Gönderen Konu: Açık hava filtresi?  (Okunma sayısı 8437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Açık hava filtresi?
« Yanıtla #40 : Ağustos 13, 2012, 08:47:24 »
Bende yed marka fıltre taktım haftasonu. Oksijen sensörü bosta kaldı bı sıkıntı cıkartırmı?
aynen bende bunu yazıcaktım acil yardımlarınız bekliyoruz :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 13, 2012, 08:47:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 13, 2012, 09:25:23 »
101 kasada çok bir sıkıntı olmaz dert etmeyin.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ağustos 13, 2012, 10:19:54 »
101 kasada çok bir sıkıntı olmaz dert etmeyin.
yararrı yada zararı yok yani abi.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #43 : Ağustos 13, 2012, 11:09:37 »
yararrı yada zararı yok yani abi.
araç lpgli ise kutu içi filtre takılıyken ve sensör yerindeyken bi lpg ayarı yaptırın sonra hava filtresine geçiş yapıp kullanın. yok benzinli kullanıyorsanız da o sensöre bir çözüm bulup takın.. uzun yolda yerine takılı olmamasının bedelini daha fazla yakıt yakarak ödemiştim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ağustos 13, 2012, 11:12:53 »
araç lpgli ise kutu içi filtre takılıyken ve sensör yerindeyken bir lpg ayarı yaptırın sonra hava filtresine geçiş yapıp kullanın. yok benzinli kullanıyorsanız da o sensöre bir çözüm bulup takın.. uzun yolda yerine takılı olmamasının bedelini daha fazla yakıt yakarak ödemiştim..
genelde LPĞ de kullanılıyor abı arada bir benzine alıyorum ben gaz ayarında eski filtreyi takıyım o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 13, 2012, 11:29:52 »
videodan sesi çok iyi anlayamadım ama, e11 kasalara göre sanırım ses yalıtımından, oldukça az geliyor ses, atmosferik araçlar için, basit bir eğlence mekanizması, güzel günlerde kullanın.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ağustos 13, 2012, 11:32:20 »
ben normalde karbon kazanlı simota niyetiyle gittim, denedim olmadı, uymadı.. sonra adam bak bir kn var deneyelim falan dedi. denedik.. başta beğenmedim, çünkü karbon kazanlı simotaların sesi daha tok.. neyse kn markasında boğaz çapı tam uyan bir tek model var zaten onu aldım onu taktık.. biraz sonra çekerim fotoğrafını da.. malesef modelini hatırlamıyorum ama, kutusu ankaradaki evde kaldı :(yok ya ne beygiri :) şundan gelecek beygirden ne olacak? 1-2 hp anca o da en üst devirlerde :)2 araba denk gelebilirsek rolling yaparız, diğer arabadan çekeriz videoyu bütün ses değişiklikleri duyulur  ;) zaten sesi anlattığım kısım gaz köklenmiş şekilde hızlandığım zaman sesin karakteri.. biraz sonra çıktığımda video da çekerim içinden duyulduğu kadar dinlersiniz.

ayrıca 3000e kadarki ses bu araçtan çıkabilecek en güzel ses.

ve filtreden sonra çıkacak ses tabii ki gaza tam basılı olduğunda çıkar, çünkü filtrenin bir ses çıkardığı falan yok, sadece gaz kelebeğinin açıklığı ile motorun içindeki sesi duyuyoruz, kutu filtreler o sesi kesiyor, motordan çıkan sesi.. o yüzden filtre takıldıktan sonra ses için sürekli tamamen gaza basarak hızlanılıyor
rollinge gerek yok, e11 , 1.4le defalarca yaptım, 1.2.viteslerde biraz sesi geliyor anca, sonra yol ve rüzgar sesi nedeniyle, filtrenin seside güçlü bir ses olmadığından kayboluyor. Ses konusunda aynı şeyden bahsediyoruz zaten.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ağustos 13, 2012, 11:40:39 »

P Plater Mods - How To Install A Pod Filter (se01 ep03)

özellikle 5:30 ve 5:50 sonrası süreleri izlemenizi...
videoyu, baştan sona kadar izledim. 1. gördüğüm fark, sr20 de oluşacak back pressure, toyotaya göre oldukça fazladır.
2. gözlemimim ise, bu tür bir hafif bp sesi, anca filtrenin yanına mikrofon koyularak duyulur. Veya, duymak için özel çaba harcamak gerekir. Gel gelelim, anlatmak istediğimin temeli, filtreden alınan veya alınabilecek sesin, çok ta muazzam olmadığı. Şu an piyasada en fazla ses alınan araç hyundai getzdir açık filtreyle. O bile tatminkar değil. Öyle güzel boost veya egzost sesleri varki,  o tür araçlar kullanınca filtreyi duyamıyorsunuz zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 14, 2012, 11:25:06 »
Valla filtre diyince direk zıplıyorum konulara :D

Şimdi bilindiği üzere bizdede 1.6 vvt-i e11 var. Daha uzun yoldan geleli 3 saat falan oluyor. Şimdi şöyle açıklıyayım araç 2750e kadar ses çıkartmaz ama normal hızlanmalarda fakat dip gazda 2750 gelirseniz her türlü homurdanır. 3000de homurdanma artıyor ve 3500e kadar devam ediyor bundan sonra zaten mükemmel bir gürüldeme geliyor. Ses duymak için basarsanız hiçbir şekilde yakıt ekonomisi sağlanmaz ama tepkilerinin farkını rahat hissedersiniz.. Ayrıca en güzel ses aralığı 2750den 4500e kadar olan ses. Ayrıca sanırım benim arabanın sesinin biraz fazla çıkmasının sebebi pimaş olmasından kaynaklanıyor garip ve çok değişik bir sesi var birde tabi benim filtre arkaya bakıyor ses direk geliyor :) Ve Türkay abinin dediği gibi gaz kelebeğinin ne kadar açıldığına bağlı bir durum arabayı kompresyona bindirdiğinizde hiçbir şekilde hava çekim ilşlemi olmadığından normal motor sesi çıkıyor. Ayrıca uğuldama seside oluyor genelde rölantide duyulacak bir ses elektrik süpürgesi gibi bir çekiş sesi duyuluyor ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #49 : Ağustos 14, 2012, 16:08:26 »
bende rölantide bile tam gaz yaparsan ses geliyor yüksek şekilde.. yani atıyorum 30km hızla 5e attık diyelim, tam gaz yaptık.. birden devirlenmiyor ya, gayet homurdanma oluyor.. desibel az, ama homurdanma mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ağustos 14, 2012, 18:42:28 »
bende rölantide bile tam gaz yaparsan ses geliyor yüksek şekilde.. yani atıyorum 30km hızla 5e attık diyelim, tam gaz yaptık.. birden devirlenmiyor ya, gayet homurdanma oluyor.. desibel az, ama homurdanma mevcut

Aynen sonuçta bir hava çekişi var ve sesi absorbe edecek plastik kısım yok yine motor sesi homurdanma olarak gelir ve geliyorda zaten.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)