0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
F.Gülen den zor kurtulduk forumda, birde said nursiye bağlamasak daha iyi olmaz mı ?
Allah a şükür Karadenizliyim. Toprağımda PKK denen illet barınmaz, barındırılmaz. Aslında kürt halkı PKK ya destek olmakla kendi kendine kurşun sıkmıyormu Kemal bey? Bu tespitim doğru değilmi?Yıllarca PKK Karadeniz e inmeye çalıştı ama sonuç nafile. Halk gördüğü yerde dağa çıkıp vatan haini arıyor, güneydoğu bunu yapmadığı için acılara gebe kalmıyormu?
Ne yapalım peki Kemal bey? Ankara'dan sonrasında bir kürt devletimi kurduralım?Zaten Suriye ve İrak ta bu oluşum var. Ben beğenmeyen oraya gitsin derim. Hatta suçu ispatlanmış olanı zorla sürelim derim.
Kilit sesimi duydum
kedidir o kedi
sonuç olarak eğitim ve aile plânlaması olmadan ülkenin doğu bölgelerindeki sorunların çözümü zor gözüküyor. belirli bir seviyenin aşılması gerek. çocuklar okulda eğitiliyor fakat okuldan çıktıklarında akşam ailelerinin yanına gidiyorlar. belirli bir nesilin eceliyle ölüp yerine eğitimli bireyler gelmesini beklemek gerekiyor. az da olsa ışık görüyorum ben.
bak şimdi Adnan Oktar beyfendi geldi aklıma şimdi maşallah inşallah puahahhah !çok sever kedileri kendileri, her kadın bir kediye benzermiş dünya da ( öle diyorlar kendileri )
Lazları bu yüzden çok seviyorum işteZaten Türkiyede pek çok etnik köken varbatı tarafları olduğu gibi pomak, boşnak, göçmenKuzeyde lazlar, marmarada iç anadoluda çerkezler, tatarlar vsdoğuda gürcüler azeriler.... hepsi Türkbir tek güneydoğu sorunlu ne hikmetse
Keşke bu kadar kolay olsaydıilk etapta güneydoğuyu iran-ırak-suriye vs ile birleştirip geniş bir kürt devleti kurmak planları varikinci aşama istemleri ise dehşet; TC lağvedilsin KC kurulsun diyecekler, yarın kalkıp çıkın bu ülkeden , beğenmeyen gitsin , burası kürdistan diyecekler
Şöyle anlatmaya çalışayım:Atatürk büyük adadaki Rumların kalmasına izin verince Yunanistan hükumeti de Selanikteki 150 bin kadar Türk köklü nüfusunorada kalmasına izin vermiş, şu anda bu Türklerin nüfusu 250 bin civarında, toprakları, evleri, tapuları falan her şeyleri yasal kendi adlarına.... ama yunan hükumeti diyor ki, siz Türk değilsiniz, Yunanistan da yaşıyorsunuz, yunan kimliği taşıyorsunuz yunan vatandaşısınız...eeeee.... ne yapsın Türkler... öncelikle Türkçe isimler ve özellikle okullara falan verilen Atatürk ismi yasaklanmış, şimdide Türkçe konuşmayın diyorlar bir benzerlik varmı dersin...?
Kemal abi o gün gelecek , doğru. Ama o gün kürt halkı kardeşmi, kalleşmi anlayacağiz
Bu yasadiklarimizin, gördüklerimizin büyük bir planin parcasi olduguna inaniyorum; ayni sekilde su an sahnedeki tüm oyuncularda.Ayrica bize demokrasi ögretmeye calisan milletlerin aslinda kendilerinin bunlari yapmadiklarini ve yanlizca bizi icten parcalamak icin kullandiklari asikar. Medeniyetin besigi denilen Avrupa ülkelerinde Türkce egitim almanin mümkün olmadigi ve hatta bazilarinda yasak oldugunu da hatirlatirim. Isvicre'nin 1970'lere kadar nüfüs kontrolü icin cingeneleri kisirlastirdigini bile kaynaklardan okuyabilirsiniz. Simdi dünyanin en medeni ülkesi ayaklari atiyorlar. 10 seneden uzun süredir yurtdisinda yasayan (10+ ülkede yasadim ve calistim) biri olarak Türkiye'de kim kime dum duma bir ortam oldugu icin bazi konularda Avrupa'dan cok daha demokratik oldugunu da söyleyebilirim. Ama icinde yasamadigim icin de, her geldigimde memleketin bir önceki sefere göre daha da kötüye gittigini görüyorum. Dogu ve Güney Dogu Anadolu'nun en büyük problemlerinden birisi halen toprak reformu. 21.yüzyila girdik ama halen agalar ve asiretlerden gecilmiyor. Topragi kontrol eden grup tabiki bedava is gücü olarak kullandigi yerli halkin egitimli olmasini istemiyor. Halk cahil kaliyor ve kandirilmaya cok müsait. Sonuc ne? Her lafa inanan, problemlerin cözümlerini düsünmekten cok verilen hedefe öfke sacan bir topluluk. Bu is askeri veya politik cözülemez. Tek cözüm yolu egitim. Herkese kendisi icin düsünüp, muhakame edebilme kabiliyeti saglamak. Ondan sonra problemler zamanla cözülecektir. Suriye'deki su anki durumunda basin organlari ile kat ve kat abartilip veya bilerek carpitilarak yayinlandigindan da eminim. Tayfun Talipoglu'nun mülteci kampinda yapmis oldugu röpörtaji izlemistim ve cok carpici gelmisti.