Gönderen Konu: Açık hava filtresi?  (Okunma sayısı 8435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Açık hava filtresi?
« Yanıtla #20 : Ağustos 06, 2012, 03:28:08 »
seste fark efsane, inanılmaz fark var.. yakıtta da ilk bir kaç ay baya arttı :) çünkü ses için hep bastım hep bastım..  bir de kn filtrelerde ses karakteri çok ilginç bizim arabada uygulayınca.. 3 bine kadar v motor gibi (yani v6 olur v8 olur) homurduyor, sonra 4 bine kadar uğuldamaya dönüşüyor tok bir sesle, 4 binden sonra sinirli bir kükremeye dönüşüyor ses tizleşerek (daha doğrusu midleşerek) en son da 5 binden sonra bu tizleşmeye ek olarak tıslama ekleniyor.. mest ediyor yani red line'a kadar bastırıyor adama.. gidişi fark etti biraz bende, arkadaşın mini cooper ile rollingte kafa kafaya gidiyorduk şimdi benim kafa öne atıyor.. ben sese falan alıştım, normal kullanıma döndüm, yakıtım da normale döndü maşallah :)
hocam yanlış anlamada, bence biraz mübalağ etmişsin, senin aracında dahil, bir çok araca filtre uygulaması ve tatbikine şahit oldum, fakat ben hiç öyle bişey ne duydum ne gördüm,
1.si filtrenin vereceği ses, hava çekişine duyarlı, yani, 3000e kadar, tapa gaz gelmedikçe , normal sürüşte hiçbirşey duyamazsın, belli devirlerden sonra, tok bir ses vermeye başlar, ama bu sesin desibeli oldukça düşük, hangi araca uygulanırsa uygulansın, tıslama olayınıda çözemedim açıkcası, şu an hali hazırda 2002 model bi corolla var yakınımda, onda da uyguladık biz, fakat dediğim gibi, hafif ve tok bir ses, ya belli devirden sonra, ya da gaz tepkisini sert uyguladığında.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 06, 2012, 03:28:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 06, 2012, 09:30:05 »
türkay bana tam olarak markasını söylermisin yada ben bu filtreyi nerden bulurum bir tuning çiye gittiğimde ne dersem bana bu filtreyi verir:) cahillikte kötü
ben normalde karbon kazanlı simota niyetiyle gittim, denedim olmadı, uymadı.. sonra adam bak bi kn var deneyelim falan dedi. denedik.. başta beğenmedim, çünkü karbon kazanlı simotaların sesi daha tok.. neyse kn markasında boğaz çapı tam uyan bir tek model var zaten onu aldım onu taktık.. biraz sonra çekerim fotoğrafını da.. malesef modelini hatırlamıyorum ama, kutusu ankaradaki evde kaldı :(
Şimdi kaç beygir fark eder Türkay abi ? :)
yok ya ne beygiri :) şundan gelecek beygirden ne olacak? 1-2 hp anca o da en üst devirlerde :)
hocam yanlış anlamada, bence biraz mübalağ etmişsin, senin aracında dahil, bir çok araca filtre uygulaması ve tatbikine şahit oldum, fakat ben hiç öyle birşey ne duydum ne gördüm,
1.si filtrenin vereceği ses, hava çekişine duyarlı, yani, 3000e kadar, tapa gaz gelmedikçe , normal sürüşte hiçbirşey duyamazsın, belli devirlerden sonra, tok bir ses vermeye başlar, ama bu sesin desibeli oldukça düşük, hangi araca uygulanırsa uygulansın, tıslama olayınıda çözemedim açıkcası, şu an hali hazırda 2002 model bir corolla var yakınımda, onda da uyguladık biz, fakat dediğim gibi, hafif ve tok bir ses, ya belli devirden sonra, ya da gaz tepkisini sert uyguladığında.
2 araba denk gelebilirsek rolling yaparız, diğer arabadan çekeriz videoyu bütün ses değişiklikleri duyulur  ;) zaten sesi anlattığım kısım gaz köklenmiş şekilde hızlandığım zaman sesin karakteri.. biraz sonra çıktığımda video da çekerim içinden duyulduğu kadar dinlersiniz.

ayrıca 3000e kadarki ses bu araçtan çıkabilecek en güzel ses.

ve filtreden sonra çıkacak ses tabii ki gaza tam basılı olduğunda çıkar, çünkü filtrenin bir ses çıkardığı falan yok, sadece gaz kelebeğinin açıklığı ile motorun içindeki sesi duyuyoruz, kutu filtreler o sesi kesiyor, motordan çıkan sesi.. o yüzden filtre takıldıktan sonra ses için sürekli tamamen gaza basarak hızlanılıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ağustos 06, 2012, 10:21:16 »
videoyu çektim, şu an youtube'a yükleniyor. tıslamayı ben laptop hoparlörü ile duyamadım, ses sistemiyle veya kulaklıkla duyulur belki bilemiyorum. kn kullanan arkadaşlarımın hepsinde var o ses, aracın içinden de çok net duyuluyor. dediğim gibi bir ihtimal kulaklıkla veya ses sistemiyle duyulur.. 5000den sonra geliyor ses.. fotoğraflar;

yükleme bitince de video şurada olacak;

http://youtu.be/BPTjGiwtT1E

not: videoda 1.15ten sonra vitesi 3 bin civarının üstüne çıkmadan attım hep, sese ve homurtuya dikkat.. bir de hoparlörle dinleyin büyükçe bir şeyle.. laptop hoparlörleriyle düzgün anlaşılmıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 06, 2012, 11:00:27 »
hocam yanlış anlamada, bence biraz mübalağ etmişsin, senin aracında dahil, bir çok araca filtre uygulaması ve tatbikine şahit oldum, fakat ben hiç öyle birşey ne duydum ne gördüm,
1.si filtrenin vereceği ses, hava çekişine duyarlı, yani, 3000e kadar, tapa gaz gelmedikçe , normal sürüşte hiçbirşey duyamazsın, belli devirlerden sonra, tok bir ses vermeye başlar, ama bu sesin desibeli oldukça düşük, hangi araca uygulanırsa uygulansın, tıslama olayınıda çözemedim açıkcası, şu an hali hazırda 2002 model bir corolla var yakınımda, onda da uyguladık biz, fakat dediğim gibi, hafif ve tok bir ses, ya belli devirden sonra, ya da gaz tepkisini sert uyguladığında.

P Plater Mods - How To Install A Pod Filter (se01 ep03)

özellikle 5:30 ve 5:50 sonrası süreleri izlemenizi...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 06, 2012, 11:09:21 »
o zaman sana tek önerim simota carbon charger. ama kit şeklinde satın al pimaşla uğraşma :D
Kanka sadece 20 liraya filteryi alıp orjınale baglayım diyorum :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 06, 2012, 11:47:32 »
Kanka sadece 20 liraya filteryi alıp orjınale baglayım diyorum :D
la git dediğimi al ya da kn, aem gibi markalar al. hatta para veririm diyosan pipercros al favorierimden birisi. 20 liraya aldığın filtre toz moz geçirir nolur nolmaz
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 06, 2012, 11:58:42 »
la git dediğimi al ya da kn, aem gibi markalar al. hatta para veririm diyosan pipercros al favorierimden birisi. 20 liraya aldığın filtre toz moz geçirir nolur nolmaz
kanka çok para onlarda yav :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ağustos 06, 2012, 12:10:39 »
kn filtre 140tl
aem filtre 150tl
pipercross filtre 250tl
markasız, yed, modacar bilmemne filtre 20 tl
rektefiye 1000-3000tl arası.. seçim senin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 06, 2012, 12:18:58 »
kn filtre 140tl
aem filtre 150tl
pipercross filtre 250tl
markasız, yed, modacar bilmemne filtre 20 tl
rektefiye 1000-3000tl arası.. seçim senin :)
kalsı o zaman ben hep diyorum abi orjınal hava filtresi gibisi yoook :D :) :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 06, 2012, 14:49:23 »
bende var bi filtre 30 tl ye gönderiym sana hacı :D
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 06, 2012, 15:03:46 »
he basit birşey miş bu kendim bile takarım ben bunu teşekkür ettim üşenmeden fotoğraf çekip yüklediğin için
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 06, 2012, 15:09:23 »
bende var bir filtre 30 tl ye gönderiym sana hacı :D
benım dediğim 20'lik filtreden mı ama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 06, 2012, 16:30:00 »
benım dediğim 20'lik filtreden mı ama :D
yok ben 50 tl ye aldım 1 gun takılı kaldı aracta babam sagolsun :D tertemız duruyor :D
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ağustos 06, 2012, 16:47:24 »
he basit birşey miş bu kendim bile takarım ben bunu teşekkür ettim üşenmeden fotoğraf çekip yüklediğin için
önemli değil ben direk kendim taktım zaten.. o sensörün olduğu parça kutuya giriyor, onu sökcen bunu takcan o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ağustos 06, 2012, 20:00:55 »
hoop video geldi;

IMG 3910

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
Açık hava filtresi?
« Yanıtla #36 : Ağustos 07, 2012, 00:23:56 »
Bi yerden gıcırtı geliyo
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 07, 2012, 07:56:11 »
yok ben 50 tl ye aldım 1 gun takılı kaldı aracta babam sagolsun :D tertemız duruyor :D
kanka dun aldım bile :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ağustos 07, 2012, 08:12:38 »
bir yerden gıcırtı geliyo
foto mak :) kim bilir nereye değiyor nerden geliyor.. çıt çıt sesler de kayıttan ötürü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 13, 2012, 06:57:12 »
Bende yed marka fıltre taktım haftasonu. Oksijen sensörü bosta kaldı bı sıkıntı cıkartırmı?
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp