Gönderen Konu: Toyota bu kadar kalitesizmi, yoksa bu videodamı bişey var  (Okunma sayısı 17375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota bu kadar kalitesizmi, yoksa bu videodamı bişey var
« Yanıtla #140 : Şubat 01, 2015, 23:40:20 »
Sorun Vw de degil,doğuş oto da adamlar garantiden parça değiştirmemeye yemin etmişler.Yeni seat leonlar da ön led farlar buğu yapiyor ve kesinlikle geçmiyor.Bu sorun bütün led paketli Leonlar da var ve kesinlikle üretim hatasi.Zaten kullanicilar forumlarda belirtiyor ama bizim forumda auris,yaris,corolla vs. Servis kesinlikle değiştirme taraftari,kullanici hatasi deyip geçiştirmiyorlar en azindan.

Doğuş oto'yu bilmiyorum işim olmaz fakat sanırım Skoda'nın servislerine de el atacakmış deniliyor. Farlarda buğulanma varsa bu üretim hatasıdır ama Samet arkadaşımızın Golf'te bahsettiği ön kol dayamanın çökmesi kullanıcı hatasıdır bunları iyi ayırt etmek gerekiyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Şubat 01, 2015, 23:40:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Şubat 01, 2015, 23:40:27 »
Aynen benim anlayamadığım da neden Toyota kullanıcıları Volkswagen'den günahları kadar hoşlanmıyor. Şimdi desem ki 1.6 TDI DSG Highline bir Golf verelim Auris ile takas edelim desem kimse almaz. :) :)
Takas etmez değil takas eder ama sonra satar 2. El avensis veya başka bir araç alır. :lol: :D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Şubat 01, 2015, 23:50:29 »
Tekin bey öyle deme ya Beetle çok hoş ama yeni kasa Passat gerçekten çok güzel olmuş hayırlısı ile Dayım alacak kullanınca yorumlarını yazarım.
Bir modeli git gide çirkinleştirmek, basitleştirmek konusunda VW'in üstüne bir firma yok. Yeni Passat'ta öyle. Ön tasarım zaten rezaletti, iyice batırmışlar. Arka tarafa da ufak bir rötuş yapmışlar, donanımı her nesilde olduğu gibi B8'de de düşmüş. B6 Trendline'da CC vardı. Şimdi Comfortline ile geliyor. Bir de fiyatı da şişirdiler, tam oldu.

Ama adamlar da haklı, VW logosunu görünce ciğer görmüş kedi gibi saldıran bir millete reva bunlar. Halbuki daha ucuza Passat'tan çok daha fazla donanım sunan SuperB gibi araçlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Şubat 01, 2015, 23:55:31 »
Doğuş oto'yu bilmiyorum işim olmaz fakat sanırım Skoda'nın servislerine de el atacakmış deniliyor. Farlarda buğulanma varsa bu üretim hatasıdır ama Samet arkadaşımızın Golf'te bahsettiği ön kol dayamanın çökmesi kullanıcı hatasıdır bunları iyi ayırt etmek gerekiyor.
hocam önceki sayfada bir mesajım arada kaynadı, şikayet bu, kolçak dediğin yerin amacı nedi nasıl düşünmezler, nasıl kullanıcı hatası olur  Allah aşkına, aynı sorunu farklı yerlerde okudum
http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1887360/volkswagen-golf-7-sol-kapi-kol-dayama-yeri-coktu

ayrıca şu alttaki resimde golf7 nin teybin bitti  noktadan aşağıya doğru birleşim yerlerine bakarmısınız, sizce estettik mi? Detaycı almanlarda bile bu tarz noksanlıklar olabiliyor demek ki
http://3.bp.blogspot.com/-WH6LNt4Wdyg/VC2E6YCtczI/AAAAAAAAj6k/8ZpzA-eJxss/s1600/Volkswagen%2BGolf%2BAlltrack%2B3.jpg
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Şubat 01, 2015, 23:56:51 »
Zafer Bey öncelikle corolladaki potluk tabi ki normal değil ben olsam bende rahatsız olurum, bende bu konuda gayet titizim.Bindiğim araçların çoğunda benzer sorunlar gözüme çarpar benimde. Örneğin arkadaşın 1 yıllık astra j sinde fark etmediği sol kolon birleşim noktasındaki sıkıntıyı biner binmez fark ettim, çocuk şaşırdı. bilmiyorum bütün j kasalarda aynı şekilde mi.

Şimdi şu linkteki golf 7 nin teyp altına dikkat edin, birleşim yeri sizce ne kadar estetik, bu bütün 7 lerde böyle
 http://3.bp.blogspot.com/-WH6LNt4Wdyg/VC2E6YCtczI/AAAAAAAAj6k/8ZpzA-eJxss/s1600/Volkswagen%2BGolf%2BAlltrack%2B3.jpg

diğer yönden, sizin aracı 12 küsür saniyede 100 e çıkaran 105 lik tdi ne kadar başarılı ise   1.4 d4d de bence o kadar başarılıdır.

Şu anda kullandığım 1.4 d4d aracın 0-100 verisinin 11.9 saniye olduğunu varsayarsak bir süre önce kendi merakımı gidermek için hazırladığım tabloya göre  toyota dizeli gayet başarılı. Toyota olur da bu motora güncellerse, piyasada çok nal toplatır.

110luk astra nın 0-100 nün 12sn olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var :)
citroen c4 92ps  1.6 Hdi--- 12.9sn
citroen c4 112ps  1.6 Hdi--- 11.3sn
peugeut 308 92ps  1.6 Hdi--- 13sn
Golf 7 105ps  1.6 Tdi--- 10.7sn
Golf 7 90ps 1.6  Tdi--- 11.9sn
Megane 3 90ps  1.5 Dci --- 13sn
Megane 3 110ps  1.5 Dci --- 11sn
Focus 3 95ps 1.6 Tdci --- 12.5 sn
Focus 3 115ps 1.6 Tdci --- 10.9 sn
Astra J 95 ps 1.3 Cdti --- 14.7 sn
Hyundai i30 128ps 1.6Crdi --- 10.9   
Fiat Bravo 105 ps 1.6 Multijet --11.3 sn

Samet kardeşim linkteki fotoya baktığımda bir şey göremedim ama canlı görmek gerekiyor ve kesinlikle bir hata varsa kabul edilemez en azından benim için bu böyle. Karşılaştırma yaptığın dizellerin bir çoğu Toyotanın 1.4 dizeline kıyasla iyi ben zaten 1.4 kötü demedim ki bu araçların kasa dizaynı ve ağırlıkları torku da bu karşılaştırmada çok önemli Opel Astra bu arada yeni 1.6 136 hp dizel motor çıkarttı onunda verilerine bakmak lazım 2011 Corolla aracımı almadan önce ben 1.4 dizeli test etmiş beğenmemiştim 1.6 benzinli almıştım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2015, 23:58:39
Tekin abi benim de zevk için harcayabileceğim para olsaydı  ben de VW Beetle alırdım. Araç rengin de orta konsol multimedya küçük otomatik vites kolu :) 17 " orjinal jant vs. Çok hoş.

Ayrıca @zafer kesenler (15220) abinin ben toyotayı felan kötülediğini sanmıyorum. Sıfır bir arabanın nasıl böyle gözle görünür bir kusurla piyasaya sürüldüğünü söylüyor.
Şanzıman ve motor gibi parçalar kullanıcıdan kullanıcıya sorun çıkarma  ihtimali değişiyor. Geçen forum da bi abimiz ismini hatırlamıyorum gece üşenmeden kalkıp otobanda arabayı denerken yanlış olmasın yüksek devirde ya 5 yerine 3 e yada 6 yerine 4 e atması sonucu şanzımandan sesler geldiğini belirtmişti. Şimdi böyle bi kullanım sergilerse bir kullanıcı bırak sorunlu şanzımanı sıfır problemli bir şanzımanı dahi problemli yapabilir.

Kesinlikle çok haklısın 10 yıldan fazla ve 3 adet Corolla kullanıcısı olarak kötüleme falan bir niyetim asla olamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Şubat 01, 2015, 23:59:48 »
Samet kardeşim linkteki fotoya baktığımda bir şey göremedim ama canlı görmek gerekiyor ve kesinlikle bir hata varsa kabul edilemez en azından benim için bu böyle. Karşılaştırma yaptığın dizellerin bir çoğu Toyotanın 1.4 dizeline kıyasla iyi ben zaten 1.4 kötü demedim ki bu araçların kasa dizaynı ve ağırlıkları torku da bu karşılaştırmada çok önemli Opel Astra bu arada yeni 1.6 136 hp dizel motor çıkarttı onunda verilerine bakmak lazım 2011 Corolla aracımı almadan önce ben 1.4 dizeli test etmiş beğenmemiştim 1.6 benzinli almıştım.
Astra 1.6 136 beygir dizel tırt. Motor aslında çok iyi ama taş devrinden kalma 1.6 105 beygir Golf'ün verileri Astra'dan daha iyi. Opel bir türlü şu fazla kilolarından kurtulamadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Şubat 02, 2015, 00:02:38 »
Bir modeli git gide çirkinleştirmek, basitleştirmek konusunda VW'in üstüne bir firma yok. Yeni Passat'ta öyle. Ön tasarım zaten rezaletti, iyice batırmışlar. Arka tarafa da ufak bir rötuş yapmışlar, donanımı her nesilde olduğu gibi B8'de de düşmüş. B6 Trendline'da CC vardı. Şimdi Comfortline ile geliyor. Bir de fiyatı da şişirdiler, tam oldu.

Ama adamlar da haklı, VW logosunu görünce ciğer görmüş kedi gibi saldıran bir millete reva bunlar. Halbuki daha ucuza Passat'tan çok daha fazla donanım sunan SuperB gibi araçlar var.

İşte bende ısrarla süperB diyorum da gel de anlat bakalım bana inanırsa  belki vaz geçirebilirim sadece ambleme o kadar fark verme diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Şubat 02, 2015, 00:06:21 »
İşte bende ısrarla süperB diyorum da gel de anlat bakalım bana inanırsa  belki vaz geçirebilirim sadece ambleme o kadar fark verme diyorum.
SuperB alıp üstüne VW logosu takmak en mükemmel çözüm herhalde. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Şubat 02, 2015, 00:07:28 »
hocam önceki sayfada bir mesajım arada kaynadı, şikayet bu, kolçak dediğin yerin amacı nedi nasıl düşünmezler, nasıl kullanıcı hatası olur  Allah aşkına, aynı sorunu farklı yerlerde okudum
http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1887360/volkswagen-golf-7-sol-kapi-kol-dayama-yeri-coktu

ayrıca şu alttaki resimde golf7 nin teybin bitti  noktadan aşağıya doğru birleşim yerlerine bakarmısınız, sizce estettik mi? Detaycı almanlarda bile bu tarz noksanlıklar olabiliyor demek ki

Kol dayama benim araçta da aynı dizayn edilmiş şöyle ki kol dayamanın 4 kademe yükseklik ayarı var Corolladaki gibi bütün bir kutu şeklinde değil altında tabi ki bir bölme ve kutu var ama yükseklik ayarı olduğundan yukarı pozisyonda ayarladıysanız alta doğru esneme yapıyor ve fazla yüklenildiğinde ağırlıktan dolayı çökme olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Şubat 02, 2015, 00:08:31 »

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2015, 23:58:39
Kesinlikle çok haklısın 10 yıldan fazla ve 3 adet Corolla kullanıcısı olarak kötüleme falan bir niyetim asla olamaz.

Zafer Bey bunda aktarmanın önemi ne kadar ona da bakmak lazım. Zira benim araçtan daha hafif olan ve motor hacmi ile torku daha yüksek olan  golf 7 nin 90 lığı ile benim aracın 0-100 ü eşit ve 11.9 sn.

bahsettiğim estetik kusuru kırmızı çember içine aldım, fotoğrafta çok belli değil ama canlı görünce rahatsız edici, en azından ben rahatsız oldum.
http://i1228.photobucket.com/albums/ee447/ksamet/tct_zps77knmjbh.jpg

Kol dayama benim araçta da aynı dizayn edilmiş şöyle ki kol dayamanın 4 kademe yükseklik ayarı var Corolladaki gibi bütün bir kutu şeklinde değil altında tabi ki bir bölme ve kutu var ama yükseklik ayarı olduğundan yukarı pozisyonda ayarladıysanız alta doğru esneme yapıyor ve fazla yüklenildiğinde ağırlıktan dolayı çökme olabilir.

Zafer bey kusur bende oldu yanlış yönlendirdim kol dayama dediğim aslında sol kapı içindeki kol destek bölümü. sol kolunuzu koyduğunuz bölümün içe göçme sorunundan bahsediliyor.

Ayrıca güvemlik vs. dir falan derken golf 7 de a sütünü dıştan parmakla pastırınca bildiğiniz içe göçüyor. hadi kaporta yı tamponu anlarım da a direğinin bu kadar yumuşak olması da bana garip geldi.

bence ciddi ciddi vw de malzemeden çalmaya başladı, artık araçlar hafiflesin diye mi bilemiyorum :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Şubat 02, 2015, 00:09:09 »
SuperB alıp üstüne VW logosu takmak en mükemmel çözüm herhalde. [emoji4]

Enes aslında biraz da Passat diyenlere hak veriyorum ikinci elde Passat süperB oranla daha az kayıp ile ve daha çabuk satılacak bir model.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2015, 00:14:55
Zafer Bey bunda aktarmanın önemi ne kadar ona da bakmak lazım. Zira benim araçtan daha hafif olan ve motor hacmi ile torku daha yüksek olan  golf 7 nin 90 lığı ile benim aracın 0-100 ü eşit ve 11.9 sn.

bahsettiğim estetik kusuru kırmızı çember içine aldım, fotoğrafta çok belli değil ama canlı görünce rahatsız edici, en azından ben rahatsız oldum.

Şimdi bahsettiğiniz çıkıntıyı görebildim eğer foto yanıltmıyorsa ve bir düz hat şeklinde inmiyorsa tabi ki bence de hiç estetik değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Şubat 02, 2015, 00:25:57 »
Enes aslında biraz da Passat diyenlere hak veriyorum ikinci elde Passat süperB oranla daha az kayıp ile ve daha çabuk satılacak bir model.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2015, 00:14:55
Şimdi bahsettiğiniz çıkıntıyı görebildim eğer foto yanıltmıyorsa ve bir düz hat şeklinde inmiyorsa tabi ki bence de hiç estetik değil.
Gorduklerimin hepsinde ayni sorun var, bu arada toyota fanatigi gibi gorunmeyeyim.
Esim yeter artik hep hyundai mi  binecegiz demesiydi i30 a yada dogru duzgun satis temsilcileri ve fiyat  polilitiklari olsaydi focus a da biniyor olabilirdim :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Şubat 02, 2015, 00:39:51 »
Genel olarak cogu markada plastik ve kaborta vb her anlamda bir duşuş var  passat passatir anlayisi var genel olarak benim babam memur toyota memur arabasi olmaktan cikti diyorum araba alcak olsan ne alirsin golf alirim 1.6 dizel comfort diyor  , zaten tek bir marka tercih edilse digerleri napardi :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Şubat 02, 2015, 07:34:52 »

Daha çabuk satılacağını iyi araştırmak gerekiyor..!

Sahibinden baktığımızda, sadece Passat'tan yaklaşık 9.000 adet var.

2. el Passat, sadece tek bir model olarak dahi bu adetle rekor kırarken, çoğu markaların tüm model toplamlarından bile çok daha fazla.

Bu tip klasik büyük araçlar dünyanın her yerinde çok değer kaybı yaşar ve satmak kolay değildir diye düşünüyorum.

Passat alacakların 2. el düşünmelerinde fayda var.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Şubat 02, 2015, 08:35:09 »

Zafer bey kusur bende oldu yanlış yönlendirdim kol dayama dediğim aslında sol kapı içindeki kol destek bölümü. sol kolunuzu koyduğunuz bölümün içe göçme sorunundan bahsediliyor.

Ayrıca güvemlik vs. dir falan derken golf 7 de a sütünü dıştan parmakla pastırınca bildiğiniz içe göçüyor. hadi kaporta yı tamponu anlarım da a direğinin bu kadar yumuşak olması da bana garip geldi.

bence ciddi ciddi vw de malzemeden çalmaya başladı, artık araçlar hafiflesin diye mi bilemiyorum :)

Sanırım bu tür şeyleri bizim  gibi simetri rahatsızlığı olanlar daha iyi fark ediyor ve rahatsız oluyor.
Ama gerçek şuki golf 7 nin iç görünüşü gerçekten çok güzel ve zarif :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Şubat 02, 2015, 11:41:58 »
Sanıyorum Volkswagen şöyle düşünüyor grubun içinde 3. marka daha var ve Passat, Jetta, Golf her durumda ne yaparsa yapsın kaliteyi ne kadar düşürse de Türkiye'de peynir ekmek gibi satılıyor ve millet sıraya giriyor. Belki bu nedenlerden dolayı Golf ve diğerlerinde kaliteyi düşürüp grubun diğer markalarını satış başarısı yakalamak ve satışları yükseltmek için daha üst kalitelere getiriyor. Arkadaşlardan ricam fırsat buldukları zaman bir Skoda bayisine gidip tüm Skoda modellerini her yönü ile iyice incelemeleri o zaman ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Ben şahsen güncel Golf'ü beğenmiyorum nedeni de kasa olarak Polo ile aynı ve boyutları çok küçüldü artık Golf eski Golf değil benim nazarımda Polo'dan farkı kalmadı çünkü trafikte gördüğümde dikkatli bakmadıkça Polo'dan ayırmak mümkün değil.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2015, 11:50:02
Daha çabuk satılacağını iyi araştırmak gerekiyor..!

Sahibinden baktığımızda, sadece Passat'tan yaklaşık 9.000 adet var.

2. el Passat, sadece tek bir model olarak dahi bu adetle rekor kırarken, çoğu markaların tüm model toplamlarından bile çok daha fazla.

Bu tip klasik büyük araçlar dünyanın her yerinde çok değer kaybı yaşar ve satmak kolay değildir diye düşünüyorum.

Passat alacakların 2. el düşünmelerinde fayda var.

Tekin bey çok haklısınız bence de D sınıfı bu tür araçlar ikinci elde oldukça değer kaybı yaşatıyor Türkiye'de C sınıfı sedanlar D sınıfına kıyasla çok daha fazla tercih sebebi bu yüzden de C sınıfı sedanların belli marka ve modellerinin ikinci el değerleri çok iyidir. Fakat Dayım takmış Passat'a ve ya Volkswagen'e ısrarla o kadar fazla para verme gel Octavia ve ya SüperB diyorum oda Jetta ve ya Passat diyor kabul etmiyor tabi kişilerin kendi beğenisi ve fikridir. Aslında önceki mesajımda belirtmek istediğim ikinci elde SüperB oranla Passat'ın daha kolay ve hızlı satılacağıdır yoksa her D sınıfı araç gibi değer kaybı çok olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #156 : Şubat 02, 2015, 11:56:44 »
Eskiden otomobillerin teknik, detay ve donanım eksiklikleri çoktu hatta dizaynlarının aerodinami ile pek barışıklığı yoktu ama her modelin kendi karakteri vardı hemde bolca arıza yapmalarına rağmen.

Şimdi hepsi mükemmel, ama aynı terziden çıkıyorlar..

O nedenle, aldıktan sonra aracımın dış görünüşünde makyaj yapılması beni daha mutlu etti, çünkü zaten ülke çapında çok sayıda satılmayan 2013 Yaris Hybrid görüntüsü ile özel kaldı.

Burası küçük bir yer insanlar Hybrid aracı sayemde tanımaya başladı ve nereye gitsem beni tanıyanlar hemen benim orada olduğumu anlıyorlar.. :) Antalyadan Köyceğize kadar olan bölgede sadece bende var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Şubat 02, 2015, 12:04:49 »
Tekin bey güle güle iyi günlerde kazasız belasız kullanın ne kadar güzel trafikte çok az rastlanan bir modelin keyfini sürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #158 : Şubat 02, 2015, 12:12:58 »
Tekin bey güle güle iyi günlerde kazasız belasız kullanın ne kadar güzel trafikte çok az rastlanan bir modelin keyfini sürün.

Teşekkür ederim, yakın zamanda Antalyaya taşınacağım ve gideceğim mahallede sanırım 2 adet var.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Şubat 02, 2015, 13:36:32 »
Yapılan testi saçma buldum niye derseniz. Öncelikle aracı kaporta olarak değerlendiriyor sacın ne kadar sert olduğu veya kalın olduğu değil ne kadar uzun süre paslanmadan kalabildiği önemlidir 13 yıl efsaneye bindik pas nedir görmedim. Kapı fitili o kadarda basit çıkmaz orada bir hile olduğu kesin ayrıca kapı fitilinin yerinden çıkması don olduğu zaman kapıyı açtığınızda filinizin yırtılmasını önler en fazla yatağından çıkar ve geri yerine oturtursunuz. Eğer gösterdiği gibi sabit bir fitil yapısı şeklinde olursa yerinden çıkamayacağı için yırtılamaya mahkumdur. Koltuk konusunda kontak bırakmasına iddiaya girerim ne lan bu bebek arabası koltuğumu gelsin benim e12 Corolla'nın koltuğunu sallasın bakalım sallanıyor mu. Bagaj kapağına gelirsek Toyota yıllardır bu sistemi kullanıyor ve yıllardır Toyota kullanıcısı olarak ben hiçbir zararını arızasını görmedim. Âmâ yay sistemi ve amortisör sistemi kullanan araçlarda kesinlikle zaman bağlı olarak sıkıntılar çıkıyor.

Yıllardı yapılan testler var araçlar 5 yılık -10 yıllık periyotlar da verdiği arıza oranları sağlamlığı sorunsuzluğu adı altında neden Toyota ilk sıralardayken opel gibi Volkswagen gibi markalar ancak 20 ci sırlarda görünüyor.

Şu nu kabul ederim desin ki yol tutuş frenaj konusunda izalasyon konusunda Japonlar zayıf kalıyor .Alman araçları bu konularda daha başarılı de canımı ye eyvallah ama bunlarla gelmeyin bize 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "