Gönderen Konu: Toyota bu kadar kalitesizmi, yoksa bu videodamı bişey var  (Okunma sayısı 17381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota bu kadar kalitesizmi, yoksa bu videodamı bişey var
« Yanıtla #100 : Ekim 10, 2014, 18:23:36 »
Aradan biraz zaman geçmiş. En son 2 yıl önce yazmışım bu konuya ama Alman sohbeti olunca tekrar birşeyler ekleyesim geldi.

Alman Japon bilmem ama herkesin malumu artık yeni üretilen birçok arabada o "tok"luk yok. Alman daha kaliteli malzeme yapıyor diyoruz fakat yine iki sene kadar önce sıfır alınmış Astra klasik e binmiştim. Öne oturup kapıyı kapatmamla dünyam yıkılmıştı. Oyuncak bir aracın kapısını kapatıyormuşum gibi hissettim. Keza 2013 Polo'nun da kapısı aynı şekilde oyuncak gibi. Ancak ve ancak 2013 Avensis'in kapıları da pek bir oyuncak gibi gelmişti aynı şekilde. Sorun bu ku -Artık kaliteyi düşürdüler-.  İç malzeme kalitelerinden bahsetmeye gerek bile yok elbette.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ekim 10, 2014, 18:23:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #101 : Kasım 28, 2014, 21:16:02 »
2009 corolla kullanıcısıyım malzeme kalitesinin kötü olduğunu biliyorum ama bunun fake olduğu her halinden belli ayrıca şunu da söyliyim corollanın çamurluğu esnek jettanın daha sert , iki araba düşük hızla bariyer veya herhangi biyere sürtsün ve insinler baksınlar jettayla corollanın çamurluklarına ;)
Buğra Özgüven

2014 Corolla Touch 1.4 d4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Kasım 28, 2014, 21:39:24 »
Saç kalınlığı ile dayanıklılık ölçülmez. Darbeleri absorbe ederek yaşam kabini içerisine bu etkiyi en az hissettiren araç güvenlidir.

Bana kalırsa Alman araçlarını öne çıkaran işçiliklerinde gösterdikleri özen ve ayrıntı. Japon mallarıda çok kaliteli bence. Her iki millettede dürüstlük ön planda. Ama günümüz şartlarında eski araçlarla kıyasladığımızda kalite olarak düşüş söz konusu. Golf 4 ile Golf 7 arasında plastiğin kalitesi olarak farklar var.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 134000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Aralık 07, 2014, 20:49:02 »
Bence efsane kasadan sonra Toyota aynı çizgiyi hiçbir zaman yakalayamadı ve yakalayamayacak da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla Verso R1
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 153600
  • Model Yılı: '07
  • 24 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ocak 02, 2015, 19:13:23 »
yalan demekten baska birsey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ocak 03, 2015, 09:05:49 »
Ben bu videoya inanmıyorum.Tamamen toyotayı kötülemek için volkswagencilerin hazırdığı bir video.Sonuçya volkswagenin en büyük rakibi.Benim golfüm de oldu corollada oldu.Kapı döşemelerindeki soyulmayı, motorda boğaz kelebeği gibi birçok sorunu yeni çözmeye başladılar.Tabiki toyota gibi takiplerini takip ederek yapmaya başladılar.Ama şu gerçek Volkswageninde artıları yok değil.Özellikle motor seçenekleri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 03, 2015, 12:26:27 »
2009 a kadar kesinlikle jetta daha iyi olmuştur rakiplerinden (astra megane focus c4 corolla)

2009 dan sonra bütün markalar sanırım anlaşmalı bu tokluk hissini bir kenara koymuş daha az maliyet nasıl çıkarırım havasına girmişler, bariz kaliteden ödün verilmiş
e12 corolla vs e14 corolla, focus I vs focus II, astra B vs astra C gibi

ama kalite anlayışı ve tercihler aşırı değişken olduğundan istemeden toyota reklamı yapılmış, bu kadar kötü arabamı alıyor insanlar diyenler asıl toyota kalitesiyle karşılaşıp, işçiliğin ve servisin verdiği güvenle tercih etmeleri an meselesi olmuştur her zaman. bkz. google
(videoda ki arkadaş iki markayıda çok iyi bildiğinden toyotayı en kötü taraflarından yakalamış, aslında diğer yönleri daha üstün, zaten corolladaki bu gösterilen hatalar yüzünden kimin başı ağrıdı ki, kullanıp bunları bilmeyen bile vardır:))

ben şahsen acaba yolda bırakırmı demeyeceğim ve kendi kendine arıza çıkarmayan araç benim için en iyi araçtır, kısaca sorunsuzluk (artık aynı sergmentte her araç hemen hemen aynı konforda, aynı ekonomide, aynı güvenlikte ve performansta bunlara değinmeye gerek yok)

volkswagen her zaman daha sorunlu ve daha pahalı araba olmuştur, servisleride öyle

2. elde satabilme ihtimalide toyota yı 3 adım öne cıkarıyor turbosuz olduğundan motor ömrünü veya açacağı max masrafı düşünmeden araç temizse alıcısı her an çıkıyor
mesela benim arabam sol hb 2003 yılında 31bin tl ye, bir arkadaşımın arabası 2004 golf5 midline daha çok özellikli 41bin tl ye alınmıştı, yani 10bin tl fazla verildi. yıl 2010 da ikinci elde fiyat benim aracımla aynı idi 24,5 a sattı, belkide şimdi daha ucuza giderdi

sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Ekinler baş vermeden kör buzağı topallamaz
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Ocak 31, 2015, 15:59:28 »
Adamın yaptığı test leri 2005 toyotamda yaptım hiç alakası yok mesela kapının contası adamın cektiği gibi cıkmıyor  :rofl:
1.6 sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ocak 31, 2015, 17:16:29 »
Benim 2012 Yarisin de kapı fitilleri sanki 10 cm aralıklarla yapıştırılmış şekilde. Sedan arabalar için se neden hala birçok firmanın amortisörlü sisteme geçmedigini anlamıyorum. Begenmediğimiz Fiat Linea da bile bagajda amortisör kullanılmış.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ocak 31, 2015, 17:26:27 »
arkadaşlar 2005'ten sonra maliyeti azaltmak kaygısıyla ucuza kaçıldı, işin içerisine çin girdi. ww, çin'de fabrika açtı. anlayacağınız maliyeti düşürmek adına vahşi kapitalizm bu kötülüğü yaptı. 30.000 tl'ye sıfır araç olursa olacağı bu. hep kanserojen madde kullanılıyor. yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ocak 31, 2015, 17:44:07 »
Şu bagaj kapaginin sallanma olayi saga sola bizim 2005 corollada bile yok nasil oluyor o iş fake bir video zaten adamin tisortune bakinca wv isareti var 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ocak 31, 2015, 23:56:56 »
Benim 2012 Yarisin de kapı fitilleri sanki 10 cm aralıklarla yapıştırılmış şekilde. Sedan arabalar için se neden hala birçok firmanın amortisörlü sisteme geçmedigini anlamıyorum. Begenmediğimiz Fiat Linea da bile bagajda amortisör kullanılmış.

yerlere göklere sığdırılamayan VW jetta'nın videodakinden bir sonraki kasasında aynı corolladaki bagaj mekanizmasından kullanıldı...
bunu  da gözardı etmemek gerek...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Şubat 01, 2015, 09:17:02 »
yerlere göklere sığdırılamayan VW jetta'nın videodakinden bir sonraki kasasında aynı corolladaki bagaj mekanizmasından kullanıldı...
bunu  da gözardı etmemek gerek...

Ha ha  ha  :rofl: Ben fiat linea yı örnek göstermiştim :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2015, 09:19:31
Bunlar da dün showrum da çektiğim corolla torpido ve yolcu air bag kısmı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Şubat 01, 2015, 10:24:07 »
Ha ha  ha  :rofl: Ben fiat linea yı örnek göstermiştim :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2015, 09:19:31
Bunlar da dün showrum da çektiğim corolla torpido ve yolcu air bag kısmı.

Bu Corolla da ki airbag dalgalanması 2013 model Mercedes A200 / AMG'de var. Bizzat canlı şahit oldum teyzemin oğlunun 1 ay önce aldığı A200'de.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Şubat 01, 2015, 11:16:43 »
Bu Corolla da ki airbag dalgalanması 2013 model Mercedes A200 / AMG'de var. Bizzat canlı şahit oldum teyzemin oğlunun 1 ay önce aldığı A200'de.

Abi seni bizzat etiketlemek aklımdan geçmedi değil :). Ben sadece showrum ürünlerin de olmasını temenni ediyorum abi inşallah senin arabada yoktur. Bana garip geldi, torpido açma kolunun orasıda dikkatimi çekti. Eminim senin de almadan önce dikkatini çekmiştir. Abi işin aslı toyota olarak değil genel olarak böyle kusurlarla firmalar nasıl üretim yapıyorlar anlamış değilim. Koltuğun süngerin den rahatsız olan abilerim bu durumları nasıl karşılıyorlar acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Şubat 01, 2015, 11:26:11 »
Abi seni bizzat etiketlemek aklımdan geçmedi değil :). Ben sadece showrum ürünlerin de olmasını temenni ediyorum abi inşallah senin arabada yoktur. Bana garip geldi, torpido açma kolunun orasıda dikkatimi çekti. Eminim senin de almadan önce dikkatini çekmiştir. Abi işin aslı toyota olarak değil genel olarak böyle kusurlarla firmalar nasıl üretim yapıyorlar anlamış değilim. Koltuğun süngerin den rahatsız olan abilerim bu durumları nasıl karşılıyorlar acaba.

Var maalesef. Hatta ilk aldıktan 2 gün sonra sabah Caddebostan sahilene indim ve arabayı inceliyorum. Ön konsolun sağ tarafına baktım ki hafif dalgalanma var. Dedim air bag var ya ondan olsa gerek. Bir ay önce de kuzenim 2013 model A200 Mercedes aldı AMG paket ve ikinci el. Onda da var sağ tarafında ön konsolun hafif dalgalanma. E yani hoş değil tabi. Mercedes'de de görünce yapacak bir şey yok dedim. Torpidonun bahsi geçen yeri karanlık da kaldığından pek dikkatimi çekmedi. Ama şimdi binince arabaya bakacağım oraya.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Şubat 01, 2015, 11:54:31 »
Plastikler, daha doğrusu günümüzde otomobillerin %90'dan fazla parçaları geri dönüşüm, o nedenle bazı görüntüler ve malzeme dokunuş hissi eskisi gibi olamamaktadır. Bu aracın kalitesinin düştüğü gibi algılanmasına sebep olsada tam tersine artış vardır.

Donanım kalite değildir, Kaliteli donanım vardır.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Şubat 01, 2015, 13:19:47 »
Plastikler, daha doğrusu günümüzde otomobillerin %90'dan fazla parçaları geri dönüşüm, o nedenle bazı görüntüler ve malzeme dokunuş hissi eskisi gibi olamamaktadır. Bu aracın kalitesinin düştüğü gibi algılanmasına sebep olsada tam tersine artış vardır.

Donanım kalite değildir, Kaliteli donanım vardır.

Haklısın  tekin abi kalite bazın da değerlendirmek yanlış bence de ama görüntü olarak daha özenli olabilirlerdi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Şubat 01, 2015, 13:25:25 »

Bu dalgalanma ve şişlik gerçekten çok çirkin bir görüntü oluşturuyor ilk fotodaki görüntüsü berbat ötesi forumda bu durumla ilgili bir kaç konuda daha söz edilmişti kronik bir sorun yeni kasanın hemen hemen hepsinde var ama kesinlikle olmaması gereken bir şey kabul edilebilir bir şey değil ben şahsen Corolla alacak olsaydım açıkçası sırf bu yüzden almazdım. Bile bile alanlara da saygı duyarım. Bu haliyle kalite kontrolden nasıl geçmiş anlamak mümkün değil.Bu da Yeti'nin konsolu birleşme yerleri çizgileri vs vs nokta kadar hata bulamazsınız zaten olmaması gerekiyor. İç aksamda her anlamda tek bir hata kusur yanlış yerleştirilmiş bir düğme vs bulamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Şubat 01, 2015, 14:38:24 »
@zafer kesenler (15220)  abi çok haklısın zamanla çogu marka arabanın direksiyon air bag ve yolcu air bag kısımların da göçmeler oluştuğunu gözlemledim. Ama sıfır araç söz konusu olunca garipsedim. Seneler ilerledikçe güneşe maruz kalan bu yüzeylerdeki estetik görüntü daha da göze çarpar hale gelebilir diye düşünüyorum.