Gönderen Konu: Toyota Fiyatlandırma Politikası  (Okunma sayısı 6533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Toyota Fiyatlandırma Politikası
« : Temmuz 26, 2012, 14:38:25 »
Arkadaşlar markaların sitelerine girerek fiyatları araştırdığımda toyota nın fiyatlandırmada bana göre yaptığı ciddi bir fiyatlandırma hatası gözüme çarptı.aşağıda örneklerle açıklamak istiyorum

Jetta 1.4 TSI 122 PS    Comfortline=49.200 TL                       Passat 1.4 TSI 122 PS  Comfortline=61.500

Fluence Privilege 1.5 dCi 110 bg Euro 5=59.000 TL             Latitude Privilege 1.5 dCi 110 bg Euro 5=69.250

Skoda octavia Elegance 1.6 TDI CR 105 HP=60.700 TL       Skoda superb Elegance 1.6 TDI CR 105 HP=74.500

Ford focus Titanium 1.6TDCi 115PS 4K=60.830 TL               Ford mondeo Titanium 1.6TDCI 115PS 4K=70.985

Toyota Corolla   1.6 Elegant=53,600 TL                                 Toyota yeni avensis 1.6 Elegant=56,900

daha çok örnek var ancak bu kadarı yeterli diye düşündüm.markaların farklı sınıftaki araçları arasında 14 bin liraya varan fiyat farkı varken corolla ile avensis arasında sadece ve sadece 3 bin lira fark var.corolla kullanan arkadaşlarımız yanlış anlamasın corolla çok güzel bir araç ancak ben toyotadan sıfır corolla alacaksam gider 3 bin lira daha verip her yönden corolla dan daha iyi bir araç olan avensisi alırım.yada ben yanlış biliyorum avensis D sınıf kalitesinde bir araç değil,corolla ile avensis arasında sadece görünüş ve sınıf farkı var galiba ki fiyatları bu kadar birbirine yakın.başka kalite olarak hiç fark yok.yani burda toyotanın bence fiyatlandırmada ciddi bir hatası bulunuyor.sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Toyota Club Türkiye

Toyota Fiyatlandırma Politikası
« : Temmuz 26, 2012, 14:38:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Fiyatlandırma Politikası
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2012, 14:40:56 »
o zaman avensis 70 bin tl olsaydı bunu düşünmezdiniz sanırım :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2012, 14:46:05 »
o zaman avensis 70 bin tl olsaydı bunu düşünmezdiniz sanırım :D

yani diğer markaların fiyatlandırmalarına bakarak ya avensisin daha pahalı yada corolla nın biraz daha ucuz olması gerekirdi.yani arada 3 bin liralık bir kalite farkından daha fazlası var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2012, 15:02:26 »
corollanın en full modelinin adı elegant iken avensisin en boş modelinin adı elegant.. mesela fordta trend 1.6 dizel mondeo ile full focus arası 5.000 lira var. boş mondeo full focustan daha fala donanımlı... Belki neden budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2012, 15:39:06 »
Geçen hafta servise gittim 2 tane corolla vardı biri comfort extra diğeri elegant biraz inceledim comfort extra olanın fiyatı 49 bindi. Dünde bir arkadaşım yeni jetta higline almış fiyatını sordugumda 46 bine(sunroof dahil) aldığını söyledi. Toyota artık bu abartılı fiyatlardan vazgeçip araçları hak ettigi fiyata vermeli ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2012, 15:43:07 »
corollanın en full modelinin adı elegant iken avensisin en boş modelinin adı elegant.. mesela fordta trend 1.6 dizel mondeo ile full focus arası 5.000 lira var. boş mondeo full focustan daha fala donanımlı... Belki neden budur.

şimdi bende baktım avensisin elegant modeli corollanın en full modelinden daha donanımlı burda dahada büyük bir yanlışlık çıkmıyor mu ortaya.yanlış anlamayın corollayı asla kötülemiyorum.corolla sınıfına göre çok güzel bir araç ama söz konusu avensis olunca ortaya bunlar çıkıyor.şimdi hem corolladan daha donanımlı,hem corolladan daha üst sınıfta,hem corolladan daha güçlü motoru var,hem malzeme kalitesi corolladan daha iyi,yol tutuşu corolladan daha iyi,ses yalıtımı corolladan daha iyi,konfor seviyesi corolladan daha iyi,iç hacmi corolladan daha fazla,corolladan daha sağlam.hatta corollanın en donanımlı otomatik vitesli versiyonu avensisin corollaya göre daha donanımlı en boş versiyonundan daha pahalı.eğer otomatik vites olmasa en donanımlı corolla,avensisle aynı fiyatta olacak.cidden bu fiyatlandırma çok ilginç ve saçma geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 26, 2012, 15:46:57 »
Geçen hafta servise gittim 2 tane corolla vardı biri comfort extra diğeri elegant biraz inceledim comfort extra olanın fiyatı 49 bindi. Dünde bir arkadaşım yeni jetta higline almış fiyatını sordugumda 46 bine(sunroof dahil) aldığını söyledi. Toyota artık bu abartılı fiyatlardan vazgeçip araçları hak ettigi fiyata vermeli ...

jetta 1.2 tsi 105 ps higline 49.300 tl yazıyor liste fiyatı.eğer 46 bin liraya sunroof dahil aldıysa gerçekten çok güzel bir fiyata almış  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 26, 2012, 16:41:54 »
Okan kardeşim Avensis'in fiyatı 100 binin üzerinde olanı da var. Bir şey daha Türkiye'de C sınıfı sedan araçlar D sınıfına oranla daha fazla tutulur. Şimdi olaya benim gözümle bakarsak bende D sınıfı bir araçta 1.4 1.6 motor hacimli bir aracı tercih etmem. Motor hacimleri düşük olduğu içindir ki  her ne kadar D sınıfı da olsalar fiyatları bu yüzden düşüktür. Yazmış olduğun D sınıfı araçların bir de 2.0 ve üzeri olan motor hacimlerindeki modellerinin fiyatlarını da araştır göreceksin ki çoğu 100 bin sınırında ve üzerindedir. Ben bu fiyatlandırma da bir tuhaflık göremedim Bu arada Corolla çok satıyor ki fiyatını aşağı çekmiyorlar çünkü bir çok muadili ile aynı fiyat aralığında. Toyota fiyat listesine baktığımızda Auris ve eski kasa Avensis indirimli diğerleri liste fiyatlarından satılmaktadır. Bu eski kasa Avensis ve Aurisin biraz daha fazla satış rakamları için uygulanmış da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2012, 17:30:10 »
corolla elegant ederinden 5-6 bin tl fazla bir fiyata satılıyor. dengesizlik burada. satılıyor ki bu kadar yüksek demesin kimse. avensis'in fiyatı normal fakat elegant extra alacağıma passat 1.4 tsi comfortline alırdım ben. yüksek fiyatta araç almak ikinci elde değer kaybettirir. ikinci eli en güçlü marka vw ve nedense fiyatları kalitesine göre şu sıralar oldukça makul. özellikle bir golf 1.4 tsi'ın 47 bin tl olması gerçekten ibret alınması gerekir. bu araç da satılıyor, evet sıra bekleniyor belki fakat üzerine 5-6 bin lira koysalar yine satılır. ama yapmıyorlar. toyota türkiye'nin bazı konularda biraz daha gerçekçi ve insaflı olması gerekiyor. başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 26, 2012, 17:38:47 »
Söylediklerinize katılıyorum ben aracı alırken dizel alacağım için corolla aldım ben aracı aldığımda avensis 4000 tl daha ucuzdu çok kararsızdım ama dizel olsun diye avensisten vazgeçtik ama benzinli bir araç düşünüyor olsaydık bu fiyat farkıyla kesinlikle corolla almazdık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 26, 2012, 17:41:33 »
Okan kardeşim Avensis'in fiyatı 100 binin üzerinde olanı da var. Bir şey daha Türkiye'de C sınıfı sedan araçlar D sınıfına oranla daha fazla tutulur. Şimdi olaya benim gözümle bakarsak bende D sınıfı bir araçta 1.4 1.6 motor hacimli bir aracı tercih etmem. Motor hacimleri düşük olduğu içindir ki  her ne kadar D sınıfı da olsalar fiyatları bu yüzden düşüktür. Yazmış olduğun D sınıfı araçların bir de 2.0 ve üzeri olan motor hacimlerindeki modellerinin fiyatlarını da araştır göreceksin ki çoğu 100 bin sınırında ve üzerindedir. Ben bu fiyatlandırma da bir tuhaflık göremedim Bu arada Corolla çok satıyor ki fiyatını aşağı çekmiyorlar çünkü bir çok muadili ile aynı fiyat aralığında. Toyota fiyat listesine baktığımızda Auris ve eski kasa Avensis indirimli diğerleri liste fiyatlarından satılmaktadır. Bu eski kasa Avensis ve Aurisin biraz daha fazla satış rakamları için uygulanmış da olabilir.

zafer abi haklısınız c sınıfı türkiyede daha çok tutuluyor ama aynı motor hacmi üzerinden konuşursak bana göre d sınıfı bir araç için 132 beygir yeterli ancak tork olayı ve yüksek ağırlık nedeniyle alt devirlerde bir hantallık olabilir ama corollada 124 beygirlik motoruyla avensisten daha atak bir araba değil aynı seviyedeler.avensis corollaya göre her yönüyle çok daha üstün bir araç.ama neredeyse aynı fiyattalar.işte bu bana çok garip geliyor.siz yeni bir araba alacak olsanız ve size iki seçenek sunulsa Corolla 1.6 Elegant=53.600 TL (corollanın bu modelinde vsc bile yok)  yeni avensis=56.900 TL .donanım olarak avensisin en boşu elegant modeli corollanın en fulü elegant modeline göre çok daha üstün.sizce bu iki araçtan hangisini almak daha mantıklı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 26, 2012, 17:42:59 »
Avensis (1600cc) 56 değil 62 bin, daha yeni sordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 26, 2012, 17:44:33 »
corolla elegant ederinden 5-6 bin tl fazla bir fiyata satılıyor. dengesizlik burada. satılıyor ki bu kadar yüksek demesin kimse. avensis'in fiyatı normal fakat elegant extra alacağıma passat 1.4 tsi comfortline alırdım ben. yüksek fiyatta araç almak ikinci elde değer kaybettirir. ikinci eli en güçlü marka vw ve nedense fiyatları kalitesine göre şu sıralar oldukça makul. özellikle bir golf 1.4 tsi'ın 47 bin tl olması gerçekten ibret alınması gerekir. bu araç da satılıyor, evet sıra bekleniyor belki fakat üzerine 5-6 bin lira koysalar yine satılır. ama yapmıyorlar. toyota türkiye'nin bazı konularda biraz daha gerçekçi ve insaflı olması gerekiyor. başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum.

tabi işin içine tsi grince işler değişiyor :D ama corolla ve avensisi düşündüğümüzde aradaki 3 bin liralık fark kesinlikle çok az.dediğiniz gibi corolla elegantın ederi avensisi baz alırsak en fazla 46 bin lira civarı olmalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2012, 17:44:58 »
Hakan kardeşim Corolla ile Golf'ün fiyatlarını kıyaslamanız yanlış birbirlerinden farklı araçlar siz Aurisle Golf'ü kıyaslayabilirsiniz. Corollanın fiyatı sınıfındaki muadilleri ile çok yakın çok cüzi farklar var sadece bir önceki mesajımda fikrimi beyan ettim bir araç çok satılıyor ve tercih ediliyorsa ki bana göre Corolla böyle bir araç fiyat politikasını rakiplerinizle aynı tutmalısınız dersen ki Corolla çok fahiş fiyatta o vakit seçenek çok başka yüzlerce model ve marka var. Hem bizim burada Toyotanın fiyat politikasını tartışmamız bile gereksiz. İsteyen beğenen alır istemeyen almaz. Zevkler ve renkler misali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 26, 2012, 17:47:06 »
Avensis (1600cc) 56 değil 62 bin, daha yeni sordum

kemal amca elegant extra sı 62 bin lira elegantı 56.900 TL.avensisin en boşu elegant modeli corollanın en full modelinden daha donanımlı.eğer corollayı otomatik isterseniz birde vsc olsun derseniz avensisten pahalıya geliyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 26, 2012, 17:49:01 »
sade eleagant bütün türkiyede YOK
istemez extra almak zorundasınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 26, 2012, 17:54:52 »
zafer abi haklısınız c sınıfı türkiyede daha çok tutuluyor ama aynı motor hacmi üzerinden konuşursak bana göre d sınıfı bir araç için 132 beygir yeterli ancak tork olayı ve yüksek ağırlık nedeniyle alt devirlerde bir hantallık olabilir ama corollada 124 beygirlik motoruyla avensisten daha atak bir araba değil aynı seviyedeler.avensis corollaya göre her yönüyle çok daha üstün bir araç.ama neredeyse aynı fiyattalar.işte bu bana çok garip geliyor.siz yeni bir araba alacak olsanız ve size iki seçenek sunulsa Corolla 1.6 Elegant=53.600 TL (corollanın bu modelinde vsc bile yok)  yeni avensis=56.900 TL .donanım olarak avensisin en boşu elegant modeli corollanın en fulü elegant modeline göre çok daha üstün.sizce bu iki araçtan hangisini almak daha mantıklı ?

Yeni Avensis 56.900 tl  değil bahsettiğin eski bir önceki kasa makyajsız olan ve indirim yapılmış hali yeni kasada indirim yok liste fiyatları geçerli. Anlatmak istediğim tüm D sınıfı araçlar ikinci elde daha fazla değer kaybederler. Tabi ki Avensis ve Corolla malzeme donanım vb konularda tartışılmaz ama 1.6 bir D sınıf aracı ben tercih etmem. ( Sıfır ve ikinci el) Ama 2.0 ve 2.0 d4d o zaman işler değişir. Bir ay kadar önce yakın bir arkadaşım yeni kasa Avensis 1.6 Elegant Extra aldı 62 bin tl çok memnun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 26, 2012, 17:55:27 »
Söylediklerinize katılıyorum ben aracı alırken dizel alacağım için corolla aldım ben aracı aldığımda avensis 4000 tl daha ucuzdu çok kararsızdım ama dizel olsun diye avensisten vazgeçtik ama benzinli bir araç düşünüyor olsaydık bu fiyat farkıyla kesinlikle corolla almazdık .

kesinlikle haklısınız dizel almak mantıklı ama benzinli modelleri karşılaştırdığımızda aradaki 3 bin lira arabaları karşılaştırdığımızda gerçekten çok az.corolla elegantın avensisi baz alırsak sıfır değeri 46 bin lira civarı olmalıydı.ama türkiyede en çok satılan toyota modeli olduğu için fiyatı biraz yüksek.ama bu avensisin corollaya göre daha üstün bir araç olduğu gerçeğini değiştirmiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 26, 2012, 17:58:33 »

Yeni Avensis 56.900 tl  değil bahsettiğin eski bir önceki kasa makyajsız olan ve indirim yapılmış hali yeni kasada indirim yok liste fiyatları geçerli. Anlatmak istediğim tüm D sınıfı araçlar ikinci elde daha fazla değer kaybederler. Tabi ki Avensis ve Corolla malzeme donanım vb konularda tartışılmaz ama 1.6 bir D sınıf aracı ben tercih etmem. ( Sıfır ve ikinci el) Ama 2.0 ve 2.0 d4d o zaman işler değişir. Bir ay kadar önce yakın bir arkadaşım yeni kasa Avensis 1.6 Elegant Extra aldı 62 bin tl çok memnun.

zafer abi tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz ama imkanım olsa sıfır avensis 1.6 elegantı gözüm kapalı alırdım(toyota marka araç almaya karar verdiysem eğer).toyotanın sitesinde yeni avensis elegant 1.6 liste fiyatı 56.900,kampanya fiyatları 56.900 yazıyor :) http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 26, 2012, 18:02:29 »
Hatta 55.900 + pazarlık yazıyor
ama ellerinde yok
mecburen extra almak durumunda kalıyorsunuz