Gönderen Konu: Açık hava filtresi?  (Okunma sayısı 8436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Açık hava filtresi?
« : Ağustos 04, 2012, 14:29:36 »
arkadaşlar corollamın sesi bana çok cılız geliyor açık hava filtresi uygulamayı düşünüyorum forumda kullanan varmı? yada tavsiye edebileceğiniz bir filtre ve uygulaması nasıl oluyor
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

Açık hava filtresi?
« : Ağustos 04, 2012, 14:29:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Açık hava filtresi?
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2012, 16:01:12 »
Ercüment kardeşimiz de var size yardımcı olacaktır.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2012, 16:27:22 »
Mehmet can abi ben 2004 corollada yapmıştım  hava müşürü olduğu için pimaşla filtreyi uzatıyorsun pimaşın biryerini delip müşürü yerleştiriyorsun yeni corollalarla aurislerin filtresi aynıysa forumda Selim özdamar diye biri aurisine yaptırmıştı
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2012, 00:00:10 »
ercüye pimaşla simota takmıştık :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2012, 00:27:50 »
bende takabilirim :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2012, 13:05:59 »
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2012, 13:42:58 »
yazmıyorum birşey :D
kanka kurtulamazsınız vala  :) haftaya takmayı düşünüyorum :D tecrübeli olarak sizden yardım alıcam yani ::)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2012, 15:03:37 »
tak bakalım banada hbr ver nasıl olcak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2012, 17:48:48 »
kanka kurtulamazsınız vala  :) haftaya takmayı düşünüyorum :D tecrübeli olarak sizden yardım alıcam yani ::)
o zaman sana tek önerim simota carbon charger. ama kit şeklinde satın al pimaşla uğraşma :D
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2012, 17:56:04 »
hey hey hey sakin olun ne pimaşı ya :D benim 2009 corollada var filtre. öncesinde aem kit aldım, 2003 sonrası yazıyordu kutusunda, olmadı uymadı, sonra gittim kn kit aldım, kutunun ucunda bir parça var, 2 somunla beraber çıkarıyorsunuz sonra kutudan o parçayı ayırıyorsunuz, filtreyi o parçaya takıyorsunuz. hadi geçmiş olsun. bir ara fotoğrafları da çekerim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2012, 17:59:21 »
hey hey hey sakin olun ne pimaşı ya :D benim 2009 corollada var filtre. öncesinde aem kit aldım, 2003 sonrası yazıyordu kutusunda, olmadı uymadı, sonra gittim kn kit aldım, kutunun ucunda bir parça var, 2 somunla beraber çıkarıyorsunuz sonra kutudan o parçayı ayırıyorsunuz, filtreyi o parçaya takıyorsunuz. hadi geçmiş olsun. bir ara fotoğrafları da çekerim :)
aynen çok güzel olur ses te ve yakıtta herhangi bir değişme oldumu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2012, 18:01:22 »
ercüye pimaşı taktık çok hoşuna gitti ama bu işler pimaşla olmaz ::)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ağustos 05, 2012, 18:10:29 »
aynen çok güzel olur ses te ve yakıtta herhangi bir değişme oldumu
seste fark efsane, inanılmaz fark var.. yakıtta da ilk bir kaç ay baya arttı :) çünkü ses için hep bastım hep bastım..  bir de kn filtrelerde ses karakteri çok ilginç bizim arabada uygulayınca.. 3 bine kadar v motor gibi (yani v6 olur v8 olur) homurduyor, sonra 4 bine kadar uğuldamaya dönüşüyor tok bir sesle, 4 binden sonra sinirli bir kükremeye dönüşüyor ses tizleşerek (daha doğrusu midleşerek) en son da 5 binden sonra bu tizleşmeye ek olarak tıslama ekleniyor.. mest ediyor yani red line'a kadar bastırıyor adama.. gidişi fark etti biraz bende, arkadaşın mini cooper ile rollingte kafa kafaya gidiyorduk şimdi benim kafa öne atıyor.. ben sese falan alıştım, normal kullanıma döndüm, yakıtım da normale döndü maşallah :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 05, 2012, 18:12:47 »
seste fark efsane, inanılmaz fark var.. yakıtta da ilk bir kaç ay baya arttı :) çünkü ses için hep bastım hep bastım..  bir de kn filtrelerde ses karakteri çok ilginç bizim arabada uygulayınca.. 3 bine kadar v motor gibi (yani v6 olur v8 olur) homurduyor, sonra 4 bine kadar uğuldamaya dönüşüyor tok bir sesle, 4 binden sonra sinirli bir kükremeye dönüşüyor ses tizleşerek (daha doğrusu midleşerek) en son da 5 binden sonra bu tizleşmeye ek olarak tıslama ekleniyor.. mest ediyor yani red line'a kadar bastırıyor adama.. gidişi fark etti biraz bende, arkadaşın mini cooper ile rollingte kafa kafaya gidiyorduk şimdi benim kafa öne atıyor.. ben sese falan alıştım, normal kullanıma döndüm, yakıtım da normale döndü maşallah :)
çokta abartı bir ses olmasın aslında peder bey gerçi binmiyor benim arabama ama dükkana falan giderken ne lan bu demesin bide bana :) işin aslı tok bir ses istiyorum şu an sesi çok cılız geliyor bana birde bu filtre internette falan varmı varsa link atabilirmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2012, 18:56:00 »
Türkay kn'in hangi modeli(universalmi), birde resim koyarsan güzel olacak.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ağustos 05, 2012, 19:13:09 »
çokta abartı bir ses olmasın aslında peder bey gerçi binmiyor benim arabama ama dükkana falan giderken ne lan bu demesin bide bana :) işin aslı tok bir ses istiyorum şu an sesi çok cılız geliyor bana birde bu filtre internette falan varmı varsa link atabilirmisiniz
ses tamamen gaz kelebeğinin konumuyla ilgili.. gaza ne kadar çok basarsan o kadar çok ses çıkıyor. az basarsan zerre ses çıkmaz bu da egsozdan farkı.. mesela cut off yaparken, atıyorum 6000 devirden aşağı düşerken hiç gaza basmıyorsan hiç ses çıkmıyor.. yani aracın normal sesi çıkıyor filtresiz hali gibi

hoop konuyu buldum, burdan dinlemen mümkün sesi;

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=7491.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ağustos 05, 2012, 19:14:00 »
Türkay kn'in hangi modeli(universalmi), birde resim koyarsan güzel olacak.
evet abi universal,hava karardı diye fotoğraf çekmek mantıklı gelmedi bana.. ses sistemi için çektiğim varsa kaput altını, onlardan birini koyarım şimdi biraz kurcalayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #17 : Ağustos 06, 2012, 00:15:44 »
peki efsaneler için hangisini önerirsiniz ?? Birde açıkhava filtresini taktırınca motora bir sıkıntı bir sorunu varmı ?
96 Corolla 1.6 XEİ
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 06, 2012, 00:17:02 »
evet abi universal,hava karardı diye fotoğraf çekmek mantıklı gelmedi bana.. ses sistemi için çektiğim varsa kaput altını, onlardan birini koyarım şimdi biraz kurcalayım
türkay bana tam olarak markasını söylermisin yada ben bu filtreyi nerden bulurum bir tuning çiye gittiğimde ne dersem bana bu filtreyi verir:) cahillikte kötü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 06, 2012, 00:45:21 »
Şimdi kaç beygir fark eder Türkay abi ? :)