0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o zaman avensis 70 bin tl olsaydı bunu düşünmezdiniz sanırım
corollanın en full modelinin adı elegant iken avensisin en boş modelinin adı elegant.. mesela fordta trend 1.6 dizel mondeo ile full focus arası 5.000 lira var. boş mondeo full focustan daha fala donanımlı... Belki neden budur.
Geçen hafta servise gittim 2 tane corolla vardı biri comfort extra diğeri elegant biraz inceledim comfort extra olanın fiyatı 49 bindi. Dünde bir arkadaşım yeni jetta higline almış fiyatını sordugumda 46 bine(sunroof dahil) aldığını söyledi. Toyota artık bu abartılı fiyatlardan vazgeçip araçları hak ettigi fiyata vermeli ...
Okan kardeşim Avensis'in fiyatı 100 binin üzerinde olanı da var. Bir şey daha Türkiye'de C sınıfı sedan araçlar D sınıfına oranla daha fazla tutulur. Şimdi olaya benim gözümle bakarsak bende D sınıfı bir araçta 1.4 1.6 motor hacimli bir aracı tercih etmem. Motor hacimleri düşük olduğu içindir ki her ne kadar D sınıfı da olsalar fiyatları bu yüzden düşüktür. Yazmış olduğun D sınıfı araçların bir de 2.0 ve üzeri olan motor hacimlerindeki modellerinin fiyatlarını da araştır göreceksin ki çoğu 100 bin sınırında ve üzerindedir. Ben bu fiyatlandırma da bir tuhaflık göremedim Bu arada Corolla çok satıyor ki fiyatını aşağı çekmiyorlar çünkü bir çok muadili ile aynı fiyat aralığında. Toyota fiyat listesine baktığımızda Auris ve eski kasa Avensis indirimli diğerleri liste fiyatlarından satılmaktadır. Bu eski kasa Avensis ve Aurisin biraz daha fazla satış rakamları için uygulanmış da olabilir.
corolla elegant ederinden 5-6 bin tl fazla bir fiyata satılıyor. dengesizlik burada. satılıyor ki bu kadar yüksek demesin kimse. avensis'in fiyatı normal fakat elegant extra alacağıma passat 1.4 tsi comfortline alırdım ben. yüksek fiyatta araç almak ikinci elde değer kaybettirir. ikinci eli en güçlü marka vw ve nedense fiyatları kalitesine göre şu sıralar oldukça makul. özellikle bir golf 1.4 tsi'ın 47 bin tl olması gerçekten ibret alınması gerekir. bu araç da satılıyor, evet sıra bekleniyor belki fakat üzerine 5-6 bin lira koysalar yine satılır. ama yapmıyorlar. toyota türkiye'nin bazı konularda biraz daha gerçekçi ve insaflı olması gerekiyor. başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum.
Avensis (1600cc) 56 değil 62 bin, daha yeni sordum
zafer abi haklısınız c sınıfı türkiyede daha çok tutuluyor ama aynı motor hacmi üzerinden konuşursak bana göre d sınıfı bir araç için 132 beygir yeterli ancak tork olayı ve yüksek ağırlık nedeniyle alt devirlerde bir hantallık olabilir ama corollada 124 beygirlik motoruyla avensisten daha atak bir araba değil aynı seviyedeler.avensis corollaya göre her yönüyle çok daha üstün bir araç.ama neredeyse aynı fiyattalar.işte bu bana çok garip geliyor.siz yeni bir araba alacak olsanız ve size iki seçenek sunulsa Corolla 1.6 Elegant=53.600 TL (corollanın bu modelinde vsc bile yok) yeni avensis=56.900 TL .donanım olarak avensisin en boşu elegant modeli corollanın en fulü elegant modeline göre çok daha üstün.sizce bu iki araçtan hangisini almak daha mantıklı ?
Söylediklerinize katılıyorum ben aracı alırken dizel alacağım için corolla aldım ben aracı aldığımda avensis 4000 tl daha ucuzdu çok kararsızdım ama dizel olsun diye avensisten vazgeçtik ama benzinli bir araç düşünüyor olsaydık bu fiyat farkıyla kesinlikle corolla almazdık .
Yeni Avensis 56.900 tl değil bahsettiğin eski bir önceki kasa makyajsız olan ve indirim yapılmış hali yeni kasada indirim yok liste fiyatları geçerli. Anlatmak istediğim tüm D sınıfı araçlar ikinci elde daha fazla değer kaybederler. Tabi ki Avensis ve Corolla malzeme donanım vb konularda tartışılmaz ama 1.6 bir D sınıf aracı ben tercih etmem. ( Sıfır ve ikinci el) Ama 2.0 ve 2.0 d4d o zaman işler değişir. Bir ay kadar önce yakın bir arkadaşım yeni kasa Avensis 1.6 Elegant Extra aldı 62 bin tl çok memnun.