Gönderen Konu: Toyota Fiyatlandırma Politikası  (Okunma sayısı 6455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Fiyatlandırma Politikası
« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2012, 18:06:46 »
zafer abi tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz ama imkanım olsa sıfır avensis 1.6 elegantı gözüm kapalı alırdım(toyota marka araç almaya karar verdiysem eğer).toyotanın sitesinde yeni avensis elegant 1.6 liste fiyatı 56.900,kampanya fiyatları 56.900 yazıyor :) http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex

Evet bende inceledim şimdi elegant extra biraz daha pahalı elegant 56.900 bu demektir ki o zaman bir çok kişi benim gibi düşünüyor aralarında 3 bin liralık bir farktan dolayı insanları Avensis almaya yöneltiyor. Bu Avensis 1.6 satış rakamlarını arttırmak için yapılmış bir uygulamadır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2012, 18:06:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Temmuz 26, 2012, 18:09:23 »
Hatta 55.900 + pazarlık yazıyor
ama ellerinde yok
mecburen extra almak durumunda kalıyorsunuz

Bahsettiğiniz bir önceki makyajsız kasa onda da elegant extra donanım seçeneği mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 26, 2012, 18:11:49 »
şu anda bütün bayilerde makyajlı kasa extra mevcut, başka seçenek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 26, 2012, 18:13:48 »
Evet bende inceledim şimdi elegant extra biraz daha pahalı elegant 56.900 bu demektir ki o zaman bir çok kişi benim gibi düşünüyor aralarında 3 bin liralık bir farktan dolayı insanları Avensis almaya yöneltiyor. Bu Avensis 1.6 satış rakamlarını arttırmak için yapılmış bir uygulamadır.

doğrudur abi işte bende bunu kastediyorum avensisin fiyatı gerçekten çok uygun.yani sıfır corolla elegant almak isteyen birisi 3 bin lira daha versin hem daha fazla donanımlı bir arabaya hemde daha iyi bir araca sahip olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 26, 2012, 18:14:11 »
Bayilerin ellerinde eski kasa kalmamış olabilir. Yeni kasa içinde indirim söz konusu değil zaten. Bence D sınıfında fiyat belirlemesi Donanımdan ziyade Motor hacmi ile alakalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 26, 2012, 18:19:40 »
doğrudur abi işte bende bunu kastediyorum avensisin fiyatı gerçekten çok uygun.yani sıfır corolla elegant almak isteyen birisi 3 bin lira daha versin hem daha fazla donanımlı bir arabaya hemde daha iyi bir araca sahip olur.

Ama bu senin düşüncen herkes aynı düşünmüyor demek ki eğer haklı olursan Corolla satılmazdı hatta Corolla dizel full Avensis'ten pahalı ama neye göre 1.6 yeni kasa elegant extraya kıyasla fakat işin içine motor hacmi girince Avensis 105 bine çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 26, 2012, 18:21:24 »
Özetle
Avensis alınır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 26, 2012, 18:28:47 »
Özetle
Avensis alınır

1.6 Avensis fiyatına kıyasla muadillerine göre alınabilir bir araç fakat yüksek hacim motorlu 105 bin liralık bir Avensis'e göre piyasada aynı fiyat diliminde seçilebilecek bir çok model var. Bana göre de 2.0 cc Avensisin fiyatıda çok yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 26, 2012, 18:32:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 26, 2012, 18:38:49 »
Yaris dizel full liste fiyatı 49.100 tl Corolla comfort extra 1.6 49.0000 tl burada seçenek hangisi olmalı?  :) :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 26, 2012, 18:42:37 »
ben bizzat aktif olarak 1.6 corolla comfort extra ve 1.6 avensis elegant extra kullanıyorum. aralarında performans olarak büyük farklar yok yalnız corolla nın ara hızlanmaları avensisten daha iyi yinede son hızlarda avensis kadar stabil ve hızlı değil. şehir içi kullanımına corolla daha uygun ama aralarında fiyat farkından çok daha büyük farklar var kesinlikle ve kesinlikle avensis diyorum kıyaslamaya gerek bile yok .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 26, 2012, 18:47:10 »
Ama bu senin düşüncen herkes aynı düşünmüyor demek ki eğer haklı olursan Corolla satılmazdı hatta Corolla dizel full Avensis'ten pahalı ama neye göre 1.6 yeni kasa elegant extraya kıyasla fakat işin içine motor hacmi girince Avensis 105 bine çıkıyor.

abi mesela yunanistan sitesine baktım avensisle corollanın en boşları arasında yaklaşık 3 bin euro fark var.yani 6.500 tl gibi bir fark.bu fark fena sayılmaz.ben corollanın neden pahalı satıldığını şimdi anladım.toyota corolla dünyanın gelmiş geçmiş en çok satılan aracı.onun için bu kadar pahalı satılıyor.yani bir adı var.şekli şemali,motoru,donanımı her şeyi aynı olsa ve bu aracın adı toyota galaxy olsa bu aracın fiyatı kesinlike 48 binden fazla olmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 26, 2012, 18:48:43 »
ben bizzat aktif olarak 1.6 corolla comfort extra ve 1.6 avensis elegant extra kullanıyorum. aralarında performans olarak büyük farklar yok yalnız corolla nın ara hızlanmaları avensisten daha iyi yinede son hızlarda avensis kadar stabil ve hızlı değil. şehir içi kullanımına corolla daha uygun ama aralarında fiyat farkından çok daha büyük farklar var kesinlikle ve kesinlikle avensis diyorum kıyaslamaya gerek bile yok .

+1905

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 26, 2012, 18:50:01 »
abi mesela yunanistan sitesine baktım avensisle corollanın en boşları arasında yaklaşık 3 bin euro fark var.yani 6.500 tl gibi bir fark.bu fark fena sayılmaz.ben corollanın neden pahalı satıldığını şimdi anladım.toyota corolla dünyanın gelmiş geçmiş en çok satılan aracı.onun için bu kadar pahalı satılıyor.yani bir adı var.şekli şemali,motoru,donanımı her şeyi aynı olsa ve bu aracın adı toyota galaxy olsa bu aracın fiyatı kesinlike 48 binden fazla olmazdı.
corollanın fazla satmasınon en büyük nedeni insanlar avensise  şöyle bir bakıyor gemi araba ben buna benzin koyamam içer bu benzini diyor ama bilmiyorlarki corolladan daha az yakıyor tamamen ön yargı yüzünden satılmıyor ve 2. elde bu sebepten solayı corolladan daha fazla değer kaybediyor . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 26, 2012, 18:50:11 »
Yaris dizel full liste fiyatı 49.100 tl Corolla comfort extra 1.6 49.0000 tl burada seçenek hangisi olmalı?  :) :) :) :)

benzinli bile olsa kesinlikle corolla :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 26, 2012, 18:56:25 »
corollanın fazla satmasınon en büyük nedeni insanlar avensise  şöyle bir bakıyor gemi araba ben buna benzin koyamam içer bu benzini diyor ama bilmiyorlarki corolladan daha az yakıyor tamamen ön yargı yüzünden satılmıyor ve 2. elde bu sebepten solayı corolladan daha fazla değer kaybediyor . 

katılıyorum abi mpv sınıfı araçlarda bu yüzden ülkemizde fazla ilgi görmüyor.çok yakar deniliyor,2.elde çok değer kaybeder denliliyor.ama iç hacimleri,ferahlıkları ve uzun yoldaki konforları sedanlara göre çok daha iyi.ben toyota da avensis,corolla,auris,yaris ve versoya binip test ettim.gerçekten avensis bile olsa içine oturunca hiç rahat edemedim basık geldi,dar geldi en önemlisi küçük geldi :) arka koltuklarda dardı.corolla ve auristen hiç bahsetmiyorum zaten.son olarak versoya bindim tamam dedim corolla versoyu satarsak alacağımız araba bu olur dedim ve bayi den ayrıldım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 26, 2012, 19:00:06 »
katılıyorum abi mpv sınıfı araçlarda bu yüzden ülkemizde fazla ilgi görmüyor.çok yakar deniliyor,2.elde çok değer kaybeder denliliyor.ama iç hacimleri,ferahlıkları ve uzun yoldaki konforları sedanlara göre çok daha iyi.ben toyota da avensis,corolla,auris,yaris ve versoya binip test ettim.gerçekten avensis bile olsa içine oturunca hiç rahat edemedim basık geldi,dar geldi en önemlisi küçük geldi :) arka koltuklarda dardı.corolla ve auristen hiç bahsetmiyorum zaten.son olarak versoya bindim tamam dedim corolla versoyu satarsak alacağımız araba bu olur dedim ve bayi den ayrıldım :D
bazı şeylerde zevk meselesi bende sedandan başka arabaya binmem mesela herkes avensisis beğenmek zorundada değil mesela annem corollayı daha çok beğeniyor dobloyu gene söylemiyorum. allah herkese gönlüne göre versin kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 26, 2012, 19:03:02 »
bazı şeylerde zevk meselesi bende sedandan başka arabaya binmem mesela herkes avensisis beğenmek zorundada değil mesela annem corollayı daha çok beğeniyor dobloyu gene söylemiyorum. allah herkese gönlüne göre versin kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim herkese

tabi abi orası öyle inşallah cümleten arabalarımızı kazasız belasız süreriz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Temmuz 26, 2012, 19:03:18 »

Şimdi biz burada neden 3 bin lira fark olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Bu fark ben aracı alırken de aynı olsaydı bende Avensis tercih edermiydim diye düşünmeye başlamadım dersem yalan olur. Birde şu yönden bakalım ben aracımı Corolla comfort extra 1.6 alırken nakit 38.500 aldım. Aradan geçen 18 ayda aracın sıfırı 49000 tl olmuş ikinci el de değer kazandırmış. Bu D sınıfı bir araçla çok olası görünmüyor bana açıkçası benim demek istediğim Türk tüketicisi C sınıfı sedan aracı çok daha fazla tercih ediyor. D sınıf yüksek hacimli bir motora sahip aracın vergi dezavantajı, ikinci el değer kaybı düşük hacimli bir motora sahip D sınıfı bir aracında ikinci el değer kaybı tüketicileri genellikle C sınıfı araca yönlendiriyor. Toyota da bunun bilincinde olarak fiyatlarını ona göre düzenliyor. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Corollanın Avensise nazaran hiç satamaması demek bu fiyatlara göre ama durum hiç de öyle değil. Hala sınıfının en çok satan modelleri arasında. Yoksa Avensis ve Corollayı kıyaslamak yanlış olur sadece satış rakamları konusunda kıyaslayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 26, 2012, 19:25:08 »
Şimdi biz burada neden 3 bin lira fark olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Bu fark ben aracı alırken de aynı olsaydı bende Avensis tercih edermiydim diye düşünmeye başlamadım dersem yalan olur. Birde şu yönden bakalım ben aracımı Corolla comfort extra 1.6 alırken nakit 38.500 aldım. Aradan geçen 18 ayda aracın sıfırı 49000 tl olmuş ikinci el de değer kazandırmış. Bu D sınıfı bir araçla çok olası görünmüyor bana açıkçası benim demek istediğim Türk tüketicisi C sınıfı sedan aracı çok daha fazla tercih ediyor. D sınıf yüksek hacimli bir motora sahip aracın vergi dezavantajı, ikinci el değer kaybı düşük hacimli bir motora sahip D sınıfı bir aracında ikinci el değer kaybı tüketicileri genellikle C sınıfı araca yönlendiriyor. Toyota da bunun bilincinde olarak fiyatlarını ona göre düzenliyor. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Corollanın Avensise nazaran hiç satamaması demek bu fiyatlara göre ama durum hiç de öyle değil. Hala sınıfının en çok satan modelleri arasında. Yoksa Avensis ve Corollayı kıyaslamak yanlış olur sadece satış rakamları konusunda kıyaslayabiliriz.

haklısınız zafer abi ama toyota bu konuda biraz daha cömert davranmış diğer otomotiv firmalarına göre.çünkü diğer markalarda bu tip araçlar arasında en az 10 bin tl fark bulunuyor.demekki toyota avensis satışlarından memnun değil.olmasın zaten bu tip bir araca 1.6 yüksek beygirli turbo dizel motor seçeneği koymazsan diğer markalarla baş edemezsin.