0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@zafer kesenler (15220) abi çok haklısın zamanla çogu marka arabanın direksiyon air bag ve yolcu air bag kısımların da göçmeler oluştuğunu gözlemledim. Ama sıfır araç söz konusu olunca garipsedim. Seneler ilerledikçe güneşe maruz kalan bu yüzeylerdeki estetik görüntü daha da göze çarpar hale gelebilir diye düşünüyorum.
Toyota dünyanın en sorunsuz arabasıdır, dünyanın satışta bir numarasıdır. motor özelliklerini söylemeye bile gerek yok, vw ikibinlerin başına kadar 1.6 da 102-105 bg güce ulaşabilip tamircilerin ekmek kapısıyken toyota 1993 den ikibinin başına kadar 114 bg güce ve yüzbinlerce km tamircileri pas geçen arabalar üretti. bmw ler bile toyota arabaların motor ve yürüyen kalitesine ulaşamadı, inanmayan olursa forumlara bir göz atarlarsa görürler. opeli saymıyorum bile kalitesinin ne olduğunu herkes çok iyi bilir, böyle çekememezlikten kaynaklanan videoymuş şuymuş buymuş kulak asmayın.
Atilla bey tutturduk bir sorunsuzluk filan gidiyoruz da bunlar bence çok eskide kaldı son yıllarda ne yazık ki Toyota sorunsuzluk ve satış olarak bir gerileme içerisinde tabi ki bu video tamamen yanlı ve taraflı olarak yapılmış kesinlikle itibar edilmemeli sorunsuzlukta benim bildiğim Mazda ilk sıradadır Toyata 10 yıldan fazladır 1.4 dizel motorununa güncelleme bile yapmadı ve bu motorun kronik sorunları biliniyor son kasalarda bazı kronik sorunlara gebe ön panelin hali gerçekten bu tarz premium bir araçta olmaması gereken bir sorun E15 Corolla aracımın torpido fotosunu paylaştım olmaz böyle bir şey boşluklar ve birleşim yerleri rezalet yeni kasalarda gün geçmiyor ki yeni bir sorundan konu açılmasın Auris iç ön panel sesleri direksiyon tıkırtıları biliniyor hatta bir arkadaş Aurisine takır tukiris ismini takmıştı yeni kasa Corolla ön yolcu airbag olan bölgesindeki potluk kabul edilebilir bir şey değil. Yeni geri çağırmalar filan vs vs vs Bende 10 yıldan fazladır Toyota Corolla kullanıcısıyım atmosferik benzinli motoruna ve alt yürüyen aksamına hayranım ama bence eski efsane kasa hatırına ve suyu hürmetine tercih edilen bir marka sorunsuzlukta artık neredeyse tüm araçlar sorunsuz şimdi yine bazı arkadaşlar beni eleştirecek burası Toyota forumu filan diyecekler herkesin düşüncesine saygı duyarım kendi fikirleridir ama bence Toyota'yı eleştirmenin vakti geldi de geçiyor.
Zafer bey auriste olan tukirti dediginiz sey benzer siniftaki cogu aracta var, auristekler klasik ve rahatlila cozulebilen turden, az yalitimla. Baska araclar gibi komple gogus indirmeye gerek kalmadan, on sutunlari kendim hallettim.Ayrica tutturulmus bir dizeli guncellenmedi diye, guncellense ne olacak. Aurisin 1.4 90 beygirlik dizelinin yanina diger markalarin 92~95 lik 1.6 dizelleri bile yaklasamiyorlar. Yuksek beygirlileri de ucak degil nitekim.Vw passat a 1.6 dizel koyup satiyor, psa nitekim oyle. Ford mondeoya 1.5 lik dizel koyuyor. Bu motorlar bu araclari ucuracak mi?Astra 110 luk dizel koymus performansi benim 90 lik kadar.Faturalara baktim 2~3bin tl lik degisimleri ucretsiz yapiyor toyota geri cagirma neticesinde. Vw gibi efenim otomatik sansimani siz kullanmayi beceremiyorsunuz vay beceriksiler diye fatura kitlemiyor kullaniciya. E toyota kullanicisi da yemez zaten bu numaraları.Benim sag kol dayama kumas hafif kabarmis degistirin dedim degistiriyorlar, golf 7 de sol kol dayama cöktü vw kullanici hatasi dedi diye sikayetleri cokca okudum.E daha ne yapsin bu toyota yahu.
vw amerikada çok satmıyor üstüne sürekli zarar ediyor. vw bayisi acısını en çok satan markadan çıkarıyor.
Aynen benim anlayamadığım da neden Toyota kullanıcıları Volkswagen'den günahları kadar hoşlanmıyor. Şimdi desem ki 1.6 TDI DSG Highline bir Golf verelim Auris ile takas edelim desem kimse almaz.
Vw alsam, Beetle diesel otomatik alırım gerisi hikaye (dizayn anlamında).
Yorumunuza sadece şunu söyleyebilirim Toyota'nın 1.4 dizelini bir çok 1.6 dizellerden daha iyi olduğunu söylemişsiniz ya pes yani DSG'den söz ediyorsanız ben garantisi bitmiş araçların dahi iyi niyet garanti kapsamında onarıldığını biliyorum çünkü bu da kronik bir sorun ve firma arkasında duruyor bu tür sorunlarda elbetteki firma arkasında duracaktır. Bahsettiğiniz Golf hala efsane bir araçtır tabi ki her marka ve modelde olduğu gibi sorunları da olabilir. Golf'ün kol dayamasının çökmesi elbetteki kullanıcı hatasıdır. Siz yeni Corollanın ön paneldeki potluğu normal karşılıyor ve olabilir diyorsanız bir şey söyleyemem ayrıca 2011 E15 makyajlı kasa aracımın ön panelini normal karşılıyorsanız bir şey söyleyemem ama bence büyük bir kalite kontrol hatasıdır bu torpidodaki potluk benim için kabul edilebilir bir şey değil nedeni de Toyota gibi dünya devi bir otomobil şirketinin bu hatayı yapmamasını düşündüğümden kabul edemememden ve ya 31 yıl otomotiv sanayii plastik kalıp ve saç kalıpları sektöründe teknik eleman ve kalıp dizaynında sanatkar biri olarak çalışmam olabilir mi? Ben bu forumda bir çok kişi ile buluşmalar aracılığı ile tanıştım nasıl titiz ve bir kullanıcı olduğumu bilenler bilir. Diğer sorunlar yağ yakma DSG vs vs bir yere kadar kabul edilebilir ve servisler bunlara gerekeni yaparak sorunları zaten halleder.
Tekin bey öyle deme ya Beetle çok hoş ama yeni kasa Passat gerçekten çok güzel olmuş hayırlısı ile Dayım alacak kullanınca yorumlarını yazarım.
Passat elbette güzel, büyük ve kaliteli bir araç ama o kadar paraya BMW veya Mercedesde var..!?Güle güle kullansın, otomobiller sonuçta kişisel beğeni araçlarıdır, o konuda tartışılmaz.