0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şimdi bende baktım avensisin elegant modeli corollanın en full modelinden daha donanımlı burda dahada büyük bir yanlışlık çıkmıyor mu ortaya.yanlış anlamayın corollayı asla kötülemiyorum.corolla sınıfına göre çok güzel bir araç ama söz konusu avensis olunca ortaya bunlar çıkıyor.şimdi hem corolladan daha donanımlı,hem corolladan daha üst sınıfta,hem corolladan daha güçlü motoru var,hem malzeme kalitesi corolladan daha iyi,yol tutuşu corolladan daha iyi,ses yalıtımı corolladan daha iyi,konfor seviyesi corolladan daha iyi,iç hacmi corolladan daha fazla,corolladan daha sağlam.hatta corollanın en donanımlı otomatik vitesli versiyonu avensisin corollaya göre daha donanımlı en boş versiyonundan daha pahalı.eğer otomatik vites olmasa en donanımlı corolla,avensisle aynı fiyatta olacak.cidden bu fiyatlandırma çok ilginç ve saçma geldi bana.
Okan yukarıda demişsin ya avensisin en boşu corollanın en fullunden daha dolu ancak 3.000 tl fark var diye. Fordta da mondeonun en boşu focusun fullunden daha iyi donanıma konfora güvenliğe sahip ancak aradaki fark 5.0000 tl. Yani aynı politika diğer firmalarda da var.c ile d sınfının asıl arasını açan motorudur. Ve motora uygulanan vergidir. Audinin aynı aracının motor farklılığında doğan fiyat farklılığına bakarsan dediğimi anlaşılabilir . yedek parçada bir corolla ile avensisin fiyat farkı öyle çok değil zaten. Buna şirketin avensisten 1 kar edip corolladan 2 kar etmeye çalışması eklenince bu fiyat farkı gayet normal bence
doğru abi ford tada yaklaşık fiyat farkı aynı ama ben bir tüketici gözüyle baktığım için ikisininde motoru 1.6 yani vergi farkı yok.sizde corolla olsada sizde bir tüketici gözüyle bakın.size bu iki araçtan birini alacaksın deseler corolla 1.6 elegantı mı alırsınız yoksa yeni avensis 1.6 elegantı mı
Kardeşim sen de haklısın ben de alırdım o aracı. D sınıfı orta üst bir sınıftır. Bence Her yönden C den üstün olması gerekir. Ancak Yüksek Vergilerden dolayı bizde D sınıfı araçta da C sınıfı motor kullanılıyor. Uzun yola gitmiyor olsam veya yola tek çıkıyor olsam Avensisi alırdım. Ancak uzun yola gideceksem ve arabam dolu oluyorsa koltuğu ne kadar geniş olursa olsun ben o motorla o araba da rahat edemem. Dizel corollada bile sırf çekmediği için çok yorucu oluyor toroslarda yolculuk. Yoruluyorum araba sürerken.
avensise kasa ağır falan gelmiyor kalkışlarda yavaş kalıyor azcık kullanan kullanmayan herkes konuşuyor 1.6 valvematic auriste kullandım oda kalkışta ağır kalıyor nedeni ise motor un çalışma prensibinden ibaret valvematic motoru öyle 100 200 km kullanarak kimse anlayamaz diye düşünüyorum motor tamamen ekonomi odaklı 3000 3500 devire kadar ekonomi için çalışan bir motor 3500 devirden sonrada iddaa ediyorum en kral rampada 1.4 tsi passat anca plakamı okur. 1.5 tonluk araba ve yakıt tüketimim 8 litre civarında havaların ısınmasıyla birlikte 7.5 litreleri bile görüyorum. bence fotoğraf gayet açık ve net
passat kullanıcısı olup da bunu okuyan varsa o da sizin için aynı şeyleri düşünüyordur eminim.
doğrudur hakan bey pistlerde görmek isteriz bu düşünceye sahip tsi cıları
bence en iyi veriler iki aracı da aynı kişi test ederse alınabilir gibi. farklı sürücüler, farklı yetenekler anlamına gelir.
ÖzetleAvensis alınır
avensis elegant donanımı nasıl corolla elegantdan daha donanımlı çözemedimm..avensis elegant alacagıma corolla elegant alırım bende .. makyajlı avensis elegantlarında hiçbirşey yok ki ..elegant extra olursa ona lafım yok.ne anahtarsız çalıstırma ne geri görüş kamerası hız sabitleme yok...bu şekilde 56 verirlerde işey diyemem.açıkcası gidip 2012 makyajlı 65 bine elegant extra almaktansa gider 2011 65-70 bine tertemiz 2,0 honda accord lar var.Tip olarakta donanım olarakta ne avensisisin elegantı ne extrası yetişemez bu aracaKemal abi sen avensis alacam deyip duruyon arada hakikaten neden accord hiç söylemiyon..
o inata bindi artık bu vakitten sonra alamama avensisi m.ali kardeş kişiden kişiye değişir ben sıfır almaktansa 2 el piyasda çok güzel araçlar var..2012 accrordlar 90 bin tl ye yakın sıfırları.ama sahibinden 20 bin km 2011 leri 65-70 arası.Sizin dediğiniz gibi temiz mercedes veya bmw de alına bilir.61.900 bin lira makyajlı avensise verilirmi kişinin kendi zevki alan alır.ben o fiyata o arabayı almam.şuan şahsen accord avensisten kat kat güzel araba...
benımde aynı şekilde kredi ile alabilirim m.ali.güzellk göreceli kavram.kimine accord kimine avensis.2 sini yan yana koy accord daha fazla oy alır gibi.üstüme çok gelıyonuz avensıs almam dediysem alma ısrar etmen.hedıye edersiniz o başka.