Gönderen Konu: suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..  (Okunma sayısı 4353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: suç bende mi, tır şoföründe mi sizce..
« Yanıtla #40 : Ağustos 06, 2012, 15:26:58 »
serdar üzülmesin diye profil fotomu değiştiriyorum, en hüzünlü resmimi koyuyorum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 06, 2012, 15:26:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #41 : Ağustos 06, 2012, 15:50:54 »
serdar üzülmesin diye profil fotomu değiştiriyorum, en hüzünlü resmimi koyuyorum

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 06, 2012, 15:51:47 »
Hata tır şoföründede var sizdede var tır şoförü ileri bakıp sizin arkadan geldiğinizi yan yane geçerken nasıl bir durum oluşacağını tahmin edememekte suçlu sizde sollarken direk yapıştırıp geçmişsiniz ordan hatalısınız kontrollü sollama güvenlik için şart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 06, 2012, 21:19:07 »
takip mesafesi nasıl komserim :)
   Takip mesafesinde bir sıkıntı yok Serdar.Çunku takip etmiyor,solluyor ;)
tır şöförünün sinyal vermesi birşey değiştirmez ki siz ona yol vermek zorunda değilsiniz, şerit boşalmadan şerit değiştremez beklemek zorunda arkadan gelenin geçmesini.kural açık ve net ben de mesela şerit değiştireceğim zaman refleks olarak ilk sinyale dokunurum sonrada şeriti değiştirmeden aynama bakarım şerit müsait ise değiştiririm ben sinyal verdim diye bana yol vermek zorunda değil sol şeritte beni sollamaya çıkan şahıs 
   Mehmet Can kardesim senin yukarıda yazmış oldugun standart sollama kuralları için geçerlidir.Ama video'ya gelecek olursak ansızın gelişen bir durum söz konusu.Bu olayda yavaşlamaz ya da yol vermezsen sonuc kaza ile sonuclanacaktir.
   TIR'in orada ki muhtemel hızı 88 km/h,sollayan aracin 100 km ve üzeri bir hızda ilerlediğinden emimim.Çunku TIR'la arasında ki mesafeyi çok çabuk kapatıyor.Ayrica TIR orada kesinlikle bir şeyden kaçıyor.İleride ki traktörü sollamak icin sol seride geçiş yapmadı.
   Sonuc olarak;
- TIR sollama kuralını tamamıyla ihlal ediyor.
- Sollayan arac meskun mahal bölgesinde yüksek hızda ilerliyor ve yavaslayabilecekken bile kendi güvenliğini tehlikeye atacak bir tavır sergiliyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ağustos 06, 2012, 21:58:33 »
Aşağıda linkini verdigim kazaları izleyip yorum yaparmisiniz arkadaslar

OTOBÜS KAZASI(AKHİSAR).WMV

manisa-turgutlu kaza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 06, 2012, 22:13:41 »
yolun sağ tarafında park edilmiş araçlar var. ve muhtemelen tır da öyle bir şeyden kaçmış. bir de şöför elini uzatıp işaret etmiş sanki.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 06, 2012, 22:21:04 »

manisa-turgutlu kaza

hain taksici hem kazaya sebebeiyet verdi hem de hızla kaçtı ordan..
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 06, 2012, 22:28:34 »

manisa-turgutlu kaza
açıkcası, 2kazada, hatta özellikle çift yol olan kazada, otobüsün niye sol şeridi tercih etmediği konusunda bir türlü akıl sır erdiremiyorum, sarı binek aracın yola çıktığı kazadada aynı şekilde , yol sollamaya oldukça müsait, tamamen uykusuzluk veya dikkat dağınıklığına veriyorum ben bunları, aklı selim ve sürücü ehliyeti alabilecek yetenekteki bir insanın bu kazaları yapması olası değil.
Normal zamanlarda, en aksiyonel durumlarda dahi, sollamaya yeltenen ağır taşıt sahiplerinin burda neden sollama yapmadıklarını anlamak mümkün değil
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ağustos 06, 2012, 23:59:23 »
İkinizde suçlu gibisiniz.
1-Görüntü net olmadıgı İcin hızını,kat ettiginiz yolu ve süreyi hesaplayamadim.Ama video'ya göre hızlı gidiyorsunuz.Sehirler arası yollarda ilerlerken hız limiti ne  olursa  olsun meskun mahale girdiginizde yavaşlamak,hizinizi azaltmak zorundasınız.
2-Tir'in sürücüsü muhtemelen dalmistir.Yoksa onunde onu sol geçide geçmesini sağlayacak her hangi bir unsur varsa eğer çok önceden sinyalini verir ve şerit degistirirdi.Buyuk araçlar küçük araçlar gibi çabuk duramaz veya tekrar hizlanamazlar.Bu nedenle küçük araçlar gibi hemen sollamaya çıkamazlar.Bunu bilerek önünüzde ki buyuk bir arac (otobus/kamyon/Tir gibi) ansızın sinyal verip yol isterse hemen yol verin.Siz durabilirsiniz ama onlar duramazlar.
   Sonuc olarak video'ya öncelikle TIR sürücüsü sonrada siz olmak üzere ikiniz de suclusunuz.
önünüzde ki buyuk bir arac (otobus/kamyon/Tir gibi) ansızın sinyal verip yol isterse hemen yol verin.Siz durabilirsiniz ama onlar duramazlar.
 :alkis:
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ağustos 07, 2012, 03:41:23 »
açıkcası, 2kazada, hatta özellikle çift yol olan kazada, otobüsün niye sol şeridi tercih etmediği konusunda bir türlü akıl sır erdiremiyorum, sarı binek aracın yola çıktığı kazadada aynı şekilde , yol sollamaya oldukça müsait, tamamen uykusuzluk veya dikkat dağınıklığına veriyorum ben bunları, aklı selim ve sürücü ehliyeti alabilecek yetenekteki bir insanın bu kazaları yapması olası değil.
Normal zamanlarda, en aksiyonel durumlarda dahi, sollamaya yeltenen ağır taşıt sahiplerinin burda neden sollama yapmadıklarını anlamak mümkün değil
   Otobusun otobüse çarptığı kazada Travego sürücüsü uyuyor.Ve hızı da fazla.Goruntude ilk olarak Neoplan beliriyor ve normal bir hızda geçiyor.Hemen akabinde İsuzu midibus beliriyor ve kontrolsüz kavşağa girmesi gerektiği gibi (bilinçli olarak kavsaga yavaş girdiğini sanmıyorum) giriyor.Travego'nun hem hızı yüksek hemde sürücüsü uyuyor ya da dalmış.O an Host veya yolcunun uyarmasiyla kendine gelen sürücü o panik ile kurtarmak isterken,arabaların en hassas noktası olan (arka köşe uçlar aracin devrilmesi için en uygun yerlerdir) sol köşeden vurunca olanlar oluyor.
   Oysa ki o Travego'da çarpışma uyarı sistemi olsaydı,sürücü uyanmasaydı bile bu kaza olmazdı.Böyle çok onemli bir sistemin tercih edilmemesinde ki en büyük etken maliyet ve umursamazlık yatıyor.Sistem tam olarak aşağıda ki gibi çalışıyor...

Daimler Videocast: Active Brake Assist - Right of way for safety now in the Travego.