-Tir'in sürücüsü muhtemelen dalmistir.Yoksa onunde onu sol geçide geçmesini sağlayacak her hangi bir unsur varsa eğer çok önceden sinyalini verir ve şerit degistirirdi.Buyuk araçlar küçük araçlar gibi çabuk duramaz veya tekrar hizlanamazlar.Bu nedenle küçük araçlar gibi hemen sollamaya çıkamazlar.Bunu bilerek önünüzde ki buyuk bir arac (otobus/kamyon/Tir gibi) ansızın sinyal verip yol isterse hemen yol verin.Siz durabilirsiniz ama onlar duramazlar. Sonuc olarak video'ya öncelikle TIR sürücüsü sonrada siz olmak üzere ikiniz de suclusunuz.
açıkcası, 2kazada, hatta özellikle çift yol olan kazada, otobüsün niye sol şeridi tercih etmediği konusunda bir türlü akıl sır erdiremiyorum, sarı binek aracın yola çıktığı kazadada aynı şekilde , yol sollamaya oldukça müsait, tamamen uykusuzluk veya dikkat dağınıklığına veriyorum ben bunları, aklı selim ve sürücü ehliyeti alabilecek yetenekteki bir insanın bu kazaları yapması olası değil.Normal zamanlarda, en aksiyonel durumlarda dahi, sollamaya yeltenen ağır taşıt sahiplerinin burda neden sollama yapmadıklarını anlamak mümkün değil