Gönderen Konu: Türkiye-Suriye durumu  (Okunma sayısı 23678 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye-Suriye durumu
« Yanıtla #280 : Ağustos 07, 2012, 16:02:43 »
F.Gülen den zor kurtulduk forumda, birde said nursiye bağlamasak :) daha iyi olmaz mı ?
Şeyh said ile karistirilmasin :)

Kemal amca, O'nun derdi osmanli veya padisahlik degildi. Dolayisi ile gecmiste kalamiyor :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Ağustos 07, 2012, 16:02:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Ağustos 07, 2012, 16:06:53 »
Allah a şükür Karadenizliyim. Toprağımda PKK denen illet barınmaz, barındırılmaz. Aslında kürt halkı PKK ya destek olmakla kendi kendine kurşun sıkmıyormu Kemal bey? Bu tespitim doğru değilmi?
Yıllarca PKK Karadeniz e inmeye çalıştı ama sonuç nafile. Halk gördüğü yerde dağa çıkıp vatan haini arıyor, güneydoğu bunu yapmadığı için acılara gebe kalmıyormu?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Ağustos 07, 2012, 16:08:28 »
sonuç olarak eğitim ve aile plânlaması olmadan ülkenin doğu bölgelerindeki sorunların çözümü zor gözüküyor. belirli bir seviyenin aşılması gerek. çocuklar okulda eğitiliyor fakat okuldan çıktıklarında akşam ailelerinin yanına gidiyorlar. belirli bir nesilin eceliyle ölüp yerine eğitimli bireyler gelmesini beklemek gerekiyor. az da olsa ışık görüyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Ağustos 07, 2012, 16:08:37 »
Allah a şükür Karadenizliyim. Toprağımda PKK denen illet barınmaz, barındırılmaz. Aslında kürt halkı PKK ya destek olmakla kendi kendine kurşun sıkmıyormu Kemal bey? Bu tespitim doğru değilmi?
Yıllarca PKK Karadeniz e inmeye çalıştı ama sonuç nafile. Halk gördüğü yerde dağa çıkıp vatan haini arıyor, güneydoğu bunu yapmadığı için acılara gebe kalmıyormu?

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Ağustos 07, 2012, 16:10:46 »
Kilit sesimi duydum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Ağustos 07, 2012, 16:13:11 »
Ne yapalım peki Kemal bey? Ankara'dan sonrasında bir kürt devletimi kurduralım?
Zaten Suriye ve İrak ta bu oluşum var. Ben beğenmeyen oraya gitsin derim. Hatta suçu ispatlanmış olanı zorla sürelim derim.

Keşke bu kadar kolay olsaydı
ilk etapta güneydoğuyu iran-ırak-suriye  vs ile birleştirip geniş  bir kürt devleti kurmak planları var
ikinci aşama istemleri ise dehşet; TC lağvedilsin KC kurulsun diyecekler, yarın kalkıp çıkın  bu ülkeden , beğenmeyen gitsin , burası kürdistan diyecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Ağustos 07, 2012, 16:13:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #287 : Ağustos 07, 2012, 16:14:56 »
kedidir o kedi
bak şimdi Adnan Oktar beyfendi geldi aklıma şimdi :)  maşallah inşallah puahahhah !
çok sever kedileri kendileri, her kadın bir kediye benzermiş dünya da ( öle diyorlar kendileri )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #288 : Ağustos 07, 2012, 16:15:13 »
sonuç olarak eğitim ve aile plânlaması olmadan ülkenin doğu bölgelerindeki sorunların çözümü zor gözüküyor. belirli bir seviyenin aşılması gerek. çocuklar okulda eğitiliyor fakat okuldan çıktıklarında akşam ailelerinin yanına gidiyorlar. belirli bir nesilin eceliyle ölüp yerine eğitimli bireyler gelmesini beklemek gerekiyor. az da olsa ışık görüyorum ben.

erken uyu rüyanda görürsün o ışığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Ağustos 07, 2012, 16:18:58 »
bak şimdi Adnan Oktar beyfendi geldi aklıma şimdi :)  maşallah inşallah puahahhah !
çok sever kedileri kendileri, her kadın bir kediye benzermiş dünya da ( öle diyorlar kendileri )

inşallahhh maşalahh mehmet bey bugün kavga etmedik hayret bu yazan siz olmamalısınız allah allah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #290 : Ağustos 07, 2012, 16:19:58 »

Lazları bu yüzden çok seviyorum işte

Zaten Türkiyede pek çok etnik köken var
batı tarafları olduğu gibi pomak, boşnak, göçmen
Kuzeyde lazlar, marmarada iç anadoluda çerkezler, tatarlar vs
doğuda gürcüler azeriler.... hepsi Türk
bir tek güneydoğu sorunlu ne hikmetse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Ağustos 07, 2012, 16:25:53 »
Lazları bu yüzden çok seviyorum işte

Zaten Türkiyede pek çok etnik köken var
batı tarafları olduğu gibi pomak, boşnak, göçmen
Kuzeyde lazlar, marmarada iç anadoluda çerkezler, tatarlar vs
doğuda gürcüler azeriler.... hepsi Türk
bir tek güneydoğu sorunlu ne hikmetse

vardır bir sebebi abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #292 : Ağustos 07, 2012, 16:51:11 »
Suriye Rusya nın Türkiye de ABD nin maalesef piyonu. Amerika diyorki Rusya ya :İran'ı alacağım.Rusya da diyor ki :okadar kolay değil.Yiyorsa doğu Akdeniz'e gel. İçinde Türkiye ve İsrail inde olduğu güçlerini göreyim.Öyle kolay olmaz.Orası sıcak denizlere cikabildigim yegane noktalar.
Bakın 1 senedir Suriye ile abilerimize güvenip zıtlaşıyoruz. Uçağımız düştü ( hoş orada işi neydi , neden pilotlarımız harcandı soran yok)NATO üyesi olduğumuz halde kuru laf haricinde arkamızda duran da yok.
Suriye zaten kaosa sürüklendi. Suriye hakkında fikri olan ülke yokken, İsrail ve amerika hergün İran dan bahsediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #293 : Ağustos 07, 2012, 16:53:20 »
Keşke bu kadar kolay olsaydı
ilk etapta güneydoğuyu iran-ırak-suriye  vs ile birleştirip geniş  bir kürt devleti kurmak planları var
ikinci aşama istemleri ise dehşet; TC lağvedilsin KC kurulsun diyecekler, yarın kalkıp çıkın  bu ülkeden , beğenmeyen gitsin , burası kürdistan diyecekler
Kemal abi o gün gelecek , doğru. Ama o gün kürt halkı kardeşmi, kalleşmi anlayacağiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Ağustos 07, 2012, 16:54:03 »
Bu yasadiklarimizin, gördüklerimizin büyük bir planin parcasi olduguna inaniyorum; ayni sekilde su an sahnedeki tüm oyuncularda.
Ayrica bize demokrasi ögretmeye calisan milletlerin aslinda kendilerinin bunlari yapmadiklarini ve yanlizca bizi icten parcalamak icin kullandiklari asikar.

Medeniyetin besigi denilen Avrupa ülkelerinde Türkce egitim almanin mümkün olmadigi ve hatta bazilarinda yasak oldugunu da hatirlatirim. Isvicre'nin 1970'lere kadar nüfüs kontrolü icin cingeneleri kisirlastirdigini bile kaynaklardan okuyabilirsiniz. Simdi dünyanin en medeni ülkesi ayaklari atiyorlar. 10 seneden uzun süredir yurtdisinda yasayan (10+ ülkede yasadim ve calistim) biri olarak Türkiye'de kim kime dum duma bir ortam oldugu icin bazi konularda Avrupa'dan cok daha demokratik oldugunu da söyleyebilirim. Ama icinde yasamadigim icin de, her geldigimde memleketin bir önceki sefere göre daha da kötüye gittigini görüyorum.

Dogu ve Güney Dogu Anadolu'nun en büyük problemlerinden birisi halen toprak reformu. 21.yüzyila girdik ama halen agalar ve asiretlerden gecilmiyor. Topragi kontrol eden grup tabiki bedava is gücü olarak kullandigi yerli halkin egitimli olmasini istemiyor. Halk cahil kaliyor ve kandirilmaya cok müsait. Sonuc ne? Her lafa inanan, problemlerin cözümlerini düsünmekten cok verilen hedefe öfke sacan bir topluluk. Bu is askeri veya politik cözülemez. Tek cözüm yolu egitim. Herkese kendisi icin düsünüp, muhakame edebilme kabiliyeti saglamak. Ondan sonra problemler zamanla cözülecektir.

Suriye'deki su anki durumunda basin organlari ile kat ve kat abartilip veya bilerek carpitilarak yayinlandigindan da eminim. Tayfun Talipoglu'nun mülteci kampinda yapmis oldugu röpörtaji izlemistim ve cok carpici gelmisti.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Ağustos 07, 2012, 16:55:37 »
Şöyle anlatmaya çalışayım:
Atatürk büyük adadaki Rumların kalmasına izin verince Yunanistan hükumeti de Selanikteki 150 bin kadar Türk köklü nüfusun
orada kalmasına izin vermiş, şu anda bu Türklerin nüfusu 250 bin civarında, toprakları, evleri, tapuları falan her şeyleri yasal
kendi adlarına.... ama yunan hükumeti diyor ki, siz Türk değilsiniz, Yunanistan da yaşıyorsunuz, yunan kimliği taşıyorsunuz yunan vatandaşısınız...
eeeee.... ne yapsın Türkler... öncelikle Türkçe isimler ve özellikle okullara falan verilen Atatürk ismi yasaklanmış, şimdide Türkçe konuşmayın diyorlar
bir benzerlik varmı dersin...?

Kemal abi,
Yunanistanda yaşayan Türk kökenli soydaşlarımız elbette Yunanistan vatandaşı olacaklar ve Yunan pasaportu kullanacaklar. Aynı şekilde Amerikada, Almanyada veya İngilterede yaşayan Türkler de o ülkenin vatandaşı değil mi? Bu arada Atinada yaşayıp da mübadele ile ve daha sonra Yunanistana gitmiş Türkiye Rumları var. Türkiyeden göçen bu Rum kardeşlerimiz halen Atinada Palio Falero semtinde yaşıyorlar. Nüfusları 60.000 kadar ve hepsinin hala Türk pasaportları duruyor. Hatta bir çoğu halen Yunanistan tebiyetine geçmemiş durumdalar. 6 ayda bir Türkiyeye gelip gidiyorlar. Palio Faleroda sokakta gezerken resmen İzmirde geziyorsun zannedebilirsin. Her evden TSM parçalarının sesleri geliyor ve herkes türkçe konuşuyor. Bu örneğe ne diyeceksin.
Amerikaya gelince daha önce de yazdığım gibi Amerikalıların bağı Amerikaya değil özellikle Doların ekonomik gücünedir. Doların gücü dolayısı ile Amerikanın gücü yok olduğunda hepsi orjinal milletlerine dönecekler. 
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Ağustos 07, 2012, 17:07:07 »
Kemal abi o gün gelecek , doğru. Ama o gün kürt halkı kardeşmi, kalleşmi anlayacağiz
Ne kadar rahatsınız!
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #297 : Ağustos 07, 2012, 17:12:40 »
Bu yasadiklarimizin, gördüklerimizin büyük bir planin parcasi olduguna inaniyorum; ayni sekilde su an sahnedeki tüm oyuncularda.
Ayrica bize demokrasi ögretmeye calisan milletlerin aslinda kendilerinin bunlari yapmadiklarini ve yanlizca bizi icten parcalamak icin kullandiklari asikar.

Medeniyetin besigi denilen Avrupa ülkelerinde Türkce egitim almanin mümkün olmadigi ve hatta bazilarinda yasak oldugunu da hatirlatirim. Isvicre'nin 1970'lere kadar nüfüs kontrolü icin cingeneleri kisirlastirdigini bile kaynaklardan okuyabilirsiniz. Simdi dünyanin en medeni ülkesi ayaklari atiyorlar. 10 seneden uzun süredir yurtdisinda yasayan (10+ ülkede yasadim ve calistim) biri olarak Türkiye'de kim kime dum duma bir ortam oldugu icin bazi konularda Avrupa'dan cok daha demokratik oldugunu da söyleyebilirim. Ama icinde yasamadigim icin de, her geldigimde memleketin bir önceki sefere göre daha da kötüye gittigini görüyorum.

Dogu ve Güney Dogu Anadolu'nun en büyük problemlerinden birisi halen toprak reformu. 21.yüzyila girdik ama halen agalar ve asiretlerden gecilmiyor. Topragi kontrol eden grup tabiki bedava is gücü olarak kullandigi yerli halkin egitimli olmasini istemiyor. Halk cahil kaliyor ve kandirilmaya cok müsait. Sonuc ne? Her lafa inanan, problemlerin cözümlerini düsünmekten cok verilen hedefe öfke sacan bir topluluk. Bu is askeri veya politik cözülemez. Tek cözüm yolu egitim. Herkese kendisi icin düsünüp, muhakame edebilme kabiliyeti saglamak. Ondan sonra problemler zamanla cözülecektir.

Suriye'deki su anki durumunda basin organlari ile kat ve kat abartilip veya bilerek carpitilarak yayinlandigindan da eminim. Tayfun Talipoglu'nun mülteci kampinda yapmis oldugu röpörtaji izlemistim ve cok carpici gelmisti.

Katılmamak mümkün değil. Dün Libyada bu gün Suriyede demokrasi yok, insan hakları çiğneniyor derhal müdahale edilmeli deniyordu. Ancak dikkat ederseniz Libyada da Suriyede de liderler mısırda, tunusda olduğu gibi tak diye devrilemedi. Nedenini düşünmek lazım. Bence nedeni arkalarında halk desteği olmasıydı. Halk desteği olmasa Esad bunca süre ayakta kalabilirmiydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #298 : Ağustos 07, 2012, 17:15:19 »
Rahat değil , durumdan çok rahatsızım. Onun için yazıp çiziyorum. Ama hükumetlerin PKK Yi bitirmek istememesi, dış güçlerin oyunları Kemal abinin dediği noktaya çok yaklaştırdı. O yüzden uyanın ve iyi analiz edin. BOP nedir , neyi amaçlar araştırın.Devlet politikası nedir, neye maşa oluyor iyi analiz edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #299 : Ağustos 07, 2012, 17:15:54 »

Kalleşlikle veya kardeşlikle alakası yok. Nihayetinde Kürt kökenli vatandaşlarımız da insan. Onların da bölgede emniyetlerini, eğitimlerini ve temel ihtiyaçlarını sağlarsak onlar da devletin vatandaşı olurlar. Batıda yaşayıp da emniyeti, eğitimi, refahı yerinde olan Kürt vatandaşlarımız neden PKK yandaşı (küçük bir kesim hariç)olmuyorlar?