Gönderen Konu: Toyota Fiyatlandırma Politikası  (Okunma sayısı 6456 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Fiyatlandırma Politikası
« Yanıtla #40 : Temmuz 26, 2012, 19:41:06 »
şimdi bende baktım avensisin elegant modeli corollanın en full modelinden daha donanımlı burda dahada büyük bir yanlışlık çıkmıyor mu ortaya.yanlış anlamayın corollayı asla kötülemiyorum.corolla sınıfına göre çok güzel bir araç ama söz konusu avensis olunca ortaya bunlar çıkıyor.şimdi hem corolladan daha donanımlı,hem corolladan daha üst sınıfta,hem corolladan daha güçlü motoru var,hem malzeme kalitesi corolladan daha iyi,yol tutuşu corolladan daha iyi,ses yalıtımı corolladan daha iyi,konfor seviyesi corolladan daha iyi,iç hacmi corolladan daha fazla,corolladan daha sağlam.hatta corollanın en donanımlı otomatik vitesli versiyonu avensisin corollaya göre daha donanımlı en boş versiyonundan daha pahalı.eğer otomatik vites olmasa en donanımlı corolla,avensisle aynı fiyatta olacak.cidden bu fiyatlandırma çok ilginç ve saçma geldi bana.

Okan yukarıda demişsin ya avensisin en boşu corollanın en fullunden daha dolu ancak 3.000 tl fark var diye. Fordta da mondeonun en boşu focusun fullunden daha iyi donanıma konfora güvenliğe sahip ancak aradaki fark 5.0000 tl. Yani aynı politika diğer firmalarda da var.
c ile d sınfının asıl arasını açan motorudur. Ve motora uygulanan vergidir. Audinin aynı aracının motor farklılığında doğan fiyat farklılığına bakarsan dediğimi anlaşılabilir  ::). yedek parçada bir corolla ile avensisin fiyat farkı öyle çok değil zaten. Buna şirketin avensisten 1 kar edip corolladan 2 kar etmeye çalışması eklenince bu fiyat farkı gayet normal bence :blink:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 26, 2012, 19:41:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 26, 2012, 19:48:46 »

Okan yukarıda demişsin ya avensisin en boşu corollanın en fullunden daha dolu ancak 3.000 tl fark var diye. Fordta da mondeonun en boşu focusun fullunden daha iyi donanıma konfora güvenliğe sahip ancak aradaki fark 5.0000 tl. Yani aynı politika diğer firmalarda da var.
c ile d sınfının asıl arasını açan motorudur. Ve motora uygulanan vergidir. Audinin aynı aracının motor farklılığında doğan fiyat farklılığına bakarsan dediğimi anlaşılabilir  ::). yedek parçada bir corolla ile avensisin fiyat farkı öyle çok değil zaten. Buna şirketin avensisten 1 kar edip corolladan 2 kar etmeye çalışması eklenince bu fiyat farkı gayet normal bence :blink:

doğru abi ford tada yaklaşık fiyat farkı aynı ama ben bir tüketici gözüyle baktığım için ikisininde motoru 1.6 yani vergi farkı yok.sizde corolla olsada sizde bir tüketici gözüyle bakın.size bu iki araçtan birini alacaksın deseler corolla 1.6 elegantı mı alırsınız yoksa yeni avensis 1.6 elegantı mı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 26, 2012, 20:04:54 »
doğru abi ford tada yaklaşık fiyat farkı aynı ama ben bir tüketici gözüyle baktığım için ikisininde motoru 1.6 yani vergi farkı yok.sizde corolla olsada sizde bir tüketici gözüyle bakın.size bu iki araçtan birini alacaksın deseler corolla 1.6 elegantı mı alırsınız yoksa yeni avensis 1.6 elegantı mı :D

Kardeşim sen de haklısın ben de alırdım o aracı. D sınıfı orta üst bir sınıftır. Bence Her yönden C den üstün olması gerekir. Ancak Yüksek Vergilerden dolayı bizde D sınıfı araçta da C sınıfı motor kullanılıyor. Uzun yola gitmiyor olsam veya yola tek çıkıyor olsam Avensisi alırdım. Ancak uzun yola gideceksem ve arabam dolu oluyorsa koltuğu ne kadar geniş olursa olsun ben o motorla o araba da rahat edemem. Dizel corollada bile sırf çekmediği için çok yorucu oluyor toroslarda yolculuk. Yoruluyorum araba sürerken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 26, 2012, 20:22:40 »
Kardeşim sen de haklısın ben de alırdım o aracı. D sınıfı orta üst bir sınıftır. Bence Her yönden C den üstün olması gerekir. Ancak Yüksek Vergilerden dolayı bizde D sınıfı araçta da C sınıfı motor kullanılıyor. Uzun yola gitmiyor olsam veya yola tek çıkıyor olsam Avensisi alırdım. Ancak uzun yola gideceksem ve arabam dolu oluyorsa koltuğu ne kadar geniş olursa olsun ben o motorla o araba da rahat edemem. Dizel corollada bile sırf çekmediği için çok yorucu oluyor toroslarda yolculuk. Yoruluyorum araba sürerken.
avensiste kasa ağır düz yolda bence  corola yı geçer ama yokuşta ağırlığı nedeniyle corolla daha iyi performans sunabilir.vw nin1.4 tsi motorunun performansını çok merak ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 26, 2012, 21:26:06 »
avensise kasa ağır falan gelmiyor kalkışlarda yavaş kalıyor azcık kullanan kullanmayan herkes konuşuyor 1.6 valvematic auriste kullandım oda kalkışta ağır kalıyor nedeni ise motor un çalışma prensibinden ibaret valvematic motoru öyle 100 200 km kullanarak kimse anlayamaz diye düşünüyorum motor tamamen ekonomi odaklı 3000 3500 devire kadar ekonomi için çalışan bir motor 3500 devirden sonrada iddaa ediyorum en kral rampada 1.4 tsi passat anca plakamı okur. 1.5 tonluk araba ve yakıt tüketimim 8 litre civarında havaların ısınmasıyla birlikte 7.5 litreleri bile görüyorum.  bence fotoğraf gayet açık ve net
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 26, 2012, 21:40:05 »
avensise kasa ağır falan gelmiyor kalkışlarda yavaş kalıyor azcık kullanan kullanmayan herkes konuşuyor 1.6 valvematic auriste kullandım oda kalkışta ağır kalıyor nedeni ise motor un çalışma prensibinden ibaret valvematic motoru öyle 100 200 km kullanarak kimse anlayamaz diye düşünüyorum motor tamamen ekonomi odaklı 3000 3500 devire kadar ekonomi için çalışan bir motor 3500 devirden sonrada iddaa ediyorum en kral rampada 1.4 tsi passat anca plakamı okur. 1.5 tonluk araba ve yakıt tüketimim 8 litre civarında havaların ısınmasıyla birlikte 7.5 litreleri bile görüyorum.  bence fotoğraf gayet açık ve net

passat kullanıcısı olup da bunu okuyan varsa o da sizin için aynı şeyleri düşünüyordur eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Temmuz 26, 2012, 21:43:12 »
passat kullanıcısı olup da bunu okuyan varsa o da sizin için aynı şeyleri düşünüyordur eminim.
doğrudur hakan bey pistlerde görmek isteriz bu düşünceye sahip tsi cıları ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 26, 2012, 22:29:41 »

mehmet abi ben valvematic kötü bir motor demedim ama kasanın ağırlığı 1400 kg olduğu için özellikle yokuşlarda performansın düşeceğini söyledim.kalkışlarda ağır kalmasının asıl sebebi düşük devirlerde verdiği düşük tork seviyesidir.bütün atmosferik motorlar böyledir.valvematic motor 4400 d/d 160 nm tork vermektedir.ayrıca passat konusuna gelirsek 1.4 tsi 122 beygir araba ve 1500 devirden 4000 devire kadar kesintisiz  200 nm tork vermektedir.yani ne valvematic dinler nede turbo dizel.size tavsiyem kesinlikle uzun soluklu bir yokuşta arkanızda passat yada jetta gördüğünüzde eğer sol şeritteyseniz sağ şeride geçerek yol vermeniz :) çünkü arkanızda 1.4 tsi 122 hp jetta varsa sağınızdan uçarak ve size bakarak geçer siz ne kadar vites küçültsenizde gaza bassanızda ona yetişemezsiniz.maalesef durum böyle.durum düz yola geldiğinde 1.4 122 hp lik jetta ile kafa kafaya gidebilirsiniz.karizmayı ancak düz yolda düzeltebilirsiniz ama yokuşta bunu denemeyin :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Temmuz 26, 2012, 22:32:03 »
doğrudur hakan bey pistlerde görmek isteriz bu düşünceye sahip tsi cıları ;)

bence en iyi veriler iki aracı da aynı kişi test ederse alınabilir gibi. farklı sürücüler, farklı yetenekler anlamına gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Temmuz 26, 2012, 22:35:47 »
bence en iyi veriler iki aracı da aynı kişi test ederse alınabilir gibi. farklı sürücüler, farklı yetenekler anlamına gelir.
test ettim işte birçok arkadaşımda 1.4 tsı passat var sıkıntı yok yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Temmuz 26, 2012, 22:45:27 »
Özetle
Avensis alınır

ben camry almadim corolla aldim :)
camry 2.0 G  fiyat 1.299.000bt = 42.000$
corolla 2.0 V fiyat  1.194.000bt = 38.500$ 
fiyat farki cok az gibi gorunuyor ama donanim farki var iki model arasinda 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 27, 2012, 00:01:34 »
avensis elegant donanımı nasıl corolla elegantdan daha donanımlı  çözemedimm..avensis elegant alacagıma corolla elegant alırım bende ..  :)
makyajlı avensis elegantlarında  hiçbirşey yok ki ..elegant extra olursa ona lafım yok.ne anahtarsız çalıstırma ne geri görüş kamerası hız sabitleme  yok...bu şekilde 56 verirlerde işey diyemem.açıkcası gidip 2012 makyajlı 65 bine elegant extra almaktansa gider 2011 65-70 bine tertemiz 2,0 honda accord lar var.Tip olarakta donanım olarakta ne avensisisin elegantı ne extrası yetişemez bu araca

Kemal abi sen avensis alacam deyip duruyon arada hakikaten neden accord hiç söylemiyon..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Temmuz 27, 2012, 00:14:03 »
avensis elegant donanımı nasıl corolla elegantdan daha donanımlı  çözemedimm..avensis elegant alacagıma corolla elegant alırım bende ..  :)
makyajlı avensis elegantlarında  hiçbirşey yok ki ..elegant extra olursa ona lafım yok.ne anahtarsız çalıstırma ne geri görüş kamerası hız sabitleme  yok...bu şekilde 56 verirlerde işey diyemem.açıkcası gidip 2012 makyajlı 65 bine elegant extra almaktansa gider 2011 65-70 bine tertemiz 2,0 honda accord lar var.Tip olarakta donanım olarakta ne avensisisin elegantı ne extrası yetişemez bu araca

Kemal abi sen avensis alacam deyip duruyon arada hakikaten neden accord hiç söylemiyon..

ne yaptın abi cruise control olmaz olur mu elegant avensiste :) geri görüş ve akıllı çalıştırma yok tamam ama corolladada geri görüş kamerası var.el fulünde akıllı çalıştırma var.corollanın en fulünde elektronik park freni,gündüz farı felan yok avensis elegantta var.bu liste uzayıp gidiyor ama gördüğüm kadarıyla avensisin en boşu daha donanımlı.corolla eleganta 53.600 lira verip avensis eleganta 56.900 vermiyorsanız ne deyim artık tuncay abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Temmuz 27, 2012, 00:15:42 »

abi ona bakarsan 70 .000 e 2009 2010 model c 180 mercedes 3.20 bmw dolu bu işin sonu yokki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Temmuz 27, 2012, 00:21:34 »
o inata bindi artık bu vakitten sonra alamama avensisi :)
m.ali kardeş kişiden kişiye değişir ben sıfır almaktansa 2 el piyasda çok güzel araçlar var..2012 accrordlar 90 bin tl ye yakın sıfırları.ama sahibinden 20 bin km 2011 leri 65-70 arası.Sizin dediğiniz gibi temiz mercedes veya bmw de alına bilir.61.900 bin lira makyajlı avensise verilirmi kişinin kendi zevki alan alır.ben  o fiyata o arabayı almam.şuan şahsen accord avensisten kat kat güzel araba...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Temmuz 27, 2012, 00:31:09 »
o inata bindi artık bu vakitten sonra alamama avensisi :)
m.ali kardeş kişiden kişiye değişir ben sıfır almaktansa 2 el piyasda çok güzel araçlar var..2012 accrordlar 90 bin tl ye yakın sıfırları.ama sahibinden 20 bin km 2011 leri 65-70 arası.Sizin dediğiniz gibi temiz mercedes veya bmw de alına bilir.61.900 bin lira makyajlı avensise verilirmi kişinin kendi zevki alan alır.ben  o fiyata o arabayı almam.şuan şahsen accord avensisten kat kat güzel araba...
abi bu zevk meselesinden ziyade kişininde azcık alım gücüyle ilgili 70 .000 nakitim olsa bende senin gibi yapardım ama ben krediyle araba aldığım için yüksek fazilerle o 70 000 liralık araba bana 90 000 liraya geliyor o yüzden 0 km de düşük fazilerle elimizdeki parayı döndürmeye ve imkanlarımız el verdiğince en iyi arabaya binmeye çalışıyoruz . sana göre güzel bana göre değil abi bu konularda tartışmak bile abes bence :) keşke 90 000 liralık krediyi göze alabilsemde accord a binsem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Temmuz 27, 2012, 00:36:22 »
benımde aynı şekilde kredi ile alabilirim m.ali.güzellk göreceli kavram.kimine accord kimine avensis.2 sini yan yana koy accord daha fazla oy alır gibi.
üstüme çok gelıyonuz avensıs almam dediysem alma ısrar etmen.hedıye edersiniz o başka.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Temmuz 27, 2012, 00:41:58 »
benımde aynı şekilde kredi ile alabilirim m.ali.güzellk göreceli kavram.kimine accord kimine avensis.2 sini yan yana koy accord daha fazla oy alır gibi.
üstüme çok gelıyonuz avensıs almam dediysem alma ısrar etmen.hedıye edersiniz o başka.
abi estağfurullah üstüne gelme meselesi değilde 2. elde kredi faizleri çok yüksek 0 a yaklaşıyor fiyat o yüzden ben 0 km bazında değerlendiriyorum arabaları(ama elimde 70 000 lira nakit olsa avensise yan gözle bile bakmam c 180 e biner giderim). bana sor bencede accord avensisten çok daha güzel ama ben 51 000 liraya avensisi aldım ve uygun bir ödeme planı ile 55.000 liraya geldi bana . gönül isterdiki daha güzeline bineyim hepimize allah gönlüne göre versin abi :)