TOYOTA NIN 1.8 TURBO 180 HP MOTORU ZATEN VAR ARKADAŞLAR.( LAKABI DA GT VE GTC DÜŞMANIDIR.) YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM...2004 MODEL OLARAK SATILDI AZ SAYIDA OLSADA PİYASA DA VAR. DİZEL DE ZATEN TURBO KULLANIYORLAR.
KENDİ ÜLKELERİNDE 1.5 L TEN YÜKSEK HACİMLİ BENZİNLİ VE VE DİZEL MOTOR YOK DENECEK KADAR AZ ARKADAŞLAR. 10 SNDE 100 KM YE CIKAN VALVEMATİC LER VARKEN TURBOYA NE GEREK VAR ANLAMIYORUM.
Dediğiniz araç corolla t sport ve motoru vvt-idan türetilip vvtL-i yapıldı ve araç 192 hp ne turbo nede commpressor var.. Commpressor takıldığında 230 hp oluyor araç..
TOYOTA NIN 1.8 TURBO 180 HP MOTORU ZATEN VAR ARKADAŞLAR.( LAKABI DA GT VE GTC DÜŞMANIDIR.) YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM...2004 MODEL OLARAK SATILDI AZ SAYIDA OLSADA PİYASA DA VAR. DİZEL DE ZATEN TURBO KULLANIYORLAR.
KENDİ ÜLKELERİNDE 1.5 L TEN YÜKSEK HACİMLİ BENZİNLİ VE VE DİZEL MOTOR YOK DENECEK KADAR AZ ARKADAŞLAR. 10 SNDE 100 KM YE CIKAN VALVEMATİC LER VARKEN TURBOYA NE GEREK VAR ANLAMIYORUM.
Hüseyin Bey,
internet ortaminda büyük harfle yazmanin bagirmak anlamina geldigini kisaca bir hatirlatmak istedim.
Sanirim caps lock tusunun takili kalmis.
turboya gerek yok kardeşim 5000 d/d sonra 8300 d/d e kadar bir Corolla Tsport işini fazlasıyla görecektir
hemde atmosferik heehe, kolaylıkla Golf GT, insignia 1.6 180 hp gibi araçlarla rahat oynayabilmektesiniz 
koray bey ilanınızı gördüm zaten sahibinden comda var.aracınız çok güzel.

:)Araba bende olsun dicem ama benim corollayı bırakamam
gercekten tuş acık kalmış....

))))
Toyota sorunsuz araba üretmek istiyor ondan olabilir 
Kompresör turbo arasında farklar:
-kompresör düşük devirlerde daha çok güç verir.
-kompresör daha uzun ömürlüdür.
-Kompresör yakıt ekonomisi konusunda daha başarılıdır.
-Kompresör daha verimlidir.(Küçük hacim ve güçlerde)
-Kompresör yağlama sorunu yaşamaz.
-Turboda olduğu gibi dikkat edilmesi gereken şeyler kompressör için geçerli değildir.
saygılar...
Bunlari hangi kaynaga dayali cok merak ediyorum. Link varsa paylasirsan sevinirim.
Arda'cim, listedeki noktalar bir kisimi genelleme. Karsilastirma yaparken daha detayli veya daha spesifik yapilmadigi sürece cok dogru sonuclar cikmayacaktir.
Misal VW ilk kompresör + turbolu TSI araclarin en kücük kompresörlerden birini kullanmisti. Bu kompresör bir cesit debriyaj icerir ve bunun yaklasik 100bin km sonra degismesi icap eder. Simdi bu model icin kompresör turbo'dan daha dayanikli oldugu söylenemez. Veya "verimlidir" lafi. Verim diyerek ne kastediliyor cok acik degil. PS verimimi, yoksa genel uygulamanin fiyat/performans orani mi vs vs.
Arti yeni twin-scroll turbo'larla cok düsük devirden itibaren tork ve güc alinabiliyor. Ben de turbo bir arac kullaniyorum ve 2500-4500 devir arasi sabit torku var. Kompresör olsa cok daha farkli olmayacakti. Veya dizellerde bu devir sayisi daha bile düsük.
Genel olarak turbo uygulamasi kompresöre göre daha verimli sonuc verse de uygulamasi daha zordur. Yüksek EGT (egsoz gazi sicakliklari) yüzünden turbo motorlardaki malzemenin daha dayanikli olmasi gerekiyor. Standar bir benzinli aracin EGT sicakligi büyük ihtimalle 550 dereceleri anca görüyordur. Turbo araclarda 750-800 dereceleri görmesi mümkün. Buna göre sogutma, yaglama vs sistemi gerekiyor. Motorun malzemesinn ve ic aksaminin daha dayanikli olmasi gerekiyor.
Son malzeme ve elektronik konusundaki gelismelerle turbolu araclardaki bazi dezavantajlar hizla ortadan kalkiyor.
Arda'cim, listedeki noktalar bir kisimi genelleme. Karsilastirma yaparken daha detayli veya daha spesifik yapilmadigi sürece cok dogru sonuclar cikmayacaktir.
Misal VW ilk kompresör + turbolu TSI araclarin en kücük kompresörlerden birini kullanmisti. Bu kompresör bir cesit debriyaj icerir ve bunun yaklasik 100bin km sonra degismesi icap eder. Simdi bu model icin kompresör turbo'dan daha dayanikli oldugu söylenemez. Veya "verimlidir" lafi. Verim diyerek ne kastediliyor cok acik degil. PS verimimi, yoksa genel uygulamanin fiyat/performans orani mi vs vs.
Arti yeni twin-scroll turbo'larla cok düsük devirden itibaren tork ve güc alinabiliyor. Ben de turbo bir arac kullaniyorum ve 2500-4500 devir arasi sabit torku var. Kompresör olsa cok daha farkli olmayacakti. Veya dizellerde bu devir sayisi daha bile düsük.
Genel olarak turbo uygulamasi kompresöre göre daha verimli sonuc verse de uygulamasi daha zordur. Yüksek EGT (egsoz gazi sicakliklari) yüzünden turbo motorlardaki malzemenin daha dayanikli olmasi gerekiyor. Standar bir benzinli aracin EGT sicakligi büyük ihtimalle 550 dereceleri anca görüyordur. Turbo araclarda 750-800 dereceleri görmesi mümkün. Buna göre sogutma, yaglama vs sistemi gerekiyor. Motorun malzemesinn ve ic aksaminin daha dayanikli olmasi gerekiyor.
Son malzeme ve elektronik konusundaki gelismelerle turbolu araclardaki bazi dezavantajlar hizla ortadan kalkiyor.
Haklısın Murat abi. Aslında gennelleme yapmak dediğiniz gibi yanlış olur, twin turbo araçlar 1750devir/dk dan 2500devir/dk ya kadar sabit tork verebiliyor buda ekonomi için bire bir...
Beygir verimliliğinde ise turbo önde geliyor genel olarak(Yine genelleme oldu ama

)
Toyota her türlü araç üretiyor, gerek turbolu, gerek arkadan itiş, gerek dizel. Sadece türkiyeye gelmiyor..
Tsport kompresorlu la
Hepsi değil başkan, kompressörlü olanları da var olmayanı da.
Hepsi değil başkan, kompressörlü olanları da var olmayanı da.
bu türkiyedekiler kompressörlü değil mi?
Tsport kompresorlu la
Hayır la ne kompresörü çoğunda yok normal emme manifoldu var
bu türkiyedekiler kompressörlü değil mi?
1.8 cc den atmosferik 192 hp almış birde kompressor olsa 300 hp alırdı herhalde
1.8 cc den atmosferik 192 hp almış birde kompressor olsa 300 hp alırdı herhalde
Hayır 230 hp... Araca uygun olanda ama siz coşup hayvani birşey takarsanız 500 hp bile olur..
su gibi benzin içiyor
Uzun yolda 7-8litre ortalaması var... 1.4t motorlardan daha ekonomik...