0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet bir de onlar var ama sonuç olarak zarar verir mi? Düşünmeden edemedim.
bende çam ağacının dibine park ediyordum.Arabanın üzerine ince ince reçine damlamış kaputa elinizi sürtünce daha iyi fark ediliyor.Boya koruma yaptırmak için götürdüğümde çok zor temizlediler bazı yerlerinde boya delinmişti. araba güneşin altında dursun ama kesinlikle ağaç dibine park etme diye sıkı sıkı tembih ettiler.O günden sonra ağaç altına parketmiyorum. sıcağa aldanıp sizde yapmayın.varsın sıcak olsun boyanın ölmesinden iyidir.
Abi ben gözümden sakınıyorum ağaç altına münkün oldukça çekmiyorum 3 ayda bir boya koruma yapmama rağmen.Yapış yapış olur bide çıkarmaya uğraş onları.Daha sonradan güneş altında kalırsa o şıra yapışıyor verniğe çıkmıyor, kızarmış yağ dökülmüş insan vucudu gibi oluyor kaporta
sıkınıtı olabilir.
Damladığı an sorun olmaz fakat güneş vurupta kurutursa yazık eder valla abim özellikle dut erik ve çam ağaçlarının altına mümkünse durmayın
uzun sure yikamassan o serbetler gunesin etkisiyle iyice kuruyup vernige zarar verir kis aylarinda sorun olmaz gerci kis aylarinda agaclar da zararsiz olur
Ben de aracımı ağaç altına asla koymuyorum güneşin altı daha iyi hem d vitamininide almış oluyor hemde arabada pişmesi gereken birşey varsa ön pişirimi hallolmuş oluyor . Şaka bir yana ağaç altına katmaktansa güneşte kalması daha iyi sıcaktan şikayet edenlerede cam filmini öneririm benim daha önceki siyah arabamda'da film vardı arkadaşla sinemaya gitmiştik kendi kendilerinin mavi clio araçlarıyla geldi ikisini yan yana kattık arabaların çıkışta benim araba siyah olmasına rağmen içi clio ya göre bariz derecede daha serindi ozaman ikimizde duruma çok şaşırmıştık filmin araç içini sıcaktan koruduğunu biliyordum ama bukadar fark olacağını hiç düşünmemiştim .
Bende artık koymamalıyım anladığım kadarıyla.
atalarımız boşuna mı demiş ocağına incir ağacı dikmek diye buradan yola çıkarak gölgeside yarar sağlamaz gibime geliyor...